Kariéra verzus peniaze

1. okt 2023

Vybrali by ste si rýchlo zarobené peniaze v zahraničí (práca vo fabrike) zmluva na 2 roky, čo nie je úplne rýchlo, kde ste s kamarátmi,ale bez rodiny,nemáte deti alebo by ste budovali ako taku kariéru na Slovensku za podstatne nižší plat,ale vykonávali odbornejsiu prácu a boli v okruhu kamarátov,rodiny?

83lenka83
1. okt 2023

Druhá možnosť

marca12
1. okt 2023

Druhu moznost som si vybrala,ked som sa rozhodovala,co po skole. Hned ma vzali po pohovore do prace v odbore,ktory som vystudovala,takze som ani nevahala. Vzdy ma lakalo ist do zahranicia,no viac ma lakalo vybudovat si karieru a nie robit v sluzbach alebo fabrikach v zahranici.

cocolino234
1. okt 2023

@autorka bez ohľadu na rodinu a priateľov, tá prvá možnosť vyzerá iba ako krátkodobé zarobenie peňazí, čo pre mňa vôbec nie je lákavé, keďže náhle nepotrebujem peniaze. Druhá možnosť pôsobí tak, že síce vynaložíš viac úsilia a času ale tvoj kariérny postup sa posunie a plat si vieš vybudovať. V tomto prípade by som volila druhú možnosť. Radšej sa zdokonalím v niečom svojom, ako behať z krátkodobej zmluvy do ďalšej krátkodobej a nemať z toho nič iba peniaze.

A ak máš už rodinu, taktiež by som zvolila druhú možnosť, až kým teda nie si v núdzi. Ale odpovede by sa samozrejme líšili aj od toho, ako ľudia vyrastali, aké majú hodnoty a podobne. Svoje rodiny môžete milovať rovnako a niekto by aj tak preferoval zahraničie.

diewcatqoo
1. okt 2023

Vybrala by som si prvu moznost s tym, ze by som sa snazila, aby ta praca vo fabrike bola len kratkodoba a pracovala by som tam na tom, aby som tam mohla postupit vyssie a robit nieco odbornejsie.

vroni
1. okt 2023

Na rodinu a kamarátov by som sa neviazala vôbec. A pracu, to by záviselo od toho, co. Ak by som mala vyštudovanu astrofyziku a mala ist umývať riady, tak nie. Ak mám vystudovane ucitelstvo (a teda posunutie začiatku kariéry o dva roky nevadí) a potrebujem niečo zarobiť na start, tak áno.

veselo_neveselo
1. okt 2023

Vzdy to druhe. A ta kariera sa da aj v zahranici budovat, ked sa chce.
Na rodinu a kamosov sa neobzeraj, oni za teba najom platit nebudu.