icon

Kde hľadať prácu po rodičovskej dovolenke?

10. okt 2024

Ahojte, prišla som si po inšpiráciu a radu 😊. Kde sa vám podarilo po RD zamestnať tak aby ste mohli deti voziť do škôlky a následne ich poobede vyzdvihnúť? Pozerám ponuky už dlhšie ale je minimum zamestnaní ktoré sú tomuto prispôsobené. Študovala som ekonomické lýceum a hľadám si prácu v podobnom duchu. Už mi normálne dochádzajú inšpirácie kde a čo hľadať, preto by ma zaujímali skúsenosti iných mamičiek 🙂. Profesiu, Kariéru a podobné portály samozrejme pozerám.
Najprv som pozerala home office ale väčšina ponúk je vhodná pre ľudí ktorý už majú xy rokov praxe za sebou, čo je pochopiteľné.
Pozerala som aj polovičné úväzky ale to sú väčšinou obchody kde sa robí cez víkend/poobede.
Aktuálne sa pozerám po ponukách kde je možný čiastočný home office ale teda tých je naozaj máličko.
Preto ma zaujíma kde pracujú ostatné mamičky ktoré zabezpečujú celú starostlivosť o deti? Alebo teda ako sa vám podarilo nájsť prácu na čiastočný home office?

perinka88
16. okt 2024

@barbie2023 vobec nie zbytocna, napr. o Linkedin som nevedela ze sluzi na hladanie prace, muz to ma v mobile (myslela som ze to je len nejaka ich firemna appka) a dobrak jeden mi nepovedal ze aj cez toto sa da hladat praca :D, takze ja ako nezamestnana som si rada precitala tuto diskusiu a uz si zriadujem profil na linkedin

11bodka11
16. okt 2024

@perinka88 ja to iste. Linkedin mi ani nenapadol. A to je len v anglictine cele?

perinka88
16. okt 2024

@11bodka11 ano v anglictine, ja som na pc momentalne a dala som si prelozit stranku takze je to celkom v pohode, cez gugl mi naslo par clankov o tejto platforme a teraz sa drzim tohto https://www.grafton.sk/sk/pre-uchadzacov/karier...

autor
16. okt 2024

Ďakujem aj za ostatné odpovede, vyskúšala som pár rád a vyzerá to zatiaľ dobre.

perinka88
16. okt 2024

@11bodka11 a ked zacnes pisat v nejakom policku tak vyhadzuje moznosti v slovencine ..napr nezamestnany ale tam to uvedie ako unemployed..

barbie2023
16. okt 2024

Odporúčajte tu školstvo a potom sú plné školy ľudí,ktorí nemajú nervy na deti a robia v školách zlú atmosféru. Od upratovačky až po učiteľa ... Proste kto chce do školstva musí mať pozitívny vzťah k deťom a nervy z ocele.

barbie2023
16. okt 2024

@perinka88 ale je to zbytočná téma lebo keď niekto chce ísť pracovať tak sa nepýta anonymne do fóra ,že kde sa zamestnať. Keď niekto potrebuje robotu tak ide do práce a prisposobi svoj život a rodinu tomu a keď nepotrebuje ostáva doma na dávkach 🤷. Ja som s malými deťmi chodila do práce na 6.00 a povedz mi kde som ich mala dať ? Nuž musela som si poradiť. Je xy takých ľudí. Mne to príde totálne neschopactvo už v dnešnej dobe ako sa každú sprostosť ľudia pýtajú a nevedia žiť.

lapersefona
16. okt 2024

@11bodka11 pozri si jazykovy mentoring. Začni počúvať cez akú v mobile podcasty dobrý je cullips podcast hovorí zreteľne. Odporúčam knizku English Grammar in use červená sú základy modrá pokročilá. Je dobré si nájsť serial ktorý si už videla a pustiť si ho a pozerať s anglickými titulkami. Mne to veľmi pomohlo

jani727
17. okt 2024

@kacena2022 to akože vážne človek s normalnym vzdelaním aby hladal takuto pracu? to môže robiť niekto kto ma zakladne vzdelanie.

11bodka11
17. okt 2024

@jani727 no a ja ked som to tu niekde napisala ze proste si chcem najst nieco v administrative lebo mam VS, prax a nemecky jazyk ako tak viem tak uz bolo zle. To som si mohla spravit ucnovku, ist robit za pas a vybavene. Naco sa potom clovek snazi? A neznevazujem ziadnu pracu. Moj muz je robotnik, aj rodicia, aj brat. Tiez som pocas VŠ brigadovala vo fabrike. Ale myslim si skromne ze mam na viac ako robit robotníčku. Akurat mam smolu ze v nasom malom meste nie su ziadne ponuky. A ak su tak po znamosti

kacena2022
17. okt 2024

@jani727 A prečo nie?Matkám po RD ide hlavne o to aby stíhali ráno a poobede nosiť a vyzdvihovať deti do škôlky/školy tak väčšina hľadá prácu na jednu smenu a brala by aj takú prácu čo som písala.Podla mňa je lepšie zarobiť si 800-1000 eur mesačne než ostať doma bez príjmu.Po čase keď deti vyrastú si môžu nájsť inú lepšiu prácu.

11bodka11
17. okt 2024

@kacena2022 tazko si uz potom clovek najde normalnu pracu ked ma v zivotopise pracu ako napr upratovacka. To by sa mi ani neozvali keby to videli v zivotopise

merrysa
17. okt 2024

@11bodka11 radšej mať v CV upratovanie ako dieru..postupne môžeš upratovať napríklad nejaký penzión, odtiaľ môžeš ísť na recepciu, odtiaľ kľudne aj na prevadzkarku, ak si šikovná. To bol len priklad - postupit sa stále dá, keď je človek šikovný. Ale treba nejak začať a práve matky po RD, ak nemajú pomoc od okolia, čo sa týka vodenia deti do/zo škôlky, školy sa väčšinou musia prispôsobiť. Aspoň zo začiatku.

11bodka11
17. okt 2024

@merrysa no vidis ja som uz mohla mat 3 prace a vsetko bolo od 7 rana cize nic z toho. Bolo tov administrative.

merrysa
17. okt 2024

@11bodka11 veď o to ide. Buď si niekoho k deťom ráno vybavis (babka, dedko, hocikto), kto ti ich zanesie do škôlky, skoly, alebo proste vezmeš hocijakú prácu, čo ti časovo sedí a nepreberas.

barbie2023
17. okt 2024

@11bodka11 netaraj... Tak bude mať roky dieru ? Vieš ako to vyzerá pre zamestnávateľa? Nechodila do práce, horšie pracovné návyky, neochota pracovať, príliš vyberava...atď. A pre štát ďalšie výdavky samozrejme.

jana_eyre_2
17. okt 2024

@lilitela áno, je to v BA a je to práca len na ranné smeny.. väčšina mojich kolegov to má ako druhý prac.pomer..

barbie2023
17. okt 2024

@11bodka11 ešte k tej vs... Ak máš VŠ v odboroch ako andragogika alebo daka iná zbytočnosť tak žiaľ, ten čo má výučný list je ľahšie zamestnatelny. Jednak preto,že reálne by mal vedieť pracovať v odbore,ktorý sa vyučil a jednak preto,že nehľadá nejakú prácu kde sa bude zahrabavat s kávou v ruke. Veľakrát sa deti hrnú na odbory,z ktorých nič nie je a čakajú ,že keď majú VŠ tak budú robiť niečo lepšie ako za pásom. a teraz nemyslím konkrétne na teba ,ale na tvoj názor ,že keď máš VŠ tak nechceš robiť za pásom robotníka. No ozaj je dôležité čo si vyštudovala.

barbie2023
17. okt 2024

A ak má autorka vysokú školu a musí sa pýtať takúto sprostosť tak sorry, nie čo je zle. 🤷

jani727
17. okt 2024

@11bodka11 samozrejme že ano. Človek si ma veriť a ked ostatní neštudovali nech isu robiť do kuchyne ale nie človek, ktorý 4-5 rokov študoval aby mal lepšiu pracu.

11bodka11
17. okt 2024

@barbie2023 nie nemam ziadnu andragogiku a podobne sprostosti. Mam vystudovanu ekonomiu. A obchodnu akademiu. A statnicu z nemciny. A je mi to prd platne ked si nemam ani kam zivotopis poslat

jani727
17. okt 2024

@11bodka11 som toho isteho nazoru. Kazí to celý životopis. a Nechapem prečo žena na rodičovskej si ma hladať pracu ved ma prace vyše hlavy s dietatom, Poriadne nespí ledva existuje ale okno v životopise. Chora doba. Viem že to ak funguje ale je to blby pristup.

barbie2023
17. okt 2024

@11bodka11 no to máš fajn odbor a nemčina je super. Nechápem ,že si nevieš nájsť robotu. Všade potrebuju mzdarky, účtovníčky od škôl ,cez úrady cez firmy .. sekretárky. Na skolach aj celkom fajn pracovná doba... Takže ozaj neviem kde bývaš,ale s týmto sa neuchytit je prinajmenšom zvláštne. Nemčina statnica je tiež fajn ,ale to ti je asi na dve veci ak nerobíš pre nemeckú firmu alebo takú kde obchoduju s nemcami / rakúšanmi prip. svajciarmi.
@jani727 no keďže väčšina krajin vo svete nemá 3 roky materskú a aj tak to zvládajú tak neviem kde je problém 🤷.. Ona píše ,že ju od novembra má ukončenú pokiaľ dobre chápem tak je najvyšší čas pracovať asi , nemyslíš ?

11bodka11
17. okt 2024

@barbie2023 nie su ziadne ponuky. Vobec. Na profesii pribudne administrativna ponuka tak jedna za 2 mesiace. Niekedy ani to nie. Uctovnictvo samostatne robit neviem. Robila som na odbyte, faktury, objednavky, rozpocty... Ja si nemam kde ziadost poslat to je ten problem. Keby chodim po pohovoroch verim tomu ze niekam by ma zobrali. Lenze ja som si za tie 2 mesiace co hladam pracu poslala 4 ziadosti. Z toho dve boli do obchodu. Len dve boli administrativne. Jednu z profesie stiahli 3 dni po uverejnení. Byvam na zapadnom SK v okresnom meste. Moj problem je aj anglictina. Keby ju viem lahsie by som nasla.

lienka.7
17. okt 2024

@11bodka11 životopis mas kam urcite poslať. Ponúk je stále dosť. Len práca nie je podľa vašich predstáv, to je to podstatne... Ono keď viem, že tam, kde byvam je problém s prácou, tak na sebe makám počas materskej, aby som sa zdokonalila. Mala si na to minimálne 3 roky, aby si sa naučila angličtinu. Nedalo sa? Mimochodom, v BA je niekoľko firiem, ktoré vyžadujú aj nemčinu.

autor
17. okt 2024

@barbie2023 Je to fórum takže je normálne že sa tu ľudia pýtajú na rôzne veci a diskutujú o nich. Ja som sa prišla inšpirovať a vypočuť si reálne skúsenosti mamičiek.
Veď nikto ťa nenúti reagovať na nezaujímavú a zbytočnú diskusiu. Táto diskusia je pre ženy ktoré mali podobnú situáciu a chcú sa podeliť o svoje skúsenosti.

11bodka11
17. okt 2024

@lienka.7 nie nedalo sa. Jeden semester anglictinyv jazykovke stoji vyse 200 eur. Nerealne pre mna pocas RD. A ponuk je stale dost? Keby si si dala vyfiltrovat nase mesto tak by si zbadala. Okrem pokladnicky v Tescu a Lidli nepribudla ziadna ponuka za posledne 2 tyzdne.

11bodka11
17. okt 2024

@lienka.7 a nie som z BA. Naco tu splietas BA?

11bodka11
17. okt 2024

Toto su ponuky u nas. Takto to tu vyzera odkedy hladam. Tak mudra, rad kam poslem ziadost? Na elektrikara? Ci IT poziciu? Alebo za pokladnu do Tesca ako brigadnicka? Ci do lekarne bez vystudovanej farmacie? Zboznujem hentakych mudrlantov.

merrysa
17. okt 2024

@11bodka11 nejdem vŕtať,.len sa fakt pýtam - mala si 3 ponuky z administratívy, kde jediný problém bol, že sa začínalo o siedmej. Ak ti práca vyhovovala a vravíš, že ponúk je u vás žalostne malo, nedali sa nejak tie rána vykryť so starými rodičmi, že by pomohli s deťmi? (U nás je škôlka od 6:30. My nosíme syna o siedmej). Lebo podľa toho čo uvadzas, je ozaj toto jediná cesta ako mať prácu, ktora by ti vyhovovala.