Kde hľadať prácu po rodičovskej dovolenke?
Ahojte, prišla som si po inšpiráciu a radu 😊. Kde sa vám podarilo po RD zamestnať tak aby ste mohli deti voziť do škôlky a následne ich poobede vyzdvihnúť? Pozerám ponuky už dlhšie ale je minimum zamestnaní ktoré sú tomuto prispôsobené. Študovala som ekonomické lýceum a hľadám si prácu v podobnom duchu. Už mi normálne dochádzajú inšpirácie kde a čo hľadať, preto by ma zaujímali skúsenosti iných mamičiek 🙂. Profesiu, Kariéru a podobné portály samozrejme pozerám.
Najprv som pozerala home office ale väčšina ponúk je vhodná pre ľudí ktorý už majú xy rokov praxe za sebou, čo je pochopiteľné.
Pozerala som aj polovičné úväzky ale to sú väčšinou obchody kde sa robí cez víkend/poobede.
Aktuálne sa pozerám po ponukách kde je možný čiastočný home office ale teda tých je naozaj máličko.
Preto ma zaujíma kde pracujú ostatné mamičky ktoré zabezpečujú celú starostlivosť o deti? Alebo teda ako sa vám podarilo nájsť prácu na čiastočný home office?
@11bodka11 a ja zase zbožňujem také "neda sa" mudrlantky ako ty. Neviem co čakáš.
Práca od je 7.00 je uplne v pohode. Odkedy by si chcela? Od 9.00? Do 14.00? Tak na to zabudni. Jaj, lebo klasika, rano musis utekať do slolky, poobede zase iba ty do skolky. Vsak? Kde mas muža? Samozrejme NIKTO z rodiny nevie pomôcť, co? Vypisujes tu dookola AKU ju mas úžasnú... ked si teda nevieš zaplatit kurz, youtube nič? Kúpim si knihu a učím sa. Ci?
Si bola doma, mala si času a času. Jaj, zabudla som, typicky prístup ze ty si predsa 3 roky chceš užiť dieťatko, co? No tak teraz si užívaj to hľadanie práce. A ked uz dačo, keď som bez peňazí, tak vezmem aj brigádu v tescu, s perspektívou ďalšej práce tam. Netreba nad všetkým oháňať nos. Inak normalne tu cakam, ktorá ako vždy tu začne nadávať na stat, ze je povinný zase dačo zabezpečiť...👌
A toto je to, o čom píšem.
Prečo si sa teda nevrátila do tej práce kde si bola pred 2. dieťaťom keď ti tak vyhovovala časovo?
Uz odratavam roky ked pojde mamina do dochodku. Byvaju blizko nas. Ale este ma 3 roky do dochodku. Keby je uz doma uz som davno zamestnana. Poobede nemam problem. Muz robi do 14 cize ob deti vyzdvihne. Syn uz chodi sam zo skoly, je stvrtak.
@kacena2022 Nie každému ide o príjem. Ja som napríklad v situácii kedy si môžem dovoliť zostať doma. Ale momentálne mám chuť a odhodlanie vyskúšať niečo nové, získať pracovné skúsenosti a je mi jasné že keď budem ešte rok/dva doma budem pre zamestnávateľa nie zrovna atraktívny pracovník.
Vlastne ja by som teraz rada našla prácu kde sa budem môcť realizovať aj pri rodinnom živote. Zobrala by som prácu aj za 300€-400€ ak by spĺňala všetky ostatné podmienky (hlavne tie časové).
@kacena2022 ja kludne pockam aj pol roka. Aj tak dcera nastupila do skolky teraz a kazdu chvilu je doma. V zime by mi este vyhovovalo byt doma. Ale ak sa najde nieco v administrative tak samozrejme nebudem vahat. A ukaz mi kde son napisala nieco o podradnej praci. To pisala autorka.
@11bodka11 Ja som nič o podradnej práci nepísala.
@11bodka11 Ja som si poslala životopis aj do Lidlu, Kauflandu, Tesca ale tam uprednostnili ženy ktoré môžu pracovať aj poobedia a víkendy.
Upratovačku by som nerobila keďže hľadám niečo kde sa niečo nové môžem naučiť/zdokonaliť sa. Ak by nám trebalo peniaze tak by som šla robiť aj to. Žiadne slová o podradnej práci som nepísala.
Autorka pozri si dmku, či v tvojom okolí nemajú prac ponuku, oni ponúkajú aj na skrátený úväzok a popri tom sa deti výborne stíhaju. ja som si hľadala prácu tak, že som si pozrela ponuky vo všetkých firmach čo by sa mi tam páčilo pracovať.. bola som len na jednom pohovore a hneď ma aj zobrali, som tam dodnes a robím aj "podradnu, malo platenú prácu" ale bolo a je premna dôležité aby som mala čas na deti..
Už som tam dva roky, aj ma povýšili a mám viac zodpovednosti..
@jana_eyre_2 Spravila som aj ja takto, aj pár firiem sa mi ozvali na administratívnu prácu tak uvidím či z toho niečo bude. Ak nie budem hľadať menšie spoločnosti v okolí a skúsim ich osloviť či niekoho nehľadajú na výpomoc.
@lienka.7 U nás je otvorená škôlka od 6tej a ja s malým už 6,10 sme v škôlke.
@lienka.7 u nas sa hlasuje na rodicovskom. Naco by skolku otvorili 6:30 ked tam nikto nebude? To starosta nedovoli. Mamicky si odhlasovali ze od 7 staci. V skolke je 20 deti cize to neni ako v meste vo velkych skolkach. Mame len jednu triedu. Plus mam aj skolaka. Skolu rano 7:20 odomyka riaditelka. Ziadna ranna druzina ani nic take. V celej skole je 16 deti. Keby je zaujem samozrejme by to zmenili. A poobede mame druzinu do 16:00 a aj to tam su tak dlho asi 2 deti.
@11bodka11 juj, no tak bolo treba rozmýšľať dopredu a nie sa sťahovať niekam, kde lisky dávajú dobru noc 🤦♀️
A škôlka by aj stačila od 8 do 15 co? Lebo tam chodia deti tých čo sú doma 👌 a inak, nepísala si náhodou náhodou inej diskusii, ze ti malu nevzali napriek tomu, ze tam mas kamosku riaditeľku? Ci uz ti ju zrazu vzali?
@lienka.7 nikam som sa nestahovala 🙂 A nie sme ziadny zapadakov. Sme moderna, upravena dedina. Stale mame nejake akcie. Ludia sa sem stahuju praveze. Ale jasne vsetci podme do Blavy.. Lisky tu dobru noc nedavaju. Byvame 3km od mesta. Ale proste rano nepotrebuju rodicia rak zavcasu skolku. Vela ich robi na zmeny. A polovicu deti rano nosia stari rodicia na dochodku.
@lienka.7 nemôže byť iné... Ja som roky učila v škôlke , som bývala riaditeľka neexistuje, aby štátne škôlky otvárali o 7.00 na to je predpis. Od 6.30 a podľa potrieb rodičov ak je schválené zriaďovateľom po schválení rady tak je jedna v okrese prip v meste od 6.00. takže to sú drísty. Ja som chodila do práce ako učiteľka na 6.15. otvárali sme o 6.30 a mala som čo robiť nosiť deti do škôl kde družina bola od 6.30 ale prácu som mala a to nie je riešenie nevziať prácu kvôli tomuto. Xy deti chodilo tak,že aj suseda ich brala do ms cestou s inými deťmi resp. cestou do práce..alebo by som si dohodla nejakú mamičku / cipernu dôchodkyňu ,niekoho komu dôverujem aby dieťa odviedol a kľudne aj v rámci nejakej finančnej odmeny. Lepšie ako nezobrat prácu
A ešte k tej angličtine. Ak nemáš na to aby si sa ju doručila tak si zober prácu kde si na ňu zarobis, doucis sa ju a môžeš robiť čo chces v tvojom odbore 🤷 tak sa to robí predsa
Prepáč, ale mne sa zdás ako sama výhovorka. Ale život nie je o ideálnych podmienkach.
@barbie2023 zajtra rano ti odfotim na dverach skolky otvaracie hodiny. Mame to tam velkym vytlacene a nalepene.
@11bodka11 a ty máš jedinú škôlku široko-ďaleko??? Iné sú určite od 6-6.30 aj keby henta bola nejakým zázrakom od 7.00
@barbie2023 ano u nas v dedine je jedina skolka si predstav.
@11bodka11 a Home office s nemčinou? Ja často vidam na profesii ponuky podobného charakteru
https://www.profesia.sk/praca/crystal-call/O492...
Ale tak už ty vieš, či budeš 3 roky čakať kým pôjde mamka do dôchodku alebo či ti náhodou na profesii niečo nespadne z neba šité na mieru priamo pre teba bez nejakých ústupkov z tvojej strany 🤷 každopádne držím palce všetkým čo hľadajú prácu

@merrysa rodicia pracuju, aj muz. Vo fabrike od 6:00. Skolku mame od 7.