icon

Kde hľadať robotu, aby sa dalo všetko skĺbiť?

15. nov 2022

Ženy čo ste alebo boli po RD kde hľadať robotu,kam ste vy nastúpili aby sa dalo všetko skĺbiť okolo škôlky školy a deti.?V skratke napíšem naše fungovanie.Manzel robí od rána do večera.Ja mám na starosť školu škôlku učenie s deťmi, domácnosť atď.Do svojej pôvodnej roboty nemôžem vrátiť skrz škôlku.Na jednu smenu som nenašla zatiaľ nič.Dieta je často choré ,pár dní v škôlke dva týždne doma.Brigadu som našla,no veľa eur to nespraví.Poradte kde si nájsť robotu?Moja mama bola s nami doma 10r lebo ju nikde nechceli zamestnať keď mala malé deti.Ja tak nechcem dopadnúť,no bohužiaľ veľa pracovných ponúk není pre mamičky s malými deťmi.

ricardo35
16. nov 2022

Dokonca je vela ponuk z domu remote work, sama si urcis kedy robis, akurat jazyk by bolo dobre vediet

kikushaa
16. nov 2022

Polovicny alebo skrateny uvazok ak vykryvate vsetko s muzovho platu 👍

petulda333
16. nov 2022

Ja si hladam na skrateny uvazok,je to tazke. Moj muz zarobi omnoho viac nez tvoj,ale teda aj vydavky mame ine. Hypo 500, splatka za auto 200, nafta do auta (pracovne) 2000,myto atd atd. Cize len na toto musi robit dost. Momentalne som sa prihlasila do tesca na brigadu, aspon nieco. Doma sa nudim uz a peniaze navyse sa zidu. Inak sa popritom ucim a v jari chcem ist na skusky a robit veducu dopravy, popritom tiez nieco na skrateny. No je to fakt o drzku najst nieco,co by mi casovo pasovalo. Kedze u nas sa ja musim muzovi prisposobit,on sa o deti postara,len nie vzdy stiha vozit do a zo skoly

autor
16. nov 2022

@petulda333 To pochopí len taký človek čo je v podobnej situácii aké ťažké je nájsť si prácu

e3v3a3
16. nov 2022

@zojazoja platené nie. Na tej pozícii ako pracuje on, je iba sám vo firme. Takže problémy, ktoré rieši stále čakajú iba na neho. Mohol by to ešte urobiť jeho šéf, ale vieš ako to je keď chce ešte postúpiť... musí sa snažiť. Ale víkendy ma chvalabohu volne

syslik81
16. nov 2022

sadnut s muzom a poriesit moznosti .. tak aby aj on vypomohol .. ty bud do skoly -nech mas aj prazdniny s detmi al daco upratovat poobede alebo vikendy ..zalezi aj ake mas skusenosti,skolu etc

zojazoja
16. nov 2022

@e3v3a3 takže nemá oficiálne taky dlhy pracovný čas lebo podľa mňa to ani nie je predsa zákonom povolene. Taky zákon proste neexistuje. Je tam z dobrej vôle a dobrovoľne dlhšie než má oficiálne pracovnú dobu. Tak je?

dominikamacakova
16. nov 2022

Dva dni v škôlke a dva týždne doma? Nie, absolútne žiadnu prácu si nenájdeš.

alya1
16. nov 2022

Fuuuha, ja asi žijem v inom svete a to v tom tvojom, teda, keď čítam ako zarobí tvoj muž málo a pod. Neviem 1200E je slušný plat k pomerom ako sa platy pohybujú ( áno viem, že to je málo, ale buďme realisti tak sa platy u nás pohybujú) , keby boli všetci IT a pod. nemal by im kto drevo rúbať. Niektorý zarobia ešte menej. Najjednoduchšie je nájsť si brigádu, niekde po večeroch, alebo veľmi skoré ranné hod. Popozerať upratovanie, dokladanie tovaru, alebo potom teda štátna správa. Alebo si fotiť ponožky 😂 novodobý štýl zárobku. Je to ťažko a bude horšie, poprípade ak viete niečo vyrábať. Dá všeličo vymyslieť, ale budete to mať náročné. Moc som neporadila, ale držím palce.

euka210
16. nov 2022

V hypermarketoch si vies dat uvazok aj mensi...ale je tam tazka praca niekde.

dancura
16. nov 2022

Aké vieš po anglicky alebo nemecký,dá sa pracovať aj z domu vo veľa firmách,pripadne robiť pracu alokovanu pre klientov z domu. Skus pozrieť na profesii. V takýchto prípadoch ti ani nerobí problém,ak sú deti doma choré...dá sa to zladiť.

katica06
16. nov 2022

Keď máš auto tak si na tom o dosť lepšie ako som bola ja. Už počas RD som si niečo našla na pár hodín a po čase ďalšiu prácu v administratíve. Denne o 6:45odchod do škôlky tak aby som so staršou stíhala autobus o 7:10. O7:35 príchod do školy. Potom čakanie na autobus do roboty, ktorý má odchod 9:30, žiaden spoj není skorej, 10:00 príchod do roboty 14:45 odchod na autobus. 15:10 príchod do školy, potom letíme na autobus. O16:00 vystupujeme a letíme, škôlka zatvára o 16:00. Keď nám korunky chýbali, zaťala som zuby a šla.

mikadooo
16. nov 2022

Jj tak sa treba nastaviť, presne 👍. Držím ti veľmi palce nech sa čoskoro podarí 🙂. K tým, čo píšu, aby si ostala doma, nuž, pre mňa je práca aj dosť podstatná psychohygiena, nedokázala by som byť dlhodobo zatvorená medzi tými istými stenami... Mám odskúšané, že idem z toho pomaly ale iste do depresie, zlej náklady a bezdôvodnej podráždenosti na všetkých.

bluka2
16. nov 2022

Toto uvažovanie je cesta to stareckej chudoby pre teba, ak sa s tvojim manželom niečo stane. A pri rozvodovej štatistike aká je, sa oplatí myslieť aj na svoju použiteľnosť na pracovnom trhu a nenechať sa zaslepit 1200 eurami

lacibo
16. nov 2022

To robi 11 hodin kazdy den? To sa neda..moj muz robi 12,tky,ale nie kazdy den, na smeny..to kde pracuje? Nech si najde 8 hodinovu pracovnu dobu,aby ti pomohol s detmi a domacnostou..inak sa tazko zamestnas veru

bluka2
16. nov 2022

@lacibo dá sa to. V korporátoch ľudia bežne pracujú od rána do večera (Aj keď teda nepoznám takých, čo by zarábali len 1200) - ale tak zvyčajne s tým ide ruka v ruke aj flexibilita. Napríklad vyzdvihnem dieťa a dorobim zvyšok z domu

autor
16. nov 2022

@mikadooo Ja by som vedela byť aj doma,bývame v dome vždy je tu čo robiť.Plus na jar začne sezóna záhrady.Ale potrebujem peniažky tak hľadám prácu.

slniecko66
16. nov 2022

V ktorom kraji byvas?

mikadooo
16. nov 2022

Ja nie🤭. Dom či byt, to je jedno. Potrebujem proste zmeniť prostredie, radšej nech je bordel doma, akoby som mala sa stále krútiť len okolo domácnosti, záhrady a rodiny 🤭. Ale asi sme iné typy.

lenka1208
16. nov 2022

Otazka bola kde sme nasli robotu, ja som nastupila do svojej 'starej' kde mam normalneho sefa a robila som z domu, potom prisla korona takze sme uz z domu ostali vsetci..cize, dnes je to uz v korporaciach normalka ze pracujes z domu. Takze skus mozno toto..teda musis vediet aspon anglicky.

gemini2
16. nov 2022

Skús sa spýtať v škôlke alebo v škole, či nepotrebujú do kuchyne alebo upratovačku, alebo reštaurácia. A teraz pred sviatkami berú do obchodných reťazcov aj na skrátené uväzky. Ale idú prázdniny, vianoce, ako chceš pokryť toto obdobie, keď muž nemôže?

autor
16. nov 2022

@gemini2 Vianočné prázdniny musím byt doma s deťmi,sami nemôžu byť doma bez dozoru

simik411
16. nov 2022

Prečítala som 5 komentárov a chce sa mi grcat z tých ,,rád,, že sadni s mužom a rozdelte si, a spolu aťd. Neviem kde tí ľudia ozaj žijú , prečo potom celé Slovensko plače ako nám je zle keď očividne tu na Mk si paničky žijú jak v bavlnke.,muži zarábajú asi po 3tis za 8hod a žienka si pije kávu alebo platia pestúnku, upratovačky. Doba je šialena, chlapi ozaj makajú celé dni a sú radi že ta robota nejaká vôbec je aby je ten príjem na výdavky, človek sa tu normalne opýta a odpovede jak z iného sveta. Autorka úplne ta chápem môj muž síce má dosť voľná ale tiež s 2 deťmi budeme mať čo robiť to skĺbiť jediné ešte dedko babka výpomoc inak to je o hubu kto je sám, česť výnimkam 🥴👆 kolegyňa pracovala po MD u nás na 7hod aby stíhala do škôlky možno skús pozerať také ale viem že tých ponúk je málo aby vyhovejú. Čiže radu ti nedám asi ale napísať som musela 🤭😀držím prsty

minimidimaxi
16. nov 2022

A co nočné? Vykladania tovaru v hocijakom supermarkete alebo aj Amazon ma vyslovene takuto smenu že nočné a vikendy. Aj o deti je postarané lebo muz je doma, aj zarobis viac nez na obcasnej a kym sú decka v skole,tak si zdriemnes...a ak aj budes koncit o trošku neskôr,tak na tu hodinku si mozes najat niekoho kto ti pride k deckam kým prídeš ty, studentku, dôchodkyňu. A ak ani toto nepomoze,tak si musis zvysit zručnosti,pozri si ponuku kurzov cez urad práce a rekvalifikuj sa... Zlepsi sa v jazyku a mozes prekladat z domu. Kamoska si tak zaraba popri deckach,preklada produkty z eshopu a v case bakalariek a diplomoviek kontroluje gramatiky, píše abstraktu v AJ, atď

autor
16. nov 2022

@simik411 Ďakujem,no hľadám a nevzdávam sa.Nasla som aj veľa prác na jednu smenu,len všade že treba čakať keď im niekto vypadne zoberú ďalšieho.Takych miest sa ženy držia aj zubami-nechtami.
@minimidimaxi Rozmýšľam aj nad nočnými smenami

zojazoja
16. nov 2022

@simik411 ale pravdaže môžu muži zarábať aj za 12 hodín denne 2tisic eur a žena sa doma môže aj rozkrajat a naklonovat a nech si hľadá prácu kde len chce....veď to nie je mužov problém...len zabudli asi na to,že aj oni majú zákonnú a morálnu povinnosť sa postarať o svoje deti. Bohužiaľ.. na tých pár rokov než budú decka samostatné by asi bolo vhodné,aby aj chúďatka muzikovia si trosku prispôsobili pracovnú morálku a pracovnu dobu a postarali sa o decka aj oni. Žiadny zákonník práce nepozná 11 hodinovú pracovnú dobu 5 dní v týždni.

majulino
16. nov 2022

@pribinak ak žije autorka na juhovýchode, sú to brutálne ťažké prachy. Priemerná mzda je tu 600€. Manžel na vysokej pozícii začínal na 1200 o pozíciu nižšie jeho kolega zarobil 800. Ide o nemecko-rakusky koncern

lacibo
16. nov 2022

@majulino myslis v cistom mzdu?

e3v3a3
16. nov 2022

@zojazoja áno, samozrejme dobrovoľne. Myslím, že nikoho nasilu nedržia, ale nemení to nič na tom, že je v práci celé dni. Je to ťažko, ale ja autorku chápem. Keď mi skončí rodičovský, tiež to budeme musieť nejako riešiť. V súčasnosti jeho príjem potrebujeme v takej výške ako je. Keby ja idem do prace cez víkendy, on cez týždeň, tak nie sme spolu skoro vôbec. Takto si aspoň tie víkendy užijeme ako rodina. Keď sa chceme mať dobré, musí každý z nás tomu niečo obetovať

danulienkalienka
16. nov 2022

Asi,čo hľadáš?v akej sfére.Ja by som išla do verejného sektoru