icon

Kde hľadať robotu, aby sa dalo všetko skĺbiť?

15. nov 2022

Ženy čo ste alebo boli po RD kde hľadať robotu,kam ste vy nastúpili aby sa dalo všetko skĺbiť okolo škôlky školy a deti.?V skratke napíšem naše fungovanie.Manzel robí od rána do večera.Ja mám na starosť školu škôlku učenie s deťmi, domácnosť atď.Do svojej pôvodnej roboty nemôžem vrátiť skrz škôlku.Na jednu smenu som nenašla zatiaľ nič.Dieta je často choré ,pár dní v škôlke dva týždne doma.Brigadu som našla,no veľa eur to nespraví.Poradte kde si nájsť robotu?Moja mama bola s nami doma 10r lebo ju nikde nechceli zamestnať keď mala malé deti.Ja tak nechcem dopadnúť,no bohužiaľ veľa pracovných ponúk není pre mamičky s malými deťmi.

Strana
z7
jana_eyre_2
17. nov 2022

@malasandrika vieš teba rozčuľuje že niekto nazve karieristkou ženu ktorá šla do práce, ale to že ty nazves ženu čo je doma s deťmi a stará sa o domácnosť sluzkou to už pokladás za normálne, že? Milujem keď niekto začne urážať ale svoje urážky nevidí.. 🤦‍♀️

ropucha6
17. nov 2022

@bluka2 vies co, ale to sa da tiez pochopit, ze sa chcu len vyzalovat a dake to povzbudenie, vsak okey, ale tak nebudem sa tvarit, ze chcem realne rady, ked nic sa neda (a ano, aj prestahovat sa da 🙂 ) A takych prispevkov je tu tyzdenne niekolko…

bluka2
17. nov 2022

@ropucha6 presne to. Ten nadpis znie ako hľadanie riešenia, nepasuje k téme.

malasandrika
17. nov 2022

@jana_eyre_2 nemýľ si pojmy s dojmami. Žena, ktorá ostane doma s deťmi, je pre mňa žena, ktorá sa na tom dohodla s manželom a logicky partnerov príjem im to dovoľuje. Autorka očividne do práce chce ísť, ale je limitovaná domácnosťou, deťmi a povinnosťami okolo, lebo manžel si podľa nej - “ani s očr nemôže pokaziť výplatu”. Tak ostávajú 2 možnosti - buď sa autorka vzchopí a zvládne všetko sama alebo jej partner sa zobudí zo sna, že domov len nosí peniaze.

autor
17. nov 2022

@ropucha6
@bluka2 Chcem reálne rady preto som založila diskusiu.No niektoré ako vy dve nechápete,že nie vždy všetko sa dá.Darmo chcem robiť keď je málo pracovných miest a také čo by mi vyhovovalo sú už dávno obsadené.No darmo niečo písať,aj tak si idete svoje že to sú len výhovorky.Pokial ste nezažili tu situáciu čo ja tak nepochopite.

pajdab
17. nov 2022

@malinovka333 to ma mrzi, ze nemas stastie a ze je situacia taka aka je.... Ja som momentálne na materskej a tiež neviem co bude potom... Ale preco si utocna nechapem? Zeny jej radia kadeco... Každá druhá spomenie obchod... Tak som spomenula zasa ja moju skúsenosť, co by mohla este obzriet a casovo by stihala skolku..... ✌️

malinovka333
17. nov 2022

@pajdab ja som utocna?prepac ale sama pises ze ta to mrzi ze to je tak ako to je. Ale napisala ze ako to je naozaj nie vzdy je to take kahke ako si to tu vsetky predstavuju. Keby to je tak tak by neboli nezamestnani ludia nemyslis?

emlaju
17. nov 2022

Jedine v školstve (pracovná doba rovnaká ako deti v škôlke a v škole)

bluka2
17. nov 2022

Koľko je teraz nezamestnaných - neviem - buďme pesimisti a povedzme 20%: nie je to náhoda, že niektorí to miesto majú a iní nie. Zvyčajne ti, čo ho majú, sú ochotní pre to niečo spraviť, posnažiť sa, zvýšiť si kvalifikáciu, presťahovať sa, vedieť niečo , čo nevedia všetci. Tým sa odlišujú od tej druhej skupiny. A jasné, každý môže byť raz hore a inokedy dole, ale to sa rýchlo otrasie a pád ho ešte posilní. Je to celé o postoji.

bluka2
17. nov 2022

Na miesto, aké by ti vyhovovalo niekedy proste predtým treba 2, ktoré ti vyhovujú menej - a prepracovať sa tam. Neviem o nikom, kto sa ráno zobudil a rovno mal prácu svojich snov. Je za tým zvyčajne kopec driny, ak sa teda bavíme o ľuďoch ako ty a ja, ktorí nemajú už od narodenia garantované miestečko v rodinnej firme a pod.

raffaella
17. nov 2022

Všetky tie, čo tu autorku tlapkate po pleci a ľutujete ju, nemáte ani základy finančnej gramotnosti. Z čoho sa jej bude počítať dôchodok, z vašich slov útechy? Kde je sporenie v druhom, ideálne aj v treťom pilieri? Vy si vôbec uvedomujete aký je úplne existenčne nebezpečný takýto prístup k životu, práci a ku financiám?
Tebe milá autorka niet rady ani pomoci, pokiaľ sama nepohneš zadkom. Zaznelo tu xy múdrych rád, ja sa čudujem že tu ženy drú klávesnice.

vevapeto
18. nov 2022

Áno, vrátila som sa ešte počas RD (a stále trvá), do špitálu na moje pôvodné miesto ( mám ale špec.vzdelanie) a prispôsobené služby mám ako potrebujem ja a navyše nie na plný úväzok. Ak by si mala vzťah k chorým ľuďom, skúsila by som na tvojom mieste sanitarku ( denné cez víkend a nočné cez týždeň), na sanitára môžeš aj bez vzdelania, ak ta to chytí, urobíš si sanitársky kurz (zas lepšie platovo). Neboj, aj mna to stálo obetu- moje pohodlie, ale pozitíva prevyšujú a som rada, že túto predraženú dobu zvládame skvele. Držím ti palce.

aurora33
18. nov 2022

Preboha autorka vzchop sa už troska. Či myslíš, že každému spadlo pracovne miesto z neba? Ja mám presne takú pracovnú dobu ako chceš ty, ale tiež som preto niečo robila. Počas rodičovskej som nesedela len tak doma, ale dorobila si školu a následne kurzy. Teraz mi je super, ale vtedy som sa namakala. Kebyže som ako ty, tak sa doteraz ľutujem a sedím doma na zadku. Kokos zbožňujem také umrnčane a samolutujuce sa typy.

lacibo
18. nov 2022

Ale ved preto sa nepytaj tu..nikto nepozna tvoju situaciu lepsie ako ty..kazdy ma inak zivot zariadeny..ja by som napr.kvoli par euram osobne nebudila dieta o 5 a o 6 uz do skolky a poobede aby mi ho vyzdvihoval pribuzny a nie ja..kym su deti male..neda sa mat vsetko..treba robit kompromisy

adelkaa159
18. nov 2022

Hladaj restauracie casnicku na vydaj obeda robia vacsinou od 9-10 do tej 15tej

adelkaa159
18. nov 2022

Skus si urobit kurz, skolu, skus nejake vlasy, kozmetiku,nechty, teraz po tom zeny priahnu mozes si to robit doma, ja so robim zdravotnu skolu, som na md ako mna zase cas netlaci lebo muz zarobi dost ale ja kvoli sebe tiez nechcem doma sediet, skusaj pozri sa po okolo co u vas nerobia, teraz ti urad prace preplati vsetko skusaj a nevahaj, a hlavne nehladaj vyhovorky 🙂 prepac ze je to ale kazdemu kto ti nieco navrhne napises neda sa ... ja ta chapem tiez je to niekedy tazke ale das to hlavne si zvysit kvalifikacie

lb1984
18. nov 2022

Vezmi robotu na nočné zmeny alebo niečo na dohodu na TPP ta nik pri takých podmienkach nezamestna alebo ak máš ekonóm vzdelanie tak do účtovnej firmy

gemini2
19. nov 2022

Autorka tu už dostala milión tipov, kde by mobla pracovať, čo by mohla urobiť ale mne to príde len,, toto mi nevyhovuje, to sa nedá, to a hento a ono.... Ja som ostala s troma deťmi sama, bez pomoci od rodiny a zvládla som aj deti, aj prácu, aj domácnosť. Takže moja posledná rada autorke : - keď sa ti nijako nedá, tak seď doma.

autor
19. nov 2022

@gemini2 A kde si našla prácu?

Strana
z7