Kde hľadať robotu, aby sa dalo všetko skĺbiť?
Ženy čo ste alebo boli po RD kde hľadať robotu,kam ste vy nastúpili aby sa dalo všetko skĺbiť okolo škôlky školy a deti.?V skratke napíšem naše fungovanie.Manzel robí od rána do večera.Ja mám na starosť školu škôlku učenie s deťmi, domácnosť atď.Do svojej pôvodnej roboty nemôžem vrátiť skrz škôlku.Na jednu smenu som nenašla zatiaľ nič.Dieta je často choré ,pár dní v škôlke dva týždne doma.Brigadu som našla,no veľa eur to nespraví.Poradte kde si nájsť robotu?Moja mama bola s nami doma 10r lebo ju nikde nechceli zamestnať keď mala malé deti.Ja tak nechcem dopadnúť,no bohužiaľ veľa pracovných ponúk není pre mamičky s malými deťmi.
@simik411 toto sem ani radsej nepis lebo už tu bolo aj take ze sa mozes odstahovat alebo ze oni by sa z datial odstahovali kde nie je robota, ja s tebou suhlasim, lebo tuto davaju vsetky kadejake rady ale nevedia pochopit ze nie sade su ti hypermarlety a nie vsade ta hned zoberu ako napr v Ba , mam amosku ktora tieýž byva na vychode a nevie si najst robotu lebo vsetko je obsadene, a dochadzt nema ako , nema auto nema si ho zaco kupit a keby si aj vzala nan pozicku tak sa jej to ani neoplati, lebo tam by daLa vsetko na auto, a autobusy im chodia 2x do dediny, tak nech my vysvetlia ako sa tam ma dostat pracovat napr niekam do mesta. tot napsie len taka co zaraba 3000€ ma auto pracu, nie kazdy sa moze odstahovat aj zo zapadakova,
@leskovael ja sa pytam este raz co tam ma napisat ked nema co? co ak ho ma napisany spravne? a kto ta chce zobrat zoberie ta aj a rucne napisanym zivotopisom,
@malinovka333 autorka tam asi ma co napísať keď pracovala aj pred deťmi aj potom hoci aj brigáde.... Tak nechápem o com rozprávaš....
@malinovka333 kamoška keď je z dediny určite nieje jediný občan a do najblizsieho mesta niekto do roboty určite chodí hoci aj o hodinu skôr akoby pracovala ona! Dohodne sa, prispeje toľko co by dala bus a môže chodiť pravidelne autom s niekym zo začiatku.. Ak sa nedá, tak musí kúpiť auto, zamestnať sa prvé 3mesiace chodiť hoci aj na bicykli alebo sa prispôsobí a potom si zoberie si nízky úver, kúpi lacnejšie auto za 2tis a splátka jej vide minimálna ze ju to nezrujnuje (veľmi veľa ľudí malo prvé auto na úver mimochodom....) A nie nedá celú výplatu za auto. Toto sú také keci, že vždy sa nedá, lebo.. Ked niekto bude robiť, nikdy nebude natom horšie ako keď nerobí. Ale jasné ze pohodlnejšie je byť doma na pridavkoch lebo vždy sa nejaké nájdu a len sa sťažovať ako sa niečo stále nedá... U mňa tieto reči nemajú miesto. Tak buď sa mi nechce a hľadám výhovorky prečo sa nedá, alebo pracujem..
@simik411 Vieš, k tomu platu 1200€: možno si to nečítala, ale ešte na prvej strane som to písala, dala som si tú námahu, že som to prepočítala. Autorkin manžel robí 11 hodín denne. Keby robil 8 hodín, zarobil by okolo 870€. Čiže nie, nemá úžasný plat. Zarobí toľko len preto, že robí tak veľa. V podstate je to to isté, ako keby robil 8 hodín za tých menej ako 900 a potom ešte chodil niekam na brigádu na 3 hodiny za tých zvyšných 330€. Prečo sa má autorka prispôsobiť mužovej "blbej" práci? Chápem, že keby zarobil za tých 11 hodín denne aspoň napr. 2500€, tak OK, je to dobrá robota, netreba riskovať, že ju stratí, z toho vyplýva: žena sa prispôsobí a uberie z nárokov na svoju prácu. Ale takto? Veď takto ona uberá z nárokov a musí si hľadať prácu s kratším pracovným časom (a tým pádom menej zarobí), aby si muž mohol udržať svoju "nič moc" prácu. ☹️
@h2 ja úplne súhlasím čo píšeš, bolo by to super ak by taku šancu mal. Otázka znie čo ak nemá? Čo ak skutočne nemajú na výber ja to píšem z tohto pohľadu proste ak sú niekde trepnem z Svidník, Rimavská Sobota , Snina len príklad kde je veľká nezamestnanost tak si jednoducho nevyberu. Robí čo je a keď aj zarobí cez tisicku tam kde bývajú to je dosť tak ten muž tu robotu nenecha keď žena ani nemá nič iné v ponuke boli by doma alebo pod mostom dvaja .. Ja stále píšem len o situácií kde na výber nie je, nie že nechcú alebo že muž nechce inú robotu a žena sa na to sťažuje že čo má robiť. Skrátka je naozaj xy rodín kde na výber nemajú ako to píšu baby aj same sem prečítaj komenty nejaké tiež .. ja mám sama kamošky na východe a ozaj všetkým tí muži robia takto od rána do večera, jeden murár druhý tiež stavebné práce.. pointa však je stále tá istá autorka keby mala tú šancu a niekto je núka robotu taaak tu nevznikne táto téma..
@h2 Tak to má byť.Alebo myslíš že by bolo lepšie keby chlap dal výpoveď a nasol si menej platenú prácu len aby mi mohol pomáhať s deťmi.?A kto by nám zaplatil hypotéku a výdavky?On nech má istú robotu na trvalý pracovný pomer.Zena sa má prispôsobiť
sak napis co si vyucena aku mas prax a okres da sa lepsie poradit ale v prvom rade popracuj na imunite deti niekde je chyba ak vydrzia obe v skolke dva dni
@malinovka333 jasne, sak vlastne nikde nie je nikdy volne miesto. Pardon. Moja skusenost zasa je, ze ked som odchadzala bol problem niekoho najst... A nie je to zrovna profesia, nad ktorou by mozno uvazovala akakolvek zena a pre chlapa zasa slabsi plat.. Skus poradit ty a svoje odpovede smeruj radsej autorke
@pajdab preco je potom na vychode tolko ludi bez prace?myslis ze vserky zeny nechcu robit?ci zasa len ja ja ja na seba sa pozerat ze si mala stastie?u nas teda byvam vo velkej dedine na zapade SVK a tu teda pracu tiez nezozenies ani na polovicny uvazok. Nane 2 restiky to je plne,skola skolka vsetko obsadene.jednota velka obsadene,zberny dvor ma dlho svojeho zloveka;obecny urad obsadeny,....poprosim kde sa mam ist este pytat
Autorka, a nedalo by sa, že by muž chodil do práce aspoň na tú 8:00 ráno? Že by mal čas ráno odviesť deti do školy/škôlky, kým ty by si mohla od skorého rána ísť do práce, tým pádom končíš do tej povedzme 15:00 a môžeš vyzdvihnúť deti. Áno, muž by potom robil večer ešte dlhšie, než už robí ☹️, ale aspoň by si aj ty mala šancu nájsť robotu. Len to by chcelo trochu aj od neho snahu, aspoň sa pokúsiť to dohodnúť so zamestnávateľom.
@loginexistuje Kľudne poraď niečo na imunitu deťom ak máš niečo osvedčene.Jeme veľa ovocia zeleniny,sme stále vonku či prší alebo sneží.Davam im na imunitu prípravky a aj tak sú stále choré.Skolu mám poľnohospodársku a zatiaľ som pracovala vo fabrikách.
@h2 Nedá sa,robia od 6tej
a ako sa im prejavuju choroby ? pouzivas napr inhalator solux difuzer na oleje nemaju alergie a sople su z toho ?
tak si urob opatrovatelsky kirz a ozes napr roznasat dochodcom obedy a pod cez obecny /mestsky urad
ak ale budes mat za mesiac na pracu len styri dni (a zvysok chore deti) robit nemas sancu
ale potom musia mat deti preukazatelne poruchy imunity (testami) a mozes byt na predlzenej RD
@loginexistuje Menší je alergik,difuzer máme.Choroby ako sople a kašeľ
Žena sa má prispôsobiť? Ty kde žiješ? Si myslíš, že tým, že žena porodí, ostane z nej len slúžka, gazdiná a upratovačka? Si myslíš, že žena nemá nárok mať kariéru a uspokojivý plat?! Možno by trebalo začať myslieť aj na seba, zvýšiť si kvalifikáciu, spraviť si nejaký kurz, dupnúť si. Ale ak si myslíš, že sa musíš prispôsobiť, potom šúchaj nohami, lietaj ako handra, muža daj na piedestál a opýtaj sa ho, ako Ti dovolí pracovať, aby to nedajbože jeho neobmedzovalo!
@malasandrika Áno vo väčšine rodín chlap má väčší a stály plat,bolo by sprosté keby chlap dal výpoveď a nasol si menej platenú prácu.Nie všetky ženy sú karieristky,no pracovať treba aby rodina vyzila
Za karieristku považuješ ženu, ktorá aj sama so svojim platom dokáže uživiť rodinu a nepodriadila život domácnosti a deťom? Skôr sa “neposrala” z materstva a hrncov
Brat pracuje tiez ako vas manzel a svagrina pracuje v obchode takze chodi aj o pol6 rano.m takze brat zavaza deti do skoly uz o tej 6tej a tam je ranna druzina a maly co chodi do skolky ma rannu skolku...
Svagrina ich vyzdvihuje zo skolky...
Pokial ma svagrina poobednu tak ich dava do skoly skolky neskor a vyzdvihava ich babka
Ucia sa normalne bud s bratom alebo svagrinou nie je to problem stihnut...
@11verca Pokiaľ je škôlka a ranná družina od 6:00 ráno, tak chlap, začínajúci v práci o 6:00 to nestíha. A autorka písala, že neskôr do práce prísť nemôže. Proste keď majú dve deti, jedno ide do škôlky, druhé do školy, tak kým by to obehal a ešte aj docestoval do práce, bolo by aj 7. ☹️
Ono je lahke pisat matke, ze chod do hocijakej roboty ale pravdou je, ze musi byt casovo vyhovujuca detom a domacnosti, platovo tak aby viac zarobila ako prerobila ( cestovne,stravovanue,obliekanie,ine vydavky v pracu - oslavy atd..) a ano, musi sa prisposobit ten, kto zarobi podstatne menej, je to tak, ani moj muz by neodchadzal zo zivitelskej pozicie, len preto, ze mne by to lepsie vyhovovalo kvoli praci,kde zarobim podstatne menej ako on, preto aj ocr riesim s malou iba ja, on nikdy..takze, ano, matka je casto znevyhodnena, ale tak nejako prirodzene..neberiem to negativne, obaja sme tim, a organizujeme si to tak, aby to vyhovovalo potrebam rodiny a deti..nie iba nasim osobnym..
@lacibo Presne to hovorim aj ja,že matka sa musí prispôsobiť okolnostiam.Aj keď sú deti choré ja som s nimi doma aby muž nepokazil si výplatu.
Naco zeny zakladaju taketo temy, ked sa nic udajne neda?
Jasné, že si doma s deťmi ty, keď sú choré a nie tvoj manžel, keď nechodíš do práce. To nie je žiadny argument.
@ropucha6 aby im ostatné povedali, že sa to fakt nedá, potlapkali po pleci, aké máme všetky ťažký osud, ako manžel má prioritu, právo na dobrú prácu a žena je samozrejme druhoradá. A samozrejme sa také aj našli.
To je proste typ ľudí, čo nechce/nevie chytiť život so svojich rúk, bojovať za seba, svoju istotu, nezávislosť a budúcnosť

@malinovka333 lepší životopis nieje o "4 vysokych školách ani o jednej" alebo o klamani.. Ja viem ako ten lepší životopis formulovať a čo dávať a nedávať a ak dávať tak akou formou... Písať to tu verejne nemusím, ak bude chcieť autorka nech mi kludne napise správu a rada jej poradím, možno jej to pomôže. Niekomu kto tu na moju radu ktorá sa ho netýka reaguje pomaly "drzo" a normalnu vec podá dobre že nie s výsmechom, len preto ze o tom nevie, to nebudem vešať na nos 🙂