Kde mám ísť pracovať?
Ahojte , takže chcem poradiť kde isť pracovať, mamka ma už náhaňa do roboty 😒 som minulý rok ukončila úspešne učnovku odbor- cukrárka 🙂 som evidovaná na urade práce no a dnes mi dala pani na úrade ziadost o absolventskú prax že mám vypísat a ona v marci ked príde mi to potvrdí moc som nadšena nebola ☹ kedže ja to nechcem ,chcú sa ludí čo najskor zbavit. Do tesca , kaufland a ako su vyrobné linky samsung voderady tam nechcem ist 😒 v samsungu stát za pásom furt to by som nezvládla asi, a v obchode vykladat tovar zohýbat sa, a ktovie či ultačim vozik s z tovarom kedže som chuda a krpatá a na 20 rokov ani nevyzerám ☹ akú prácu by ste mi odporučili ??? inak robí tu niekto v takých supermarketoch ako je tesco ?? 🙂 Dakujem za vaše rady a odpovede 🙂
@natal12 a si myslis ze ked si otvoris zivnost tak sa nejakym zazrakom naucis piect a marcipan ti padne z neba? aby si mala prehlad dotaciu co dostanes teda ak dostanes moze vyuzit len na stroje musis mat priestror schvaleny hygienikom... podnikatelsky plan ak vies sama si ho mozes urobit ak nie cena je cca 200 e teda ja som ho robila za taku sumu jednemu panovi ktory si otvaral zivnost... ale kedze ako sama pises evies piect ako chces potom robit cukrarku na zivnost? najprv by som na tvojom mieste skusala len tak bez zivnosti pre priatelov znamych atd... znacit presne postupy co a ako si robila ked bude dobre prepisat do ineho zosita ak nie hladat chybu skusat znova a tak si ziskavat zakaznikov ktori ta odporucia svojim znamym... inak nevidim zmysel otvorit zivnost treba odvody platit a z coho?
@sissy27 duufam aj ja este som sa nestretla u tak mladeho s takym negativnym ristupom ja ked som v jej rokoch skoncila tak som dakovala za kazdu racu co mi prisla a to som robila casnicku sekretarku servirku na pumpe , v bufete v stanku supermarkete za pasom no vsade kde sa dalo 😀
@natal12 Všetko čo si napísala, že nemôžeš, nezvládneš, nechceš a pod. - prepáč, ale sú to stupídne výhovorky človeka, ktorému sa nechce pracovať. Znie to hnusne, ale treba si priznať, že je to tak. Ty nie, že nevieš čo by Ťa bavilo, ale Tebe sa pracovať nechce a iba hľadáš výhovorky.
Ja som napr. už ako 15 ročná brigádovala na roli, potom aj v supermarketoch a kade tade inde. A že som sa zohýbala, alebo tlačila vozíky, alebo musela makať aj v 40 stupňových teplotách na slnku - a čo??? Zarobila som, nebola rodičom na obtiaž, často si ešte požičiavali peniaze odo mňa....
V prvom zamestnaní na pohovore som odovzdala životopis s popísanými brigádami a nemala som absolútne problém sa zamestnať, pretože som už bola v podstate človek s praxou a bolo vidieť, že sa mi robiť chce.
Takže dvihni zadok a choď pracovať kdekoľvek, kde Ťa vezmú. Nikto netvrdí, že v danej firme musíš zostať, počas danej práce si môžeš hľadať niečo iné, ale budeš už naberať pracovné skúsenosti.
@majulino Sak ja viem,no a ešte ma napadlo že kebyže pečiem len zakusky - rezy a suché ako su linecké a tak, že torty by som nepiekla alebo no naučila by som sa. a tak ako to mám rozbehnut ?? napísa na internete inzerát že pečem na objednávky ?? alebo aj vytlačit sna počítači papieriky že pečiem a nalepit na vchody, však je dost ludí čo si objednáva nie ?? 🙂
dobre sa dakomu vybera kym byva u naminky, ze?
@natal12 aha...???? tak takto je to... natal,pisala si mi IP,že radšej...už viem prečo...radšej som ti nemala nič radit...si leniva,nerozhodna a maš kopu rečí,ale skutek utek...a to si vždy hovorím,že sa nezapojim do žiadnej diskusie,zase som blba...ja v tvojich rokoch som robila,čo prišlo....každa koruna mi bola dobra...zobuď Sa ,vstavaj!!!!
hladam kocky ktore si chcu privyrobit od 10 do 750€... zalezi na vasej sikovnosti... kazdej ktora ma zaujem pisem IP mozte ma kontaktovat aj mailom kusbabo@hotmail.com
ja byt tvoja mama, tak ta asi aj z domu vyzeniem... tak, ako ti tu pisali baby, zmen pristup k zivotu... v dnesnej dobe, s tvojim (ne)vzdelanim, ako sama pises gramblavostou, slabou matikou, lenivostou atd. budes stastna, ked budes niekde za pasom robit za minimum...
@natal12 ak chces robit na zivnost, tak si najprv priprav 180e kazdy mesiac na odvody do zdravotnej a socialnej poistovne...si nemysli, ze je to len tak...co sa tyka prispevku od uradu prace na podnikanie, tak ten dostane pomaly kazdy, kto tam bol rok evidovany, ale ma to milion vselijakych podmienok na co a ako a do kedy mas tie peniaze pouzit...a s tym sa to spoji este uctovnictvo, cize dalsie naklady...
kazdopadne, baby maju pravdu, ze sa len vyhovaras a zjavne sa ti nechce pracovat...tiez som od 14tich brigadovala (a neuveris, ale v cukrarni bez akejkolvek praxe, a to len preto, ze som ukazala, ze som sikovna a chcem tam pracovat), a to pocas celej strednej a este aj vysokej (hosteska v divadle, tiez netreba zozrat mudrost sveta a mat speci vzdelanie)...nakoniec ani nerobim to, co som vystudovala, ale sla som najprv makat na riecnu lod, kde tiez netreba nejaku prax, len chut pracovat, co ty zjavne nemas...a teraz opatrujem na zivnost deti a mam aj agenturu...ale ty nemas absolutne ziadnu motivaciu...jedinou tvojou motivaciou, preco mas ist pracovat je, lebo to povedala tvoja mama...a to je chyba...s takymto pristupom sa daleko nedostanes...a nechapem, co vas v skole ucili, ked sama tvrdis, ze nevies poriadne piect...v prvom rade sa nad sebou zamysli a zacni nieco so sebou robit, lebo na vysoku skolu zjavne nechces ist a cim dlhsie budes na urade prace, tym tazsie si budes pracu hladat...
@natal12 možno by to chcelo hlavne sa už pohnúť z miesta, vieš čím dlhšie budeš doma tým sa ti bude chcieť ísť makať menej /poznám to 😀 😝 / Hlanve niečo vyskúšaj, možno ťa tie práce velmi nelákajú ale nakoniec ťa možno niečo z toho aj začne baviť, ono niekedy ani tak nezáleží na tom čo robíš ale do akého kolektívu sa dostaneš. Ani práca v závode nemusí byť vždy to najhoršie, ja som robila v závode z ktorého som zdrhla po mesiaci ale robila som aj v závode kde bolo fakt super, práca jednoduchá, nebola jednotvárna /samozrejme ak mal človek záujem sa učiť aj niečo nové/ a najlepšie bolo že sme sa mohli celých 8 hodin medzi sebou vykecávať 😀 , takže som ani nevedela ako mi tam čas ubehol. A dalo sa časom vypracovať aj na lepšie pozície, akurát kým som to ja stihla ma vyrazili bo prišla kríza..Na druhej strane som robila aj účtovníčku /človek by povedal že kancelárska krysa si sedela v klídku v kancli na prdeli/ ale ti poviem že ja som tú robotu neznášala, buzerácie šéfa, strašné nervy som tam mala a bola som šťastná keď som odtial vypadla 😝 A teraz sama neviem kam sa po rodičáku podejem, ale určite kým si nájdem riadnu prácu tak budem brať čo sa dá a nebudem špekulovať. Takže sa nelakaj hneď každej ponuky čo sa ti naskytne, treba vyskúšať viacero a možno sa ti niekde zapáči, hlavne daj nazačiatok bokom predsudky. A inak s tou živnosťou-neviem neviem, nato treba mať aj povahu a troška vlohy, byť tebou by som to ked tak riešila aspon prezatial ak tak nejakým tým vypekaním doma pre známych a pod. nech sa troška zabehneš a nie hneď zakladať ŽL
@natal12 iba sa vyhovaras a mrhas nasim casom na hluposti nechces absolvensku? nechod na nu...
nechces robit? nerob
ale potom sa zamysli z coho chces zit ked ako pises mama sa na teba vyserie.
Myslis ze ked budes sediet doma tak co? spadnu ti peniaze do lona? nechcem urazat no ak to ziadna manualna praca nevyhovuje alebo nieje dobra ostava ti uz len ulica 😖 (nehnevaj sa preto na mna)
@natal12 co by iny dali zato mat tak na vyber..a ty odmietas ze ta bude bolet chrbat, ze si chuda... uuf..toto keby poviem svojej mame,ked som sa vyucila, a po prazdninach som jej mala dat na najom a stravu..tak ma kopne vies kam.... som musela brat to co bolo, a ked som si chcela zarobit tak som brala vsetko..robila som vo fabrikach kde som robila chlapsku pracu, vlacila 20 kilove mechy na vahu a vazila... a? jasne vsetko ma bolelo, prsty opuchnute..tam tolko prachu, ze som chodila domov s dvoj cm prachu na hlave..aa prezila som.. hlavne ze som si zarobila... a podla mna v tescu, a tychto podobnych je celkom v poho robit..ja som praxovala v potravinach a v pohode.. jedine co sa sa bala tam robit ked som robila s drahym alkoholom ze daco rozbijem a budem muset platit.. no nastastie sa tak nestalo... taaaakze nerozmyslaj, nevyberaj, ked si na urade a ber co ti ponukaju ak si chces zarobit...... ak ak nie.tak sed na zadku.... nemyslim tov zlom..
@natal12 Potrebujes se zacit starat sama o sebe. Odjed nekam mimo svoje rodne mesto, nejlepe mimo SR. aspon na rok a poznej napred svet. Mas 19 let, svobodna bez zavazku, budes mozna jednou litovat, kdyz to neudelas...Garantuju ti, ze svoje nazory, pozadavky na praci a vize, co tu popisujes, zmenis.
Jestli prece jen chces zacit podnikat a pect doma jak tu pisou baby, tak se napred nezapomen zeptat mamy, jestli by ji to nevadilo, predpokladam to chces delat v jeji kuchyni.......
@natal12 ahoj, vobred sa ospravedlnujem za tvrde slová...ale musíš sa Ty zmenit!!!! lebo kto chce robit, hlada si spôsoby a možnosti a robit bude...a kto nechce robit, hlada si dovody prečo nerobiť 😒 žial je to tak, či sa hnevat budeš alebo nie...je to presne tvoj prípad
...a s tvojim vzdelanim a negatívnym pristupom k práci si vela nenavyberas, a nečakaj že budu teba firmy oslovovat 🙄 ....o takeho zamestanca ktorý hlada len dovody ako nerobit by som ani nezakopla....prepač za uprimnost , ale Ty sa musíš snažit a chciet v prvom rade 🙂 a tiež si myslím že ak by si sa aj niekde zamestnala dlho tam asi nevydržíš, lebo robit treba všade, aj sem tam ohnut chrbát 🙂...a miesta šefov su už obsade 😀 😀
....skus sa zamestnat ako časnička, servirka....tých hladaju všade a netreba tam an vzdela ani prax, ale obracat sa musiš!!!! s tým rataj....nepoznam totiž robotu kde by netrebalo robit 😀
Bez urazky, ale pre takych ludi ako si ty poznam iba jednu motivaciu - spakovat sa a ist svojou cestou. Nech ta maminka nabali buchtami a sup do sveta, do najblizsieho mesta... tam si najdes byvanie a staraj sa!! Zrazu budes musiet platit byt/izbu, energie, dopravu, stravu, satstvo a vsetko ine...a potom sa az spamatas...co to je dospelost.
Teraz si v podstate prizivnicka 😉
@andrejka1983 Čo už no ked kazdý nadáva ale sa mýli lebo ja robiť chcem a mat svoje peniaze, s matkou sa o tom porozprávam a do cukrárne sa pojdem popýtat, síce budu na mna pozerat jak puk že 20 rokov a výška nikde 😀 😀
@andrejka1983 100% pravda.......
...a to sa divim, ze na urade prace ponukli...keby mi ponukli, beriem hocico..mne sa tak nepritrafilo za celu dobu, dokonca som sa sama musela popytat na dotaciu , zo strany uradu prace ziadna iniciativa, o to skor by som bola rada, ze nejaka ponuka, hlavne v dnesnej dobe, vobec prisla

@slady ono to zavisi od konkretneho uradu prace, v nasom, Trnavskom Ti to jednoducho nedovolia☹