icon

Kde nájsť prácu mimo profesie a kariéry?

lara45
18. júl 2024

Ahojte idem si po radu ohľadom zamestnania.Kde si hľadáte vy prácu alebo kde ste ju našli? Na nejakých internetových stránkach okrem profesii a karieri? Ja som zúfala.Zatial som našla voľné miesta len vo fabrikách aj som bola na pohovore no nevzali ma.Som čerstvá absloventka mam skončenú Predškolskú a Elementárnu pedagogiku.Hľadám si prácu aj v školstve ale márne.Aj keď nájdem niečo čo by ma aj bavilo okrem školstva , tak žiadná odpoveď z opačnej strany.Mám 3 ročnú dcéru, takže na smeny si tiež nemôžem dovoliť pracovať nakoľko mám strednú zdravotnú v nemocnici by som akurát tak, vykonávala len hygienu u pacientov a vydávala stravu ale aj keby tak, ani tam nedostávam odpoveď alebo aj keď áno tak, vždy je to len ozveme sa alebo jednoducho nemajú voľné miesta.Skončil mi rodičák a od septembra by som potrebovala nastúpiť do práce len neviem kde.Skúste mi poradiť kde hľadať, koho osloviť.Som otvorená všetkému.A neviem či je to dôležité ale zistila som ,že áno som z východu a tu je to s prácou na bode mrazu.A nemám ani vodičák, takže aj to je jeden z prekážok.Napíšete mi ,že tak si ho urob, urobím ale z čoho keď nemám ešte ani príjem.Ďakujem za akúkoľvek radu.

zitaje
18. júl 2024

V tvojom okolí nehľadajú učiteľku do nijakej škôlky, školy? Odkiaľ si?

fidea
18. júl 2024

@lara45 napr. na stranke edujobs.sk, pripadne stranka skolskyportal.sk su inzerovane pracovne miesta v školstve.. su tam rôzne pozície.. ucitelka ZS, MS, pedagogický asistent, ale aj upratovanie napr. Teraz hľadajú vo veľkom školy ľudí na nový školský rok..

lara45
autor
18. júl 2024

@zitaje Prešovský kraj, ono dala som si žiadosti aj keď nemajú uvedené ,že niekoho hľadajú.Ja som toho názoru ,že všetko sa môže stať.Ono aj keď idem na pohovor a väčšinou sa mi to stávalo práve v školke tak, oni vôbec nepozerajú na školy a prax ale skôr asi na to či sa s daným človekom poznajú, môžeš pracovať ako učiteľka v školke a popri práci si robiť aspon pomaturitné vzdelanie.A na dedine je veľmi tažké sa dostať do školky.

lara45
autor
18. júl 2024

@fidea ďakujem idem hneď pozrieť🩷

lara45
autor
18. júl 2024

@fidea Ďakujem ale nič pre mňa som tam nenašla😔

nelca84
18. júl 2024

Na strankach regionalnych uradov skolskej spravy najdes vyberove konania do skolstva.

lara45
autor
18. júl 2024

@nelca84 Áno našla som až jednu kde splňam podmienky dala som si žiadosť no nemyslím si ,že sa tam dostanem, nemyslím negatývne ale podľa info.čo som zisťovala tak..

katkatet
18. júl 2024

@lara45 edujobs.sk voľné pracovné miesta. Priamo v školstve všetky kraje sr

fidea
18. júl 2024

@lara45 prečo? Čo viem, tak sa nehlasi veľa uchádzačov do školstva.. Na pedagogického asistenta by mohli vziať.. tam netreba nic specialne.. isto skús aspoň toto, ak máš niečo také v okolí.. na edujobs v presovskom kraji je tam x ponuk na asistentov..

lara45
autor
18. júl 2024

@katkatet Ano ale v prešovskom su 2voľné ako učiteľ v MŠ a podmienkou je ovládanie AJ a tento jazyk mi vôbec neide.Nakoľko sme sa ho na vyške učiť nemuseli a na strednej som mala NJ.

pribinak
18. júl 2024

@lara45 ale veď do MS ti stala úplne základy AJ. Tam nepotrebuješ konverzovať na expert úrovni, stačia úplne základy a zo si vieš pozrieť na internete, ale pred pohovorom dať 2-3 sukromne hodiny na zopakovanie základov

lara45
autor
18. júl 2024

@fidea Nechcem robiť asistentku.To by som robila na projekt možno by mi dali aj zmluvu.Robila som asistentku 5 rokov na projekte.Veľmi som drela aby som ziskala titul asistentka je len ako to správne nazvať aby som nikoho neurazila ale ja som sa tak, cítila no to čo učiteľka bola lenivá urobiť tak, som robila ja.Nemohla som jej do ničoho bez jej dovolenia vstupovať teda takto to bolo v každej triede kde boli asistentky.Radšej by som učila.A som z Vranovského okresu takže ak si dám do filtra Prešovský kraj tak, mi tam ukáže mestá kde budem mať problém so spojom.

lara45
autor
18. júl 2024

@pribinak To by som musela ísť niekde do zahraničia a naučiť sa tam😀 ja nemám vôbec vzťah k tomu jazyku aj kebyže si platim rok súkromne hodiny nenaučím sa ho😀 a prave v tej školke učiteľka musí ovládať AJ. Tiež som sa s tým prvykrát stretla🤷‍♀️

katkatet
19. júl 2024

@lara45 niekedy majú inzeráty ohľadne práve aj ovládanie ang už automaticky pomaly pri všetkých povolaniach. Veľakrát som sa s tým stretla a nieje to vôbec priorita. Pokiaľ povieš že vieš cudzí jazyk ale nemčinu nemalo by to vadiť pri pohovore. Aj tak po anglicky v drvivej väčšine nebudeš komunikovať, pokiaľ ju neucis 🙂 držím palce

olimuc
19. júl 2024

Trochu ma prekvapuje, ze napises nemam prijem, ale asistentku robit nechcem. nemam vodicak a byvas v “hladovej” doline… ale chcem ucit. Bola si 3 roky doma, tak si si 8 tyzdnov nevedela najst po 2 h, aby si si ho urobila? Ako asistent by si mala uz “nohu vo dverach” vytvarala by si si kontakty a mala nejaky prijem. Praca asistenta nie je ciel, ale prostriedok ako sa posunut dalej. Na danej skole ide niekto do dochodku atd …znami maju znamych a ti maju dalsich … ak vies, ze to tak funguje zarad sa niekam pocuvaj a pracuj na tom aby ta dalsia znama, kt dostane flek bola ty…. skus zmenit pristup a potom to vyjde a nieco najdes …

liz_lemon
19. júl 2024

@lara45 zapracuj aj na slovenčine, na to, že máš VŠ, tvoj písomný prejav je biedny

fidea
19. júl 2024

@lara45 rozumiem ti a dokážem si predstaviť, že to nemusí byť veľmi vďačná práca.. závisí to ale od školy, aké nastaví podmienky.. Nemusí to byť všade rovnaké. Na druhú stranu, má to aj výhody, ak máš malé dieťa, tak sa isto hodí končiť skôr, mať veľa voľna cez letné prázdniny, voľné víkendy.. A ako už písali ďalší, ak potrebuješ peniaze a máš málo príležitostí v okolí, nedá sa veľmi vyberať.. tiež je možnosť, že časom sa uvoľní aj pozícia učiteľky.. Ešte mi napadá prípadne, obehať si osobne školy, škôlky v okolí a popýtať sa, aké sú možnosti.. alebo odvolať riaditeľov.. Aspoň budeš vedieť, ako si na tom a aké majú presne požiadavky, keď na maily neodpovedia.. Pozrela som ešte raz tie ponuky v MŠ prešovský kraj a znalosť AJ som videla iba v jednej.. Ak sa ti nechce telefonovať, tak pozri aspoň stránky škôl v okolí, väčšinou tam majú ponuky zverejnené. Napr. tu je aj pomocný vychovávateľ, bez špeciálnych znalostí.. https://zsmsnkp4.edupage.org/a/volne-pracovne-m...

zuzanockamt
19. júl 2024

@lara45 S týmto prístupom si prácu tak ľahko nenájdeš. V školstve je dosť voľných miest.

lara45
autor
19. júl 2024

@liz_lemon Ty si určite jedna z tých učiteliek slovenčiny na tomto koníku.Snaď sa dopracujem na tvoju úroveň o pár rokov.

lara45
autor
19. júl 2024

@olimuc Nesúď lebo budeš súdená.😊 Nebudem ti tu vypisovať svoje osobné dôvody ale ak by si si dokázala urobiť vodičák z rodičáku a ešte sa z neho aj uživiť a samozrejme minúť ho aj na dieťa tak, klobuk dole pred tebou.Hľadám tu pochopenie a len tipy stránok kde hľadať prácu a ty si mi neporadila, taķže dovidenia.

lara45
autor
19. júl 2024

@zuzanockamt Ďakujem za radu.

lara45
autor
19. júl 2024

@fidea Ďakujem😊

liz_lemon
19. júl 2024

@lara45 drzim ti palce

martul
19. júl 2024

@lara45 otvorená si všetkému, ale takmer v každom príspevku, len prečo nie. Neverím proste, že ani len z jediného obchodného reťazca sa ti neozvali a nenašla by si si robotu.

lara45
autor
19. júl 2024

@martul Nikde som nenašla radu ohľadom stránky, či som to prehľadla?🤷‍♀️Inak kde som napísala na všetko nie? Mne sa zdá, že som len tvrdila ,že nechcem robiť asistentku na akú inú pozíciu sok napísala nie?Ale aby som zas nebola taka potvora, tak mi napiš sukromnú správu ,dám ti svoj mail a skontroluješ si to osobne.

sisska96
19. júl 2024

Profesia.sk istp.sk