icon

Kde nájsť vyhovujúcu prácu v kuchyni?

12. nov 2023

Ahojte, mám dvoch chlapcov 5 a 7 rokov majú.
Odkedy menší nastúpil do škôlky som hľadala prácu, keďže mám malé deti tak na jednu smenu. Chcela som v škôlke kde chlapci chodili no nebolo voľné miesto.
Našla som si v hoteli na kuchyni prácu. Začiatky boli ťažké nevedela som sa to naučiť a po čase som išla na ocr deti boli často choré. Prepustili ma pre časté chybanie.
Cez leto som bola doma na up. Od ďalšieho septembra som si našla prácu v susednom meste v škole ako pomocná sila v kuchyni. Popravde nezapadla som tam, boli tam ženy v staršom veku nič mi nepomáhali ohovarali ma za chrbtom plus cestovanie tak som to vzdala.
Teraz od septembra robím v našom meste tiež v škole na kuchyni, no nepáči sa mi tam. Je tam cez 800 deti. Robota je ťažká nič nestíham. Kolegyne by chceli aby som bola samostatna no neviem to ešte sama kedy čo mám robiť treba mi pomôcť. Kolektív je o ničom. Práca ma totálne vyčerpáva nedávam to fyzicky. Neviem čo mám robiť peniaze potrebujem, no kde sa zamestnať?
Hľadám preto iba na kuchyni v škole aby som mala prázdniny tak isto ako deti tým pádom môžem s mojimi chlapcami byť doma a nemusíme lámať hlavu ako to ináč vyriešiť.

anjelicek26
12. nov 2023

Ved tu pracu v inych variaciach robis roky, mala by si to uz zvladat alebo sa orientovat uplne inym smerom... nikde akceptovat pomalost a nesamostatnost nebudu, proste to je tim ludi a kazdy musi makat... mas sice dve deti, ale nie dve babatka, nie si jedina, ktora toto dokola riesi...sestra studovala architekturu a aj tak zapadla na par rokov do zahradnictva, lebo to bolo jedine miesto, kde jej vysli v ustrety s pracovnym casom a nerobili dramu sveta, ked vypadla na OCR...teraz uz robi normalne na planovacom urade v meste... hladaj uplne ine zamestnanie.. upratovacka nie je horsie platena ako kucharka, hlavne ked po vikendoch zbehnes medzi tym upratat sukromne, je to slusny peniaz za par hodin...

@portret7 toto ma inak tiez pobavilo, ze cez prazdniny ostatne zeny robia co, hodia sa kazdy raz na urad prace? Vzdy sme mali s muzom dovolenku na striedacku + tabor ci dva pre deti, proste takto sa to riesi a nie inak... nie je to stastne riesenie, ale deti raz vyrastu a bude to ine.

autor
12. nov 2023

@lujza123 Na to čo píšeš nemám vzdelanie.

autor
12. nov 2023

@bimbambim Nemám na to podmienky robiť kaderníčku a moc mi to ani nejde.

autor
12. nov 2023

@mondolina Viem sa prispôsobiť a vyskúšať barsjaku prácu

cessy01
12. nov 2023

Teraz odhliadnuc od vzdelania a nárokov aké máš Ti môžem povedať ze áno je veľmi ťažké sa zaradiť do zabehnuteho kolektívu a to ja som úplne v pohode človek taky splachovaci nekonfliktny a tiež som po 3 mesiacoch kvôli tomu odišla z výborne platenej práce. Držím palce hlavne to nezdaj a chod si za svojim snom nikto a nič nieje dôležitejšie aby si chodila v pohode ci už do práce alebo z práce domov.

miggy
12. nov 2023

A ty si myslíš že zamestnanci škôl majú prázdniny dva mesiace?

cessy01
12. nov 2023

Píšem ako tatar lebo som to prepisovala q ešte aj telefón si robí svoj život ale chápeme sa .. nič nieje dôležitejšie ako šťastná mama ci už pre rodinu alebo len pre deti. Hľadaj určite nájdeš to co hľadáš a nedaj si nahovoriť že to máš vydržať. Aké je ťažké vydržať s človekom s ktorým si nerozumieš len chvíľu nie zdielat s nim ako s kolegom tretinu každého pracovného dňa.

lakebabe
12. nov 2023

Za mňa si si odpovedala v kuchyni ti to nejde a spokojná tam nebudeš nikdy. Za mňa s tvojou školou si daj preplatiť na úrade práce rekvalifikácia ako kaderníčka dostaneš sa do toho nanovo a kadernicky hľadajú stále vsetky salony, ktoré poznám
Lebo každá co to robí dlho a je šikovná sa časom osamostatni. Takže pre teba so školou a kurzom čosi nájdeš. Nemôže si každý vyberať že chce mať volne prázdniny. To by pol zamestnaní neexistovalo.

olimuc
12. nov 2023

Nemas odpozorovane nieco, co naozaj vies? Kuchyna Ti nejde, kadernictvo tiez nie, jazyky a skola nie. V com si dobra- pecenie, sitie, zahrada? Skus ist tym smerom.

martinkatinka
12. nov 2023

Ono ale nemas teda velmi na vyber, vzhladom na vzdelanie a cas v ktorom mozes pracovat. Jednoducho musis kopnut do vrtule, ak chces zarabat.

sella38
12. nov 2023

Postova dorucovatelka?

zuzana76
12. nov 2023

Pomocná kuchárka a upratovačka su na tom platovo veľmi podobne, podľa mňa

zdenka11081983
12. nov 2023

byt Tebou zruším diskusiu, lebo dostaneš ešte viac naložené ako si dostala. A upadnes do väčšej depky, lebo tu depku uz máš a serióznu. Nie je hanba nezvládat prácu, vieš predsa, že to ma len jedno riešenie. Hľadať inú. Ľahšiu. Takú co budeš mat rada. Držím ti palce.

letfenixa
12. nov 2023

Ale ty nebudeš prázdniny s deťmi. Máš taký istý počet dní dovolenky ako tvoj muž.

minutka
12. nov 2023

Ale kucharky v skole su thp zamestnanci. Nemaju tolko dovolenky ako pedagogicki pracovnici. Len na vacsine skol pracuju pocas prazdnin 8-13. Cize kratsie

lakebabe
12. nov 2023

Alebo ešte upratovanie pani ktorá nám chodí upratovať domov ma postihnutého syna je naň sama takže iné neprichádza do úvahy. Krásne zarobí tri dni v týždni je tu potom zas inde mimo toho chodí cez deň umývať okná co je pred Vianocami zlata baňa. A poobede a víkendy je doma v kľude . Zárobok keď si zrata za mesiac je veľmi spokojná keď ma takto viac domácnosti. A divila by si sa je to velmi využívaná služba aj na dedinách aj v meste o zákazníkov núdzu veru nema

mk1111111111
12. nov 2023

Tebe nic nevyhovuje, tak sa tazko hlada praca, vsetci by chceli pracovat, ako by im vyhovovalo- cas ako sa hodi, lahka praca, prazdniny volno, nieco sa priucit nie, za malo penazi tiez nie.... hold, ked taku najdes, aj mne oznam, rada sa tiez tak zamestnam

syslik81
12. nov 2023

no mesiac je uz dost dlha doba na to,aby si stihala.. nemas skolu a ani prax,kladies si podmienky casove a nemas co ponuknut ... niesi sikovna a ani rychla skor slaby podpriemer .. bud si najdi pracu na vikendy kde s detmi bude muz alebo nocne .. alebo vezmi aj tu upratovacku - nie ze to nevies-ale nechces.. podla mna je topre teba podradne ..ale ty naozaj nemas co ponuknut ... keby si aspon vyvazila vzdelanim a sikovnostou to,ze mozes len iste dni ..ale ty ani to nie .. takze hold ber co je a zabojuj alebo fnukaj doma a striedaj prace ... no zadarmo ti nik nic neda

autor
12. nov 2023

@olimuc Nič z toho čo si vymenovala. Doteraz som robila iba v automobilke.

miggy
12. nov 2023

Inak, to upratovanie domácností nie je podľa mňa zlý nápad, ale to musíš byť naozaj precízna. A teraz pred Vianocami zlatá baňa.

autor
12. nov 2023

@sella38 To tiež není dobré ony musia chodiť von za každého počasie či prší mrzne alebo padá sneh. To by som ja nedala v zime a cez leto to pekelné teplo.

autor
12. nov 2023

@zdenka11081983 Ďakujem, máš pravdu niektoré len zvozia človeka akokeby ony boli vo všetkom najšikovnejší

marsmykkok
12. nov 2023

Na tú poštárku, ale no, čo si z cukru? Však v zime ani riadna zima už nebýva, ak prší/sneží máš rôzne oblečenie funkčné a aj dáždnik, leto však polku budeš doma s deťmi, zoberieš si dovolenku a 1 mesiac nejako vydržíš, aj tak sa začína ráno a okolo obeda končíš a teda najväčšiemu úpeku by si sa mala vyhnúť.

lakebabe
12. nov 2023

@miggy ono to je celoročne dobrý biznis pani co mi upratuje keď povedala koľko zarobí tak som.skoro odpadla. A väčšina tých žien robí niekde na zmluvu naša ma normálne zmluvu na tpp v inej domácnosti lebo upratuje dom konateľovi a jemu viac vyhovuje zamestnaná na firmu. Takže aj pre ňu dobre a za jedno umývanie okien berie 70 eur jednorazovo cash. stačí si urobiť pekný inzerát a potom si ju budú aj posúvať referenciami

marsmykkok
12. nov 2023

A 30 nie je veľa na dorobenie maturity, tie maturity dialkovo sú fakt formalita... Poznám aj 50 ročné čo si to robili. Ale mám trocha pocit, že ty vo všetkom hľadáš len ako to nejde a nie ako by to mohlo ísť.

lienka.7
12. nov 2023

@autorka prepac teraz, ale ad 1 nemáš žiadne vzdelanie, ad 2 nič nevieš robit poriadne, ad 3 s každým mas problémy, ad 4 mas požiadavky ako by si mala min.3 VS a vyštudovanu min.jadrovú fyziku a ad 5, čo by si aj mala byt schopná snáď robiť, na to si buď ľavá alebo lenivá. 👎

autor
12. nov 2023

@marsmykkok Nie som z cukru no mám známu čo tam robila a hovorila mi aké to tam je zle, nemala žiadne firemné oblečenie ani bicykel nič jej nedali.

sissy27
12. nov 2023

No ja ziram, tolko vyhovoriek ako sa neda… a fajnova si, ako keby si doteraz sedela v dozornej rade nadnarodnej firmy.
Ako prepac, ani vzdelanie, ani prax, pocasie ti nevyhovuje, cas ti nevyhovuje, prazdniny chces mat volne, nad upratovanim ohrnas nos… jednym slovom - LENIVOST.
Sikovna kadernicka si vie zarobit paradne prachy, upratovacka ani nehovorim, aj cas si vedia zorganizovat. Ale namakaju sa, takze nic pre teba 🤷‍♀️

oli18
12. nov 2023

@marsmykkok a naco jej bude formalna maturita? Uz teraz ma formalny vyucny list. Bud sa chce nieco naucit, alebo mat len papier a v hlave nic. To bude tam, kde je teraz.

modrykolibrik
12. nov 2023

Autorka ja vsetko co citam je ze ako sa to neda. Vsetko co ti baby napisali Ti vadi. Si narocna ziadas pracu kde budes mat vyhody ale ake ked nie si schopna nic sa nezaucit. Nemas maturitu to je akoby si mala zakladne vzdelanie. Mala by si zobrat co sa naskytne a nie ze toto nie lebo...uvedom si to

janinka112
12. nov 2023

Ešte ma napadlo, že teraz je to také trendy byť barber, ak si kaderníčka, strihať mužov by mohla byť cesta.