Kde sa zamestnať ako neobratný manták?
Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
@thunderdome ostáva ti potom možno iba jediné,požiadať ľudí,rodinu,kt.ta poznajú,aby roztiahli siete a dali ti odporúčanie,trošku ťa pred svojím šéfom odprezentovali,vysvetlili,pripravili pôdu pre pohovor.
PAS-poruchy autistickeho spektra
@thunderdome treba ti podat ziadost. O invalidny dochodok a preukaz tzp. Nemas niekoho, kto by ti s tym pomohol
@thunderdome kludne im tam napis daj otazku, su tam aj odbornici a urcite ti poradia co a ako.....a maju aj rozne centra
Mne napadá upratovanie alebo roznášanie letákov do schránok, prípadne poštár?
@baboobchod postar nie, tam maju zlozity system, nechcem ho podcenit, ale to by bolo nanho zbytocne stresujuce
@thunderdome zbehni na sociálnu poisťovňu . Vezmi dokumentáciu s najnovšími správami. Dobre by bolo keby psychiater napíše že postihnutie ti sťažuje uplatnenie v praci. Povedz že chceš žiadať o invalidný ak je lekár v pohode nebude robiť problémy a bude vedieť ako to napísať. Choď aj na neurológiu. Často pri autizme je prítomná epilepsia aj keď nemusíš mať záchvaty ale môžu byť zmeny na mozgu. Keď ti dajú papiere na sociálnej poisťovni choď na úrad práce a pýtaj si papiere na zťp preukaz . Tiež potrebuješ lekárske správy a dať kópie úradom a dať tú žiadosť aj potvrdiť obvodnému lekárovi. Celý postup ti vysvetlia na úrade.
Problém je že dávnejšie sa brali že detský autizmus je prítomný len v detstve a období dospievania až posledné roky to berú ako celoživotnú diagnózu. Rozprávala som sa o tom so synovou psychiatričkou. Mám autistu doma ale má len 5 rokov.
@thunderdome neskusal si nieco v zahradnicstve alebo polnohospodarstve? Rastlinna vyroba, ovocne skolky, ovocne sady, vinice... A naozaj si zacni vybavovat ZTP a invalidny, ked pojdes k psychiatrovi na kontrolu nech ti da kontakt na socialnu sestru, ta ti pomoze aspon zacat vybavovat.
@thunderdome upratovat vo fabrikach na takom umyvacom aute? To ide pomaly a casto hladaju ludi, alebo sbs
Informačné technológie. Tam v podstate neexistuje nič čo sa dá pokaziť a nedá opraviť 😁 Milujem to preto 👍
Každý riadok kódu môžeš napísať zle a o 5 minút opraviť.
@thunderdome skúste sa ísť spýtať osobné,v meste kde robia moji bratia to nikdo nechce robiť lebo sa za tu prácu hanbia,chceli prijať nového no nakoniec nezobrali lebo všetko sami alkoholici sa hlásili a to tam nechcu
@thunderdome Ozaj ak pri potulkách nájdeš staré počítače - sivé tak cca rok 2001 a staršie tak sa mi ozvy, kúpim 😉
@thunderdome naozaj skus tie farmy a zahradnicstva. Myslism si, ze tam by si sa nasiel.
@thunderdome V okolí Galanty a Senca určite družstva a farmy fungujú. To je zatiaľ najlepší nápad, kde sa zamestnať. 😉
@thunderdome hodila som do googlu farmy Galanta, naslo mi ich viacero, aj tuto
https://www.ekofarma5.com/
aj nejake zahradnicstva, skus hladat pracu tam
@thunderdome nemas v rodine niekoho sikovneho, co by ti s tymi papiermi pomohol? A ten vodicak, to si dokoncil tu autoskolu, spravil skusky?