icon

Kde sa zamestnať ako neobratný manták?

thunderdome
2. okt 2024

Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.

buberova
2. okt 2024

Call centrum je asi dosť o strese a tlaku...

swanlakelady
2. okt 2024

Ak si dobrý v písomnom prejave, tak by som šla tým smerom - nejaké jazykové korektúry, písanie do nejakých novín, ...

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
swanlakelady
2. okt 2024

@thunderdome skôr myslím slovenčinu samotnú, prejav máš súci na to

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
hiro
2. okt 2024

@fido69 Díky, normálne som si to musel vygúgliť 😁
PC staršie ako cca 2001 roky P3 alebo Slot1 P2 Pentium 486 386 286, takýto kútik som mal v práci... Ale ak ZX Atari Amiga

hiro
2. okt 2024

@thunderdome Magiče, sklenené monitory, myši na sériový port, klávesnice s veľkým okrúhlym konektorom atď všetko super

rozculena
2. okt 2024

nepísal si ty aj na Porade kedysi? Že ako sa stať bezdomovcom a ako sa na to pripraviť?Odvtedy si nijako nikam nepokročil?

vreckovka2
2. okt 2024

Skus agenturu podporovaneho zamestnavania. Pomahaju ludom so zdravotnym znevyhodnenim. Tam ta budu vediet najlepsie nasmerovat.

amelia87
2. okt 2024

@thunderdome Myslím, že práca SBS-kára v nejakom kľudnom prostredí by bola pre teba ako stvorená ... Kurz si vieš urobiť aj zadarmo cez úrad práce.

simca06022011
2. okt 2024

A nejake online veci? IT kurzy, alebo neviem.. zakaznicke servisy.. neveim teda co ti pomaly dochadza, co nevies... naucit sa nieco najskor, nieco odbornejsie, co vies robit z kludu, aj z domu raz mozno...alebo si podnikanie vymysliet.
Pripadne veci ako predavat niekde, predavac, v stanku, v obchode... dokladat tovar... ako naucit sa budes musiet vsade robit niekedy pod stresom a najma zo zaciatku, kym clovek sa zabehne a najede si svoj sposob = podla mna vzdy je stres :D

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
2. okt 2024

@thunderdome sbskár

culienka
2. okt 2024

@thunderdome ja som videla dvoch takychto ludi pracovať a mali nad sebou niekoho kto nad nimi držal ochrannu ruku. Jeden bol dokonca môj kolega a tej mal jedneho kolegu co mu pomáhal s takými bežnými vecami. Ale keď si tento jeho mentor našiel novú prácu tak odišiel tiez a ci si našiel potom aj inú prácu tak to neviem. Prácu mal vysoko odbornú na ktorú treba vysokú školu.

vazektomia
2. okt 2024

@thunderdome príď ku nám do firmy a budeš šéfa robiť.

ahhola
2. okt 2024

Skus si precitat tuto knihu, je o autistke z Nemecka a ta sa nasla vo vyrobe optickych cociek, co jej velmi sadlo k jej auti pedanterii. Ty by si potreboval repetitivnu pracu, na ktoru si zvyknes a budes ju robit po pamati, bez vybocenia a zmeny. Cudujem sa, ze sa nikto neujal, je tolko organizacii, mimovladok venujucich sa ludom ako si ty. Snad aspon rodina ta drzi a usmernuje. 🌷

culienka
2. okt 2024

@thunderdome a tom druhom mi hovoril jeho šéf, ze on je preto taky čudný lebo je autista a ze on za neho podotahuje dáke veci, ze by to sam celé nezvládol a teda tiež je to odborná práca. Takže mne z toho vychádza ze by si si mal nájsť prácu kde budeš mať niekoho kto ti pomôže s tými vecami ktoré nezvladas.

kitycat
2. okt 2024

@thunderdome je inak vtipne, ze mantavy nesika si sa taky zvucny pseudonym 😀

U smetiarov by sa ti nepacilo?

dancingqueen321
2. okt 2024

@thunderdome ty kokos, to uz aj na technickych sluzbach na sepleta roboty beru len protekcnych? No amen. To sa ciganom fakt neoplati asi chodit ani do skoly.

grof_monte_christo
2. okt 2024

Opatrovateľ cez opatrovateľskú službu? Úrad práci by ti preplatil kurz.

annamarin
2. okt 2024

Podla mna mozes písať do novín články. Celkom chytľavý prejav máš. Hodilo by sa ti to. Nie také že preklady ale dajme tomu aktuálne novinky vo svete alebo nejaký bulvár. 😄

xenia65
2. okt 2024

@thunderdome kurz sbs stojí cca 240€ a po 3 mesiacoch na UP ho máš zadarmo, aspoň myslim

baboobchod
2. okt 2024

Pozrel si aj rôzne personálne agentúry? Index Nosluš napr.. keď im opíšeš svoje limity, mohli by niečo dohodiť. Mne sa zdá pre teba ideálne to upratovanie, svojim tempom si porobíš… alebo už spomenuté niečo v sadoch, záhradníctve, smetiar je super, kontajner ti z ruky nevypadne 😊, nejaká kľudná vrátnica… inak máš naozaj veľmi sympatický prejav a držím ti palce 😉

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal