Kde sa zamestnať ako neobratný manták?
Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
Preco si davam karton na noc: byvam pri budove, ktora ma 33 poschodi a vysvecuje celu noc. Plus ludia v bytovkach asi nespia v noci a tiez vysvecuju celu noc bez zavesov. Ja mam sice blackout zaves, ale to nepomaha. Cize este karton si davam na noc. Poulicne lampy tiez dobre svietia. V Bratislave nie je v noci tma.
Plus stuple do usi. Stuple su uplne nevyhnutnost. Suseda ma celu noc TV zapnute, pocut sanitky, vlaky, elektricky, motorky celu noc a rano smetiarov.
@thunderdome hadam niekto pomoze s tou pracou. Ked si dam vyhladat na webe najlepsia praca pre ludi s autistickou poruchou bez vzdelania (v anglickom jazyku), tak tam toto odpurucaju: recepcny, strazca mrtvol alebo pracovnik v marnici, vykladac tovaru v noci v hypermarketoch, upratovac na elektronickom cistici podlah, pomocnik v parkoch a mestskych lesoch, upratovanie bytovych jednotiek. A uplne kazdy ten autista na forach pise, ze trpy neustale syndromom vyhorenia. .reddit.com/ ma dobre debaty na tuto temu.
Este ludia autisti pisu, ze zvladaju prace v pracovni. Napriklad v domove dochodcov robit v pracovni alebo v hoteloch v pracovni. Tiez upratovacie prace. Takmer vsetci sa zhoduju, ze vedia robit pracu s minimalnym kontaktom s ludmi. Takze by som hladala pracu na vasom mieste s minimalnym kontaktom s ludmi a malo platenu. Hlavne nech to mate stabilne a plat isty, ze dostanete a aj stravne poukazy/prispevok na stravu. Flasky a plechovky si mozte zbierat ako hobby na privyrobenie si.
Na profesii okres Galanta ani nic nie je. V Bratislave je toho viacej, ale to by sa vam neoplatilo cestovat koli par euram do BA. Plus cestovne by vas vyslo dost draho.
@thunderdome co citam o autistoch, tak vy patrite zrejme k funkcnym autistom. Mozno vam daju ten preukaz, ked sa budete odvolavat a pod. Lebo este su autisti nefunkcni. Asi kombinacia ochoreni. Kazdopadne bezdomovci zijuci v Bratislave chodia pracovat tiez, akurat, ze nemaju byvanie. Cize chodia spat do ubytovni, kde su aj pracky, sprcha, jedlo. Ale ani tie nie su zadarmo. Za jednu noc platia tusim okolo 7 EUR.
@thunderdome v Bratislave zije okolo 2200 ludi bez domova. Su to ludia, ktori nemaju vlastne byvanie a ani peniaze na najomne. No to, aby si mohli platit byvanie v rozlicnych utulkoch a ubytoniach, normalne pracuju. Vacsinou rozlicne brigady alebo robia nizko platene prace, su na materskej dovolenke a podobne. Neviem, ako je to teraz, ale poznam zeny, ktore prestali pracovat koli chorobam ako rakovina, vazny uraz a dostavali iba 70 EUR od statu. Cize robia domace prace len, muz len zaraba peniaze a doma ma full servis, moze len na gauci sediet po praci.
@zobaka samozrazda a vrazda cloveka je najvacsi hriech. Clovek moze ist rovno po smrti do studeneho pekla a tam mrznut milion ludskych rokov. To neplati pri starych ludoch alebo velmi chorych, tam to uz nie je celkom samovrazda, ale rozpadnutie fyzyckeho tela. Napr. nechcu uz brat chemicke lieky alebo sa ist liecit na rakovinu a podobne. To, ze dnesna medicina nam vie predlzit zivot o aj o 60 a viac rokov neznamena, ze kazdy na to pristupy. Su ludia, ktori sa liecit nejdu a prirodzene zomru skorej.
@thunderdome Vianoce stravis u rodicov?
@thunderdome Drzim palce. Super ste to vyriesili. Hadam si nieco z toho nasetrite aj do buducnosti.
@zobaka su ludia, ktori toto vedia, lebo studuju tie prastare texty. Do minulych zivotov sa da dostat jednoducho. Na internete su navody. Netreba ist ani k nejakej carodejke. Ja som to neskusala. Ale mame to zakodovane v sebe vsetko. Ked sa clovek dostane do minulych zivotov, nemusi to byt vzdy ruzove, takze naco to skusat. Staci, ked si spomeniem na neprijemne veci v tomto zivote. Nas beznych smrtelnikov riadi karma. A podla toho sa rodime a zijeme. Preto sa jeden ma dobre a druhy nafigu. Su ludia, ktori vidia svet pozitivne a su ludia, ktori cely zivot vidia vsetko negativne. Vacsina ludi vidi asi mix.
@thunderdome vdaka, obcas tam kuknem
@thunderdome vdaka
@thunderdome ja chodim teraz na Reddit. Davam si pauzu od Facebooku, Modreho konika a Quary.
@thunderdome reddit je trochu trapny. Ovlada to pocitacova inteligencia a vsetko negativne alebo narazajuce hned maze. Cize sa tam neda uplne otvorene pisat. Celkovo idem zredukovat pisanie na socialnych sietach. Stretla som strasne fajn chlapika (netusim, ci je single) ale namiesto toho, aby som sa s nim bavila normalne, tak som usla. Cize radsej si idem pridat este o jeden kruzok naviac a menej visiet na socialnych sietiach. Vsetko dobre do noveho roku 2025!
@thunderdome ahoj, nečítala som celú tému, ale radil ti už niekto pečivarne v Seredi? Bola to moja prvá práca, hneď po škole a nechcem nikoho uraziť, vôbec to nemyslím v zlom, no proste robia tam tučnejšie, pomalšie ženy, starý chlapi a tak (a fakt bez urážky). Myslím si, že v takom tempe by si robiť zvládol
@thunderdome a k tomu tvojmu poslednému komentáru - podľa mňa si na seba neskutočne prísny. Keď niekam ideš, možno zvykneš vidieť páriky, rodinky s deťmi a proste sa ťa to dotýka a je ti ľúto, že ty si sám, no ver tomu, že nie si jediný. Je mnoho hodnotných ľudí, ktorí sú proste sami a nedarí sa im nájsť vzťah. Podľa mňa sa nemáš rád, možno aj kvôli tomu s akou diagnózou si sa narodil a určite k tomu dopomohli aj ľudia, ktorí ťa šikanovali.. Je to smutné, že tak rozmýšľaš 😔 Nie si menej hodnotný, len preto že máš autizmus. Nebuď, prosím, na seba taký prísny. Toľko ľudí ti už v živote ublížilo! Tak sa k nim nepridávaj a aspoň ty buď k sebe milý. Prajem ti veľa šťastia 🙂