icon

Kde sa zamestnať po rodičovskej dovolenke?

9. jan 2025

Som zúfalá z mojej situácie...
Doteraz som pracovala len ako operátor výroby, po skončení školy som nevedela nič insie si nájsť ani si netrúfam na iné práce. Teraz po RD pracujem u nás v škole ako upratovačka no práca sa mi nepáči a zarobím len minimálku. Je to strašné mali niečo cez 600 eur.
Kde sa zamestnať v akom odvetví? Alebo kde začať odznova? Školu mám o ničom, som vylúčená krajčírka.

Strana
z2
autor
10. jan 2025

@darina77 Do výroby momentálne sa mi nedá robiť na smeny.
@melanta Čakala som že mi niečo poradíte ale ako vidím zas len urážky typu je mi ľúto tvojich detí a že som lenivá. Moje deti ľutovať nemusíš majú sa dobre. A že som najprv zadovážila bývanie svadbu a potom deti, no ja aspoň rozmýšľam a nerodim deti k svokrovcom a priateľovi ako väčšina mk a potom vyplakavaju.

melanta
10. jan 2025

Ale akú radu chceš? Dostala si rady a všetky si zamietla. Zhrniem to:
- do výroby nejdeš, pretože nemôžeš robiť na smeny
- do obchodu nejdeš, lebo je to veľa práce
- upratovanie nie, pretože tam málo zarobíš a ani sa ti to nepáči
- maturitu si neurobíš, lebo máš 45 a nemáš čas.

Ak máš aspoň priemernú inteligenciu, tak si musíš byť vedomá, že pokým neurobíš nič s tvojou kvalifikáciou, tak iné možnosti ako výroba, obchod, upratovanie nemáš. A musíš si byť vedomá toho, že ani nemáš nárok chcieť viac. Pretože ak chceš viac, musíš aj ty viac ponúknuť. A to nie si ochotná, pretože nemáš čas, si stará aj telo je staré a nevládze. 🤦🏻‍♀️ Takže áno, si lenivá. Ty iba chceš viac, ale nie si pre to ochotná urobiť nič.

chichua
10. jan 2025

Ženy ale nie každý má na výšku. Pani hádam vie či na to má alebo nie. A nemyslím tým financie.

melanta
10. jan 2025

@chichua kto tu píše o VŠ? Nikto. Píšeme o maturite. Nemá maturitu, prax za pásom vo výrobe, potom bola doma s deťmi. Do obchodu nechce ísť, lebo je to ťažké, upratovanie sa jej nepáči, do výroby sa vrátiť nemôže. Tak čo jej ty poradíš? Čo môže robiť bez maturity a práce a zručností? Sú ľudia, ktorí nemajú ani učňovku, aké sú si vedomí toho, že nemôžu chcieť ľahkú a dobre platenú prácu. Tu autorka nemá maturitu, nič nevie, mena po raz, ale upratovanie ani obchod jej nevonia. Je mimo reality.

booklover123
10. jan 2025

Podľa mňa nie je až tak dôležitá ta škola, je veľa vzdelaných ľudí, čo nakoniec skončili za pásom, alebo v Kauflande. Ak je niečo, čo vas baví skôr by som riešila kurz. To, že teraz robíte upratovačku ešte neznamená, že to musíte robiť do dôchodku. Škola je dôležitá, ak chcete sa posunúť niekam a robiť niečo, na čo naozaj výšku potrebujete. Ale v dnešnej dobe sa dá zarobiť aj bez vysokej. Len treba chcieť, hľadať, pýtať sa. Skúste profesiu, noviny pozerajte, pošlite životopis aj na nieco, čo si myslíte, že by vás nevzali. A uvidíte že sa vám už niekto ozve. Alebo ak poznáte niekoho čo robí v zahraničí známi, tak by som skúsila pokojne aj to.

tiezjedna
10. jan 2025

@autorka je jedno v akom garde a kde si založíš rodinu, keď aj tak nie si ochotná urobiť nič preto, aby si si zaistila aspoň akú takú finančnú stabilitu. Nie je to o VŠ ani 4 jazykoch. Ale ty na každú dobre mienenú radu odpovieš "nemôžem", "nechcem", "nedá sa"... Tak si zožeň k stávajúcej práci ešte nejaké večerné upratovanie kancelárií ako brigádu. Nič iné ti poradiť neviem s tvojim prístupom.

iwesska
10. jan 2025

Nechapem,preco nesijes. Vsak by si sa mohla mat ako kralovna. Byt ako SZCO a mat opravu odevov napr.,popritom sit napr.pre deti a predavat. Vies aka je zhanka napr.po sofshellovych nohaviciac pre deti?? Cokolvek mozes usit/opravit s odevnou skolou. Dobrych krajcirov je malo.

terina25
10. jan 2025

Autorka,ja len k melante. Tu si nevsimaj,ona je vzdy , mimo,,...

129oveciek
10. jan 2025

@melanta ved ale nie kazdy clovek si dokaze urobit maturitu, proste na to tu hlavu nema a autorka pisala ze obchod skusila ale nezvladala to ocividne ani tam cize pochybujem ze by zvladla pracu na ktoru je potrebna maturita.. v lidli platia celkom dobre mozno prave preto ze ocakavaju aj skvely vykon.. mozno by som skusila predavacku v nejakom inom obchode, tam by sa mozno uchytila

mooonika1975
10. jan 2025

@iwesska ak sa vyucila v 18.rokoch , tak už skoro 30 rokov to nerobí, podľa mňa aj zabudla, ja síce šijem, ale ja to mám rada, sama som sa vzdelávala

mooonika1975
10. jan 2025

Podľa mňa skús obchod iný, Lidl je asi naháňačka, možno Jednotu, nejaké oblečenie

tehula2016
10. jan 2025

@terina25 ja si praveze myslim, ze melanta je jedna s najvacsim rozhladom tu na mk..

terina25
10. jan 2025

@tehula2016 som opacneho nazoru.

autor
10. jan 2025

@melanta Áno pekne si to zhrnula no to sú fakty nie výhovorky a ako píše @chichua nie každý má hlavu na učenie a tobôž nie vo vyššom veku.
@iwesska Už som veľa z toho zabudla a nikdy som nerobila po škole nešila.

engynka
10. jan 2025

Napriklad by si mohla piect ale neviem ci ta to bavi alebo si zalozit upratovaciu firmu ked uz mas prax, zacat sama a potom mozno pribrat niekoho k sebe, ale neviem ci mas na zivnost/podnikanie. chod na urad prace a informuj sa na rekvalifikacne kurzy. Mozno ta tam nieco zaujme. Mozes robit sbs za kamerou ale aj k tomu potrebujes kurz.
Zatial som si len precitala negativne ako sa co neda, nevies, nemozes. Tak skus napisat co sa da, co vies, co mozes, co chces, co ta bavi, po com tuzis

tiezjedna
10. jan 2025

@terina25 ak je @melanta mimo, tak potom neviem, kde si ty...

luccija
10. jan 2025

Tak upratuj súkromné, alebo niekde inde do obchodu nie do Lidlu kde je vysoké tempo ..,do nábytku, kachliciek, textilu

martinkatinka
10. jan 2025

@luccija kde v obchode je nizke tempo? Vsade treba robit.

terina25
11. jan 2025

@tiezjedna som tiez jedna 🤪

evak12
14. jan 2025

@terina25 strasna zenska, taaaak by som jej skocila do usmevu🤣

Strana
z2