Kde sa zamestnať po rodičovskej, keď sú deti stále choré?
Poraďte kde sa zamestnať po RD keď sú deti stále choré?Sťahovali sme sa,do predošlej práce sa nemôžem vrátiť.Hladala som niečo na jednu smenu alebo na skrátený úväzok.Skrz škôlku a školu aby som mohla tam nosiť a vyzdvihovat deti.Strasne málo je takých robot.Co som našla v dvoch mi dali už výpoveď.Deti sú stále choré,dva tri týždne doma a týždeň v škole škôlke.Kasel,horúčky,grcacky,hnačky všetko možné donesú zo škôlky/školy.Najhorsie že vždy to chytím od nich aj ja.V novembri boli doma celý mesiac,prvý decembrovy týždeň chodili.A teraz zase sú choré.Mna už z toho porazí,ako toto obdobie prežiť?A hlavne kde aj nájsť prácu?
Tak teraz je veľa detí chorých po tých rokoch korony. Aj ti odolnejší to tento rok schytali. Preto by som z toho ešte nevidela istú diagnózu na 5 rokov, snáď ďalšia zima bude lepšia pre všetkých 🤞
@bluka2 😀 ze dokrmuj ich. moja sa dokrmi mozno tak cokoladou alebo cukrikmi. ani hranolky z mekaca nezje cele(myslim stredne). ma svoje jedla, ktore zje, takze tie striedam. aj tak vacsinou pred telkou, ja ju krmim a za zjedenie dostane malu odmenu(aj to podla mna zje malu porciu v porovnani s inymi detmi). este sa mi nestalo, ze by odomna pytala sama jedlo. su take deti a matky sa mozu aj rozkrajat. moj muz bol rovnaky, preslo ho to vraj v 11 rokoch.
Autorka , tebe sa síce nechce obehávať , ale tá alergo / imuno je jedna z tých najdôležitejších spec. Ambulancii , keď je takyto problém .
@hradnapani Nemyslím si že by alergolog pomohol.Poznam veľa mamičiek čo ich deti chodia s mojimi do triedy a všetky majú často choré deti.To nebude náhodou
@bafka U nás tak isto,snažíme sa s mužom ako vieme,no naše deti nechcú jesť ani spať.
@kleopatra114 Lenže takýto problém má veľa mamičiek v okolí,nie len ja.To chces povedať že všetky majú problém s alergiou?
Na AI sa dozvieš veľa veci , napríklad aj to , v akom stave je imunita tvojich deti - krásne sa dá stimulovať za pomocí dobre nastavených liekov.
Autor myslim že dnes už väčšina detí má na niečo alergiu,chápem že sa ti nechce ale má to nieco do seba....
@hradnapani ako vám pomohlo alergo?
Tak sa spýtaj tých kamarátok kde pracujú, keď majú deti stále choré.Chod k imunologicke možno potrebujú lieky na imunitu.Imunoalergolog nelieči len alergie.
Ja som vzala svojho mladsie 4r. na imunoalergo, imunita mu vysla v norme (nic mi nepredpisal) a este mi povedal ze ak ma 8 ci 9x do roka nadchu, sople ze je to uplne normalne v takom veku. Ze za vysoku chorobnost sa povazuje ak ma za rok minimalne 5x normalne atb, resp. skoncis aj v nemocnici (moj mal len 2x do roka, inac pamycon alebo uniflox). A dokonca aj dr. ma v ordinacii taky plagat ze do 4 ci 5rokov je to v norme mat tolkokrat nadchu, sople... Ale kto to potom vysvetli zamestnavatelovi. Inac my ideme na vyber nosnej mandle tak dufam ze pomoze.
ja si tiez myslim, ze imunolog nic nenajde. kazdy detsky lekar povie, ze toto je normalne. prve roky v skolke. dieta si buduje imunitu. nasa tiez bola prvy rok tyzden v skolke a dva tyzdne doma. tento druhy rok je to lepsie. jedine co, tak som jej dala skontrolovat na orl mandlu, ale aj ta je len mierne zvacsena.
mne ale pomaha velmi mama a davala som dceru aj k mojej tete, ked nam to s mamou nevychadzalo.
@luccija Nepracujú nikde,sú doma.
@veroniq85 Len moje nemajú len nádchu a kašeľ,ale vysoké horúčky,grcacky a hnačky.Keby len kaslali to by bolo lepšie.
@chillibubble Ja s mamou nemám dobrú vzťah,ona mi povedala že keď mám deti mám sa o ne starať ja sama
A ako ste na tom s hygienou? Lebo same grcacky, hnacky, to znie ako keby si na zachode v skolke moc neumyvali ruky... to aj ine deti maju stale toto dokola? Ako raz za cas ok, ale dokola? Nemyslim to zle prosim neber to ako urazku, ale skus im to viac prizvukovat, skontroluj, ci v skolke maju tekute mydlo a teplu vodu dostatocne.
Zaregistrovať sa v personálnej agentúre a chodiť na brigády, keď deti sú v škole a škôlke využívať ponúknuté brigády 🤷
akoby som počula sestru s otázkou- ako si to dokázala sama 2deti nájsť si prácu, udržať si prácu a muža mať v zahraničí.
Ja mám druhé dieťa s x zdravotnými problémami, veľmi veľa kontrol u lekárov, často býval chorý.
Je to o dohode so zamestnávateľom, ja som mala skrátený pracovný pomer 5h (vo fabrike) a možnosť nadčasu v prípade vypadnutia ocr, lekár. Prácu som si začala hľadať ako dieťa dovŕšilo 2r,MŠ ako rezervu ak by sa podarilo nájsť prácu a to sa podarilo.
Už 3r pracujem na plný úväzok, muž sa vrátil domov obaja robíme na jednu zmenu s tým, že lekárov, ocr riešim iba ja. Našťastie deti sú už školáci a chorý tak často už nebývajú.
Skús skôr brigády, skrátený pracovný pomer s dohodou, nebáť sa.
@evka64 volne pracovne miesta su uverejnene na oficialnej stranke MS ....justice.sk. Je tam aj napln prace asistentky, ale v skratke je to práca so spismi: zasielanie pošty (teraz sa veľká väčšina písomností doručuje elektronicky) a starostlivost o pridelené spisy na základe pokynov sudcu a vyššieho súdneho úradníka, zaspisovanie počas pojednávaní...asi v skratke a zjednodušene toto🙂
@anjelicek26 Neviem ako to majú v škôlke.No z celej triedy chodí len 8 deti,ostatný sú všetci doma chorý.
@lapersefona zistili alergiu na roztoce, takze sa lieci plus kura betaglucanom. Pol roka nebol vobec chory a ked aj mal sopel, za dva dni bolo rychlo po nom.
@chillibubble je jedno čo si ty myslíš🙂doktorka z krvi vie či je bunkova a celková imunita v poriadku
Nikde
Moja skusenost..u nas teda ani pol uvazok nikde nikde... rok hladam pracu.
A ake mas vlastne velke deti? tak ako aj moj mladsi mava aj horucky ale tak nastastie nie pri kazdej chorobe (asi 3x za rok mal horucky, obcas zvysena teplota, hnacky a grcacky nemal nikdy). Ja tiez robim v statnej sprave a tam su "tolerovane" OCRky a PNky. Ala tak moj mal aj lepsie obdobie ze aj 2 mesiace v pohode a potom take ze aj kazdy mesiac (ale tak vacsinou tyzden). So starsim skoro 9r. mi pomoze aj svokor. Babky pracuju.
A teda este okrem imunoalergo sa odporuca aj ORL ako baby pisali. Nam zistili zvacsenu nosnu mandlu (3. stupen) a ze je zdrojom castych chorob u deti.
@any17 áno. Daj si do Google "justice" a vyjde ti stránka a tam výberové konania... Ale treba veľmi rýchlo vedieť pisat na počítači a perfektná slovenčina kedze sa píše diktát na vyberku
@chillibubble tak máme asi úplne iný štýl, lebo my sme ešte na hranolkach z mekača neboli nikdy a sladkosti tiež neponúkam. Úprimne povedané, ak poznajú také chute, normálne jedlo a zelenina sa im budú zdať fádne. Ja som každopádne trik na svojho syna našla, chcela som sa podeliť o svoju skúsenosť. Ľahšie je to zvaliť na dieťa, že nespí, neje; dokonca aj s tým 30 minútovým spánkom mám skúsenosť u dcéry. Zistila som, že si pospi aj 3h, keď leží vedľa mňa. Chápem, že všetky sme skúšali....stále verím, že na 99% nejedakov a nespacov sú ich individuálne triky. Napríklad rady z knihy klub nerozbitnych deti sa mi z okolia zdá, že fungujú na väčšinu deti, ak nie vsetky
ja pracujem na 30/h úväzok .. a z manželom si pomáhame. Mám 2 deti. Stále sú choré, starší k tomu býva chorý dlhšie nakoľko má zvacsenu mandlu nosnú, tak nám to trvá dlhšie aby sme to preliecili.. ale čo už.. manžel vedel, že ako sa vrátim do práce budem potrebovať viac času aby som si zvykla na nový režim.. a pomáha ako vie..čiže asi toľko k tomu..a ja mám ešte šťastie že moje deti majú starých rodičov, kde jeden už je na dochodku, takze se-tam jedno dieťa vie postrážiť..
@anjelicek26 nie každý môže deti dať rodine .To si treba uvedomiť .Ja žijem zo svokrovcami ,ktorí ma neustále vydierajú keď si náhodou otvorím ústa že mi moje deti strážiť nebudú ....A to len preto že som im povedala že sa mi nebudú hrabať v skrini v mojej spálni ...Takže neviem si predstaviť ako budem fungovať ja....môj muž pracuje denne od 8 do 18 tej nemôže ísť na ocr nemá ho kto zastúpiť a presne jeho príjem je živiteľom a teda nebude na ocr aby si pokazil výplatu .pretože napríklad ja v obchode zarobím 600 ale on 1300....treba uvažovať aj tak že v živote nie každá máme na ružiach ustlané .Ja som sama na všetko a mne teda nepomôže nikto čo mi poriadis??koho mám zapojiť keď nemám nikoho???

@bluka2 su deti, ktore jednoducho spia malo. To, ze vase spia od 21 aj do 9, to ja nepoznam. Pritom by som pol kralostva za to dala. A myslim, ze autorka detto. Moj ma 4,5roka a spi od 21:30 do 7 max. Cez den nespava od 1,5roka. Ak v skolke zaspi, tak zas nezaspi vecer skor alo 22-22:30 a rano 6:15 budik do skolky. Moj od babatka spi malo. 1 spanok (pol hodinovy) mal uz ako 6mesacny. A s jedenim detto. Moj nezje zeleninu (len uhorku a avokado, obcas cherry rajciny, ked ma naladu), nezje strukoviny, nezje omacky kde zbada kusky cibule, nezje nic s cesnakom…radit niekomu, ze zlepsite stravu a spanok je, akoby vam niekto ppvedal, urobte stojku na rukach a vydrzte tak hodinu. Myslim, ze vsetky mami, ktore maju deti doma co malo spia a zle jedia, by dali pol kralostva za to, keby to bolo inak. Lenze co urobit aby to bolo inak, ked tie deti to jednoducho nezjedia a jednoducho sa zobudia vyspate? To uz nik nepovie… a prepacte, ze som asi dost vyletela na vasu spravu, ale napr ja toto staale pocuvam, ako maly zle spi a ma hrozne stravovanie, pricom nikto neberie v uvahu kolko nervov a usilia a prehovarania a dohovarania a prosenia stoji mna/muza to, aby isiel spat skor, aby zjedol nejaku mini rajcinu.