icon

Kde sa zamestnať pri dvoch malých deťoch?

zuzub
8. jan 2015

Ahojte mamičky, rada by som vás spýtala, aké je vaše zamestnanie pri malých deťoch po skončení materskej? zaujíma ma najmä kde pracujete tie, ktoré máte 2 a viac detí ako riešite opateru,škôlky a pod.nerobím nejaký prieskum, len ma naozaj zaujíma kde sa možno zamestnať a stíhať aj rodinu aj robotu, najmä ak škôlky fungujú do 16 hod a o deti sa vám nemá kto postarať....napr.ja konkrétne mám dve deti, manžel chodí väčšinou mesiaca na služobky, syn je v škôlke , dcéra pôjde až od septembra.materská mi končí 23.apríla a vzhľadom na podmienky,ktoré mi dal zamestnávateľ som sa rozhodla ukončiť pracovný pomer.je možné mať slušnú prácu a zároveň sa aj normálne starať o rodinu?

simca06022011
9. jan 2015

@yanni v akych firmach? tych velkych zamestnavatelov? alebo tie male firmy co maju do 10 zamestnancov a teda, neviem ako teraz, ale pred par rokmi to bola vacsina zamestnavatelov. Ver tomu ze vyhodi vsetkych. Uz som to videla, malo problem 5 zamestancov, vsetci isli do dna domov. Do par dni boli na ich miestach iny. Tu ide o celkovy problem... firmy su tlacene poskytovat sluzby dobreze nie nonstop od zakaznikov, zakaznici su zase len niekde zamestnanci a tlacia na to pretoze cely den su v praci a musia stihat vecer atak si robia zle jeden druhemu a v podstate firmy chcu len vyhviet a zarobit... a takto dookola sa to toci a nepohne tym nik. Muselo by sa to celoplosne zmenit co asi tazko nastane a strajk nepomoze ;)

simca06022011
9. jan 2015

@yanni ale strajk co opisujes sa tyka odborarov a vacsina odbory vobec nema. Treba tam vyjednavat prijatelne podmienky cez zastupcov odborov a nie len povedat si, ze zajtra bude strajk lebo sme sa tak vyspali.

yanni
9. jan 2015

@simca06022011 ani ja nepoznam ani jedneho cloveka, co by to stihol. Pol hodka obed. Aj ked ja si mozem urobit aj dlhsie, ale hodiny si musim samozrejme niekedy nadrobit. Ja tak stiham bud sa najest toho co si donesiem, alebo ist si neico kupit a jest popri robote alebo nekupova, nejest a ist rychlo nieco kupit, co prave potrebujem. ale to musim mat dobre premyslene a vediet kam ist. Inak by som to nestihla za pol hodku.
a tiez, nik z mojich kolegovcov nebyva nejak priamo pri robote, ze by trepali domov nakup. Vela nas dochadza vlakom a aj ti, co pridu autom, nejdu na obed nakupovat. To radsej pokeciame 😀
My to mame tak, ze sa dohodneme s muzom. Podla toho, kto skor skonci ide na nakup. Ale to ostane uz len na piatok a to idem po robote ja. ako napr dnes, skor to tu balim, skocim do vlaku, za hodku som doma, skocim do auta a hajde sa na tyzdenny nakup. Cez tyzden nakupovat velmi nechodime, nestihacky a väcsinou ani netreba. Mam prehlad, co doma mam a co nie, zhruba si premyslim, co chcem varit atd.
Ono je to vsetko len o logistike. Moj muz vravi, ze ja som najväcsia planovacka, organizatorka, balicka, prehliadacka na svete. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

simca06022011
9. jan 2015

@yanni no my rovnako.Tie nakupy robim len ja. Ale aj raz za dva tyzdne, chlieb, mlieko a cerstve veci si nastastie kupim aj pod oknom... rano/vecer. Byvam v centre :P mam tu taky mini obchdo s uplne najzakladnejsimi vecami 🙂

yanni
9. jan 2015

ono ide o to, ze na SK sa vsetci boja. A vsetci chcu rychlo, najlepsie hned na druhy den vela zarobit a zbohatnut.
a predstav si, ja som pocas studia brigadovala v pekarni. Mala firmicka, ani nie 10 zamestnancov. Väcsinou vsetko plny uväzok, par brigadnikov. A tiez sme sa vzburili. Nevhodne pracovne podmienky. Zdieranie, maly plat, prestavky len ked sef povedal, na wecko si sa musela vypytat. Do roboty sme prisli ale nic nerobili. Neotvorili. Musel si nas vypocut. A cuduj sa, svina jedna, zametal tam s ludmi cele roky a toto pomohlo. Vela sa zmenilo. Nakoniec letel dokonca aj sam sef a prebral to jeho syn. a to bolo uplne ine. On s nami aj popracoval. Mal zaujem nie len o prachy ale aj dobru pracovnu klimu. O starom sefovi kolovali len vtipy, ze ma len dolarove znaky namiesto oci.
Kby nas vsetkych povyhadzoval, ide to na su. a vyhrali by sme. Len zial na SK je aj sudnictvo skorumpovane.
Ale ono to vsetko robia ludia. ved staci pocuvat a citat. Kebu aky baksis, zazmluvneny porodnik, doktorke obalku, lebo uz nechce kavu a bonbonieru ako za totacov. Prosim? Ani ta kava jej neprislucha. Je tak isto platena ako ktokolvek iny, tak co mam este davat navyse?
Ja ked som sa oli tomuto raz dobre posekala s mamou, ze ci je na hlavu, ze dava doktorke daco, tak pre pokoj v rodine to skusila. Mama povedala len dakujem. A viete co jej na to dr = drbnuta (sorry za vyraz): "za dakujem si chlieb nekupim". Svinstvo.
Cize pokym ludia nezmenia zmyslanie, nezmeni sa nic.

yanni
9. jan 2015

@simca06022011 tak tak. Jedine pecivo castejsie, ale to mam cestou na vlak aj tri pekarne, tak to nie je problem. ale napr. ani mlieko nekupujeme castejsie ako raz ra tyzden. Decka piju strasne vela, nakupime aj 10 litrov a vydrzi to. Ono uz aj to cerstve z chladnicky ma trvanlivost 10-14 dni, takze nie je problem.

simca06022011
9. jan 2015

@yanni ide aj o to, preco sa ludia buria a aky maju argument.
Chyby su na oboch stranach ci uz pri budovani klimy vo firme, alebo v medziludskych vztahoch a dohodach. Ludi casto vlastna praca nebavi, stavaju as k nej vlazne, lajdacky a niekedy s absolutnou nezodpovednostou, ved odskace si to nakoniec zamestnavatel a ja som tu len kvoli platu a ten aj tak nie je podla mojich predstav (tak na co je potom tam? nech si najde pracu taku co bude podla predstav a tuto si najde niekto iny)... a na takych, ked sa mam pozerat v kancelarii cely den, tak to radsej tam ani nejdem. Ja som taky hromozvod v praci, snazila som sa poriesit teraz dvoch vecne nespokojnych frflacov a uz som to vzdala. Ani sa neobzriem za nimi a uz vobec neplanujem nic riesit. Jedno co viem, ze ich dni u nas su zratane, lebo kazia klimu v celej firme ci uz medzi nami alebo navonok smerom k zakaznikom. Ludia nevedia objektivne zhodnotit situaciu, preto je nutne aby ich bolo viac a poznali nie len svoje prava ale aj povinnosti. Rovnako sme kedysi mali kocku vo firme co doslova postvala aj stalych zamestnancov a take bludy zacali vytahovat na majtela, ze ten ich okamzite vyhodil. Bez pardonu. Pritom skladnik zarabal v tej dobe 1500EUR ale mal dohodnute veci s majitelom o ktorych ini ludia nevedeli (to bolo cca pred 6rokmi) a potom skoncil ako robotnik za minimalku. Ale asi mu to stalo za predvadzanie sa pred pipkou s titulom, co ledva vytlacila fakturu bez pomoci ale cítila sa tam riaditelom ;) .

evittam
9. jan 2015

@yanni Budem asi "zlá" ale teraz je mi to fakt jedno - som na RD. 😀 😝 😝

yanni
9. jan 2015

@evittam preco zla? Nie, potom sa ozvy, ked nebudes na RD. 😉

lenka_21
9. jan 2015

@zuzub prepac necitala som vsetko, ale mam konkretne 2 kocky vo svojom okoli, ktore nezarabaju vela (spominana kadernicka) a teraz ma napadla aj moja kozmeticka. Nemaju velku pomoc okolo seba a mohli si zaplatit opatrovatelku. Napriklad moja kozmeticka nosi syna do statnych jasiel a je v jasliach od 7.00 do 16.00. V pripade ak v praci neskonci do 16.00 tak ma dohodnutu pani, ktorej neplati 3 eur, ale tusim 1.5 eur ktora jej vyzdvihne syna zo skolky a je s nim 1,2,3 hodiny proste do casu kedy pride ona domov resp.jej manzel. Ano ona ma vyhodu, ze rano chodi neskorsie do prace, lebo kozmeticka nezacina o 7.00, ale syna zoberie do skolky a napriklad do 10.00 hod urobi domace prace, navari a neviem co vsetko.... Takze cele opatrovanie ju stoji 1,5 eur max.4,5 eur co nie je az take zle...ci?

lenka_21
9. jan 2015

A este teda mozem napisat, ze ja sa vyskytujem v okoli kde vacsina zien/matiek pracuje a maju male deti:

Kamoska - manazerka - ma 2 deti dvojicky, ktore budu mat tento rok 4 roky. Manzel ju opustil ked zistil,ze caka dvojicky (proste charakter 😠 ) a rodicia jej povedali, ze ked chcela deti nech sa stara ... takze pomoc nulova. Od 1 roka deti pracuje, do 3 rokov dostavala 460 Eur od statu, nasla si za to opatrovatelku (upozornuje, ze byva v BA) a chodila do prace. Plus si plati pani co jej upratuje. Teraz ma deti v statnej skolke, ak potrebuje zostat v praci dlhsie tak ma pani co jej vyzdvihne deti zo skolky a je s nimi doma kym ona nepride...

Kamoska - kozmeticka. Pracuje od ukoncenia MD, zo ciatku par dni v tyzdni, teraz uz normalne. Ked robila nosila syna k pani na opatrovanie. Platila 5 eur na den plus nosila stravu. Pani mala v opatere 4 max 5 deti a nechodila s nimi von. Ak mala v opatere max. 3 deti tak chodila aj von. Teraz chodi maly do skolky, nosi ho rano na 7.00 hod a potom ide domov a porobi domace prace, kedze standardne zacina pracovat okolo 9.00-10.00 hod.

Kamoska - robi v administrative nieco ako uctovnicka. Ma 2 deti - 3 a 6 rokov. pracuje. Ked potrebuje pomoze muz popr.mama...

Kamoska - opat administrativa. Ma 2 deti: 4 a 1,5 rocne. Po prvom dietati nastupila do prace po ukonceni MD, po druhom ked malo 1 rok. Manzel chodi na tyzdnovky... kombinuje rozne, starsi chodi do skolky o mladsieho vypomaha rodina.

Kamoska - robi obchodneho zastupcu. Isla do prace ked mal maly 8 mesiacov. O maleho sa jej starala opatrovatelka, manzel skoro nepomahal, lebo ju este pocas tehu opustil...

Kamoska - pravnicka s vlastnou praxou. Doma bola s obidvoma detmi iba tie nevyhnutne tyzdne co prikazuje zakon, potom sa vratila do prace, ale na MD je jej muz a stara sa o deti....

Takze asi tak, dalsi priklad s kadernickou som pisala.... A ked mame uplne stastie tak sa raz do mesiaca stretneme na kave a klebetime o vsetkom co nas trapi 😅 😀 😅

simca06022011
9. jan 2015

@lenka_21 to su krasne priklady a vzdy su tam podstatne iba tieto faktory:
1. muz co sa stara o deti (no to moj ani nahodou neodnese/nedonesie malu zo skolky a pod)
2. rodina co pomoze (nie je samozrejmost v tejto dobe)
3. rozne tety opatrovatelky, pomahacky, upratovacky (tu nejde ani o peniaze ci 1EUR alebo 3EUR, ale o to, ze mu musim doverovat, musi to byt osoba zodpovedna a pod. a tiez.. velmi by som nechcela kazdu chvilu menit zenu co sa bude o malu starat .. hodinu/dve/tri alebo ked je 2tyzdne chora... bohuzial nemam ani len kamosku o by vyhovovala)
a vneposlednom rade je blizke okolie, ak raz otec nesuhlasi s opatrovatelkou/vypomocou tak to je na psychiatriu. U nas partner nepomoze, pomoc nepotrebuje a ja sa mam rozkrajat... a este byt aj v praci cely den.. z tych tvojich prikladov mi vacsinou pride opodstatnene ostat s detmi sama :P

yanni
9. jan 2015

@simca06022011 akoze partner nepomoze? By som mojho muza nakopala do zadku. Su to aj jeho deti, on ich tiez chcel a sa spolupodielal na ich splodeni, tak sa musi spolupodielat podla moznosti a nie ci on chce alebo nie, aj na ich vychove a opatere. Cize ked treba, zaviezt, priviezt, prebalit, navarit, nakrmit, ist na nakup, dokonca oprat, vyvesat, hodit do susicky, vygruntovat. V zasade, ak je v tom case doma, kupe vecer deti on a aj im cita rozpravky. Toto je len pri babätkach, velkacov uz nie. Aj teraz cez prazdniny, isiel on s nimi aj von aj na vylet a ja som doma porobila co bolo treba a vykydla sa na gauc, ze oddychni si. Preco by mala len zena vsetko robit.
Obaja sme full time zamestnani, tak sa ostatne musis sparvodlivo delit. Nie len zena aj robota, aj deti, aj domacnost aj rodicka atd.
Ja si pamätam moje a braskove detstvo, tak u nas na rodicko chodil len otec. Ak isla mama, tak to len nahodou ak otec bol niekde mimo.
Ja, keby mal moj muz nejake pripomienky, hned by som mu navarila hubovu polievku. CO si chlapi myslia, ze zena je neznicitelny robot? Nic take.

zuzub
autor
9. jan 2015

@lenka_21 tak za 1,50 to má zadarmo 😀 žiaľ ja som takého nikoho nenašla.a poviem ti pravdu za 1,50 by som dve deti nešla opatrovať ani ja , ja totiž potrebujem opatrovanie k dvom deťom.sukomná školka stoji 350€ plus strava a je len do 17hod.ja som rátala mesačné náklady a vyšlo mi : 1.štátna školka 48€, súkromná pre dcéru 350€, plus opatrovanie kým by som prišla z roboty cca 150-180€ mesačne.suma spolu: cca 550€ mesačne plus bonus denne strávený čas s deťmi cca 1-2 hodiny, toto mne príde úplne od veci takto fungovať.

simca06022011
9. jan 2015

@yanni no u nas to tak nie je, moj chlap je z domu nauceny (resp prekruca si fakty), ze matka robi vsetko a on ma nosit peniaze (co by bolo fajn do momentu, ked nepride na to, ze musim ist do prace lebohadam nebudem doma:P )... niektore svokry by si zasluzili po pysku. Ona si vykydnuta lezi doma na gauci a chodi po wellnes pobytoch, kym jej chlap nachysta a ja tu mam jej rozmaznanca trpiet a pocuvat hluposti 🙂) No ale to je ina tema a iba si budem tlak dvihat 🙂)) Nemozem sa len tak zbaalit s malou, ked nemozem normalne pracovat a postarat sa o nas sama 🙂

moni244
9. jan 2015

@simca06022011 mne sa napríklad páči, keď napíšu, že striedať sa s mužom, ale nikto tu neuvádza príklad, že napr. manžel pracuje na smeny vo fabrike, čiže odísť skôr alebo prísť neskôr nehrozí, robí aj víkendy, matka, napr. robí v obchode 12 hodín krátky-dlhý týždeň, babky žiadne, ani neviem kde hľadať serióznych ľudí na výpomoc

yanni
9. jan 2015

@simca06022011 no tak to mas zle. ja by som s takym lenivcom nezila. ja som s mojim muzom najskor zila v spolocnej domacnosti a az po dlhsej dobe sme sa zobrali. Keby bol taky, ze pride z roboty a vykydne sa na gauc a neurobi v domacnosti nic, tak laska-nelaska, by u mna skoncila. Jednoducho by som s nim skoncovala. Mala som voaledy davno ako mlada studentka takeho. po 1,5 sme si nasli spolocny podnajom a po dalsom 1,5 roku sa ten nas vztah aj skoncil. Preste ten hore spomonany propad. Prisiel domov z roboty, sadol si pred pc, otvoril si kolu a cipsy a hrajkal sa. Nic ine. Ked isiel na poobednu, tak bud cely den drichmal alebo sa zase hral na pc. takeho chlapa ja nepotrebujem. A to som ja chodila na vysku denne studium prava, a aj na brigadu, mala som ich tri naraz. A este aj domacnost. Uz vtedy som mala dost a to som bola o 15 rokov mladsia.

lenka_21
9. jan 2015

@simca06022011 co ti mam napisat ...opat ako som napisala vyssie... ked je vola tak je cesta ...ak nie je tak vsetko je problem...zopar z tych kociek co som pisala boli v totalnom bahne, zabojovali a vyhrabali sa z toho ... ano pomoc je nevyhnuta, bohuzial uz to nie je ako v sociku, ze praca bola na skok...ja dochadzam do prace hodku a to je cista strata...takze treba sa prisposobit ...

Tema muz - moj nazor a samozrejme chapem, ze ta nastve, ale ja som dostala muza v programe mamicka mala iba jeho a kakavko do postele 😝 Mojmu drahemu som hned na zaciatku vysvetlila, ze takto fungovat urcite nebudeme a pekne ho zoznamila s domacimi pracami a vsetkymi povinnostami (napriklad aj zehlenim) a musel sa vsetko naucit ak chcel byt so mnou - ak nie tak by som mu Adijos amigos a uz vobec by som s nim nemala deti... Ja som tiez len tvor a upratovacku, servirku a neviem co vsetko nehodlam robit pre ziadneho chlapa - jedine mozno multimilionara kde si taketo sluzby zaplatim 😀 😀 😀 Takze ked prisli deti, manzel rozsiril program a dodal tam starostlivost o deti. Uprimne si myslim, ze muz je vizitka zeny, ale chapem, ze toto sa tazko pocuva...

@zuzub mna nemusis presviedcat ... je to o tom co chces. Ja sa mojim detom venujem dostatocne. Nemam pocit, ze su o nieco ochudobeni plus ja aj rada pracujem a tiez mi to chyba pre moju psychicku pohodu...
Ak das dieta do sukromnej skolky a nema este 3 roky (ty pracujes) vies dostat od statu 230 Eur takze tvoj doplatok by bol nizsi...po 3 rokoch ak sa da vies presunut do statnej....

tilly24
9. jan 2015

tak u nas manzel pracuje - je zivnostnik, mne konci rodicovska, nasla som raci , sice minimalna mzda, clovek s anarobi - ale pracovat treba, nastastie pracovna doba od 6 rana do 2 poobede, a dva dni v tyzdni do 4 poobede, tie tva dni by manzel musel koncit skor, a deti tiez vozi do skolky on, ja by som mala stihat ich vyberat poobede na tu tretiu, ale co bud ev lete neviem, skolky su u nas 2 mesiace zatvorene

yanni
9. jan 2015

@moni244 tak u nas taketo striedanie tiez nehrozi. Jedine co mozme praktizovat, ze mame pohyblivu pracovnu dobu a obaja mozme prist do roboty ako sa nam zapaci. Moj muz dokonca ma ete lepsie, ked sa neda, moze zavolat, ze si dava homeoffice. Zial to len v pripade, ked nema nejaky meeting, co mava viac krat tyzdenne. Ked ma len nejaku telco tak to moze viest aj z domu. Videokonferenciu zial len z officu.
ale zase ja si privstanem, idem do roboty na pol 7 a o 15 mam fajront. ak treba aj skor, ale to uz idem do minusu, ktory musim zase dostat hore. Takze skolka do 16tej nie je problem, ale to muz musi naviezt, lebo ja uz o 5:30 musim z domu. A opacne, bud on skoro rano do officu a ja potom dlho v robote. Uvidim ako to bude potom s mimcom. Jasle su drahe aj statne/mestske/dedinske ale tych je malo. Jasne, z mojej strany bude skrateny prac. cas ale aj tak. Nahanacky budu este roky.

simca06022011
9. jan 2015

@lenka_21 tvoj nazor je pekny, my sme ale viedli iny zivot ;) cize u nas sa to kto umyva dlazku neriesilo.. obaja sme mali svoju pracu na 12hodin +-, volno a dovolenky kedy sa nam chcelo, neobmedzene moznosti co sa odzrkadlovali od prijmu... Do polky veci co teraz kybicuje sa nikdy nestaral, cize ako prisla mala otocilo sa to o 180°...a neboli sme spolu pol roka ;) teraz je to uz 11. rok. Muz nie je vizitka zeny v ziadnom pripade, niktore zeny proste nemaju potrebu komandovat muzov, ziju si svoj zivot a chlap je iba partner... z mojej strany to tak bolo. A spravanie mojho chlapa ked ho bolo treba ma nemilo prekvapilo. Ak to ten chlap nechce, ja ho nutit nebudem v ziadnom pripade a je mi to fuk. Ako som pisala, uz by som sa zbalila.. nemam chut vychovavat dospeleho muza ani najmenej, na to mam dceru.

moni244
9. jan 2015

@yanni no ja vďaka manželovej práci budem musieť robiť asi len brigády, keďže odchádza z domu o 5 dva dni, potom má poobednú dva dni a potom nočnú, čo chodí o 7 ráno domov, čiže mne sa bude ťažko hľadať práca na TPP aby som to vykryla zo škôlkou

yanni
9. jan 2015

@moni244 no to je ine ked chodi na zmeny. To si neviem ani predstavit ako by sme fungovali. 😕

moni244
9. jan 2015

@yanni no veď toto, preto ja som nahratá, čo sa týka práce na TPP, na toto tie škôlky nemyslia

yanni
9. jan 2015

@simca06022011 no tak po tolkych rokoch sluzobnictva ci doslova otroctva tvojmu muzovi uz ho asi neprevychovas. ja uz som ako teeni vedela co a ako chcem a hlavne akeho chlapa chcem. Ziadny mamickyn rozmaznany milacik. A vzdy z principu, s chlapom nejaky cas zit v jednej domacnosti. Nie mesiac-dva ale rok (y). Vtedy sa ukaze, co je zac. A tak bolo aj s prvym vaznejsim priatelom a aj s druhym. Az moj muz mi vyhovoval. Jasne, kazdy mame svoje muchy, chyby a urcite navyky ale vsetko je o uzatvarani kompromisov. On urobi fakt vsetko okrem zehlenia. ale to je ok. Ja sa zase nestaram o auta a podobne vecicky. Ale domacnost si inak delime. Nakupy tiez, podla casu.

siska53
9. jan 2015

@simca06022011 inac s tym.mas pravdu..aj moj vzdycha,ze nevedia najst vyhovujucich zamestnancov...a nielen on,aj ludia v jeho okoli...
Ono je to jednoducho nejak cele zle nastavene a akosi sa nam nechce?,nevieme? alebo co z toho dostat von,zmenit to...
Tak sa musime s tym popasovat sami..
To je moj pocit z toho celeho.

dai
9. jan 2015

@zuzub ahoj . necitam diskusiu , len odpovedam na tvoju otazku - ono sa vela da ked s ak tomu s muzom postavite ako partnery a mate otvorenu mysel...
ja mam 2 male deti a robim veducu poziciu v nadnarodnej firme. Vratila som sa do zamestnania po prvom dietati ked malo rok, po druhom az po 3och rokoch... a ano, je to narocne - nemusime si klamat, ale zaroven sa to da. My sme si uz pri prvom dietati vyberali skolku blizko nasich prac plus aby mala otvorene najmenej do 17.30 aby sme stihli po ne prist... Nase podmienky na vyber boli dost vysoke - od stravy cez travenie casu - ak ma stravit dieta v skolke 8-9 hodin, chceli sme aby malo dost pohybu a cas vyplneny niecim zmysluplnym... Samozrejme ze sme museli vyberat medzi sukromnymi skolkami ale podarilo sa najst... Aby bola mala co najmenej v skolke tak sme to riesili tak ze jeden ju chodil zavazat neskor a druhy zase chodil vyzdvihovat ( muz ju zaviezol na cca. 9.30 , ja som prisla o tej 17.30... muz samozrejme potom bol dlhsie v praci )
Teraz mam 2 deti - jedno v skolke, druhe v skole - obe na tom istom mieste - takze logistika je fajn... tym ze prve je uz v skole tak chodime na 8mu ale so skolkou aj skolou som velmi spokojna a deti tiez, takze s tym problem nemam - akurat ze to ide do penez😉 Robim inak doma potom ako pridem, kedze 17ta hodina na odchod je u nas samozrejme velmi skora☹ takze pridem domov a zapinam comp a praca pokracuje, pripadne potom ako deti idu spinkat...
rozplanovanu mam kazdu minutu, robila som cez sviatky ( vdakabohu z domu😉 ) ale predsa - cize lahke to nie je, ale ja som rada ze mam pracu ktora je pre mna vyzvou a zaroven mi umoznuje zit normalne bez toho aby som musela riesit zavislost od muza ci nedostatok... Babky mame tiez daleko ale uz davno sme si nahodne nasli jednu starsiu pani ktora lubi nase deti ako vlastne a rada nam pomoze ked to potrebujeme - samozrejme ze len kratkodobo - skor ide o vecerne navstevy, plesy a podobne... Cize aj toto sa da zvladnut ked clovek vnima aj ludi okolo seba a neuzatvara sa ( ta pani nema vlastne vnucata a pri nasich detoch uplne rozkvita )

zuzub
autor
9. jan 2015

@simca06022011 a ty píšeš o mojom mužovi 😀 😀 😀

zuzub
autor
9. jan 2015

ja to budem asi tiež len musieť riešiť brigádou a pod.inak sa dať asi nebude....
mna len fakt zaujímalo kde robia "dnešné" maminy, ktoré sa aj starajú o rodinu a nie, že sa im o ňu strará niekto cudzí 🤐

meluela
9. jan 2015

@lenka_21 akym zazrakom mala ta zena 460 eur mesacne na dvojicky? Lebo co viem tak rodicovsky na dvojicky je dokopy 254 eur + teda 2x20e pridavky ....