Kde sa zamestnať pri dvoch malých deťoch?
Ahojte mamičky, rada by som vás spýtala, aké je vaše zamestnanie pri malých deťoch po skončení materskej? zaujíma ma najmä kde pracujete tie, ktoré máte 2 a viac detí ako riešite opateru,škôlky a pod.nerobím nejaký prieskum, len ma naozaj zaujíma kde sa možno zamestnať a stíhať aj rodinu aj robotu, najmä ak škôlky fungujú do 16 hod a o deti sa vám nemá kto postarať....napr.ja konkrétne mám dve deti, manžel chodí väčšinou mesiaca na služobky, syn je v škôlke , dcéra pôjde až od septembra.materská mi končí 23.apríla a vzhľadom na podmienky,ktoré mi dal zamestnávateľ som sa rozhodla ukončiť pracovný pomer.je možné mať slušnú prácu a zároveň sa aj normálne starať o rodinu?
skutočne treba opakovať:
1) v SR je hádam najdlhšia materská vôbec zo štátov sveta (3 r.), ťažko teda žiadať ďalšie úľavy. Inde nemajú takýchto vymožeností!
2) Náklady na zamestnanca (príspevky k soc. a zdr. odvodom, stravné, iné z kolektívnej zmluvy) sú rovnaké, či pracuje na plný alebo rôzne skrátené úväzky. Hádam si každý zamestnávateľ spočíta, že nebude robiť niekomu samaritána či charitu len kvôli rodičovstvu!
3) Tým, ktorým je alternatívou k vhodnej ne-zamestnateľnosti vlastné podnikanie: Naozaj by ste aj sami vychádzali v ústrety prípadným Vašim novým zamestnankyniam, ktoré síce ešte nič nevykonali, ale po týždni sedia doma na OČR, o 14:30 letia do škôlky, a k tomu všetkému pýtajú nadpriemerný plat?
@lenka_21 povazujem ta za inteligentnu zenu a velmi rozumnymi nazormi.
Ano, urcite je dobre,ked zamestnavatel vie,co moze od zamestnanca ocakavat. A kazdy z nas musi vediet byt dost sebakriticky,aby vedel,na co mu siahaju jeho predpoklady,co moze ponuknut a najma co dokaze,az nasledne moze aj daco pozadovat. Prip.ako si to spravila ty,dala navrh,nech si to otestuju,ved vzdy sa to da zmenit.
V kazdom pripade je to na nas,aby sme si to zariadili tak,ako nam to vyhovuje. Ale nie vzdychanim,no popracovanim predovsetkym na sebe. Kiezby sme vsetky vedeli tak rozumne a bez utokov reagovat ako ty! Lebo vsetko sa da povedat aj inak.
Zelam ti krasny vikend a vsetko dobre.
@mima4 @siska53 dakujem baby, snazim sa 😉 Ak vidim temu kde viem relevantne prispiet tak sa snazim hlavne poradit, pomoct, podporit...tiez nemam rada ked sa to zvrhne do osocovania a hadok. Ved kazdy ma svoj nazor, pohlad na vec a treba sa respektovat.
Chcela som dodat babam nadej, ze aj na Sk sa da nieco dosiahnut a vydobit si prava pre nas zeny a matky. Nie je to take stratene, i ked chapem, ze stale su a budu profesie kde to nie je mozne. Podla mna pomoc starych rodicov, opatrovateliek a pod. nie je nic nemoralne, len to treba vyuzit s rozumom a samozrejme nezabudat, ze to dietatko je v prvom rade nase 🙂 Mne najviac pomohla organizacia casu a rezim deti, kt.mame a tak napr.uz o 20.15 su v postielkach a ja mozem navarit, popr.dokoncit veci do prace, alebo len oddychovat. 😀 Jasne vzdy to hovorim, ze aktivna pomoc manzela je na nezaplatenie...
Inac onedlho bude Profesia days a poziadali ma, aby som tam mala prednasku o tom ako sa da starat o 2 male deti, dojcit, pracovat popri MD ako motivaciu pre zeny. Ukazat im na konkretnom pripade, ze to ide ak sa chce... A preto som prispela aj sem, chcela som dat priklad a povzbudit baby v tom, ze sa to da a je to mozne mat pracu a rodinu... 🙂 😅 🙂
@zuzub teraz este raz citam tvoju otazku a viem odpovedat.
Za mna, ano je to mozne mat slusnu pracu, so slusnym zarobkom. Ako som pisala, pracujem na riadiacej pozicii v sukromnom energetickom sektore - velka nadnarodna spolocnost.
Manzel ma podobnu pracu, tiez riadiacu, cestuje (niekedy nam to vyjde aj v rovnakom case) a tak sa dohadujeme kto kedy, ako.
Mne najviac pomaha pomoc a podpora zo strany manzela a jeho zaujem o rodinu, nase deticky, ktore si sam zelal 🙂
@lenka_21 dakujeme,velmi si vazim,ze si prispela. Lebo podla prispevkov niektorych sa citim ako nejaka darmozracka,ktora v zivote nerobila a len deti si narobila a chce len vyhody. No drviva vacsina z nas takisto tvrdo pred nastupom na MD pracovala,robili sme nadcasy ci uz platene alebo neplatene...
A teraz mame len obavy,ako a ci to budeme vediet zvladnut,hladame skor rady,ako sa to da..ci je moznost aj nejak inak pracovat,ved urcite nad skratenym uvazkom vacsina rozmysla len do urciteho veku deti,mozno kym neskonci prvu triedu posledne dieta..
Ja som bola a som vdacna za to,ze mozem.byt s detmi doma,az kym mladsie nedovrsi tri roky,plnim si tak trosku moj detsky sen-byt ucitelkou v MS ci na 1.stupni, len s tym rozdielom,ze tu odo mna nikto neocakava,ze budem mat hudobny sluch a naozaj vediet spievat,prosto spievam,ze budem vediet dokonale kreslit..proste kreslim,ze budem vediet splnat nejake sportove limity,prosto tancujeme,behame,skaceme..takisto som bola vdacna,ze ako au-pair ci babysitter som mala na starosti tiez take mensie deti do9r...a aj pocas tych par mesiacov,co som bola nezamestnana,som brigadovala a intenzivne si hladala robotu,nesedela som na zadku a necakala,ze sa o mna stat postara...
Preto je fakt super,ze si prispela. Si jedna z mala, ktora dala rady a svoj priklad a nie utoky na nas,ake sme my lenive a kadeco ine.
Este raz dakujem.
A prosim este,kedy a kde sa budu konat tie Profesia days?
@siska53 no takto som to urcite nevidela...sama som matka viem co je to starat sa o deti a urcite to nie je veget s vylozenymi nohami...i ked obcas sa mi podari aj to 😀 😀 😀 Skor myslim, ze obcas ludom chyba ekonomicke/ financne povedomie a ono predstava 3 rocnej RD je skvela, ale z ekonomickeho hladiska zenu znevyhodnuje vo vsetkych aspektoch - strata prace, nizsi prijem, tvorba dochodku a pod. (a toto by sa malo zmenit). Plus este vypadne z produktivneho pracovneho veku na dlhsie obdobie, lebo vacsinou ma 2 deti a v priemere je doma 4-5 rokov co je fakt dlha doba neplateneho volna, lebo almuzna 190 plus minus sa inac nazvat neda...
Z vlastnej skusenosti viem doporucit co sa oplatilo mne:
1. Jasne komunikovat so zamestnavatelom
2. Mat plan a dat navrh - nikdy som necakala co povie zamestnavatel, ale radsej som mu predlozila svoj navrh.
3. Byt realista, ze drzat pracovne miesto 3 roky je vacsinou nerealne, ak to miesto chcem tak musim urobit ustupok - z mojich skusenosti viem povedat, ze ak si dobry zamestnanec tak zamestnavatel vie pockat 1-1,5 roka.
4. Postupny navrat do prace - navrhnut ho hned zamestnavatelov...ja som tomu mojmu pred odchodom na MD povedala, ze po 1 roku sa vratim, chcem skusit postupny navrat - napr.50% prve 3 mesiace a potom postupne navysovat. Ak to zamestnavel vie vopred, vie s tym planovat....
5. Komunikacia so zamestnavatelom - Dohodli sme sa, ze ho budem pravidelne informovat ake su moje plany po narodeni dietatka - ci sa nic nezmenilo, stale mam v plane nastupit po roku a pod.
Napriklad uz teraz som avizovala mojmu zamestnavatelov, ze v septembri chcem dat deti do skolky a pravdepodobne budem potrebovat volny cas, aby som to zvladla. Takze uz teraz hladame alternativy - pojdem na RD a budem mat dohodu, v pripade potreby si budem moct zobrat viac dni prace z domu alebo mi na 2-3 mesiace skrati uvazok...proste pripravujem navrhy a s tym idem za nim. Verim, ze sa dohodneme 🙂
6. Nova praca - podla mna nastupit do novej prace a mat hned poziadavky neposobi na pohovore velmi dobre. Podla mna je vzdy lepsie prv nastupit, ukazat svoje kvality a po uplynuti skusobnej doby skusit prist s kompromisnym navrhom. S tym mam lepsiu skusenost. Popripade si o zamestnavatelovi skusit preverit informacie, ci akceptuje skrateny uvazok a pod. pred pohovorom.
7. Viem, ze opatrovanie dietatka do 3 rokov je financne narocne a preto ma zmysel vyuzit prispevok 230 eur co poskytuje stat ak sa matka rozhodne ist pracovat pred dovrsenim 3 roka veku dietata. Potom bud vies zverit deta osobe, kt.si vybavi zivnost (nic komplikovane), alebo dat ho do sukromnej skolky. Moja mama je na dochodku, ma zivnost a 460 eur co jej platim je pre nu velka pomoc a to este dostava za starostlivost o vnucatka, ktore zboznuje. Vyhoda tohto prispevku je, ze nemusis pracovat na plny uvazok, mozes aj na ciastocny a tak to bolo zakonom aj myslele, lebo chceli podporit zeny v navrate do prace. Nad 3 roky sa vacsinou uz da vybavit statna skolka.
8. Zvazit ci sa ta nasa praca aj v obmedzenom rezime neda robit popri MD. Mne sa to oplatilo a vedela som to aj zvladnut. Je pravda, ze v tomto pripade je potrebna pomoc - upratovacka a niekto kto by ti v pripade potreby zobral dietatko kocikovat, ale opat je to o zorganizovani prace...
Chapem, ze existuju profesie kde toto nie je mozne, ale stale je kopec profesii kde sa to takto da...len treba najst tu spravnu cestu...
Profesia day:
http://www.profesiadays.sk
Viem, ze oslovili viac zien, ktore by mali mat prednasky na podobnu temu...ako pracovat a byt mama zaroven...
@petrouchka prezradis meno zamestnavatela? alebo aspon oblast v akej pracujes. cez ip
Dobry den,
Ponukam pracu, popri detoch, robote, na materskej alebo rodicovskej.
Vsetko sa robi prostrednictvom internetu, mailov a posty.
Samozrejme nas tim a ja sme ludom, ktori chcu zacat 100% k dispozicii, nastavit system prace, zaucit, poradit a tiez ked potrebujete vypadnut z kazdodenneho kolotoca, mozete prist do nasej kaviarne na Skultetyho 1 v Ba, ktoru mame urcenu prave na taketo pracovne schodzky🙂
Vyplaca sa tyzdenne, rovno na ucet a vyska provizie od firmy zalezi len na vas, mozete zarobit 200 eur, 500 eur,ale aj 5 000 eur.
V ponuke mame jedinecny certifikovany produkt, cisto na prirodnej baze.
Ide o liecive naplaste PowerStrips, ktore su svojou prelomovou technologiou urcene hlavne na odstranenie bolesti a zapalov, BeautyStrips masku, ktora vyniká svojím čistým zložením zo zdrojov morských rias a FG XPRES Solar Strips, doplnok vyzivy-expertami oznacovany ako "Superfood".
V roku 2014 boli Powerstrips schvalene v USA ako Over-The-Counter liecivy prostriedok 1.triedy! Teraz je Powerstrips OTC liečivo, které je uznané FDA. Vyrobok je 100% prirodny OTC liečecebny pripravok.
Mozem povedat tiez vlastnu skusenost🙂
Trpim migrenami a uz mesiac si iba tymito naplastami liecim migreny, nepotrebujem konecne tabletky, a do 24 hodin mi zmizol po nalepeni stripsu aj herpes a kamaratka si vdaka tomu vyliecila chronicky zapal klbov za 3 mesiace.
Tym, ze tento biznis je najnovsi trend v sietovom biznise, co znamena ze sa robi v podstate z domu cez net, mobil adt. ide to raketovym tempom. Takze sedite doma alebo v robote a mate nejaku casovu fugu a proste mlmkujete a chodia Vam na kartu peniaze. Cize rozosielate maily znamym s linkami, a taktiez mozeste vsetko pre co sa rozhodnete. Napr: napad je oslovit ako cielovu skupinu vsetky kozmeticke salony, fitka, maserske salony, bioobchody a td. a ziadne obmedzenie, hocikde na svete. Napriklad na gooogli si nechate vyhodit vsetky fitka a maserske salony v madarsku a do kazdeho poslete mail s linkom. Po Vasej registracii na webovej stranke www.allworld.fgxpress.com v sekcii JOIN mate k dispozicii vsetky materialy a prezentacie vo vsetkych svetovych jazykoch, takze nemusite riesit, ze zrovna tuto rec neviete.
Tento biznis je v cesko-slovensku len pol roka, na slovensku je nas team jediny a prvy, ktory ho ma v rukach, takze mame cely trh dispozicii!!!
Pozrite si tieto informacie aby ste sa vedeli rozhodnut:
http://www.onlineprezentace.info/
A tiez si pozrite zivy webinar- teda nazivo, ktory prebieha kazdy den o 20.30, tak, ze kliknete na nasledujuci link a prihlasite sa pod akymkolvek vymyslenym nickom.
dobry obchod by mal mat tieto 3 zakladne body :
1. dobry produkt ( vid www.onlineprezentace.info - cca 11 min video, resp. kazdy den 20.30 h -online infonawww.onlineprezentace.com - srdecne pozyvam! - z pohodlia vasho domova....)
2. dobre odmenovanie
3. a nasmerovanie k vam (na tvoju stranku)
Mam rada cisla, presla som porovnania s mne znamymi inymi odmenovacimi systemami, a vychadza mi jasny focus, kedze sa zaoberam sietovym biznisom uz 10 rokov.
Zastavam nazor, ze ked je sanca mat rychlejsie a kvalitnejsie zaplateny svoj cas, treba sa jej chytit a nepustit az po dosiahnutie zelaneho ciela.
Nebudete produkty len vyuzivat, ale budete aj zarabat, v podobe provizii od firmy FG Express, za kazdu objednavku, urobenu na Vase odporucanie.
Firma FG Express ponuka svojim klientom a biznisovo orientovanym ludom vysoke provizie, vyplacane na kartu na tyzdennej baze a tiez aj vybudovanie si kariery s pravidelnou pausalnou platbou.
Prikladam prepis v cislach, co sa tyka len kariery,tkz. STARS: co neni jedina odmena v tomto biznise:
1 STAR
Prijem : cca 1200 usd/mesacne
2 STAR
Prijem : - okrem znamych (podla bizz planu) .....dalsich 25% z prijmu tvojej 1.urovne
Min. 2000usd/mesacne
3 STAR
+ jednorazova odmena 500usd
+ 50 % z prijmu 1.urovne
+ 10 % z prijmu 2. urovne
Min. 40.000 usd/ rocne, tj 3300 usd/mesacne
4 STAR
+ jednorazova odmena 1000 usd
+ 50% z prijmov prvej urovne
+ 10 % z prijmov 2. urovne
+10 % z prijmov 3. urovne
Min rocny prijem 100.000 usd, t.j. cca 8.300 usd/mesacne
atd.
Jednu hviezdu viete pri spravnom nastaveni prace dosiahnut za jeden tyzden robotyJ)) pricom vstupny kapital na odstartovanie biznisu je minimalny a to urobit objednavku PowerStripsov po registracii aspom v hodnote 75 eur,za co dostsnete postou balicek 18 ks Stripsov a mozete sami na sebe vyskusat ich genialny ucinok.
Ak chcete vediet ako do mesiaca vybudovat svoj biznis a karieru,
kontaktujte ma mailom alebo telefonicky, na cislo 0905 536 452.
Nas tim, je pripraveny Vam akokolvek pomoct a vybudovat Vas biznis a nastavit karierny postup.
Zaregistrovat sa sa mozete hned na mojej M.O.stranke : www.allworld.fgxpress.com v sekcii JOIN - staci najmensi vstupny balik za 75 eur (co je nic na vstup do biznisu)!!!!!!, vacsina isla s double pack - cca 130e- mame produkt a su tam vyssie commission, niektori s 300 b balenim - powerstripsy na uvod - umoznuje to mat po dobu 12 tyzdnov hned 2☆level (vyssie commission)=okolo 2000usd/mesacne.
Hned po registracii Vas prizvem na stranku fgxteam, su tam vsetky materialy na pracu, a mate vsetku moju podporu.
S pozdravom
Katarina Kaya
Pridavam dole ako pouzivat POWER STRIPSY pri jednotlivych problemoch:
Kam lepit POWERSTRIPS při různých problémech?
1. Zánět lebečních dutin – na čelo - na dutiny
2. Highmoritida - symetricky na obě strany Highmoreových dutin
3. Záněty středního ucha a ztráta sluchu - za ucho na obě strany, na krční obratel páteře
4. Angina - přední plocha krku, za uchem a pod bradou
5. Rýma (rinitida) - na křídlech nosu a vedlejších nosních dutin, na hrudní kost a krční obratel páteře
6. Prochladnutí, kašel, zánět průdušek, pří kouření na zbavení se tohoto zlozvyku - na hrudní kost zepředu a mezi lopatky zezadu
7. Bolesti hlavy a migrény- na krční obratel páteře, na bolestivé zóny v oblasti spánku, atd.
8. Vyšší krevní tlak – malou část náplasti na oblast krční páteře, velkou část náplasti - na kříž
9. Nižší krevní tlak - naopak, velkou část náplasti na krční páteř, malou na kříž
10. Pro zlepšení zraku – z 2 stran v oblasti spánku a na druhý krční obratel
11. Je-li bolest v oblasti srdce - ½ náplastí na hrudní kost, ½ půlku mezi lopatkami
12. Při pocitu těžkostí, bolesti žaludku, pocitu špatného trávení, problémy s dechem -. ½ náplasti na projekci žaludku, ½ náplasti - na kříž
13. Dyskineze žlučových cest, pálení žáhy, palpační rezistence ( akalkulózní cholecystitida) -. ½ náplasti na projekční plochu žlučníku, ½ náplasti - na kříž, může být i pod pupkem na střevech
14. Zácpa, kolitida -. ½ náplasti pod pupek, ½ náplasti - na kříž
15. Prostatitida, adenom - rozdělit náplast na 4 části. Po 1. dílu se nalepí na vnitřní plochu stehna pravé a levé nohy, 1 díl-v rozkroku, 1díl - na kříž
16. Gynekologické problémy - rozdělit náplast na 4 části. 1 díl do rozkroku, 1díl - na kříž, 2 díly – po jednom na pravou a na levou nohu pod kotníky
17. Myomy a cysty na vaječnících -1/2 náplasti v oblasti pod pupkem, ½ náplasti na kříž
18. Nemoci kloubů – rozkrájíme náplast na 4 čtverce, oblepíme kloub ze 4 stran, pokud to nebude držet, z důvodu ohýbaní, tak to přilepíme ještě obyčejnou náplastí
19. Patní ostruhy -. Na patě a spodní třetině obou lýtek
20. Křečové žíly dolních končetin – na dolní třetinu bérce
21. Tromboflebitida – lepit nad uzly tromboflebitidy, ne přímo na ně!
22. Cukrovka -. ½ náplasti na oblast slinivky břišní, ½ náplasti na kříž
23. Při alergiích -. ½ náplasti na kříž, 1 náplast rozdělit na polovinu a nalepit na plošky pravé a levé nohy, ½ náplasti na projekci jater
24 Dermatitidy, lupenka, suché ekzémy -. ½ náplasti nalepit na ohnisko vyrážky, ½ náplasti na projekční oblasti jater
25. Při dlouhodobém podávání léků, intoxikace, otravě – na plošky nohou a na projekci jater a žlučníku
26. Pro zlepšení prokrvení mozku, zlepšení paměti, koncentrace, normalizace spánku, osteochondrózu páteře - ½ náplasti v oblasti krční páteře, ½ náplasti - na kříž
27. Hypotyreóza (snížená fce štítné žlázy) - na hrudní kost a sedmý krční obratel.

@lenka_21 mas velmi zrele nazory 🙂
Podla mna cestou je namiesto trojrocnej RD zlepsit trh prece pre rodicov malych deti... ale tak aby to nesposobovalo ich dalsiu diskriminaciu na trhu...
🙂