icon

Kedy bude vyplatená 800 € odmena vo verejnej správe?

19. máj 2025

Ahojte, už vieme niečo nové ohľadom tejto odmeny? Bude v júnovej výplate, či nie? Alebo ste už niekto dostali v májovej? Ďakujem

kvietok173
19. máj 2025
@huginko

@kvietok173 naše peniaze? Všetci predsa v tomto štáte platia dane. Štátni zamestnanci, verejní zamestnanci, všetci....

@huginko no veď naše a čo je zle na slove naše? Nie moje, nase. A verejná je štátna 😉

nelca84
19. máj 2025
@kvietok173

Prepáčte aj keď ma bloknete ale toto je naozaj trápne že niekto tvrdí že štátna je štátna a verejná je verejná veď verejná sprava je činnosť štátu. Ach ľudia vy neviete kde pracujete? Hlavne že sa tu bavíme o odmenách Vašich za naše peniaze 🤦🏼‍♀️🤷🏻‍♀️👍

@kvietok173 ja hovorim, ze to nie je to iste a v kontexte tejto otazky je to dost podstatne, kedze zatial boli odmeny schvalene len pre skolstvo, co je cast verejnej spravy. A tiez nerozumiem tvojmu postoju voci zamestnancom statnej ci verejnej spravy, ty snad nevyuzivas sluzby ziadnych uradov, socialnej poistovne, nechces mat moznost podat podnet na obchodnu inspekcieu, hygienu, inspektorat prace, nechodis na mestsky urad, tvoje deti nechodia do skol, nikdy si nepotrebovala skolaudovat nehnutelnost...??

kvietok173
19. máj 2025
@majamat

a tieto reci, ze statny zamestnanci su plateni z nasich dani.
co by bolo keby neexistovali? to by som chcela vidiet. kazdy jeden clovek cih ci uz priamo,a lebo nepriamo vyuziva.

@majamat čo by bolo? No nič 😁 tak ako čo by bolo keby neexistovali smetiari či lekári či pekári, každý je potrebný a o tom tu reč nebola

kvietok173
19. máj 2025
@nelca84

@kvietok173 ja hovorim, ze to nie je to iste a v kontexte tejto otazky je to dost podstatne, kedze zatial boli odmeny schvalene len pre skolstvo, co je cast verejnej spravy. A tiez nerozumiem tvojmu postoju voci zamestnancom statnej ci verejnej spravy, ty snad nevyuzivas sluzby ziadnych uradov, socialnej poistovne, nechces mat moznost podat podnet na obchodnu inspekcieu, hygienu, inspektorat prace, nechodis na mestsky urad, tvoje deti nechodia do skol, nikdy si nepotrebovala skolaudovat nehnutelnost...??

@nelca84 potrebovala a čo s tým to ma spoločne?

huginko
19. máj 2025
@kvietok173

@majamat no veď z našich čo je na tom? Nie z mojej z našich spoločných teda nie súkromným sektorom to je cele a verejná je štátna

@kvietok173 ide o to, že všetci platia dane. Aj zamestnanci štátu i obci...

majamat
19. máj 2025
@kvietok173

@majamat čo by bolo? No nič 😁 tak ako čo by bolo keby neexistovali smetiari či lekári či pekári, každý je potrebný a o tom tu reč nebola

@kvietok173 to bolo k tej poznamke na statnych zamestnancov. co by bolo? no padlo by to tu. nie je pravda, ze by nic nebolo.

a nebola tu ani rec o tom,ci to jealebo nie je majova vyplata, aj tak sa toho tu viacere chytili.

kvietok173
19. máj 2025
@majamat

@kvietok173 to bolo k tej poznamke na statnych zamestnancov. co by bolo? no padlo by to tu. nie je pravda, ze by nic nebolo.

a nebola tu ani rec o tom,ci to jealebo nie je majova vyplata, aj tak sa toho tu viacere chytili.

@majamat padlo by to tu aj keby neboli fekalne auta 😉

majamat
19. máj 2025
@kvietok173

@majamat padlo by to tu aj keby neboli fekalne auta 😉

@kvietok173 samozrejme. ved ja som nikde netvrdila ze nie. za to vyjadrenia na statnychzamestnancov su take, ako keby boli zbytocni.

kvietok173
19. máj 2025
@majamat

@kvietok173 samozrejme. ved ja som nikde netvrdila ze nie. za to vyjadrenia na statnychzamestnancov su take, ako keby boli zbytocni.

@majamat to už ako kto sa cíti 🙂 ja som písala aj stranu predtým že od pekára po lekára sú všetci dôležitý a nie dôležitejší 😉

majamat
19. máj 2025
@kvietok173

@majamat to už ako kto sa cíti 🙂 ja som písala aj stranu predtým že od pekára po lekára sú všetci dôležitý a nie dôležitejší 😉

@kvietok173 ak si to nenapisala ty, tak to nebola reakcia na teba, potom neviem o com sa tu bavime. neviem kto to napisal a v zasade je mi jedno.

mackar3p
21. máj 2025

Ahoj,v májovej výplate bude vyplatené 800€ aj tak,ale není to spravodlivé,že iba štátna a verejná správa a druhý nič.A úprimne koľkí ľudia ako fakt,že pracujú doslovne,viem presne o čom rozprávam,polka dňa na káve a 2-3h pracujú česť výnimkám bola som tam a videla som,čo tam sa deje,nič v zlom,ale úprimne koľkí si zaslúžia takú odmenu 2-3-5 asi aj to je veľa.Nezavidím nie som taká doprajem,ale toto je sila tej pracovnej sile tam naspodku by som radšej dala sorry.

majamat
21. máj 2025
@mackar3p

Ahoj,v májovej výplate bude vyplatené 800€ aj tak,ale není to spravodlivé,že iba štátna a verejná správa a druhý nič.A úprimne koľkí ľudia ako fakt,že pracujú doslovne,viem presne o čom rozprávam,polka dňa na káve a 2-3h pracujú česť výnimkám bola som tam a videla som,čo tam sa deje,nič v zlom,ale úprimne koľkí si zaslúžia takú odmenu 2-3-5 asi aj to je veľa.Nezavidím nie som taká doprajem,ale toto je sila tej pracovnej sile tam naspodku by som radšej dala sorry.

@mackar3p len do tejto skupiny sa nezaraduju len uradnici. ja robim v socialnom zariadeni a cely den sa nezastavim, dokonca nocne sa nam zhorsuju, lebo cez den uz nic nestihame, vela roboty sa presuva na nocnu. a sice je tam aj trosku casu,a le ak sa nieco udaje, co sa deje casto, ptom aj o tento cas prichadzame.
opatrovatelky u nas zarobia nieco cez 800e a to vratane priplatokovych lsuzieb za nocne avikendy. keby priplatky nemaju, tak neviem ci majuvobec minimalnu mzdu.
dost dobre nechapem teno system. ak je stanovena minimalka, potom sa ma plat od tejto minimalky vzdy odvijat, nie ze sanavysuje priplatkami a tym sa dosiahne minimalka, potom clovek co si robi v beznych uradnych hodinach ma rovnaku mzdu, ako ten co obetuje noc a vikendy. akoby ani priplatky nemal.

jaroe
21. máj 2025
@majamat

@mackar3p len do tejto skupiny sa nezaraduju len uradnici. ja robim v socialnom zariadeni a cely den sa nezastavim, dokonca nocne sa nam zhorsuju, lebo cez den uz nic nestihame, vela roboty sa presuva na nocnu. a sice je tam aj trosku casu,a le ak sa nieco udaje, co sa deje casto, ptom aj o tento cas prichadzame.
opatrovatelky u nas zarobia nieco cez 800e a to vratane priplatokovych lsuzieb za nocne avikendy. keby priplatky nemaju, tak neviem ci majuvobec minimalnu mzdu.
dost dobre nechapem teno system. ak je stanovena minimalka, potom sa ma plat od tejto minimalky vzdy odvijat, nie ze sanavysuje priplatkami a tym sa dosiahne minimalka, potom clovek co si robi v beznych uradnych hodinach ma rovnaku mzdu, ako ten co obetuje noc a vikendy. akoby ani priplatky nemal.

@majamat minimálka je 816 eur, pochybujem, že vaše opatrovateľky na plnom úväzku zarobia len 800 vrátane priplatkov.

majamat
21. máj 2025
@jaroe

@majamat minimálka je 816 eur, pochybujem, že vaše opatrovateľky na plnom úväzku zarobia len 800 vrátane priplatkov.

@jaroe pisala som cez 800e. e to idividualne v zavislosti od praxe a osobneho ohodnotia, co je tiez ovplyvnene dlzkou pracovnej zmluvy v nasom zariadeni.
moja zakladny plat je 888e a to taham 30r praxe, mam vyssie vzdelanie. som sestra. nizsie su prakticke sestry a opatrovatelky este nizsie. dokonca vacsina z nich ma prax max do 15r, len niektore viac.
o to vsetko sa zakladna mzda znizuje u opatrovatelky. co myslis, kolko to bude? priplatoky nejake su,a le teda ja mam vdaka dlhodobemu posobeniu u nas vyssie osobne, mamme jeden priplatok, ktory maju opatrovatelky o dost nizsi, dalej mam kreditny priplatok, co opatrovatelky nemaju.

a ano, minimalka tolko moze byt, ale v tabulkach mas zakladnu mzdu casto nizsiu,a ko je minimalka.

majamat
21. máj 2025
@kvietok173

@majamat no veď z našich čo je na tom? Nie z mojej z našich spoločných teda nie súkromným sektorom to je cele a verejná je štátna

@kvietok173 no ked o to ide, vsetci su plateni z nasch penazi. predavacka v obchode je asi z coho platena? ved tiez latis za tovar tvoje peniaze a zo zisku ma predavacka plat. tu nejde o slova z nasich,a le za to ze su statni zamestnanci plateny takto, tak si ludia davaju tomu akusi inu dolezitost ako pri inych zamestnaniach, akoby museli roit robotu inak, ako ktokolvek iny.

kvietok173
21. máj 2025
@majamat

@kvietok173 no ked o to ide, vsetci su plateni z nasch penazi. predavacka v obchode je asi z coho platena? ved tiez latis za tovar tvoje peniaze a zo zisku ma predavacka plat. tu nejde o slova z nasich,a le za to ze su statni zamestnanci plateny takto, tak si ludia davaju tomu akusi inu dolezitost ako pri inych zamestnaniach, akoby museli roit robotu inak, ako ktokolvek iny.

@majamat vieš keď štátni zamestnanci napr učitelia či zdravotníci nie su spokojní a štrajkujú že majú nízke platy, tak nech to skúsi urobiť predavačka v súkromných potravinách či upratovačka. Poletia na sekundu zväčša. A čo tým chcem povedať? Že platy a životná úroveň na Slovensku je bohužiaľ nízka a veľa ľudí sa má zle.

majamat
21. máj 2025
@kvietok173

@majamat vieš keď štátni zamestnanci napr učitelia či zdravotníci nie su spokojní a štrajkujú že majú nízke platy, tak nech to skúsi urobiť predavačka v súkromných potravinách či upratovačka. Poletia na sekundu zväčša. A čo tým chcem povedať? Že platy a životná úroveň na Slovensku je bohužiaľ nízka a veľa ľudí sa má zle.

@kvietok173 mna by zaujimalo, ako sme sa zas dostali ku strajku, ked tema bola niekde inde.
neslo o to, kto ako moze strajkovat. ide o to, ze ak teda sa stat rozhodne, ze svojim zamestnancom da nieco navyse, pricom aj tak zarabaju malo, tak sa mnohym nepaci, ze to dostanu. a do skupiny takychto zamestnancov mnohi zaraduju len uradnikov, ktori su na ociach a kazdemu sa zda, ze nic nerobia. no malokomu napadne, ze do tejto skupiny patria aj ine profesie.
o tom to tu bolo. a teda neviem preco to tu stale dookola riesime.

ano, je rozdiel medzi statnymi zamestnancami a takou predavackou a upratovackou. len tak mimochodom, predavacky nezarobia menej ako tie opatrovatelky a dokonca niekedy aj viac, pricom nerobia tolko priplatovych sluzieb. a okrem tych rozdielov, co si popisala je to jeden podstatny. tu predavacku a upratovacku si nikto do huby brat nebude, ako sa neustale beru statny zamestnanci. je to praca ako kazda ina. pokytuje ju stat, treba ju rovnako ako ine zamestnania, tak preco sa do toho rype, ze statny zamestnanci?

sssss123
21. máj 2025

@mestanka dnes to schválila vláda

kvietok173
21. máj 2025

Ak stať odsúhlasí mimoriadne odmeny štátnemu zamestnancovi ako na to príde neštátny zamestnanec? Podľa mňa by ostatní mali mať v danej výške úľavu či príspevok aby to bolo spravodlivé.

ajuga
21. máj 2025

Ja sa opytam takto.. maju narok ak ti, ktori pracuju vo verejnej sprave a su cez projekty na doby urcite?

autor
21. máj 2025

Tak schválené, dnes to odklepli konečne

nelca84
21. máj 2025
@kvietok173

Ak stať odsúhlasí mimoriadne odmeny štátnemu zamestnancovi ako na to príde neštátny zamestnanec? Podľa mňa by ostatní mali mať v danej výške úľavu či príspevok aby to bolo spravodlivé.

@kvietok173 podla tvojej logiky by mali vsetci zarabat rovnako, len tak by to bolo spravodlive. Lenze to nejde. Mozme sa na to pozriet aj z opacneho pohladu. Ako pride statny zamestnanec s tabulkovym platom k tomu, ze niekde v sukromnom sektore sa vyplacaju 13. a 14. platy, alebo take a hentake odmeny. Aj na tych zamestnancov si taka nazlostena? Tieto odmeny maju kompenzovat prave to, ze tabulkove platy sa naposledy zvysovali v septembri 2023...

kvietok173
21. máj 2025
@nelca84

@kvietok173 podla tvojej logiky by mali vsetci zarabat rovnako, len tak by to bolo spravodlive. Lenze to nejde. Mozme sa na to pozriet aj z opacneho pohladu. Ako pride statny zamestnanec s tabulkovym platom k tomu, ze niekde v sukromnom sektore sa vyplacaju 13. a 14. platy, alebo take a hentake odmeny. Aj na tych zamestnancov si taka nazlostena? Tieto odmeny maju kompenzovat prave to, ze tabulkove platy sa naposledy zvysovali v septembri 2023...

@nelca84 ja vôbec nie som nahnevaná 😁 len konštatujem 😉

janka_868
22. máj 2025

akože fakt sa už musím zapojit, keď ste take múdre prečo sa každá jedna z vás nezamestná ako štátny zamestnanec ? Keď tak potrebujete riešiť koľko je štátny zamestnanec na káve a odmeny sú vlastne z vašich peňazí a kde k tomu príde “obyčajný” človek. Nevidíte druhu stranu že štátni zamestnanci majú tabuľkové minimálne platy a potom im závidia aj nejakú odmenu lebo je to z vašich.. niekedy je horšie “narobiť” sa na nejakom urade ako keď si vo firme a o 14 je koniec zmeny a ideš s čistou hlavou domov.. pokial nezažijete tak nesúďte prosím

podbel2512
Autor odpoveď zmazal
2602anthony
7. jún 2025
@majamat

@majamat ahoj dostenete tie odmeny?ja pracujem ako oapyrovatelka v zariadeni patri to pod mesto a nam povedali ze nedostaneme odmeny ze len socialne a zbytok nic

majamat
7. jún 2025
@2602anthony

@majamat ahoj dostenete tie odmeny?ja pracujem ako oapyrovatelka v zariadeni patri to pod mesto a nam povedali ze nedostaneme odmeny ze len socialne a zbytok nic

@2602anthony udajne ano.
zial u nas sa tiez vsetlico deje. mame navyse nejake odmeny, za pracu, ktoru robime navyse - pre anse zariadenie tym prichadzaju dalsie pladby, preto sme si na tuto odmenu robili naroky ( nejdem to rouoberat konretnejsie ). no tento mesiac udajne nedostaneme, lebo pladba prisla neskoro. uz sa take neico stalo a teda nedoplatli nam to. akoby vyuzili to, ze dostaneme 800e, v cistom tym padom to je okolo 535 asi. no zrejme pridem o odmenu asi 115e. cize v konecnom dosledku z toho bude 420e.

toto sa niekedy stava, ze dostavame nejake odmeny,c i nieco a to sa jeden emsiac navysi, preto sa vynecha nieco ine, co by sme inak dostali, keby to prve nebolo.
takze v zasade dostaneme menej.

2602anthony
8. jún 2025
@majamat

@2602anthony udajne ano.
zial u nas sa tiez vsetlico deje. mame navyse nejake odmeny, za pracu, ktoru robime navyse - pre anse zariadenie tym prichadzaju dalsie pladby, preto sme si na tuto odmenu robili naroky ( nejdem to rouoberat konretnejsie ). no tento mesiac udajne nedostaneme, lebo pladba prisla neskoro. uz sa take neico stalo a teda nedoplatli nam to. akoby vyuzili to, ze dostaneme 800e, v cistom tym padom to je okolo 535 asi. no zrejme pridem o odmenu asi 115e. cize v konecnom dosledku z toho bude 420e.

toto sa niekedy stava, ze dostavame nejake odmeny,c i nieco a to sa jeden emsiac navysi, preto sa vynecha nieco ine, co by sme inak dostali, keby to prve nebolo.
takze v zasade dostaneme menej.

@majamat nepochopila som nejak rpedpokladam ze rpwcujes ako opatrovatelka mi odmeny nedostavame ja som platena podla zakonnika prace nie podla 553 tak ma zaujima ci je info otom ze dostanu aj opatrovatelia ltori pracuju v domove dochodcov ktore latri mestu cize samosprave ci maju narok na odmenu 800 eur alebo nemaju narok nikde sa otom nepise a nam povedali ze nedostaneme lebo.....

majamat
8. jún 2025
@2602anthony

@majamat nepochopila som nejak rpedpokladam ze rpwcujes ako opatrovatelka mi odmeny nedostavame ja som platena podla zakonnika prace nie podla 553 tak ma zaujima ci je info otom ze dostanu aj opatrovatelia ltori pracuju v domove dochodcov ktore latri mestu cize samosprave ci maju narok na odmenu 800 eur alebo nemaju narok nikde sa otom nepise a nam povedali ze nedostaneme lebo.....

@2602anthony pracujem ako sestra. nechcela som, to uplne rozpberat. mame klientov zazmluvnenych v poistovni - niektorych, rpicom poistovna vyplaca pladbu za osetrujuci den, z toho mame odmeny. je to pre nas robota navyse, lebo nam z toho plynu dalsie povinnosti navyse. to su tie odmeny. inak sme tiez paltene tabulkovo. no 2x rocne mavame odmeny.

majamat
8. jún 2025
@2602anthony

@2602anthony no odpoved na tvoju otazku veru neviem.