icon

Kedy by ste v novej práci ohlásili, že budete musieť ísť na 6 týždňov na PN?

16. okt 2022

Prosim, čo by ste robili na mojom mieste? Nastupujem do novej práce avšak už teraz viem, že za pol roka budem musieť ísť na PN na 6 týždňov. Toto som pri nástupe nepovedala, pretože by som to miesto nedostala. Mám v sebe rozpoloženie, pretože môj výpadok v práci na jeden mesiac bude problém ale zase, nemôžem pol roka ostať bez roboty. To, keď sa vrátim z pn mi dá šéf asi riadne pocítiť, nedostanem.ziadne prémie a tak. Ak sa teda rozhodnem nastúpiť, kedy by ste to ohlásili? Ďakujem

Strana
z2
cacianka
17. okt 2022

Ja si idem teraz vybavovať operáciu.
Teda asi, lebo posledné MR ukázalo že ju treba, len ešte idem konzultovať či nie je iná možnosť, dočasná.
Ale ak bude operácia, tak vypadnem cca na 3mesuace a potom ešte liečenie v kúpeľoch.
Už teraz mám dilemu , a to ešte neviem termín, iba že sa dosť naň čaká, že ako to poriešime v práci. Robím to iba ja sama medzi 900 zamestnancami, som v štádiu rekonštrukcie a revitalizácie, sťahovania do iných priestorov. Takže v tomto stave sa v tom nemá nikto šancu vyznať.
Ale - termín oznámim iba cca mesiac vopred, lebo sa môže zmeniť, a dovtedy sa budem snažiť poriešiť čo sa dá, urobiť nejaký základný manuál, ako ma budú môcť v stave núdze zastúpiť a urobiť aspoň základné súrne úkony.

vilma7
17. okt 2022

Ak je to nejaký plánovaný zákrok (čo zrejme je) tak by som o Tom informovala aspoň mesiac vopred.

gertrudaosem
17. okt 2022

Neviem, kde pracuješ, čo robíš... Ale ja z môjho pohľadu by som to nejako extra neriešila. Neviem, ani prečo pôjdeš na PN... Či plánovaná operácia, alebo čo ... Každopádne by som sa s tým nejako extra nezapodievala a povedala by som to napríklad mesiac alebo dva dopredu. No naozaj neviem, o akú prácu ide. Ale je to normálna vec že ľudia chodia na PN ...

gertrudaosem
17. okt 2022

@lucyluska v deň PN je dosť od veci, to sa tak nerobí ... Nechcela by som mať takeho zamestnanca, nezodpovedného.

gertrudaosem
17. okt 2022

@janinah to fakt takto funguje zdravotníctvo???? 😱 Ako nemôže byť zaplatená práca nadčas alebo nejako vykompenzovana, napríklad náhradným voľnom alebo niečím??

Strana
z2