Kedy je najlepšie začať hľadať novú prácu?
Ahojte
od nového roka (1.1.2025) by som si chcela nájsť novú prácu. Momentálne dokončujem vysokú školu – do konca decembra ma čaká už len jeden predmet (jeden deň v týždni ). Teraz pracujem na HPP na smeny, čo som si zvolila najmä kvôli lepšiemu zlúčeniu so školou.
Po ukončení štúdia by som sa však chcela posunúť ďalej a nájsť si niečo úplne iné, čo ma bude napĺňať a rozvíjať. V súčasnej práci mám 2-mesačnú výpovednú lehotu, preto hľadám nové možnosti s výhľadom od začiatku roka 2025.
Premýšľam, kedy je najlepší čas začať s rozposielaním životopisov a reagovaním na pracovné ponuky – je už teraz správny moment, alebo je ešte skoro?
Budem vďačná za vaše skúsenosti a rady.
( A ano písala som to cez AI 😄, nevedela som ako to dobre sformulovať )
Už keď si to nepísala, mohla si to po AI aspoň skontrolovať.
Skutočne vysokoškolák nedokáže napísať príspevok na Mk bez AI?
2025 už 8 mesiacov beží. 🙂
@anonym_autor 2026
@anonym_9af7f7 ano 🙂 , chybička
@anonym_autor Co zaujimave studujes, ze nevies sformulovat taku jednoduchu otazku a potrebujes na to AI? Aj diplomovu pracu si pisala s AI?
Už keď si to nepísala, mohla si to po AI aspoň skontrolovať.
Skutočne vysokoškolák nedokáže napísať príspevok na Mk bez AI?
2025 už 8 mesiacov beží. 🙂
@abbey1 kontrolovala som a upravovala nejaké veci, dátum som sú fakt nevšimla 😅teraz už upraviť nejde . Ale predsa o tom nieje príspevok.
@anonym_autor Co zaujimave studujes, ze nevies sformulovat taku jednoduchu otazku a potrebujes na to AI? Aj diplomovu pracu si pisala s AI?
@dskjhfdlkdjhl To štúdium bude celkovo zaujímavé.
@dskjhfdlkdjhl chcela som to mať rýchlo spísané 😄 a ešte mi to dnes nemyslí
@dskjhfdlkdjhl To štúdium bude celkovo zaujímavé.
@abbey1 moje štúdium nieje absolútne podstatne v tomto príspevku 🙂
@dskjhfdlkdjhl chcela som to mať rýchlo spísané 😄 a ešte mi to dnes nemyslí
@anonym_autor a ty budes mať vš vzdelanie? Žena ja mám problém s pamäťou posledné roky, ja už neviem čo so sebou, mám sa vzdelanie s maturitou a ai nepotrebujem. To kam sa dnešná mládež berie??
@anonym_autor Je. Myslím, že je dosť podstatné. Máš zamestnania, keď ťa vezmú okamžite a do týždňa môžeš nastúpiť. Potom sú tu pracovné pozície, kde už samotný výberový proces trvá mesiace.
@anonym_autor a ty budes mať vš vzdelanie? Žena ja mám problém s pamäťou posledné roky, ja už neviem čo so sebou, mám sa vzdelanie s maturitou a ai nepotrebujem. To kam sa dnešná mládež berie??
@stellarstar ani ja ho nepotrebujem, nevyužívam ho nejako často. Príde mi fajn si nájsť skratku v jednoduchých veciach keď človek nemáš čas
@anonym_autor Je. Myslím, že je dosť podstatné. Máš zamestnania, keď ťa vezmú okamžite a do týždňa môžeš nastúpiť. Potom sú tu pracovné pozície, kde už samotný výberový proces trvá mesiace.
@abbey1 študujem it 🙂 no z prvej práce mám skúsenosti s administratívou, fakturáciou, marketingom a cudzími jazykmi
@anonym_autor ak chceš poradiť ohľadom práve, tak je veľmi podstatné, čo študuješ a aké zručnosti a jazykové úrovne máš. Pretože je rozdiel, či si chceš hľadať bežnú administratívu alebo chceš vyššiu odbornú pozíciu v marketingu či IT, alebo študuješ audítorstvo či učiteľstvo. Takže ak chceš relevantnú radu k hľadaniu práce, napíš lokalitu, odbor ktorý študuješ, zručnosti aké máš a jazyky aké ovládaš (čiže úroveň aspoň B2). A odporúčam prestať používať AI v komunikácii. Ako headhunter ak vidím u kandidáta čokoľvek s náznakom AI, ide jeho CV bokom..
@stellarstar AI rules the world. Nedávno som zažila poslanca obecného zastupiteľstva, ktorý reagoval na doloženú štúdiu renomovaného švédskeho vedca s vysokým indexom, uznávaného vysokoškolského profesora na renomovanej univerzite, slovami, že to hodil štúdiu AI a tá ju vyhodnotila ako nedôveryhodnú a bodka. Tak potom debatujem s takými ľuďmi.
Bez AI ani na krok.
@anonym_autor Naopak, to, co studujes, to je pri hladani prace dost podstatne.
@stellarstar AI rules the world. Nedávno som zažila poslanca obecného zastupiteľstva, ktorý reagoval na doloženú štúdiu renomovaného švédskeho vedca s vysokým indexom, uznávaného vysokoškolského profesora na renomovanej univerzite, slovami, že to hodil štúdiu AI a tá ju vyhodnotila ako nedôveryhodnú a bodka. Tak potom debatujem s takými ľuďmi.
Bez AI ani na krok.
@abbey1 žiaľ, AI pomáha iba rozumným. Hlupákom nie. Problém je, že hlupáci netušia, že sú hlupáci.
Este mas 4 mesiace, podla mna je este skoro, ale neviem, ako to chodi v it sfere
Je dobre si začať hľadať prácu teraz, hlavne preto, že si vieš aspoň vyskúšať pohovory, kým ťa netlačí čas, potom budeš na dôležitom pohovore viac pokojná, budeš vedieť, čo od teba očakávajú zamestnávatelia, podľa toho si pripravíš portfólio atď. Takže kľudne začni. Len motivačný list a portfólio urob bez AI, máš v tom medzery, v IT sektore sa to moc nehodí 🙂.
Vidíme dôkaz to ako kvalita slovenského školstva klesá
@anonym_autor veď si začni pozerať ake sú pracovné ponuky, väčšinou píšu aj termíny nástupu, aspoň budeš mať trošku prehľad
Vidíme dôkaz to ako kvalita slovenského školstva klesá
@anonym_d9f73d neštudujem na Slovensku ☺️
Je dobre si začať hľadať prácu teraz, hlavne preto, že si vieš aspoň vyskúšať pohovory, kým ťa netlačí čas, potom budeš na dôležitom pohovore viac pokojná, budeš vedieť, čo od teba očakávajú zamestnávatelia, podľa toho si pripravíš portfólio atď. Takže kľudne začni. Len motivačný list a portfólio urob bez AI, máš v tom medzery, v IT sektore sa to moc nehodí 🙂.
@denkabemommy v čom mám medzery ? 😄 vyššie som spomínala že AI používam okrajovo 😄
@stellarstar keď nastane blackout, nebudú vedieť fungovať, zahynú
@stellarstar keď nastane blackout, nebudú vedieť fungovať, zahynú
@maranco 😢😢
@denkabemommy v čom mám medzery ? 😄 vyššie som spomínala že AI používam okrajovo 😄
@anonym_autor no presne v tom, že ju používaš len okrajovo. Treba sa ju naučiť používať poriadne a potom ju aj poriadne používať, v tvojom odbore veľmi dôležité.
@anonym_d9f73d neštudujem na Slovensku ☺️
@anonym_autor A kde studujes, ak to nie je tajne?
@anonym_autor hneď a daj tam, že nástup možný od 1.1.2026. ja som tak posielala po RD... Kto má záujem počkať, ten sa ozve. Kto nemá, ten sa neozve. Plus zverejni životopis napr. na profesii, tým pádom sa budú potenciálni zamestnávatelia evtl hlásiť aj sami s ponukou pohovoru. Jediný problém v tomto je, že ho môže uvidieť aj tvoj súčasný zamestnávateľ a teda bude vedieť, že plánuješ odísť. Ak toto nechceš, tak životopis nezverejňuj, len ho posielaj kade tade.
@anonym_autor A kde studujes, ak to nie je tajne?
@anonym_9c271d VŠE FIS Praha
@anonym_autor hneď a daj tam, že nástup možný od 1.1.2026. ja som tak posielala po RD... Kto má záujem počkať, ten sa ozve. Kto nemá, ten sa neozve. Plus zverejni životopis napr. na profesii, tým pádom sa budú potenciálni zamestnávatelia evtl hlásiť aj sami s ponukou pohovoru. Jediný problém v tomto je, že ho môže uvidieť aj tvoj súčasný zamestnávateľ a teda bude vedieť, že plánuješ odísť. Ak toto nechceš, tak životopis nezverejňuj, len ho posielaj kade tade.
@mikadooo super ďakujem

@anonym_autor 2026