Kedy môžem ísť na PN, keď som v novej práci týždeň?
Ak si teraz nastúpila a hneď pôjdeš na PN tak si tú prácu neudržíš
@macuska29 tak normalne odid a chod na UP, teraz sa PN prisne kontroluju a ani lekari uz nechcu davat taketo vymyslene PN
Tak to je pekne vypočítave, sorry.. na toto je trojmesačná aby si mohla odísť bez udania dôvodu ak sa ti niečo nepaci.. uvedomujes si, že ak ty pôjdeš na PN na tvoje miesto už nebudú môcť nikoho vziať a ľudia tam budú musieť robiť tvoju robotu? Veď pre niečo asi mali otvorenú pozíciu..
😂🤣po tyzdni sa ti nepaci kolektiv? Pána beka, nó poteš košte, ved po tyzdni poriadne nemozes ani vediet ako sa kto vola...
@macuska29 depresie...chodis k lekarovy? Beries lieky? Alebo nie ? Alebo si len myslis ze mas depresie...
Keď máš depresie, mozes začať riešiť skôr invalidný dôchodok ako pn.. treba riešiť s ošetrujúcim lekárom..
U mňa v korporáte ľudí čo nastúpia do pracovného pomeru a v skúšobnej dobe marodujú hneď prepustia ...
Keď si nemala predtým žiaden príjem a po týždni v práci odídeš na PN. Tak tú PN budeš mať úplne minimálnu lebo ti ju vlastne nebudú mať z čoho vypočítať, keďže si nič neodrobila. Plus PNky sú prísnejšie kontrolované, keď sa posudkový lekár SP rozhodne, že PN nie je relevantná a nariadi písomné ukončenie lekárovi, ktorý ťa na PN poslal, tak ju bude musieť ukončiť. Na týždeň toto skutočne problém nevyrieši, pretože na dlhšie asi PN ani nedostaneš a keď sa vrátiš do zamestnania, tak s najväčšou pravdepodobnosťou prídeš o prácu. Treba hľadať iné možnosti
@macuska29 Pokial máš depresie, je pre teba lepšie mat nejakú prácu, ako zostat doma. Je lepšie mat určite povinnosti, prijem, dodržiavať určitý stabilný režim, stretavat sa s ľudmi, zostat samostatná a nezávislá, než na niekoho odkázaná a zatvorená doma.
Ak nenavstevujes lekara, tak sa tam objednaj. Pokial uzná, predpise ti lieky, tie vedia veľmi pomôcť, no zázraky neurobia. Treba ďalej riešiť svoj život a nastaviť si veci tak, aby si bola spokojná, no neutekat pred problémami. Nájsť si prácu a kolektív, ktoré ti budú vyhovovat.
ja som bola týždeň v novej práci a išla som na PN na dva týždne - zápal priedušiek.
som neplánovala ochorieť, či som mala chodiť chorá do práce?
človek si chodbu nevyberie. vďaka za skvelého zamestnávateľa, že ma nevydrbal.
@tiika presne suhlasim, sama mam depresie plus ine veci k tomu, a ostat zatvorena doma je horsie rozhodnutie lebo 4steny su viac depresivne ako byt v prostredi medzy ludmi...
@mondolina ale autorka chce ísť na PN, lebo sa jej nepáči kolektív, ako sa to dá zrovnať s naozajstnou chorobou?
@jana_eyre_2
odpovedala som na iný koment

keď budeš chorá