icon

Kolegyňa odbehuje z práce

11. dec 2022

Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??

Strana
z12
veronicka1901
14. dec 2022

@sif kolegyňa využíva len to, na čo má nárok zo ZÁKONA. Určite ju veľmi baví chodiť po lekároch, úplný wellness to je 🙄. Súcit a kolegialita sú dve rozdielne veci a verím, že existuje reciprocita. Keď autorka potrebuje k lekárovi, pracuje za ňu zasa ona.

viestta
14. dec 2022

@sif ale to, ze niekto robi pracu za nepritomneho, nech uz by bol akykolvek, tak to ma riesit sef. Ak nietor robi pracu za ineho, ma mu to zaplatit. To nie je problem toho, kto sa na pracovisku nevyskytuje, uz vobec nie toho, kto nie je pritomny z objektivynych dovodov. V tvojom pripade si to mala riesit so sefom a ten s tvojou kolegynou. Zakladatelka debaty to ma riesit tiez so svojim sefom. Lenze ona uz na zaciatku napisala nieco v tom zmysle, ze nebude ona ta zla, preto neotvori usta. Tak isto ako kolegyna ma narok oddovodnene vymeskavat z roboty, tak ten kto robi jej robotu ma narok byt za nadpracu ohodnoteny. To je ten zasadny rozdiel, ze zakladatelka sa zbytocne vrsi na kolegyni. Chyba je niekde uplne inde, to akosi nechce pochopit.

janage
14. dec 2022

@sif ale tá žena to nerobí preto, že sa jej nechce pracovať ale preto, že nemá na výber.

missdiva
14. dec 2022

@janage no mate to narocne :(. Mam kolegynu, ktora mava takto casto chore deti a s nimi chodieva k dr. jej manzel, ktory ma flexibilnu pracovnu dobu. Zial vzdy sa musi jeden karierne obetovat pri chorlavych detoch. Moj prispevok vobec nebol miereny na to, ze ma niekto na choroby deti kaslat alebo, ze sa ulieva. Jasne, ze zdravie deti je na prvom mieste.
Len konstatujem, ze nie v kazdej praci sa takto odbiehat da a, ze u nas v praci by to netolerovali a chapem aj ich dovody...

lienka.7
14. dec 2022

@autorka škoda, ze si nenapísala viac a trosku konkrétnejšie. Najma o praci, o co ide, co robíte za ňu. Robi to proste umne, lebo 1 hod.zamestnavatel riesit nebude. To Vam povie, ze nech to urobíte proste za ňu. A basta.
Takto si z toho vyšla ako neochotna nechapava a nekolegialna hlupana... ktorá este pomaly zavidi dietatu chorobu. To ze to vadi aj ostatným, nielen tebe, to uz akosi prehliadli. No co uz, ako tu bolo napísané, ma v podstate na dieta narok na 56 hod. Pecka. A 56 hod. na seba. Cize ked to preženiem, v podstate urcite 2x do týždňa po cely rok si moze z prace takto "odskakovat" ... to musi byt veeelmi tolerantný zamestnavatel, ze je toto ok. Fakt. Otca, ktorý by šiel s dieťaťom k lekarovi asi tiež nema. Alebo ten to robi tak isto?

janage
14. dec 2022

@missdiva ale autorkina kolegyňa je zjavne zastupiteľná, nerobí to lebo by ju to bavilo, len autorka nemá šajnu ako to chodí, ako to tá mama láta. Nechodí tá žena si ku kadernícke a na manikúru počas pracovnej doby

autor
15. dec 2022

@lienka.7 praca je to fyzicka cize nic v zmysle ze sedim za pc a dorabam papiere. Ono ja nemusim tu vec za nu robit ale tam je to tak uz zauzivane o 1 sa dvihně a idem za kolegynu dorobit raz ja raz ina.Je to vec kt by si mohla ona dorobit pred odchodom( tak to tobim ja) alebo rano . Veduci nevie o piatom je urobene je? A inac nam povie vy sa dohodnite

autor
15. dec 2022

@lienka.7 rovi tyzdnovky a raz ked bol doma cez tyzden poslal ju lebo oba vie ,,lepsie” vysvetlit dr

autor
15. dec 2022

@janage a predstav si ze raz bola u dr a prisla s novym obockom

andreafa
15. dec 2022

Precitaj si svoju duchaplnu odpoved. Lebo ja som nepochopila o co ti vlastne ide...

andreafa
15. dec 2022

To je potom problem zamestnavatela.

andreafa
15. dec 2022

@lienka.7 lena ty si tak uplne mimo, az sa mi chce grcat. Teba by som za kamosku, ani za kolegynu NIKDY nechcela 🤮🤢

lienka.7
15. dec 2022

@andreafa este kolko prispevkov ti ma admin zmazať, aby si konečne pochopila ze mimo si ty? Ale ze poriadne 👌👌👌

andreafa
15. dec 2022

@lienka.7 ze to povies ty 😃

aurora33
15. dec 2022

No ty si ju riadne vsimas teda. Proste byt tebou nerobila by som tu prácu za ňu a hotovo, problém vyrieseny

zuzana76
15. dec 2022

@autor aj ja chodim s detmi, lebo to viem "lepsie", moj muz ide fakt malokedy, lekarom, ktorým treba nieco vysvetlovat, idem zasadne ja

andreafa
15. dec 2022

@anickaaa6aaa ona lena je neskutocne "mudra" ..

fantaghiro21
15. dec 2022

Budem strašne hnusná Takýto ľudia, co píšu takéto príspevky, dala by som in diéta na starosť, ktoré je odkázané na prístroje alebo naozaj potrebuje tu starostlivost.a ze sa to da na 1 den dat 3 doktorov?
Scifi film. Minimálne ked pracujem a pohybujem sa v nemocnici.... A mam dieťa, ktoré potrebuje vyššie zdravotnú starostlivosť..
Ja to síce nedokážem. Ale závisť je hnusná vec.. Lezu mi na nervy takýto ľudia. Sorry

andreafa
15. dec 2022

@missdiva nie, nechapes dovody, pokial nebudes mat vlastne decko. Dovtedy len tliachas teorie rodicovstva... a decke choroby

Strana
z12