Kolegyňa odbehuje z práce
Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??
Aj my to mame v praci tak, ze pol dna/den. Ak to mam namenej, tak si po dohode so sefkou proste odbehnem 😀
Autorka, mne to pride, ze si vela rozumu nepobrala. Ja vidim viacero moznosti:
A: vybav si Pcko aj ty, a del si ho ako chces. Mozes ist koznej a rozdelit si to na 8krat, zubarovi a rozdelit na 8 krat...
B: nerob jej pracu. Vyhovorila by som sa ze ledva stiham svoju
C: pytala by som si odmeny za pracu nad ramec
D: ked vies, kedy ma byt ona prec, tak si tiez na vtedy pories lekara, nech tu pracu dokonci biejto iny
E - najrozumnejsie - ries to s priamym nadriadenym!
Ty stále len to svoje a viac a viac sa zamotavas. Pokial má 7 a 7x 7,5 hodiny, vychádza to na rok 105 hodín. Ak by čerpala po 2 hodiny, je to cca 52 dni. Teda je to zhruba 1x týždenne. Vždy je to rovnaký čas, ako by si brala celodenné pcko. Pises, že si cerpe aj plusové hodiny. Ale z čoho jej vzniknú, keď zároveň tvrdíš, že nadčasy nemáte? Myslím, že zbytočne riešiš, čo nie je v tvojej kompetencii. Toto je úloha vedúceho, pripadne ekonomky, pokial má na to poverenie. Takze schlad hlavu a neprepracuj sa. Lebo to vyzerá, že si jediná pracujúca trieda v širokom okoli!
U nas vo firme pracujem na danej pozicii len ja a nema ma kto zastupit. Ak v praci nie som par dni z akehokolvek dovodu, nakopi sa mi za ten cas tolko roboty, ze sa z toho idem najblizsich par dni posrat. A hovorim si vtedy, ze sakra, mozno by sa mi zisiel nejaky clovek, ktory by ma mohol zastupit... a potom si precitam niekde, ze existuje niekto taky, kto by mi stale vycital, ze musi robit moju pracu za mna, ktory by striehol na kazde moje odbehnutie a s ktorym by som sa musela hadat, kto z nas si vezme cez sviatky dovolenku... tak si poviem, ze som rada, ze pracujem sama 🙂
Ja nechápem jednu vec… Tebe vadí, že si odbieha na 1-2h, lebo za ňu musíš dorábať. Zároveň chces, aby si radšej odbiehala na pol dňa-deň… 🤔 To je ako ľahšie za niekoho zastupovať pol dňa, ako dve hodiny?? 🤯🤯😳
@svetlonos Nezavidim ja si pecko mozem zohnat a lietat tiez ale s tym ze ka kolegyne nezatazujem a urobim si svoje
@palicka plusove ma za vikendy
@ramzes1980 tvoje pisanie hovori alu uroven mas ty
Chvalabohu,že ja mám šťastie na kolegov. Čo som sa ja s dieťaťom nachodila, časté choroby, vyšetrenia, operácia, hospitalizácia ale nikdy, nikdy mi to nedali pocítiť. Ver,že príjemné to nieje ani pre tie matky čo stále musía niečo riešiť a radšej by boli v práci. Len ver a dufaj,že ťa raz nepostretnu zdravotné problémy kde toto budeš musieť riešiť aj ty.
@bilberryday
Prečítaj si zákonník práce. Návšteva lekára sa uplatňuje na nevyhnutne potrebný čas.
@ramzes1980 wtf ty o com tocis? Dalsi muzsky psycho na zenskom fore?
@bilberryday smernica zamestnavatela nesmie ist nad ramec zakona. Ak taku smernicu vydal, zamestnanci su opravneni dozadovat sa napravy. Ak ste s tym stotozneni, tak je to vasa chyba.
myslim si, ze ani je to nie je prijemne, ale proste co, ak sa inak neda. vies. vezmi si to tak ako keby si bola ty jej situacii ale zas je aj inek, ak sa to len vedome zneuziva
Tak ja Ta chapem, ani mne by sa to nepacilo, neviem, preco sa do teba vsetci tak obuli, ved, ak potrebuje, nech ide, ale napr.rano, doobeda, nech si moze za seba dorobit a nie vyuzivat cas pred koncom smeny. To by vsetci tak brali, len kto by potom dorabal.
@mk1111111111 napriklad preto odbehuje pred koncom smeny, ze odide hodinku skor, vybavi lekara s vyzdvihnutim syna a cestou tam do pol tretej a uz sa nevracia do roboty. Ak by sma rano, tak nepride na siestu ale kym vybavi lekara, docestuje do roboty, tak bude jedenast. Alebo pride na siestu, o siedmej odide, vrati sa o jedenastej.
@mk1111111111 nechodí preč z rozmaru, ale k lekárovi a keď ťa lekár objedná na určitú dobu, tak si asi čas nevyberies. Normálne mám dosť. Keď som bola bezdetná, jedna kolegyňa dostala rakovinu, tri mesiace som robila aj jej robotu. Okrem toho som mala ešte víkendový job. Bol to masaker, ale zvládla som to, aj ona a nikdy v živote som jej to nevyčítala. Veď toto je choré, čo nemá s dieťaťom chodiť k doktorovi. Má nárok na 7 dní za rok, to mi nepríde by nič tragické. A ak to teda autorka nezvláda, nech rieši s nadriadeným, jednoducho kolegyňa má na to nárok.
@viestta to by bolo v poriadku, ak by sa jej neodratala len ta hodina a nemuselo sa za nu dorabat, ved si to.prerataj, kolkokrat tak odide, preco by mal za nu niekto stale dorabat. Fakt by sa mi to nepacilo.
@mk1111111111 a ked sa jej odrataju 4, 5 hodin, tak kto za nu bude robit? V konecnom dosledku, ak treba za nu robit, tak kolegyne odrobia 7x8 hodin v priebehu celeho roka, ci paragrafy bude brat po hodinach alebo po pol dnoch. Ci?
@mk1111111111 to je problém nadriadeného, nie jej. A kolegyne, ktorá mrnci na konci a očividne sa nevie vyjadriť v práci. Ona má nárok ísť k doktorovi, zo zákona.
@veronicka1901
@viestta ved narok ma, nech ide, nikto jej ho neberie. Ja som napisala, ze by sa MNE nepacilo, ze vzdy na konci smeny. Nevedela som, ze nesmiem mat iny nazor.
Ale, tak mne by sa toto nestalo, ja by som to poriesila hned, ze by som si tiez vybavovala lekarov v takom case a zbytocne by sa nejedovala, ja sa vzdy zariadim tak, aby som bola spokojna. Zatiahnem-dorobim za Teba a potom Ty za mna. A vsetci sme happy
@mk1111111111 veď áno, len tu očividne zlyháva komunikácia na pracovisku inkriminovanej osoby 😃
@mk1111111111 vidis, to je uhol pohladu. Za mna je ustretove ak sa snazi riesit veci tak aby bola mimo prace co najkratsiu dobu, ty mas problem s tym, ze odchadza o hodinu, dve skor. Ak ma tych doktorov tolko co my, tak sa jej ani necudujem. Ale zakladatelka temy nechape, ze v podstate jej odbiehajuca kolegyna je voci nim ustretova, nechce aby za nu zakazdym kolegyne robili pol dna. A yjavne ani tebe tento aspekt nedochadza.
@viestta ustretova v akom zmysle ze necerpa
Cely den pecko? To by nemohla lebo by to rocne nevykryla
Ja uz chapem, kde je problem. Ty nevies spracovat (zavidis?) to, ze musi chodit s dietatom po doktoroch. Bud si krajne nempaticka alebo niekde inde bude chyba

U nas v praci by sa toto rozhodne netolerovalo, nikto nikam neodbieha a rozhodne takto nekonci skor.
Ale asi vela zalezi na tom aky typ prace vykonavas, ci je to nieco neodkladne a aka je mozna zastupitelnost...
Ked sa to toleruje jej, malo by sa aj tebe. Inak je to nefer.