icon

Kolegyňa odchádza z práce skôr. Ako reagovať?

23. feb 2025

Ako by ste reagovali keď Vaša kolegyňa odchádza z práce skoro o 2 hodiny skôr ale má to zaplatené akoby tam bola toľko čo aj my ostatný? Ďalšia vec je,že prácu nedorobi a aj keď ju správy je zle urobená.
Dôvodom je,že sa nemá ako dostať domov pričom to nieje pravda.
Kolegyňa je dôchodkyňa, doma už nemá nikoho,žije sama. My všetci chodíme autami do práce. Áno mohli by sme ju bravat autom ale za prvé býva smerom kadiaľ nikto nejazdy a tým,že vyvoláva konflikty ani nemáme chuť to robiť a ďalšia vec je,že ona to má zaplatené aj keď už v práci není.
Riešili sme to zo šéfom ale ten sa postavil na jej stranu.
Cez týždeň ma požiadala či by som ju odviezla autom domov tak som jej povedala,že nech sa nehnevá ale nie som taxík, za ďalšie má vodičák a jej syn auto má tak nech ju odvezie on.
Ja bývam na opačnej strane našej roboty ona zas na inej a je tam rozdiel skoro 50km.

Strana
z8
sasa1310
23. feb 2025

jedna chodí skôr a druhá má otrasnú gramatiku. Radosť mať také pracovníčky

gribka1
23. feb 2025

Možno tam je dohoda. Ak s tým šéf nemá problém, čo vás ostatných do toho. A zaklincovala si to tým, že nie si taxík. Možno keby si sa raz prekonala, zistila by si viac. Dalo sa aj slušne odmietnuť. Lebo opakujem, nevieš o ľuďoch všetko, ale už ju neznášaš.

alica110
23. feb 2025

Mozna sa tak dohodla so sefom. Ako vies, ze tie dve hodiny ma zaplatene? Ak je to tak, je to samozrejme nespravodlive.

sasa1310
23. feb 2025

@alica110 tiež ma napadlo, že či to má zaplatené. Môže byť kľudne aj na skátený úväzok alebo na dohodu, keďže je dôchodkyňa

lindous
23. feb 2025

Šéf to nevidí? Klame v dochádzke a píše si neskoršie odchody ako naozaj má, alebo? Toto pokiaľ nevieš na 100%, aký má úväzok, by som neriešila… to vozenie tiež neviem čo s tým má a načo to sem ťaháš… jediné čo by som teda nejak riešila je tá zle odvedená a nedokončená práca, pokiaľ to robí robotu navyše vám, požiadala by som o stretnutie s ňou a aj s nadriadeným šéfa, ak nejakého ešte má, ak nie, tak kludne aj opakovane so šéfom, ideálne ak sa zhodnete viacerí a slušne to komunikovala, pripadne spisala oficiálnu sťažnosť

h2
23. feb 2025

Ak si to riešila so šéfom a ten je na jej strane, tak sa ona možno tak s tým šéfom dohodla a on jej to schválil. Čiže, ber to tak, že kolegyňa pracuje na skrátený úväzok a končí v inom čase, ako ty.

oblecenie99
23. feb 2025

Je evidentné, že šéf o tom vie, je na jej strane, čiže sú tak dohodnutí. Vás teda do toho naozaj nič.

vevesh
23. feb 2025

Je to jej vec a vec vasho sefa- ak jej to akceptuje, tak nie je o com.....a inac, co ma s tym to, ze jej syn ma auto🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ak nepracuje na rovnakom pracovisku, tak jej je to na dve veci- to je tak ako ze moji rodicia maju auto tiez, ale byvaju len 2000km dalej.....🙄🙄🙄

gribka1
23. feb 2025

Ešte otázka, tú nedokončenú prácu, za ňu dokončujete vy, alebo si ju dokončí sama ďalší deň?

alica110
23. feb 2025

@sasa1310 Preto sa pytam, ze odkial vie, ze to ma skutocne zaplatene. Zatial neodpovedala. Na druhej strane ak by to bola pravda, je to nefer voci ostatnym, pokial este musia dokoncovat jej pracu. Pockame, ci to upresni.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
klementinka58
23. feb 2025

moja mamina odchadzala skor z prace o hodinu a mala to dohodnute so sefom, ze jej pisal nahradne volno za ten cas

sevrin
23. feb 2025

Keď sa šéf postavil na jej stranu, obávam sa, že s tým nič neurobíš, ani nikto iný z tej firmy. Keď vám to vadí, dajte hromadnú výpoveď, možno si šéf vystačí s jednou dôchodkyňou, čo chodí domov o 2 hodiny skôr.

autor
23. feb 2025

Nie má normálnu pracovnú zmluvu ako aj my a má rovnakú pracovnú dobu ako aj my. Keď ideme robiť činnosť ona sa oblečie a už jej není takže my musíme za ňu tie činnosti dorobiť.aj tak musíme po nej opravovať to čo urobí. Keď sa jej človek snaží slušne vysvetliť,že to robí zle už je nervózna, hašteri sa.
Má to vraj dohodnuté zo šéfom a keď sme sa ohradili,že veď ona dopravu vtedy ma tak povedal aby sme sa do toho nestarali. Problém je ale,že jej sa nechce čakať na spoj a prísť o 2 hodiny neskôr domov. Takto keď chodí je ona už doma zatiaľ čo my sme stále v práci a robíme za ňu robotu

autor
23. feb 2025

A nie nebudem jej robiť taxík keď mám doma choré dieťa! A žiadať odomna aby som nechala dieťa samé doma a ju viezla skoro 50km domov a ďalších 50km domov. Kvôli nej mám spraviť 100km keď není ochotná ani prispieť na naftu???

zuzanockamt
23. feb 2025

Ak je dohoda so šéfom, nemáš sa do toho čo starať.

ukgirls
23. feb 2025

to o kolkej chodi domov nieje tvoja vec ak to vedeniu nevadi... rozvazat ju samozrejme nieje tvoja povinnost a ani opravovat jej chyby a robit veci za nu .. ak je to tak zle spojit sa a podat hromadne staznost na jej pracu nie pracovny cas

autor
23. feb 2025

@zuzanockamt takže je ok keď my robíme za ňu robotu a madam už sedí doma za tie isté peniaze ako my. No paráda fakt

gribka1
23. feb 2025

To sú doplnené informácie. Ale to, že odchádza by som neriešila, to, že musíte za ňu dokončiť to áno. Nie je ona niečo vášmu šéfovi? A ten šéf, je najvyšší?

autor
23. feb 2025

@ukgirls práveže musíme za ňu tu robotu spraviť pretože to není činnosť ktorú môže urobiť iný deň!

zuzanockamt
23. feb 2025

Rieš s vedúcim/šéfom. Tu ti to vykrikovanie nepomôže.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2025

@gribka1 práveže není. Ale je to proste nefér. My keď chceme niečo nám nevyhovie ale jej sa zastáva. A keď sa jej niečo stane??? Nás šéf je taký že keď sa niečo stane dáva od toho ruky preč. Kolegyňa už raz na to doplatila

ukgirls
23. feb 2025

ak sa ta praca nespravi tak mozno sef otvori oci ... hld nestihas a hotovo ... ak ju ousti domov nech najde za nu aj nahradu

autor
23. feb 2025

Problém je,že pri niektorých činnostiach potrebujem jej pomoc a sama to nespravím. Keď sa ona zoberie prec musím čakať na kolegov aby mi pomohli a z toho vznikajú na pracovisku konfliktom lebo jedna časť sa jej zastáva a druhá je proti nej. A keď ona to urobí zle samozrejme už je to aj na mna

gribka1
23. feb 2025

Neverím, že len tak jej nadržiava a platí, keď neplní všetko čo má. Musí byť niekoho známa, alebo niečo podobné.

gribka1
23. feb 2025

No a ten šéf je najvyšší v tej firmičke?

autor
23. feb 2025

@ukgirls u nás neexistuje aby to nebolo spravené. Potom to totiž pocítia na výplate. Jednoducho keď to není spravené tak nám berie osobné a odmeny kvôli nej a to je rozdiel 100 až 300 euro

autor
23. feb 2025

@gribka1 není jeho známa len si ho omotala okolo prsta

autor
23. feb 2025

@gribka1 ano

Strana
z8