icon

Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi

4. nov 2025

Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?

autor
4. nov 2025
@anonym_90de75

Tvoj problem naozaj nie je kolegyna, ktora sa dala na PN z urciteho dovodu. Kazdy raz toto riesi. Pre niekoho to je pes, pre ineho nieco ine. Ty si ries svoju vlastnu situaciu. Miesto bonzovania chod za sefom a sa ho opytaj ako bude rieseny zastup a kolko za to dostanes....

@anonym_90de75 zástup to nebude, k mojej práci sa rozdelila jej práca nič viac.

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor psa môžeš vziať tiez od niektorého týždňa.. nie hala bála ako si ty myslíš

@anonym_532d0f to ja viem, ten pes ma len 10 týždňa a druhé očko ani nemá za sebou

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_autor uz otacas ? Ze vsetko na teba vykeca ? Tak potom ti3z niesi andel 😂

@anonym_532d0f kde čo otáčam?

mandzula
4. nov 2025

Dovolím si pripomenúť, o čom PN je: Dočasná pracovná neschopnosť (často hovorovo označovaná ako „PN“) zamestnanca nastáva vtedy, keď je pre chorobu alebo úraz uznaný za dočasne práceneschopného. Vidíte tam niekde psa?

anonym_532d0f
4. nov 2025
@mandzula

Dovolím si pripomenúť, o čom PN je: Dočasná pracovná neschopnosť (často hovorovo označovaná ako „PN“) zamestnanca nastáva vtedy, keď je pre chorobu alebo úraz uznaný za dočasne práceneschopného. Vidíte tam niekde psa?

@mandzula videla si tu osobu ktora ma pn ? Ak lekár uznal ,ze ma byt pn tak tam na to dôvod je a vy sa môžte aj pokakat 😊

mandzula
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@mandzula videla si tu osobu ktora ma pn ? Ak lekár uznal ,ze ma byt pn tak tam na to dôvod je a vy sa môžte aj pokakat 😊

@anonym_532d0f Vychádzame z toho, čo uviedla autorka, kolegyne ani lekára sme sa nepýtali. Ty áno? A pointa je hlavne tá, že sa tu obhajuje PN so psom, s pavúkom a neviemčím. Ak sa ti to zdá v poriadku, vypovedá to o tvojom nastavení.

anonym_f38da9
4. nov 2025

@anonym_autor ty si bola PN, ona robila prácu aj za teba. Teraz je PN ona, musíš robiť aj za ňu. S akou diagnózou je doma, ťa trápiť nemusí. Skôr by ma zaujímalo, prečo nie dovolenku, ale PN. Jej vec.

anonym_532d0f
4. nov 2025
@mandzula

@anonym_532d0f Vychádzame z toho, čo uviedla autorka, kolegyne ani lekára sme sa nepýtali. Ty áno? A pointa je hlavne tá, že sa tu obhajuje PN so psom, s pavúkom a neviemčím. Ak sa ti to zdá v poriadku, vypovedá to o tvojom nastavení.

@mandzula lenže to je autorkina pravda, a ta moze byt niekde úplne inde. Len sa jej proste nechce robiť jej robotu.

autor
4. nov 2025
@anonym_f38da9

@anonym_autor ty si bola PN, ona robila prácu aj za teba. Teraz je PN ona, musíš robiť aj za ňu. S akou diagnózou je doma, ťa trápiť nemusí. Skôr by ma zaujímalo, prečo nie dovolenku, ale PN. Jej vec.

@anonym_f38da9 ona bola na dovolenke a ja na pn vyššie píšem

hipuska
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_90de75 zástup to nebude, k mojej práci sa rozdelila jej práca nič viac.

@anonym_autor ved ale to nie je chyba kolegyne ale vasho manažmentu v praci, ze nemate dorieseny navzajom zastup. Lebo to ti vadi nie? Ze musis za nu robit

anonym_695b9a
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_532d0f Určite neprišla za doktorom,že kúpila som si psa a nie som debilná,aby som si míňala svoju dovolenku.To, že niekto finguje chorobu a posťažuje sa napr,že ho bolí hrdllo,hlava a v noci aj 37,1 teplota-to nie je na pokakanie.Je to o charaktere človeka.Byť hrdý, že viem odrbať , to je poĺutovania hodné.Som rada,že my v práci takéto kravy nemáme.Chováme sa k sebe tak,že máme svedomie čisté .

mandzula
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@mandzula lenže to je autorkina pravda, a ta moze byt niekde úplne inde. Len sa jej proste nechce robiť jej robotu.

@anonym_532d0f Nech je pravda akákoľvek, faktom je, že mnohým sa PN so zvieraťom zdá v poriadku.

autor
4. nov 2025
@anonym_532d0f

@anonym_532d0f tu ide o princíp že kvôli psovi sa nedám na pn. Mala celý týždeň dovolenku, bola neviem kde, v sobotu koncom dovolenky ide po psa a v nedeľu na pn? Veď to nie je normálne. A ona už plánovala dlhšie. Tak mala ísť hneď začiatku dovolenky v pondelok po psa a mohla celý týždeň využiť na výcvik psa ale nie hodiť sa na pn

anonym_f38da9
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f38da9 ona bola na dovolenke a ja na pn vyššie píšem

@anonym_autor a čo vlastne riešiš? Ze musíš robiť aj za ňu? Aj ona sa sťažovala na teba, keď si bola PN?

anonym_72ec9f
4. nov 2025

To je zjavne jedna z tych sialenych psickariek 😂 Len nechapem, kto jej vypisal PNku. Teda jedine ze by to tak dobre naplanovala, ze rovno aj ochorela z toho 🤷‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
4. nov 2025
@anonym_f38da9

@anonym_autor a čo vlastne riešiš? Ze musíš robiť aj za ňu? Aj ona sa sťažovala na teba, keď si bola PN?

@anonym_f38da9 ona je každý mesiac pn

anonym_289a5e
4. nov 2025

Dookola si ide svoje,proste je na pn a hotovo
Ty niesi lekár a čo tebe povedala/nepovedala môže aj nemusí tak byť
Zbytočne sa rozčuľujes

autor
4. nov 2025
@anonym_72ec9f

To je zjavne jedna z tych sialenych psickariek 😂 Len nechapem, kto jej vypisal PNku. Teda jedine ze by to tak dobre naplanovala, ze rovno aj ochorela z toho 🤷‍♀️

@anonym_72ec9f urcite ukázala môj pozitívny covid test a lekár je to uveril 😂

januska12323
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak choď za vedením nech vyriešia za ňu zástup, načo tu stále píšeš o psovi

anonym_f38da9
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a aký problém? Zamestnávateľ ju ešte stále drží, asi to nie je až také zlé. Choď aj ty na PN s kvetmi

autor
4. nov 2025
@anonym_289a5e

Dookola si ide svoje,proste je na pn a hotovo
Ty niesi lekár a čo tebe povedala/nepovedala môže aj nemusí tak byť
Zbytočne sa rozčuľujes

@anonym_289a5e áno lebo na pn sa ide s chorobou nie so psom

autor
4. nov 2025
@anonym_f38da9

@anonym_autor a aký problém? Zamestnávateľ ju ešte stále drží, asi to nie je až také zlé. Choď aj ty na PN s kvetmi

@anonym_f38da9 vďaka za radu 😂 tak už radšej pôjdem s pridrbaným nechtom 🙈

autor
4. nov 2025
@anonym_f38da9

@anonym_f38da9 inak šéf jej už povedal že nemôže každý mesiac pn že nech niečo vymysli ( áno aj s tým sa mi ona sama priznala 😁 )

anonym_289a5e
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_289a5e áno lebo na pn sa ide s chorobou nie so psom

@anonym_autor vies ale to povedala tebe teda napisala ale si lekár že vieš niečo dokázať?to ze ti napisala ze chce byť so psom doma to je pekné ale nieje povinná ti hovorit o svojom zdravotnom stave, takže zbytočne riešiť co nevyriesis
Chápem ta ale teraz co urobíš?ze sa budeš len rozčuľovať?tak ma pn

autor
4. nov 2025
@anonym_289a5e

@anonym_autor vies ale to povedala tebe teda napisala ale si lekár že vieš niečo dokázať?to ze ti napisala ze chce byť so psom doma to je pekné ale nieje povinná ti hovorit o svojom zdravotnom stave, takže zbytočne riešiť co nevyriesis
Chápem ta ale teraz co urobíš?ze sa budeš len rozčuľovať?tak ma pn

@anonym_289a5e tak keď mi zakaždým povedala že kvôli čomu je doma 🤷‍♀️ snáď ju poznám lepšie ako ty

anonym_289a5e
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f38da9 inak šéf jej už povedal že nemôže každý mesiac pn že nech niečo vymysli ( áno aj s tým sa mi ona sama priznala 😁 )

@anonym_autor tak nehaj to na šéfovi a časom sa to vyrieši samé

beata_ra
4. nov 2025

ak sa ti to nezda, tak ju nahlas, ak budes mat dusu na mieste. ale aby sa to potom neotocilo proti tebe. 😉 pokojne to moze zistit a myslim si, ze uz nebudete take dobre kolegyne ako predtym. teda ak ste boli 😀

anonym_289a5e
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_289a5e tak keď mi zakaždým povedala že kvôli čomu je doma 🤷‍♀️ snáď ju poznám lepšie ako ty

@anonym_autor hej ,ja to berem ale lekár jej dáva pn a nie ty

simca06022011
4. nov 2025

kludne to mozes podotknut zamestnavatelovi, ale nemas co s tym ine robit.. zamestnavatel vie teraz velmi rychlo zariadit kontrolu PN zo socialky, ak by chcel ale to je otazne, kedze malokomu sa stale chce natahovat napr. so socialkou, lekarom, zamestanncom, ale aspon obraz si spravi. Ak pouzila tvoj covid test, tak sa pouc. Taketo veci nemas co kolegyniam posielat, ani nikomu vlastne, max lekarovi.. co je koho do toho? celkom nechapem potrebu, kazdemu nieco dokazovat a posielat fotky a pod.. z nemocnicnej postele si ludia rozosielaju fotky, este z operacky chybaju...
Myslim, ze aj tak ti nic neostane len tu pracu za nu urobit....