Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi
Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?
@krasneleto toto povedal aj moj muž že jak ju to napadlo sa tým chváliť, posiela mi videa a foto od psa, pes sem pes tam hihihi hehehe a že ešte mne povie že pôjde na pn a pripísala tam že ale psst 🙈
@anonym_autor vieš možno by jej stačilo povedať na rovinu, ze uz to preháňa,keď ma v tebe takú dôveru
Z ineho uhla - mna moja robota vzdy pocka (sviatok, dovca, ocr)...
Uprimne, jeblo by ma na takej pracovnej pozicii, kde robotu jeden za druheho robime 😱 jednak by sa mi nechcelo robit za druheho... to akoze ak ste dve, tak tyzden ides 8 hodin na 200%???
Druhak kazdy ma iny styl a doslednost - este by mi niekto skazil moje projekty/tasky 😯 zatial co by som bola na tej dovci.
Toto neni o psovi. Toto je zly system u vas v praci.
@dkethe je nás 7 na našu pozíciu jedna začína v decembri ona bola kvôli rakovine maternice skoro rok doma. Ale aj tak na našu pozíciu je to málo. Vedenie hľadá nových ľudí žiaľ nedarí sa a úprimne aj ja rozmýšľam o odchode
@anonym_47f0f0 tak snáď si platí odvody, nie?
aj ty ked si PN, platíme tvoju PN my všetci, totiž takto funguje sociálny systém.
@anonym_e68658 lenze ona je na PN na čierno, neviem či nevieš citat 🤦♀️ autorka, keď takto zneužíva systém stale normálne by som to povedala zamestnávateľovi. Nech jej tam pošle kontrolu 😁
@anonym_autor vieš možno by jej stačilo povedať na rovinu, ze uz to preháňa,keď ma v tebe takú dôveru
@anonym_289a5e tak toto ma vôbec nenapadlo 😂 ale ona si myslela že ja ostanem ešte doma
@anonym_e68658 lenze ona je na PN na čierno, neviem či nevieš citat 🤦♀️ autorka, keď takto zneužíva systém stale normálne by som to povedala zamestnávateľovi. Nech jej tam pošle kontrolu 😁
@anonym_47f0f0 to je jej domnienka... ze na čierno 😂😂😂😂
@anonym_289a5e tak toto ma vôbec nenapadlo 😂 ale ona si myslela že ja ostanem ešte doma
@anonym_autor tak to skús, normálne s ňou pokecať ak teda nebudeš to ďalej riešiť oficko
ked ta ma za takú super kamošku ze ti take veci hovori/píše ,možno bude ,,ustretovejsia,,
Z ineho uhla - mna moja robota vzdy pocka (sviatok, dovca, ocr)...
Uprimne, jeblo by ma na takej pracovnej pozicii, kde robotu jeden za druheho robime 😱 jednak by sa mi nechcelo robit za druheho... to akoze ak ste dve, tak tyzden ides 8 hodin na 200%???
Druhak kazdy ma iny styl a doslednost - este by mi niekto skazil moje projekty/tasky 😯 zatial co by som bola na tej dovci.
Toto neni o psovi. Toto je zly system u vas v praci.
@dkethe nuž, nie každá práca toto umožňuje a vôbec to nie je o zlom systéme. Si zober, že ideš na úrad, do nemocnice a tam ti povedia - máme systém, že keď má XY PN, dovolenku, jej agenda stojí, zastavte sa o dva týždne.
Krásne vidno na príspevkoch, aká je naša mentalita 🙂
Pripomenulo mi to diskusie, keď sa ľudia rozčuľujú, že nemôžu ospravedlňovať deti zo školy za účelom dovoleniek počas školského roka.
@anonym_47f0f0 to je jej domnienka... ze na čierno 😂😂😂😂
@anonym_532d0f to je jedno, kontrolu jej môže poslat aj s domnienkou 😉
@anonym_532d0f to je jedno, kontrolu jej môže poslat aj s domnienkou 😉
@anonym_47f0f0 však tak nech posle pre mna za mna. :D
@anonym_autor tak to skús, normálne s ňou pokecať ak teda nebudeš to ďalej riešiť oficko
ked ta ma za takú super kamošku ze ti take veci hovori/píše ,možno bude ,,ustretovejsia,,
@anonym_289a5e akurát som jej písala 😂
@anonym_autor autorka, prečítala som len prvú stranu diskusie, reakcia:
1. môžeš ju nahlásiť zamestnávateľovi alebo sociálnej poisťovni (ak je chorá ešte len týždeň, tak skôr zamestnávateľ, ten ju zatiaľ platí).
2. mohla si z teba fakt vystreliť a je naozaj chorá, ale zároveň sa jej to zlialo s novým šteňaťom a urobila si srandu. Ak ju natrieš, tak vyjde na povrch tvoja lojalita voči nej a znepriatelíš si ju navždy asi.
3. ak je toto však reálne a ona si srandu nerobila, som zhrozená z mnohých komentárov na strane číslo jeden, ktoré ťa dehonestujú a zastávajú sa kolegyne-podvodníčky. potom sa čudujem, že ľudia nadávajú na poberateľov rôznych dávok, ale zároveň to schvaľujú tým spôsobom, že sa zastávajú takejto prípadnej podvodníčky.
Každá z vás, ktorá hovorí, že nech sa nestará a že je to vlastne v poriadku vybaviť si PN kvôli psovi je totálne na hlavu. Úplne, totálne padnutá na hlavu.
@anonym_73a260 nie je to v poriadku ale čo s tým akože spravíš? Musí mať papier od lekára že je chorá. Inak by na PN byť nebohla. Takže? Ako dokážeš že je doma kvôli psovi?
1. môžeš ju nahlásiť zamestnávateľovi alebo sociálnej poisťovni (ak je chorá ešte len týždeň, tak skôr zamestnávateľ, ten ju zatiaľ platí).
2. mohla si z teba fakt vystreliť a je naozaj chorá, ale zároveň sa jej to zlialo s novým šteňaťom a urobila si srandu. Ak ju natrieš, tak vyjde na povrch tvoja lojalita voči nej a znepriatelíš si ju navždy asi.
3. ak je toto však reálne a ona si srandu nerobila, som zhrozená z mnohých komentárov na strane číslo jeden, ktoré ťa dehonestujú a zastávajú sa kolegyne-podvodníčky. potom sa čudujem, že ľudia nadávajú na poberateľov rôznych dávok, ale zároveň to schvaľujú tým spôsobom, že sa zastávajú takejto prípadnej podvodníčky.
@amdornik AK je to tak ako píše autorka. Ona si to myslí,ale či je to pravda je otázne. Kontrolu jej poslať môže. Ale na PN musí mať papier od lekára. Takže ak je doma hoc aj kvôli psovi tak vyriešila autorka čo? Trt makový.
Akurát mi píše, že jej nič nie je 🙈
@amdornik nič jej nie je, akurát si s ňou píšem pn je od nedele tejto
@anonym_autor no zo srandy, ukaz tu konverzaciu samozrejme bez mena 😂
@anonym_73a260 nie je to v poriadku ale čo s tým akože spravíš? Musí mať papier od lekára že je chorá. Inak by na PN byť nebohla. Takže? Ako dokážeš že je doma kvôli psovi?
@mizoko nijak ale veď sa to každému raz vráti nie?
každý mesiac na pn? veď to nezarobí ani na slanú vodu ...
@anonym_autor problém je, že to nie je dôkaz, aj keď ti to píše. ona môže zamestnávateľovi na toto povedať, že mala horúčku, ale z teba si vystrelila. jediná vec, kedy jej niekto niečo môže dokázať je tá, že príde kontrola, ona nebude doma a nebude mať ani potvrdenie od lekára (akéhokoľvek) o návšteve, kontrole, atď., nebude mať paragon z lekárne s liekmi, ktoré nevyhnutne potrebovala a ak žije v domácnosti sama, tak prípadne paragon z potravín na nevyhnutné potraviny. vtedy áno, porušila liečebný režim.
@anonym_autor už by malo byť sprísnené vypisovanie PN od obvodných lekárov aj kontroly zo sociálnej poisťovne by mali viac chodiť
Ja by som svojej kolegyni povedala ze jasne kludne nech si vezme dovolenku, alebo pnku, aj ked teda neopravnene no. Ze to za nu potiahnem a nech mi posiela fotky 🙂
@anonym_autor problém je, že to nie je dôkaz, aj keď ti to píše. ona môže zamestnávateľovi na toto povedať, že mala horúčku, ale z teba si vystrelila. jediná vec, kedy jej niekto niečo môže dokázať je tá, že príde kontrola, ona nebude doma a nebude mať ani potvrdenie od lekára (akéhokoľvek) o návšteve, kontrole, atď., nebude mať paragon z lekárne s liekmi, ktoré nevyhnutne potrebovala a ak žije v domácnosti sama, tak prípadne paragon z potravín na nevyhnutné potraviny. vtedy áno, porušila liečebný režim.
@amdornik ma 2 deti a manžela, ok deti teraz v škole a manžel v práci a že ide so psom von na kolečko 🤷♀️
@anonym_autor už by malo byť sprísnené vypisovanie PN od obvodných lekárov aj kontroly zo sociálnej poisťovne by mali viac chodiť
@anonym_d1cf2e ved mne dr nechcel teraz predĺžiť pn tak neviem čo to zač má ona za dr
@anonym_autor noo ale lepšie by bolo osobne jej povedať, že ta to nastvalo,,že vas nechala v stychu a ty ešte aj slabá po chorobe alebo teda ty vieš čo a ako
Ale ja by som určite s ňou hodila o tom reč ale nie že nadávala ze chcem ťa udať a podobne😅ale že aj ona je v práci potrebna
každý mesiac na pn? veď to nezarobí ani na slanú vodu ...
@biba_18 no každý mesiac mesiac aj pol, bud ona alebo deti. Deti ešte pochopím, ved viem aké je to nástupom školy ale šéfovi sa to už pomaly nepáči
@anonym_autor jedine tak. Ale inak nemáš čo s tým spraviť. Takže autorka by sa mala skôr starať o seba. Lebo toto nevyrieši. Nemá ako. Zbytočne sa udierať niečím s čím nedokáže pohnut
@mizoko no vidím že nie, teraz som sa už ukludnila 😂 🙈
Vedúcemu môžeš zahlásiť čo len chceš.....on do nej nevidí a nieje od toho aby skúmal jej zdravotný stav.
Tvoja hlúposť že si dovolenku míňaš na choroby.
Mala som takéto múdre kolegina v horúčkach do roboty a vykrikovať ako za celé roky nikdy nemali priepustku,ako nikdy neboli PN.
Keby si vzala dovolenku tak by to to nevadilo?
Tebe vadí jej účelová PN?
Pn jej dal veterinár?

@anonym_autor tak s niecim na tej PN byt musi... pomoct si nepomozes.... pokial tam ma lekarom stanovenu diagnozu, mozes sa o zem hodit a bohuzial budes tam kde si... to, ze robis jej pracu , je logicke, tak to byva ked je niekto PN... ci uz na skutocnej, alebo fiktivnej... ty mozes ju nahlasit zamestnavatelovi, ale pokial ju najde doma, nic sa nemeni , ci tam ma psika alebo nie... je to odveci, minimalne sa tym nemusela chvalit
@krasneleto toto povedal aj moj muž že jak ju to napadlo sa tým chváliť, posiela mi videa a foto od psa, pes sem pes tam hihihi hehehe a že ešte mne povie že pôjde na pn a pripísala tam že ale psst 🙈