Kolegyňa využíva práceneschopnosť kvôli novému psovi
Baby prosím vás je toto normálne? Cez víkend si kolegyňa zaobstarala šteniatko a dala sa na pn 🙈 kvôli psovi. Ja som bola minulý týždeň pn lebo covid, zajtra už idem do práce a samozrejme musím svoju aj jej robotu urobiť. Akože toto je fakt neférové od nej. Mám tisíc chutí zajtra zahlásiť šéfovi že ona nie je chorá je len so psom doma. Vás by to nenahnevalo?
@anonym_autor skor si z teba spravila prdel. Nie kazdy vsetkym vesia na nos svoje problemy. Ja si skor mylsim, ze je naozaj chora, ale nechce povedat co jej je, lebo je to jej vec a jej lekara, a druhych ho... do toho, tak sa chopila prilezistosti a vyhovorila sa na noveho psa. A ty si jej to zozrala aj s navyjakom.
@elanor ty si ta kolegyňa? 😅😅
@anonym_55f5ba lebo autorka ma plnú hubu reči ale tej osobe to nepovie
@anonym_532d0f no a? Ved to neni tvoja vec.
@anonym_4cb05e lebo to je tiez vydrbavanie zo systémom, preto sa pýtam
@anonym_532d0f vyberiem si kolko potrebujem. Narok na PN kvoli psovi neexistuje... Preco to porovnavas?
Vieš čo, možno ta roztrhne, ale ja som raz bola na PN kvôli takej zákernej kolegyni ako si ty. Už som sa nemohla na ňu ani pozrieť a úplne som z nej vyhorela. Šéfovi som to aj s odstupom času povedala a chápal ma. Veď čo chceš od nás počuť? Chod ju nabonzovat a potom sa už hádam budeš cítiť lepšie.
Veĺké hrdinky tu.Jasnè,že ju do toho nič,ale keby ste mali v práci systém,že počas dovolenky a PN ťaháš za toho kolegu,tak ak to má v kolektíve klapať,tak takéto naschvály a špekulácie nerobíš.My spolu vychádzame veĺmi dobre,dovolenky si plánujeme tak,aby si brala vždy max jedna a keď niektorá ochorie-naozaj,nie fiktívne,tak si počas jej PN neberieme dovolenku.Keby sme mali takú vychcanú kolegyňu, bolo by to o hubu a nikoho z nás by to nebavilo.
@anonym_695b9a Ja tiez zasnem, ale zjavne su rovnake, ulievaju sa a klamu s PNkou, takze maju pre nieco take pochopenie a mrcha je zakladatelka. To su take typy, co vkuse spekuluju ako odrbat system, zamestnavatela, stat, cokolvek
Okrem ineho tu PNku vyplaca stat z nasich dani, taky maly detail.
Nemaju ani mozgovu kapacitu pochopit, ze ak chcem byt so psom, beriem si dovolenku, na to nie je PNka, ale zjavne to povazuju za normalne
Vieš čo, možno ta roztrhne, ale ja som raz bola na PN kvôli takej zákernej kolegyni ako si ty. Už som sa nemohla na ňu ani pozrieť a úplne som z nej vyhorela. Šéfovi som to aj s odstupom času povedala a chápal ma. Veď čo chceš od nás počuť? Chod ju nabonzovat a potom sa už hádam budeš cítiť lepšie.
@anonym_259697 a čo je na nej zákerné prosím ťa ? Veď si mala zobrať dovolenku a nie využívať systém aj kolegyňu . Teraz bude dva - tri týždne so psom na PN , potom si vyberie dovolenku a zas bude za ňu ťahať . To ozaj nikto nevidí rozdiel v tom , že keby bola naozaj chorá ako keď je doma so psom ? Keby ju nemusela zastupovať , tak jej je úplne jedno , či bude doma aj rok , ale takto ? No chcela by som Vás všetky vidieť , aké vy ste boli s tým v pohode . My sme si towz zaobstarali šteňa, keď sme na to mali podmienky a nikoho sme tým nezaťažovali .
@anonym_ba0ee5 ale tak vybavím dovolenku ale nie pn 🙈
@anonym_autor dovolenku potrebovala tak si dala PN.vedela, že PN jej prejde.Asi ti dôveruje tak jej daj pokoj a, keď sa vráti jej povedz, že snáď nebude teraz každé 2 t doma kvôli psovi.Tiez, keď som mala v práci toho plné zuby zobrala som si PN
@anonym_532d0f no a? Ved to neni tvoja vec.
@anonym_55f5ba ako není jej vec niekoho iného pn
@anonym_07d681 A to ma 11 rocne deti a hnije doma, esteze sa jej tieto zabomysie vojny netykaju, ale dobre sa komentuje z pohodlia gauca
@mircalla a tak väčšinou takéto zeny nevedia robit nic iné ako obsluhovať sporák, cize robi len to co vie, no je komické, ze rieši pracovne spory ked je doma
No co autorka ? Kolegynka uz hádam dovencila hava ... ako zareagovala ked si jej povedala ze sa ti nepáči jej pn ?
Necitam vsetky strany, stacili mi prve tri. Len odrbat system kde sa da. Na zaplakanie, ozaj. A to milujem psov, o tom to vobec nie je.
Moja teamleaderka kupila tiez teraz steniatko, brala home office, vopred nam oznamila ze bude vtedy a vtedy viac doma, ci sme s tym ok (ked my potrebuje, tiez je ustretova). Vola sa to transparentnost, damy.
Mala som kolegynu, ktora mala otca lekara. Polroka v praci, rok doma. Aby vysla podpora. Presne na den. Smiech cez slzy. Mesiace som mala na starosti aj jej portfolio. Prajem kazdej z vas, ktora toto tu obhajuje, zazit taku kolegynku.
@autorka: sefovi ani nikam by som ju nenahlasovala. Prilis dlho o tom vies. Ked pride do prace, sadla by som si s nou, ze toto spravila posledny krat. Ze nabuduce ides rovno za sefom. Aj ked myslim ze proste len zacne klamat aj teba…
Necitam vsetky strany, stacili mi prve tri. Len odrbat system kde sa da. Na zaplakanie, ozaj. A to milujem psov, o tom to vobec nie je.
Moja teamleaderka kupila tiez teraz steniatko, brala home office, vopred nam oznamila ze bude vtedy a vtedy viac doma, ci sme s tym ok (ked my potrebuje, tiez je ustretova). Vola sa to transparentnost, damy.
Mala som kolegynu, ktora mala otca lekara. Polroka v praci, rok doma. Aby vysla podpora. Presne na den. Smiech cez slzy. Mesiace som mala na starosti aj jej portfolio. Prajem kazdej z vas, ktora toto tu obhajuje, zazit taku kolegynku.
@autorka: sefovi ani nikam by som ju nenahlasovala. Prilis dlho o tom vies. Ked pride do prace, sadla by som si s nou, ze toto spravila posledny krat. Ze nabuduce ides rovno za sefom. Aj ked myslim ze proste len zacne klamat aj teba…
@anonym_95333c presne, kazdej jednej takyto kolektiv, to je radost pracovat :D
@mandzula presne o toto mi ide, ak je naozaj chora ok dobre vedieť je jeseň covid a chrípka. Môj dr nedáva len tak pn bez vyšetrenia
@anonym_autor nie, nie je to normálne. PNka sa na psa len tak nedáva. Treba ju normalne nahlásiť do sociálnej poisťovne. To si na toho psa bude brat aj OCRky? A ešte viac od veci je postoj niektorých tu, ze ma PNku tak co sa staráš. Ono na tu jej PNku my ostatní robíme. Len to vám asi nedobija
@mircalla lebo roky predtym som do prace chodila. Ty asi tiez nebudes naostrejsia ceruzka v peracniku, ze?
@elanor To ty hrdis, ze si doms...No podla statusov si nevies nic najst, tak sa o teba moc nebiju...Sikovny clovek dostane zmluvu najneskor v den nastupu, v pochybnych firmach spekuluju ako pises. Asi nemas co ponuknut. Rovnako na kvalifikovane pozicie zaucanie netrva 2 dni ci par hodin...tak hladaj dalej, nech sa da kolegyna rovno na fejkovu pnku, ked nastupis
@anonym_95333c Presne
@anonym_autor tak ju udaj zamestnavatelovi,co ti mame na to povedat,za mna byt na pn je otrava. Nikde nemozes chodit,plat bieda,ale ked jej aj to zavis tak rob ako myslis.
@anonym_autor kto jej vystavil PNku v nedeľu? Obvodná asi ťažko. Musela byt na pohotovosti...
@lienka.7 v nedeľu oznámila šéfovi že ide na pn
@anonym_autor tak ju udaj zamestnavatelovi,co ti mame na to povedat,za mna byt na pn je otrava. Nikde nemozes chodit,plat bieda,ale ked jej aj to zavis tak rob ako myslis.
@denithestrange1993 nezávidím jej pnku na ktorej je na čierno bez choroby 😂
@anonym_695b9a Ja tiez zasnem, ale zjavne su rovnake, ulievaju sa a klamu s PNkou, takze maju pre nieco take pochopenie a mrcha je zakladatelka. To su take typy, co vkuse spekuluju ako odrbat system, zamestnavatela, stat, cokolvek
Okrem ineho tu PNku vyplaca stat z nasich dani, taky maly detail.
Nemaju ani mozgovu kapacitu pochopit, ze ak chcem byt so psom, beriem si dovolenku, na to nie je PNka, ale zjavne to povazuju za normalne
@mircalla mne to pripomenulo, nebola tu náhodou niekedy diskusia ze na psa chcel niekto v praci "Pcko"? Chore toto 🤦♀️
Tu nebudeš mať súhlasné komentáre lebo väčšina miluje psov viac ako ľudí 🤦♀️ áno podľa mňa to choré je stavať zviera na úroveň človeka. Máme rôznych kolegov maroduju lebo robia cely rok a ku koncu roka si chcú oddýchnuť je to v poriadku. Idú na Očr s deťmi aj niekoľkokrát po sebe je to úplne v poriadku. Ale so psom?? Nechápem tiež a asi by ma to tiež zarazilo
Ja by som kazdej, pre ktoru je PN so psom ok, dopriala taku kolegynu alebo este lepsie zamestnankynu.
Ja som mala v predoslej praci daco podobne. Firma navyse preplacala az 100 percent PN po dobu az 2 mesiacov
Krasne som vkuse zastupovala. A ked niekto tusil, ze ho idu.vyhodit, urobil to iste, hodil sa na PN co najdlhsie
To vážne vyšla z tejto diskusie autorka,ako najväčšia mrcha???
Si robíte prdeľ, že?
Pn s covidom porovnávate s pn kvôli psovi?
Tak toto je dobrý záhul.
Čo hulíte,nadeľte mi🙏

Neviem či pn je tá správna voľba, ale môj muž bol doma kvôli psovi týždeň, aby si zvykol, ale tak čerpal dovolenku a bolo to pred 15r.
@anonym_ba0ee5 ale tak vybavím dovolenku ale nie pn 🙈