Koľko by mala zarábať žena vo väčšom meste?
Predstavte si, že ste žena, okolo 30 a plánujete vlastné bývanie. Chcete si kúpiť 2i byt, zatiaľ sama pre seba, keď budete mať partnera tak sa uvidí. Chcete normálne žiť, neobmedzovať sa zásadne, raz do roka ísť na nejakú cenovo primeranú dovolenku a niečo si aj odložiť. Povedzme, že máte VŠ vzdelanie a za sebou už 5 ročnú prax. Koľko by mala žena netto zarobiť, aby dokázala existovať? Podľa vás?
aspon 2500
5 ročná prax v akom odvetvi? To je dosť zasadne info
Kde chce dana zena byvat? Byvanie v cene 10 rocnych prijmov je o hubu , 5x prijem je komfort - z toho si to vyrataj , staci ti iba cena toho kde bude byvat teoreticky
@anonym_autor Aspon 1500€ v cistom.
5 ročná prax v akom odvetvi? To je dosť zasadne info
@pribinak manažment kvality.
@anonym_autor management kvality ….tak 8 litrov ako tu niekto navrhol asi sotva 🤣
@pribinak nie 8, 80 😃😃
@anonym_autor management kvality ….tak 8 litrov ako tu niekto navrhol asi sotva 🤣
@pribinak tak ona napísala 80 000. To je trošku iné. Ani manažér kvality nemá 8.000, má menej. Ja mám 2800 aktuálne rozmýšľam, či to zvládnem.
@anonym_autor v ktorom väčšom meste? Lebo úprimne, ak si chceš kúpiť 2i byt, súčasne ísť na dovolenku, niečo si odložiť, tak tvoj plat by mal byť cca okolo 1800-2500€ (podľa výšky hypo) mesačne, aby si to všetko dala sama.
Autorka, napíš mi🙂 riešim akurát niečo podobné 😂
@pribinak tak ona napísala 80 000. To je trošku iné. Ani manažér kvality nemá 8.000, má menej. Ja mám 2800 aktuálne rozmýšľam, či to zvládnem.
@anonym_autor tak záleží na tom či to bude mesto ako Prešov alebo Bratislava.
zalezi ci je ta praca aj perspektivna...a musis pocitat co ak nahodou o nu prides.. kazdopadne pri 2 izbovo sa vzdy da jedna izba prenajat .. teda ak by si chcela .. ak mas plat isty na niekolko rokov tak to zvladnes ..
Mala by zarobiť rovnako ako chlap 🤷
@anonym_autor z 2800 eur sa bojíš, že nezvládneš platiť? Ja mám s manželom dohromady menej než ty, jedno dieťa a platiť zvládame. Ja už fakt neviem niekedy 🤣🤣🤣
@anonym_autor tak, aby mi zostala 1000 po zaplatení všetkého, aj jedla.
@anonym_autor z 2800 eur sa bojíš, že nezvládneš platiť? Ja mám s manželom dohromady menej než ty, jedno dieťa a platiť zvládame. Ja už fakt neviem niekedy 🤣🤣🤣
@anonym_91df28 ty vieš akú berie hypotéku?či nemá leasing, vysokú poistku, kupuje si drahšie oblečenie celkovo má možno vyšší životný štýl.Dovolenka môže byť aj Dubai aj apt.v Taliansku
@anonym_8ba385 s 5 ročnou praxou 🤣🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏👏👏
@pribinak verim ze viete ze som vtipkovala.
@anonym_7bc3fc Mein Gott ja som mala pohár vina na obed ale koľko toho vypila tamta? 🤣🤣🤣🤣
@pribinak ja som este nepila nic ale asi si idem naliat, mozno pochopim co sa tu niektore niekedy pytaju.🙏
@anonym_7bc3fc Mein Gott ja som mala pohár vina na obed ale koľko toho vypila tamta? 🤣🤣🤣🤣
@pribinak take styri 😃😃 alebo zije v paralelnom vesmire,kde su vyssie platy bezne
Mala by zarabat presne to iste co muz vo velkom meste a v rovnakom odvetvi.....
@anonym_autor bud rada, ja mam tiez VS a 7r.prax a plat pod 1000 v cistom. Idem si robit atestaciu a inovacne vzdelávanie,nech je to aspon kus slusnejsie
@anonym_91df28 ty vieš akú berie hypotéku?či nemá leasing, vysokú poistku, kupuje si drahšie oblečenie celkovo má možno vyšší životný štýl.Dovolenka môže byť aj Dubai aj apt.v Taliansku
@anonym_a70d92 tak upustím z niektorých vecí, alebo miesto dvoch dovoleniek pôjdem na jednu preboha 😄 to čo je argument? Tak keď je negramotna, neberiem si hypotéku.
V hlavnom meste 2izbak na hypo rataj tak od 600eur/mes. hypoteka (to je asi najmenej co moze byt pri byte vo vzdial.mestskej časti, ale potrebujes k tomu aj uvodny kapital), dalej: energie, spravca, poistka bytu, tv, internet a dan za byt rataj v priemere od 200 eur/mes. To mas len za byvanie. Strava tipujem na 1 os.,ak kvalitnejsia tak 300 eur/mes (ak si zvacsa varis doma, sem tam nieco vonku). Doprava- bud mas vlastne auto, alebo vyuzivas mhd - to je individualne, tam tazko urcit cenu. A zvysok su pravidelne nakupy - osatenie, lieky/zdr.starostlivost, drogeria a kozmetika. Vynimocne - elektronika. Osobne si myslim, ze na zivot 1 samostatnej zeny vo velkomeste potrebujes na realne mesacne vydavky tak 1300 eur-1500 eur v cistom. Vsetko zavisi od toho ake vydavky okrem tych nutnych mas, ci preferujes drahe oblecenie, kozmetiku, ci fajcis, vedies aktivny soc.zivot vonku s vydavkami navyse - bary, podniky a tak, tiez ake konicky mas, ci nie su nakladne, napr.jazdectvo 😁. A potom treba ratat so setrenim na dofcu, ja davam na dofcu cca 1000/na rok, takze mesacne odlozim necelu 100vku co sa uplne da, lebo ja napr.nenakupujem na seba handry ani vela kozmetiky, proste mna materialne veci nenaplnaju. U mna mesacne vydavky na zivot s hypo, autom, vyjdu tak 1300eur/mes, ale som neminaci typ. Okrem toho minam najviac na dovolenku a zdravotnu starostlivost (sukromne amb). Napr.teraz mi za rok dlho vyskocilo na zdr.starostlivost skoro 500 eur. Hold, clovek si niekedy nevyberie. O vyske platu pisat nejdem, z toho co som uviedla myslim sú zrejme priemerne mesacne naklady na zivot 1 samostatnej zeny. 🙂
Tak len aby som este v skratke odpovedala vecne na otazku, podla mna okolo 1500 eur v cistom potrebujes, to je tak idealne, aj s rezervou, od tejto sumy vyssie je uz len lepsie 😁
Tak len aby som este v skratke odpovedala vecne na otazku, podla mna okolo 1500 eur v cistom potrebujes, to je tak idealne, aj s rezervou, od tejto sumy vyssie je uz len lepsie 😁
@janiely ona to nezvládne platiť z 2800 eur, čo má plat. 1500 eur nie je pre ňu ani na pol mesiaca, nie ešte z toho žiť a platiť hypotéku. Tu by ste mali hádzať väčšie sumy, aby pani mala, čo jesť pri takom plate a ešte zvládať platiť hypotéku 😄
2500, viem idealizujem si to
@janiely ona to nezvládne platiť z 2800 eur, čo má plat. 1500 eur nie je pre ňu ani na pol mesiaca, nie ešte z toho žiť a platiť hypotéku. Tu by ste mali hádzať väčšie sumy, aby pani mala, čo jesť pri takom plate a ešte zvládať platiť hypotéku 😄
@anonym_91df28 a ty to odkial vies, aky ma autorka zivotny standard? Lebo pokial viem, nenasla som to tu nikde od nej napisane. Iba uvadza ze ma 2800 v hrubom prijem a ci jej to bude stacit. Ak by mala rovnaky standard ako ja, hypo, auto, vyssie naklady na zdrav.starostlivost a sem tam jedna dve dovolenky, tak urcite jej to vystaci, nieco aj mesacne odlozi.

80000