icon

Koľko by ste chceli mesačne zarábať pre spokojný život?

michaela12_34
18. júl 2025

Ahojte, mám pre vás dve otázky:
1. Koľko by ste museli mesačne zarábať na to, aby ste boli spokojní (+ z ktorého mesta ste)?
2. Aká by bola výška zárobku, pri ktorej by ste si povedali, že viac vám už netreba?

Za mňa je to asi (k 2. otázke) tá hranica 10-tisíc eur mesačne. Po nej by som asi nabrala pocit, že peniaze, ktoré zarobím, už ozaj nestihnem minúť ani ja, ani deti - že je to už jednoducho príliš veľa. Ideálne a s ružovými okuliarmi si viem predstaviť zarábať asi 2-tisíc mesačne a som z KE.

mandzula
18. júl 2025
@mimacaci

@mandzula este mimo temu zareagujem, ze riesim posledne obdobie istu operaciu konkretnej veci, nejdem definovat. hovorila som s viacerymi ludmi pri vybere zdravotnej starostlivosti, citala som mnozstvo diskusii so zamerom vybrat co najlepsie. ani peniaze ti nezarucia napriklad kvalitu. ludia, ktori cakali 3 - 6 mesiacov, sli cez poistenie a ano, sice trpeli o toto obdobie dlhsie, ale operacia sa napriklad podarila (konkretne ti, s ktorymi som hovorila, pisala). a ozvali sa aj 2, ktori si zaplatili sukromne kliniky, operacie do 2 tyzdnov a mali poriadne komplikacie. takze ani peniaze ti nezabezpecia istotu a naozaj kvalitnu zdr.starostlivost.

@mimacaci ale ved to je pochopitelne, vzdy je to o ludoch. Moj otec je velmi spokojny.

mimacaci
18. júl 2025

a k teme. mne by stacilo zarobit to, co poslanci. lebo som si na 100% ista, ze pre tuto spolocnost a stat prinasam svojou pracou omnoho vacsi osoh. bohužial, ako statny zamestnanec mam podstatne "krat" menej, nez oni.

dudos
18. júl 2025

Ak by sme s manželom mali spoločne mesačne 6 tis. tak by to bolo fajn. Aj by sme viac odložili. Takto si doprajeme a odkladáme menej.
BA, dve deti, ZŠ a MŠ

anonym_71b51e
18. júl 2025
@mimacaci

@astero2 asi mala na mysli ceske koruny, ked zije v cechach

@astero2 ano máme 🙂
@mimacaci je tam vyslovene napísané v prepočte 🙂 čiže logicky je to v €

michaelam2
18. júl 2025
@mimacaci

@goodidea ale hovno. zdravie si za peniaze nekupis.

@mimacaci vazne nekupis? Ochorie aj bohaty clovek to ano, ale ten bohaty si zaplati spickovych lekarov a hned. Ma ovela vacsie moznosti ako ten co peniaze nema.

elzena2
18. júl 2025
@astero2

@anonym_71b51e máte vo veku 26 a 24 dokopy skoro 10000? zaujímavé

@astero2 tiež by som rada vedela, či je to v eurach alebo korunach. Ani jedno, ani druhé nedokazem pochopit.

anonym_71b51e
18. júl 2025
@elzena2

@astero2 tiež by som rada vedela, či je to v eurach alebo korunach. Ani jedno, ani druhé nedokazem pochopit.

@elzena2 je to v eurách. Treba čítať. Doslovne je tam napísané v prepočte. Tak to asi nebudem prepočítavať na forinty.

anonym_bc9d48
18. júl 2025

Ja si myslim, ze takych 10tis v cistom by nam stacilo na normalny zivot a vytvaranie pasivneho prijmu, co je mojim cielom, ak sa bude dat. Samozrejme uz teraz na tom pracujeme, pretoze driet do 70tky alebo kolko bude dochodkovy vek ked sa tam dostaneme, tak to teda nie je lakava predstava.

hellwant
18. júl 2025
@michaelam2

@mimacaci vazne nekupis? Ochorie aj bohaty clovek to ano, ale ten bohaty si zaplati spickovych lekarov a hned. Ma ovela vacsie moznosti ako ten co peniaze nema.

@michaelam2 Lenze spickovych odbornikov maju bohati, co maju x milionove, ci miliardove majetky. K takym sa ani ty ako clovek co si doplati aj 50000 eur nedostanes. A casto maju rodinnych doktorov, ktori maju iny prehlad o celkovom stave ako obvodacka, ktora ta odklepne a dalsi. To je nieco ine. Tie sukromne kliniky co tu mas maju nadstandard, ale tazko najspickovejsich zo sveta.

anonym_0ec961
18. júl 2025

tolko aby som nasla pokoj v dusi a daco aj usetrila.

anonym_d2b427
Odpoveď bola odstránená
anonym_e8c0a9
18. júl 2025

Som sama, bez detí, 40r. Zarábam mesačne 2,200 eur v čistom ( Košice ) a z pasívneho príjmu mám 800 eur. Čiže dohromady 3,000. V rámci roka som klesla o 500 - 600 eur v čistom. A cítim to dosť. Pre mňa by bol ideálny príjem 4000 eur v čistom. To by mi stačilo.

michaelam2
18. júl 2025
@hellwant

@michaelam2 Lenze spickovych odbornikov maju bohati, co maju x milionove, ci miliardove majetky. K takym sa ani ty ako clovek co si doplati aj 50000 eur nedostanes. A casto maju rodinnych doktorov, ktori maju iny prehlad o celkovom stave ako obvodacka, ktora ta odklepne a dalsi. To je nieco ine. Tie sukromne kliniky co tu mas maju nadstandard, ale tazko najspickovejsich zo sveta.

@hellwant kvalitnych lekarov najdes aj na slovensku a v okolitych statoch. Problem je dostat sa k nim tak, aby to netrvalo mesiace, rok a viac. Ale ked mas peniaze tak uz zrazu vsetko ide a aj termin dostanes hned.

anonym_a86564
18. júl 2025

@michaela12_34 neviem k comu je táto téma dobra. Na snivanie? ale ok. Tie čo píšete ze by vám stačilo 10k, tak prečo iba 10k? Prečo nie rovno 20k alebo aj 30k?

alica_matejka
18. júl 2025

3000€ by mi stacilo mesacne 😀

tenerifka
18. júl 2025

Mne by stacilo tolko, kolko zarobim teraz, ale nemusiet pracovat, lebo naco mi bude napriklad 30 000, ked ich musim zarobit, teda byt v praci? Pre mña je zmysel uzivania zivota v cestovani, a na to treba vela volneho casu....

hellwant
18. júl 2025
@michaelam2

@hellwant kvalitnych lekarov najdes aj na slovensku a v okolitych statoch. Problem je dostat sa k nim tak, aby to netrvalo mesiace, rok a viac. Ale ked mas peniaze tak uz zrazu vsetko ide a aj termin dostanes hned.

@michaelam2 ano mas, to hej ale nie najspickovejsich. O to mi ide. To co si zaplatis je nadstandard, ale fakt spicka tu nie je ani nahodou. Taky pracuju po USA, Britanii a inych exkluxivnych klinikach v bohatych statich, kde maju ine peniaze. Mna skôr mrzi, ze aj ked si zaplatis za kvalitnejsieho odbornika, môze to dopadnut horsie. 😒

anonym_2b8aa8
18. júl 2025

… zase príjmy bežných Slovákov začínajú od 5000€/mesačne/osoba v čistom 🤣 ako v každéj takejto diskusii … z čoho potom počítajú priemernú mzdu na Slovensku netuším

benit
18. júl 2025

Keby som zarabala ja, na mojej pozicii 3000 by som povedala, ze fajn. Spokojna som, som za moju pracu adekvatne ohodnotena. To co robim ma bavi. Samozrejme, sa bavime, ze aj muz zarobi a prispeje do rozpoctu.
Nejdem tu stavat vzdusne zamky, ze 10 000. Pisem o realnej sume, ktora by nam stacila a mohli sme si dopriat co potrebujeme a aj usetrit nieco.

miskakyska
18. júl 2025

Každý len o peniazoch melie... Keď ochoriete vám budú na dve veci ...peniaze boli aj budú len nás nebude ..u mňa je na prvom priečinku zdravie ..to si za peniaze nikto a nikdy nekúpi... druhá vec...o peniazoch furt melú len nenažranci, čo už nevedia, čo s nimi .. skromný a spokojný človek je rád, že je rád a prikryva sa takou perinou na akú má a nerieši furt len peniaze,peniaze,peniaze....bodka...amen

bellaa3007
18. júl 2025

S mužom máme dokopy cca 3300-3500€, spokojnosť by bola cca 4500-5000 spolu. Na taký bežný život 🙂

anonym_70e248
18. júl 2025

S manželom máme spolu 2300 eur (východné Slovensko). Stačilo by 4000 eur na mesiac.

anonym_fdd7d6
18. júl 2025
@anonym_2b8aa8

… zase príjmy bežných Slovákov začínajú od 5000€/mesačne/osoba v čistom 🤣 ako v každéj takejto diskusii … z čoho potom počítajú priemernú mzdu na Slovensku netuším

@anonym_2b8aa8 veru, inak ucitel v Ba nezarobi v cistom ani 1000€ po 8r praxe.

alyson29
18. júl 2025

Mne sa páči, jak ľudia s nižším príjmom nemajú veľké očakávania a stačila by im suma, ktorú tu napísalo pár žien, že reálne zarába už teraz. Tu je presne vidieť, že tí menej zarábajúci nie sú nenažraní jak ten zvyšok, ktorý aj tak ešte vyplakáva, že zarobí málo 😄

marhulka13
18. júl 2025
@btus

s manželom ( obidvaja Ing, viac ako 15 ročná prax) máme v čistom cca 2700. Jedno dieťa. A musíme vyžiť, aj zaplatiť hypotéku, a je aj na dovolenku. Nevravím, že vyskakujeme, ale nie je to najhoršie. Super by bolo mať o 1000-2000 viac. To by sme splatili rýchlejšie hypotéku a bolo by aj na viacej dovoleniek. Napr. na dve. 🙂 okr. Detva

@btus to spolu mate 2700 ci každý zvlášť?

oceanahory
18. júl 2025

@michaela12_34 Ja neviem presnu ciastku, ale chcela by som mat tolko penazi (alebo si to aspon na chvilu vyskusat 😁), ze by som jednoducho financie vobec nemusela riesit. Ta sloboda a istota musi byt extremne skvela. Nieriesit ceny v obchodoch, kolko kde musim setrit...jednoducho pustit z hlavy myslienky, ako mudro hospodarit. To by asi musela byt dost velka ciastka 😁. Som ale spokojna aj tak, ako zijeme teraz, hlavne nech sme zdravi 🤞☺️.

simca06022011
18. júl 2025

na to aby som ja vedela kludne bez luxusu fungovat by mi bolo treba tak 2,5t mesacne. A to myslim, fakt byvanie, zakladne veci bezne veci, par eur na sporenie. Tolko cca minieme aktualne. Za mna clovek co zaraba 8+t a fakt pracuje, nestiha tie peniaze minat a to pisem ako clovek, ktory s tym ma skusenosti :DDD
Ano tych 3-5-8-....t je fajn, to sa tvori riadna rezerva popri beznych veciach, clovek neriesi ci ist neist niekam, je to sloboda, ci kupit nekupit nieco... ci si vybrat jedny topanky ked sa mi pacia troje... ALE je tu aj druha vec, vela ludi s tym envie hospodarit, preto su pripady, ked date niekomu vsoky plat a aj tak je furt bez penazi.. to su presne tie pripady co si myslia, resp sa citia, bohato a minaju a rozdavaju a ruka hore :D peniaze su sloboda, ale treba s nimi vediet pracovat. Okolo mna majetni ludia, aj ked pomahaju, urcite nerozhadzuju, nekupuju kazde tri roky nove auta, nekupuju zbytocnosti, nevystatuju sa mikinkami a teniskami za tisice a ani nerozdavaju kade tade, vsetko maju zratate a premyslene. A ano, acsto su to klienti, ktori si daju za 10eur koleno vrtat :DDD

missviolet
18. júl 2025
@anonym_71b51e

@michaela12_34 do domácnosti s mužom prinášame spolu v prepočte ( po odrátaní všetkých platieb) 7/8 tisíc. Deti nemáme a žijeme v Česku. Sú mesiace kedy sa odloží fakt dosť peňazí a zasa mesiace kedy si doprajeme toho omnoho viac. My sme spoko. Máme 26 a 24 rokov 🙂

@anonym_71b51e mozem sa spytat, v akych sferach pracujete? Krasny prijem na taky (aj ovela starsi) vek, sikovni ste

anonym_97e8f7
18. júl 2025

Na MK sa zas schadza hornych 5% prijmov v EU ako tak vidim.

spenat9
18. júl 2025

Moj muz v priemere zarobi 7000e mesacne.. a aj tak sa stane ze niekedy nemame ani na plienky 😂😂