Koľko dní dovolenky majú učitelia?
Ahojte, som v školstve "nová", nastúpila som robiť na ZŠ v sept 2024. Chcela by som sa opýtať,ako to je tento rok, koľko dovolenky máme? 40 alebo 45? Pomaličky si rozratavam leto a mi to nijak raz nevychádza, nechcú nám dovoliť chodiť ani prvý týždeň do roboty, tak kombinujem, ako sa dá 🫠
45 dni, mas to aj na paske. 15 dni si mala sept- december, a teraz ak mas zmluvu na neurcito mas 45, Ak mas zmluvu do konca augusta, tak mas 30 dni.
My v juli chodime 1, max 2 dni, viac uz nemozme a v auguste 5 dni.
@anesim zaujimave, lebo ine ucitelky zvycajne pisu, ze su v skole tyzden v juli a aj tyzden v auguste
45 dni, mas to aj na paske. 15 dni si mala sept- december, a teraz ak mas zmluvu na neurcito mas 45, Ak mas zmluvu do konca augusta, tak mas 30 dni.
@anesim ďakujem pekne za odpoveď. Nebola som si istá, lebo som počula, že niečo odbory riešili a či doriesili, som už nevedela zistiť... Stále sa v tom snažím zorientovať. Ďakujem ❤️
@anesim zaujimave, lebo ine ucitelky zvycajne pisu, ze su v skole tyzden v juli a aj tyzden v auguste
@mirage záleží aj od školy ako takej, od počtu žiakov (tried), počtu zamestnancov (učiteľov, asistentov). Ak je priestor na zástup, nazbierané hodiny máme ako náhradné voľno. U nás je priestor na zástup veľmi malý, preto sme cez prázdniny v škole viac dní ako v iných školách - napr. dcéra mala školu od prvého dňa veľkých prázdnin zatvorenú, učiteľ žiadny, len administratíva. My sme vždy prvý júlový a posledný augustový týždeň v práci, tiež cez jarné prázdniny alebo jesenné - podľa plánu dovoleniek.
@mirage každá škola to má inak, nám na porade vraveli, že ideme do práce ešte v prázdninový pondelok a od utorka dovolenka. Potom posledný augustový týždeň robíme len 3 dni, keďže nastupujeme v utorok a piatok je štátny sviatok 🙃
Závisí od zmluvy, ak je doba určitá teda od septembra do augusta tak sa to kráti.
@mirage záleží aj od školy ako takej, od počtu žiakov (tried), počtu zamestnancov (učiteľov, asistentov). Ak je priestor na zástup, nazbierané hodiny máme ako náhradné voľno. U nás je priestor na zástup veľmi malý, preto sme cez prázdniny v škole viac dní ako v iných školách - napr. dcéra mala školu od prvého dňa veľkých prázdnin zatvorenú, učiteľ žiadny, len administratíva. My sme vždy prvý júlový a posledný augustový týždeň v práci, tiež cez jarné prázdniny alebo jesenné - podľa plánu dovoleniek.
@nikaeli cez ziadne prazdniny nie sme v skole. Vobec nikto z ucitelov. Ani ziadne vzdelavania cez prazdniny nemame. LV cez prazdniny nehrozi.
Ten prvy den letnych prazdnin sme vsetci, to mame poradu a druhy den uz len kto chce. Potom az 5 dni v auguste
@mirage Ja začínam dovolenku 7.7. a v auguste som od 25.8. už určite v práci, ale predpokladám, že nastúpime skôr.
@zuzanockamt my nastupujeme 22.8 ( piatok), ale kto ma uz zakupenu dovolenku, tak az od pondelka nastupi
No toto keby nam zadelilo vedenie,tak neviem, asi pojdem na pn alebo co...odkial by som tolko volna vzala? My pracujeme prvy julovy a posledny augustovy tyzden