Koľko dní dovolenky ročne by ste chceli mať?
Kolko dni dovolenky rocne mate a staci vam to? Uvitali by ste viac, alebo menej?
Stacilo by ak by sme pokryli dovolenkou vsetky prazdniny
Chcela by som mat 4 dnovy pracovny tyzden, a potom si v klude vystacim s 25dnami ;)
@bluka2 Je mi luto, ze si nevies najst pracu, ktora by ta bavila.
180
@hladamematku smutne
Ja mám fajn prácu, ale voľný čas ešte lepší 😀
Presne na toto som dnes myslela,ze ja by som aspon 100 dni prijala 😂 mam standardnych 25 a je mi to malo. V lete 10 dni,v zime 10 a ostava ti na cely rok 5 dni. To je sakra malo.
Stačilo by tak aby boli vykryte dní kedy sú deti doma cez prazdniny
Mám 42 , prijala by som viac 🤭 aj keď aj toto mam problém vyčerpať
Mne je tiez 25 malo haha. Potrebovala by som takych 50 aspon 😝 ja mam svoju pracu rada, ale mam rada dlhe dovolenky 😝
Mne stačí mojich 25.Kedze môj pracovný mesiac má max.16 dní🙂
@vanilkovazmrzka presne som to chcela napísať...
Mam 30 dni dovolenky a pracujem prevazne z domu. Vystaci mi to, ale keby bolo o tyzden viac, nenahnevala by som sa.
Zamestnanci firmy sidliacej pri nas v rovnakej budove, maju uz nejaky cas neobmedzenu dovolenku. Je tam ale par podmienok, ktores treba splnit, pokial chce clovek dovolenku nad ramec. Zamestnavatel robil vyhodnotenie, ktore pozicie a kolko dni naviac vyuzivaju nad ramec a vyslo im, ze v priemere je to tyzden nad. Moj zamestnavatel dianie okolo neobmedzenej dovolenky u susedov sleduje a ja v kutiku duse dufam, ze sa tiez dockame 🙂
Pracujuci rodicia tolko, kolko je volna zo skol a skolok.
Tento pripeceny system, aby sa deti vozili kdekade cez pol Slovenska, lebo su navymyslane volne dni este plus okolo sviatkov navyse, len zatazuje a sikanuje ludi.
Mne by stačilo toľko, aby som dokázala vykryť dieťaťu prázdniny, kadejaké riaditeľské voľná atď. a aby sme si mohli s mužom zobrať spolu naraz aspoň týždeň dovolenky a pár dní, ktoré by som mohla dopriať len sebe ... teraz je to absolútne nereálne, nemáme babky, tetky, sesternice, čiže celá moja dovolenka minutá na vykrytie prázdnin, na dcérine sople, kašle, hnačky, zvracačky atď.
Mám 27 dní. Ideál pre mňa by bol tak 40-45
mám 25 a je to málo. Prázdniny trvajú dlhšie a je prolém to vykrť. V predchádzajúcom zamestnaí som mala oficiálne 30 ale v lete sme mali 4 týždne dovolenky v kuse. Ale na to sme používali aj náhradné vólno, pretože sme pracovali aj cez víkendy - niekedy. My sme nemali preplácané nadčasy. Ale to som bola bezdetná. 🙂
Uz mi to tu niekedy pripada, ako vladne prieskumy s naslednou agendou. Otazky ako: koho by ste volili… koho budu volit ti, ktori volili v minulych volbach strany, ktore vladli… tuto radim do rovnakeho vreca. Vzdy su z profilov novych alebo pokladane anonymne. Preco potrebujes vediet, kto by bral kolko volna? Bola by som rada, aby toto forum zostalo o matkach, detoch, rodine a nie o prieskumoch. A ked uz kladies taku otazku, tak najprv zacni tym, kolko volna chces mat ty, preco, kolko jej mas a ci ti to staci…
Koľko chcem dovolenky, toľko mám. Len teda väčšinou peňaženka určuje, koľko si jej doprajem.
45 a všetky prázdniny, keďže som učiteľka. Niekedy by som však brala dovolenku napríklad v máji-júni alebo v jeseni, ale nedá sa, máme nariadené čerpanie v čase prázdnin.
@deniseee Ved tu pisu matky o tom, ze potrebuju dovcu na starostlivost o deti. Tak, co ti vadi?
Tak 30 dni a mensi uvazok :D zial ked robis na casovo obmedzenych projektoch, mas problem to stihnut pri normalnom uvazku, nejak si neviem predstavit skrateny 🤔
Toľko aby som vykryla prázdniny bez toho, že s manželom nemáme ani deň dovolenky spoločny.
Mam 45, a krasne mi to staci na prazdniny a vsetky volna ci mam. Nemusim nic preratavat. Viac mi netreba.
Len na prazdniny. Mam rad svoju pracu 🙂
Co si utocna? Ved odpovedaj aj ty… kolko mas ty? Staci ti to? A chcela by si viac alebo menej? Ale ak ti islo len o fakty, poskytnem ti rychlo pocet dni dovolenky zo zakona: Základná výmera dovolenky je najmenej štyri týždne. Ak dovŕšite 33 rokov alebo sa trvale staráte o dieťa, máte nárok na päť týždňov dovolenky. Štátni zamestnanci majú základnú výmeru dovolenky dlhšiu – päť týždňov. Ak daný rok dovŕšia 33 rokov, majú nárok na šesť týždňov dovolenky. Na dovolenku v trvaní 8 týždňov majú nárok pedagogickí zamestnanci, vysokoškolskí učitelia, výskumníci a umeleckí pracovníci verejnej alebo štátnej VŠ, zamestnanci s minimálne vysokoškolským vzdelaním 2. stupňa vykonávajúci výskumno-pedagogickú, výskumnú alebo výskumnú a vývojovú činnosť na výskumnom pracovisku SAV, verejnej výskumnej inštitúcie alebo štátnej rozpočtovej alebo príspevkovej organizácie realizujúcej výskum zriadenej ústredným orgánom štátnej správy.
Tak, teraz uz vies, kto ma kolko dovolenky. A ja stale neviem, naco je ti info, kto je ako spokojny, ale nemusis odpovedat, ani ja sa viac nebudem unuvat s odpovedou.
Ze smutne😄 a kto by chcel dobrovolne furt pracovat, keby mohol dovolenkovat.
Mam 30 dni dovolenky a staci mi to, prazdniny uz vykryvat nepotrebujem. Ale pacil by sa mi 4 dnovy pracovny tyzden. 2 dni vikendu je malo.

Ideálne 365