icon

Koľko mesačne míňate na obedy v práci?

5. máj 2025

Keďže často čítam, že rodiny varia len cez víkend, a všetci sa stravujú v práci a v škole. Koľko vás vyjdu obedy v robote za mesiac?

Strana
z2
doriiis
5. máj 2025

1,32 € na den

petamich
5. máj 2025

Zijeme v BA, zalezi od toho kam ideme na obed, obedove menu v okoli prace je cca. 9-10€, zamestnavatel nam prispieva cca. 6.30€ (dostavame v hotovosti na ucet). Cize povedzme, ze si doplacame 3 € denne pre jednoduchost vypoctu. Takze za 20 pracovnych dni je to 60€ ja a 60€ manzel (plus minus autobus), ak sa tvarim, ze kazdy den si ten obed kupujem (niekedy aj nie, lebo robim z domu a schmatnem jogurt z chladnicky atd.).

andreakotesova
5. máj 2025

Od 2,48 do 2,97 podľa toho, čo si vyberieme. V jedálni mame na vyber min. 10 jedál, ak nám nie je po chuti, tak mame v práci aj Treska bar a iné 🙂

sasa1310
5. máj 2025

8-10 eur BA. To, koľko dostávam od zamestnávateľa je bezpredmetné, nakoľko tie eurá dostanem, aj keby som nič nejedla. Takže si to zrátať 20 dní v mesiaci. Nechodím ale každý deň

zojazoja
5. máj 2025

7,10 eur. Zamestnávateľ mi ale samozrejme prispieva

1mina
5. máj 2025

85 centov

zuzubb007
5. máj 2025

Obedové menu okolo 8,50 zamestnávateľ prispieva čiže nejakých 6 euro má stojí obed, čo je okolo 120 eur mesačne

martinkatinka
5. máj 2025

Obedove menu je tu u nas od 6 €.

autor
5. máj 2025

Tak to sú riadne rozdielne sumy

petamich
5. máj 2025

Tak to je snad pochopitelne 🙂 byvame v inych mestach, naklady na obed su rozne, zamestnavatelia poskytuju prispevky na stravne v roznej forme a vyske, ak poskytuje jedlo ako take, tak jasne, ze sa to najviac oplati. Sa to dalo cakat, ze su to rozne sumy ci?

lindous
5. máj 2025

Tiež som z BA, do univerzitnej jedálne na obed za 3,50€ chodím tak 2-3x mesačne, inak si nosím svoje obedy... ale napríklad moja mamina obeduje iba v práci, majú tam jedáleň a kupuje si lístky za asi 1,50€, takže cca 30€ mesačne...

zobaka
5. máj 2025

6,50 jeden obed, ale nie kazdy den si objednavam, muz si tiez objednava v praci a este synovi, v skole mu nechuti, striedam to s varenim

belle_vie
5. máj 2025

Teraz som v novej praci a stravu zabezpecuje zamestnavatel, doplatok je 20 centov.
V predchadzajucom zamestnani nebol problem minut na menu 9-12 eur, zamestnavatel platil 5.5.

zuzikak
5. máj 2025

v BA mame blizko len 1 restauraciu kde su ceny od 8-10 eur, a potom tzv.bufet, kde si mozes kupit aj salaty 4e za 150g alebo menu od 9-12 eur. Kazdy den sa takto stravovat je dost drahe. Ja varim aj v tyzdni (nie kazdy den) ale bravam si do prace uvarene z domu alebo pripadne ten salat si spravim aj doma a nemusim za 200g dat 8e

marhulka13
5. máj 2025

My cca 8 eur na osobu. Nitra

mamina7070
5. máj 2025

dostavame 7,50€ na obed prispevok na den (bez ohaldu na PN, dovolenku) a obed stoji 7,90€ s polievkou (centrum BA

bbebe
5. máj 2025

cca 200 eur mesacne dam na obedy. kupujem kazdy den za cca 10 eur

jaroe
5. máj 2025

14 EUR mesacne. V predošlej práci cca 30 EUR po odpocítaní príspevku zamestnávateľa. Bratislava

oriesocek
5. máj 2025

V tejto práci máme zamestnaneckú jedáleň, kde stojí obed 1,8 EUR. Predtým práca som chodila klasika do reštaurácie na menucka, v našom okoli cca 10 EUR (Ba - staré mesto). Teraz je to super….

lina169
5. máj 2025

Baby, viem ze otazka bola ina, ale ako to vidite tie, co si kupujete obedy a zamestnavatel prispieva, myslim financne? Ak to porovnavate s domacou stravou.
Ja aj muz pracujeme, ale varime takmer kazdy den, bud ja alebo muz, niekedy spolu 🙂 a obedy si nosime do prace, aj deti maju potom teplu veceru. Polievku na 2 dni, druhe jedlo kazdy den cerstve.
Varime zdravo, takze to je urcite prinosnejsie ako restauracia, ale predsa len potraviny, voda, energia atd.

carolynka
5. máj 2025

Ja mam zadarmo kantinu v praci a muz si obcas berie z.domu a obcas kupuje, tak €8 za obed zaplati

eeffka
5. máj 2025
@lina169

Baby, viem ze otazka bola ina, ale ako to vidite tie, co si kupujete obedy a zamestnavatel prispieva, myslim financne? Ak to porovnavate s domacou stravou.
Ja aj muz pracujeme, ale varime takmer kazdy den, bud ja alebo muz, niekedy spolu 🙂 a obedy si nosime do prace, aj deti maju potom teplu veceru. Polievku na 2 dni, druhe jedlo kazdy den cerstve.
Varime zdravo, takze to je urcite prinosnejsie ako restauracia, ale predsa len potraviny, voda, energia atd.

@lina169 financne? Pokial nevaris kraba tak domace jedlo je lacnejsie 😁keby ma to bavilo varila by som si, takto to mam 2x z domu 3x menu, alebo naopak. Mna napr nebavi chodit denne do reatiky, pozriem okolie a presne viem co bolo v akcii, vsade to iste s miernymi obmenami.

jaond19
5. máj 2025

Doplacam za obed 1€ (polievka+hlavné), strava celkom chutna, taky priemer. Kedze som doma kucharka podobneho typu tak sa nestazujem :D
( PN okres )

oriesocek
5. máj 2025
@lina169

@lina169 no keď sa ceny v reštauráciách zvýšili na cca 10 EUR za menu v mojom okoli, tak sme s manželom znížili intenzitu návštev reštaurácii dosť radikálne. Doma uvaríme pre celú rodinu a máme aj na večeru…určite sme chodili oveľa menej ako v minulosti. Tým, že manžel nemusí každý deň mäso, tak u nás sa striedajú cestoviny, strukoviny, ryby, privárky, atd… keď jeden deň steak, tak druhý deň prívarok, atd…

riyadh
5. máj 2025

Praca na smeny, kedze nemame stravne listky, obed alebo vecera smena ked pracujem, 1,8e zvysok Plati zamestnavatel, manzel ma stravne listky, praxuje na smeny a vari si doma obedy.

lina169
5. máj 2025
@eeffka

@lina169 financne? Pokial nevaris kraba tak domace jedlo je lacnejsie 😁keby ma to bavilo varila by som si, takto to mam 2x z domu 3x menu, alebo naopak. Mna napr nebavi chodit denne do reatiky, pozriem okolie a presne viem co bolo v akcii, vsade to iste s miernymi obmenami.

@eeffka tak ani mna to nebavi, ale som rada, ze usetrim, aspon dufam a hlavne, ja som si parkrat v praci objednala obed a mne to vobec nechutilo.
Asi som uz zvyknuta na domacu stravu

ivana11155
5. máj 2025

1.19e/den

zmrzlinka2021
5. máj 2025

BA, denne 10 eur u mna

zmrzlinka2021
5. máj 2025
@lina169

@lina169 u nas kde chodím na obedy varia kvalitne a chutné. Variť doma sú nielen peniaze, ale aj čas. A na večer fakt už netreba obedové jedlo. My sme zvyknutí na teplé obedy, nie večere. V krajinách kde sú teplé večere obeduju väčšinou sendvice

margotka17
6. máj 2025

Niekedy ak uvaria čo mám rada, 5,50€. Inak zjem chrumky, Kofolu, Margot, croissant...Občas si dám len polievku 1,20€.

Strana
z2