Koľko musí zarábať muž na vysokú hypotéku?
Ahojte
Beriem na vedomie, ze budem udupana lebo preco sa staram ale tak zenska zvedavost mi neda pokoj.
Na nasu ulicu sa pristahovala mlqda rodina 4 deti vsetky do 10 rokov najmladsie ma asi 2 roky je s nim zena na rodicovskom nepracuje. Kupili tu na ulici dom za 280 tisic na hypoteku. Uspory nemali lebo si prerobili u svokrovcov podkrovie a zili tam ale ze sa tam vztahy potom pokazili tak sa odstahovali a kupili tu dom. To viem od tej zeny ked sme sa pred skolkou zhovarali. S muzom nedokazeme pochopit ako im mohla banka dat taku vysoku hypoteku ked pracuje len on. Ona pracovala po vs len kratko a odvtedy je doma s tolkymi detmi. To sa banka neboji dat hypoteku v takej astronomickej sume ked ju plati len 1 osoba? Kolko na taku hypoteku so 4 detmi on musi zarabat? 4000 euro ci aj viac?
Vyssi vek - nasetrene, podedené, mozno predali nejaky starsi mensi byt. Ajajaj… a keby aj nie tak 300tis hypoteka zacina uz byt dost bezna vec…
Z praxe mozem povedat, ze je to bezne, najma kupa/vystavba domov a ide vacsinou o podnikatelov. Tu su vysoke prijmy naozaj bezne.
Koľko zarába tvoj sused si netrúfam odhadovať. Ale zober že žili v rodičovskom dome. Možno platili len svoje energie, možno bol sused načas v zahraničí, možno podniká, možno je suseda veľmi šetrná. Nemusí byť celý dom na hypo. Možno mali našetrene 30-70 percent kúpnej sumy.
Banky dávajú prestrelene hypotéky. Aj nám povedali, že by v pohode dali 285 a to nemáme zďaleka dokopy 4 tisíc. Jedna vec je koľko ti dajú a druhá či to budeš schopný splácať
Mohli cely život investovať a teraz tie peniaze vybrali. Nič nezvyčajné v takom veku alebo ako tu už bolo písané zdedil. Možno už ani rodičov nemá v takom veku a dostal po nich domy, byty, pozemky, ktoré spenazil.
Vy ste teda príjemní susedia….
Možno zarába 5000, možno dobre investoval, možno desať rokov dozadu nakúpil bitcoiny. Možnosti je dosť
Zarobiť 5000 € pre chlapa je v dnešnej dobe pre viacerých chlapov štandard
mňa fascinuje, že sa o tom bavíte s mužom... To vážne existujú chlapi, ktorí toto riešia? 😨
Btw, predstav si, že existujú aj ženy, ktoré dokážu generovať mesačný príjem v 5 cifernej sume. U chlapa tiež nič zas tak strašne neobvyklé, ak je šikovný, či už ako podnikateľ alebo zamestnanec, a pohybuje sa v správnom odvetví 😎
Hlavne spavaj v kľude asi máš málo starosti.Ty nemôžeš vedieť či nemá dva byty v prenájme veď to je 50 tnik asi niečo zarobil od 20-25 r.Nevies koľko mala ona našetrené, či nedostali od svokrovcov atď....Či neboli pred 15 r v zahraničí...u nás má polovica ľudí na ulici domy bez hypo a mladší ľudia ako my.Ludia figurujú v dozorných radách, majú firmy, čierne peniaze nestaraj sa do toho.
Moja kamoška ma optiku z ktorej ma zisk 10tisic eur mesačne a jej muž nerobí nič 🙂 takže aj ženy sa vedia obracat keď sú šikovné. Co keď je doma zo štyrmi deťmi a popri tom niečo robí? Kľudne z domu v nejakej IT firme a nemusí to každému vešať na nos? Ja tiež nikomu nepotrebujem vešať na nos co robím, a pritom si každý mysli ze sedím doma a sucham nohami 🙃😉 ale nech si len myslia, mne to je šum a fuk.
Že sa sem nebojíte chodiť s takýmito otázkami. Môže sa stať, že tá žena je tiež registrovaná na MK a nájde sa v tomto príspevku. Hanba by ma fackala keby to tu nájde a opýta sa na to, prečo zakladám príspevky o finančnej situácii v ich rodine
Tak možno nechodili každý rok na dovolenky a tie tisíce za ňu odložili, zhodnotili a hneď bolo na akontáciu... Alebo nemíňajú na hlúposti alebo zdedili po prapraprababke alebo on veľmi dobre zarobí ..... Hocičo..... 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈😵💫
milujem ľudí, čo strkajú frňák do záležitostí cudzích ľudí, do ktorých ich absolútne nič nie je
Podla mna si vedeli aj našetriť, ked zili u svokrovcov. Mozno mali este nejake pozemky a predali, mozno podedili predali, mozno dobre investovali, mozno dostali darom. Nikomu to nebudu vesat na nos. To, ze co povie tetka suseda nemusi byt pravda. Akoze nechapem co koho do toho.
Nehnutelnost za 280 000€ je taka normalna hypociastka 🤷
Ja, nezvyknem kritizovat, ale fakt je mi zle!
Preco ma niekto potrebu hrabat sa inemu v penazenke? A vo financiach?
Staraj sa o seba! Bud rada, ze nemas hypo za 280tis. A tvoje deti maju co jest!
Okrem toho, ako vies, ze dom.kupili za 280tis? Mozno sa dohodli na nizsej sume, len to ti uz na nos nezavesili! To, ze na nehnutelnosti.sk je 1 suma neznamena, ze to za tu sumu aj bolo predane.
Odkial vies, ze ci nieco nezdedili?
@jarkove standard kde prosím ta?

Možno tie peniaze ukradol.