icon

Koľko musí zarábať muž na vysokú hypotéku?

11. nov 2024

Ahojte
Beriem na vedomie, ze budem udupana lebo preco sa staram ale tak zenska zvedavost mi neda pokoj.
Na nasu ulicu sa pristahovala mlqda rodina 4 deti vsetky do 10 rokov najmladsie ma asi 2 roky je s nim zena na rodicovskom nepracuje. Kupili tu na ulici dom za 280 tisic na hypoteku. Uspory nemali lebo si prerobili u svokrovcov podkrovie a zili tam ale ze sa tam vztahy potom pokazili tak sa odstahovali a kupili tu dom. To viem od tej zeny ked sme sa pred skolkou zhovarali. S muzom nedokazeme pochopit ako im mohla banka dat taku vysoku hypoteku ked pracuje len on. Ona pracovala po vs len kratko a odvtedy je doma s tolkymi detmi. To sa banka neboji dat hypoteku v takej astronomickej sume ked ju plati len 1 osoba? Kolko na taku hypoteku so 4 detmi on musi zarabat? 4000 euro ci aj viac?

Strana
z3
liv1
11. nov 2024

@milanm12 pozri, asi si necital podmienky pouzivania tejto stranky. Najprv ti nahlasia komentar, ten ti vymazu (ak to neurobis sam) a ked to spravis este zoparkrat, tak poletis 🤷‍♀️. Autorka sice dala dost odveci otazku, ale predpokladam, ze takych ludi je na Slovensku nespocet. Niektori su zavistlivi, niektori zvedavi. Ale tvoj komentar bol dost nevhodny.

margotka17
11. nov 2024

Veď oni môžu tu hypotéku ručiť tým domom, ak nebudú spĺacať, banka im dom vezme. Mňa by vôbec nestaralo, odkiaľ mali peniaze na dom. Možno ti to časom sama povie, keď budete kamošky.

liusa82
11. nov 2024

neboj sa.Keby má plno peňazí na účte tak to má za hotové a nemusí brať nijakú hypotéku.Takže môžeš kludne spávať.Až takí bohatí teda nebudú🙂 to sú starosti toto 🙂

katrin21
11. nov 2024

Preco silou mocou veris, ze nemali uspory? Kludne mozu mat..rovnako ich mohol vyplatit rodic,aby odisli, duplom ak investovali do ich domu...vobec nemusia mat hypo 280tis.

1aduliatko1
12. nov 2024

Mohli predat byt, nieco zdedit....nikdy nevies

misanthropicdann
12. nov 2024

V pohode môžu mať dáke 1-2 byty ktoré prenajímajú a dvíhajú im príjem pre hypotéku a vôbec to ty nezistis

peter760
12. nov 2024

Slovenský národ sa nezaprie závidí ešte aj houno v sope katastrofa

sjun
12. nov 2024

Ja neverim ze 50tnik ktory ma odzite uz co to aj odrobene nema nejaky kes. Ani ti nejdem pisat ake hypo mame my 😂. Tiez "valam sunky"doma na rd.

ema234
12. nov 2024

A ked sa nieco stane, zeny vyplakavaju ako nemaju z coho platit hypoteku povacsine. Mozno maju zalozenu aj dalsiu nehnutelnost aj tak sa to robi.

ema234
12. nov 2024

@sjun nezavidim 🤣🤣🤣

iwesska
12. nov 2024

Odkial vies,ze ona nema ziadny prijem popri rodicaku? 🤔 Mozno robi po veceroch Only Fans😄

elzena2
12. nov 2024

@jarkove 5000€ v čistom ci v hrubom?

tiezjedna
13. nov 2024

@margotka17 to je zase úvaha "ak nebudú splácať banka im ho vezme"... 😖 Po 150.! Nevezme! Ak nebudú mať na splátky, dom predajú, banku vyplatia a obstarajú si bývanie, na ktoré budú mať. Takto jednoducho to v naprostej väčšine prípadov funguje.

tiezjedna
13. nov 2024

@peter760 Slováci sú schopní aj úraz s doživotnou nehybnosťou závidieť, ak v rámci diagnózy tomu neborákovi vyplatia vysokú poistku...🙄 Fakt tu občas človek musí len krútiť očami nad myšlienkovými pochodmi niektorých ľudí.

hypenotic
Autor odpoveď zmazal
dancingqueen321
14. nov 2024

Mohli kupit dom za 280k, ale hypoteka nemusela byt na 280. On mohol mat napr zdedenu nehnutelnost, ktoru predal, pripadne mohol mat nejaky byt, ktory mozno prenajimal, a tiez moze mat aj ine prijmy (ktore tebe nikto na nos vesat nebude). Vdaka tomu sa mu bud zvysil este existujuci prijem, alebo znizila potreba vysokej hypoteky… mohol mat napriklad aj investicne sporenie alebo cosi

romino
16. nov 2024

@lucia245 nie je to nezmysel ? Ved praveze banky prisne vyhodnocuju, ci budes vediet splacat. Este aj robia tzv. stress test, ci stale vychadza z platu aj pri zvyseni urokov. Inak by tu uz bolo davno dobre domino nesplacanych hypotek

romino
16. nov 2024

@tiezjedna toto mi inac ide tiez dobre na nervy, ked ten "argument" u niekoho pocujem. Casto to produkuje aj starsia generacia, co nikdy ziadnu hypoteku brat nemuseli.
Fakt ze jedna z najotrepanejsich ludovych legiend. Dokonca pre niektirych s hroznymi nasledkami, lebo poznam takych co tou mantrou naockovali aj svoje deti, tie cely cas v dakych podnajmoch v hl. meste, kym ich rovesnici uz aj svoje byty vlastnia, vyplatili, vdaka hypoteke. A teda su uz so ziv. standardom niekde uplne uplne inde.

romino
16. nov 2024

Mohli predat daky byt.. mohol mat nasetrene, dobre investovat, ved za posledne roky mnohe ETF spravili 100%-200% .. dolozili rodicia..
Moznosti a kombinacii je vela
A teda mozno z celej hypoteky platia len blbych 80 000.
Ja tiez vo velkom prerabam dom, sem tam s dakym hodim rec, postazuju sa ako kazdy musime splacat a vychadzat nejako ..ja len prikyvkavam, nejdem im vesat na nos, ze to financujem - hotovost, bez uverov.

romino
16. nov 2024

@tim23 inac presne, lebo dala dost konkretne informacie, ta osoba sa moze lahko spoznat.

lucia245
16. nov 2024

@romino veď to práve píšem že to nejako divne vyhodnocuju. Mesačná splátka z 280tisic je výrazne vyššia ako môj mesačný príjem. Riadne to prepiskli.

stanka_k
16. nov 2024

Prosím ťa, ty a tvoj muž kde pracujete a aké máte príjmy , keď si môžete dovoliť dom za takú cenu? Len tak, aby sme mali čo závidieť (Akože tá cena je reálne priemer za domy u nás "v prdeli")

romino
16. nov 2024

@lucia245 no oni rataju s dakym zivotnym minimom , co musi rodine zostat, plus rezerva daka atd. Sa mi nechce verit ze by vam ponukali hypoteku co by ste vlastne nevedeli splacat.
Nebude to tym, ze to co by vam zostavalo, hodnotis subjektivne "z toho by sa nedalo zit" ?

Lebo ved vidim v okoli ...vydavky na domacnost isli hore, splatky isli hore ...keby banky cely cas bez rozmyslu davali hypoteky, na hranici alebo dokonca mimo moznosti ludi splacat, tak ma polka ludi teraz riadne problemy. A to sa nedeje.

pieksamaki
16. nov 2024

Ja by som ti neodpovedala....je to sukromna vec...

janaspa
17. nov 2024

Toto nieje vaša starosť.

Strana
z3