Koľko priemerne zarobí súkromný zubár?

8. nov 2022

Koľko zarobí priemerne súkromný zubár na východnom Slovensku ? Zubná ambulancia, jedno kreslo ☺️ prípadne kto z doktorov zarába na Slovensku najviac ?

juliavolna
8. nov 2022

Gyneko dobre aj zubar ale aj alergo imuno 🙂

viestta
8. nov 2022

Však pozri sa na Finstate. Väčšina zubárov ma IČO, DIČO takže ma tam uvedené účtovné uzávierky

luccija
8. nov 2022

Zalezi kolko ma pacientov, ake robi zakroky.Preco Ta to zaujima?

maickamf
8. nov 2022

Pracujem v zub.ambulancii, keby som mladsia, idem studovat stomatologiu....asi tolko k tvojej otazke. A dufam, ze moja dcera ju pojde studovat🙂

141117mmn
8. nov 2022

Tolko kolko si vyuctuje

mpg
8. nov 2022

To záleží aj od praxe, čo všetko vie urobiť, ktorý zubár je majster vo svojom odbore, známy, iste zarába viac ako nejaký začiatočník.

kornelies
8. nov 2022

@maickamf Ako dcera zubarky ti mozem odporucit, aby si nasetrila dcere minimalne 200 tisic E na zariadenie ambulancie. Vidis A a nevidis B.

lulaby1982
8. nov 2022

Lekári zarábajú na naše pomery absolútne nadštandardné aj v H, keď nemajú vlastné a zubár je zlatá baňa, to je zlatý dul, byť zubný technik súkromný alebo zubár to je super , len neviem či na východze ,tu zapadze máme zubarsku turistiku,chodzime na Ukrajinu ,alebo ku Vám.

U nás korunka stojí 800 ecek až 1800 ecek a u Vás 3 00 až 400 eciek , u nás stojí extrakcia zuba aj 150 eciek , u Vás oveľa menej

j93375
9. nov 2022

.

maickamf
9. nov 2022

@kornelies praveze vidim A, aj B.
Samozrejme nic nie je zadarmo, ale da sa pod niekym zamestnat, postupne starsi odchadzaju do dochodku, a pod, obvody nema kto prevziat, mladych je malo....je to na dlhsiu debatu😉.
Vela zalezi aj na sikovnosti. Moj Dr.sa sustavne vzdelava, uci, je chirurg, implantolog, parodontolog..., chodi na medzinar.kongresy po svete a zacal tak, ze prevzal po odchadzajucej Dr.ambulanciu, teraz ma svoju kliniku🙂

lucilaines
9. nov 2022

No ja ti dam aktualne info, kedze moja najlepsia kamoska je sukromna zubarka, skolu skoncila pred cca 10 rokmi, pracovala najorv ako zamestnanec v ambulanciach, teraz tesne pred covidom sa rozhodla otvorit si vlastnu ambulanciu. Oni su teda dvaja, dve kresla. Uz teda funguju par rokov a ona ma na zivot doslova minimalnu mzdu co si vyplaca. Zvysok ide na mzdy sestriciek, prenajom, material, pozicku co si brali na vybavenie ambulancie, energie atd atd. Boji sa ist na matersku, pretoze po prve si plati minimalne odvody z nizkej mzdy a po druhe ak vypadne jedno kreslo v ambulancii tak su v prdeli. Takisto dlhsie dovolenka, ak nap na dva tyzdne chce vypadnut je to citelny financny problem. Ano, je predpoklad, ze raz po xy rokoch ked dosplacaju uvery budu na tom vyrazne lepsie, ale momentalne ziadna vyhra.

kornelies
9. nov 2022

@maickamf Vsetci zubari maju povinnost sa vzdelavat, nielen tvoj nadriadeny. Videla si faktury za zariadenie ambulancie, material, ktory pouzivate a napriklad ciastku, ktoru musi zaplatit, aby bol clenom Komory zub.lekarov, atd.?
Nech dcera studuje, ale treba ratat s tym, ze ako zacinajuca zubarka bude potrebovat riadny budget. Ja by som si napriklad nedala opravit zuby u zubara, ktory nema minimalne 10 rocnu prax.

kornelies
9. nov 2022

@lucilaines Si trosku v obraze, ja vidim do toho este viacej. Komunikujem so ZP, vsetky uctovne podklady mi prechadzaju rukami, takze viem, ze nie zubarina, ale vseobecni, detski lekari a gynekologovia to vyhrali. Pocet pacientov sa rovna pausalnym prijmom, cca 2E /pacient, ani pracovat nemusia a maju zarobene.

nepic
9. nov 2022

@kornelies
Áno presne tak,kedysi sa tam odsúvali lekári ktorý boli v nemocnici nepoužiteľný a teraz sú frajeri. Zariadenie ešte z čias keď ambulanciu privatizovali a plaču že ju nemajú komu prenechať a ako to oni vybudovali. Ono by aj bolo,mladých lekárov je dosť,len problém je,že chcú zhruba cenu bytu za odstúpenie ambulancie a pacientov.

kornelies
9. nov 2022

@nepic Trosku poopravim. Novy zubar si nemusi kupovat prax po niekom. Nech si zalozi vlastnu, poistovne ho nezazmluvnia, pretoze ma malo pacientov a ukaze, co vie. Horko zaplace, ak nebude mat financnu podporu od rodicov. Zacat vo vlastnej ambulancii a cakat, ze sa pacienti budu trhat, moze iba s ruzovymi okuliarmi. Novacikovi s minimalnou praxou a vysokymi cenami naozaj ludia chodit nebudu. Chudobni nebudu mat na to financie,bohati radsej pojdu k uznavanemu odbornikovi s praxou.

veronika1107
17. nov 2022

@maickamf dobrý deň, mohla by som vám napísať SS, nesúvisí to priamo s touto témou..., Ale potrebujem poradiť od sestričky od zubára😉

maickamf
17. nov 2022

@veronika1107 ak bude v mojich silach vam pomoct ..