icon

Koľko ste si zarobili v zahraničí?

30. sep 2022

Ahojte. Mám možno nezvyčajnú otázku, ale bavili sme sa o hypotékach a našich výdavkoch so susedou,proste to čo sa rozoberá tu kedykovlek v témach, sme sa my bavili medzi sebou…z jej strany padla otázka odkiaľ som mala peniaze v tak nizkom veku na nehnuteľnost sme rovnako staré /samozrejme bolo potrebné aj tak vziat hypo/ Hovorila som jej môj príbeh, koľko som si zarobila v zahraničí za cca 21-22mesiacov. Ak to nikoho neurazí a nieje to pre vás tajomstvo povedat, fakt by som to rada vedela, ak je tu niekto kto bol v zahraničí, cisto na zárobok, nie žitie. Akú sumu ste si vedeli doniesť domov za ten čas?
Moja situácia bola 2 práce, od pondelka do piatka 6:00-15:00 jedna práca(robila som hocikedy aj nadčasy, keď boli nejaké meetingy, ostala som obsluhovať) a v soboty/nedele 6:00-18:00 druha práca. Moja podstata odchodu do zahraničia bol zárobok, obetovala som 2,5 roka rodiny, času, priateľov a áno aj životnú úroveň, lebo som chodila od rana do večera pracovať. Takmer žiaden život za ten čas, žiadne míňanie- len 2x 2tyzdne dovolenka na Slovenku. Mimo to len nevyhnutne veci, ubytovanie, drogeria a cez vikend strava na moje triko. Cez týždeň som robila v kantíne, stravovala sa tam, v piatky čo sa malo vyhodiť sme si mohli brat domov. Do roboty som chodila na bicykli, vlastne bicykel bola moja jedina vacsia investicia v Holandsku. Inak na nič hodnotné som tam neminula. Ubytovanie bolo mega mizerne do 200€ za izbu, ale tam som chodila vlastne do sorchy a spat. Moje náklady na život 300-400€/mesačne.
Za ten čas som nasetrila 35 000€. Pre mna to bol úžasný peniaz, takú hranicu som mala 35,000 a idem domov. Suseda mi to nechcela uveriť, ale mne sa nezdá ze je na tom niečo na neuverenie. Aj keď tým vlastne nič nezískam ani sa svet nezmení, len tak má zaujíma či je to podľa vás malo, akurát alebo ako ste vy nasetrili. Fakt nehľadámza týmto príspevkom nic hlbšie, už vôbec nie chvalenie alebo ponižovanie..su tu rôzne témy a mna zaujíma od včera toto 😅 ak sa to niekoho dotkne, vopred sa ospravedlnujem

Strana
z2
melanta
30. sep 2022

Sorry, ale toto je jasný troll alebo príspevok na rozdúchanie vášní. Ty si si svoje zarobila, tak nechápem, načo tento príspevok ak nejde o chválenie sa alebo o cieľené vyvolanie hádok a emócií. Môžeš aj 5x napísať, že o to ti nejde, vieme, že ide. Normálny človek by to totiž nemal potrebu riešiť, ak nepotrebuje poradiť.

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
grammarking
Odpoveď bola odstránená
melanta
30. sep 2022

@grammarking ale ja nezakladám príspevky o tom. Je mi ľúto, že ti je ťažko, že niekto sa má lepšie, ale za to ja nemôžem. Pekný deň (ak ma ešte označíš, nebudem na úbohosť reagovať).

majlo1234
30. sep 2022

Pekna suma. Ja som robila v medziskolskom obdobi rok v zahranici takymto stylom. Absolutne mi to nevyhovovalo, ziadny osobny zivot, otrasne podmienky, otrasna praca. Nakoniec som nezarobila skoro nic(v porovnani s tebou😃), pretoze aom skoro vsetky peniaze rozflakala na vecerne pivka v bare, jedlo, a nakoniec cestovanie. Mne proste tento zivot nevyhovoval, a doteraz obdivujem ludi, co sa vedia takto uskromnit a makat

grammarking
Odpoveď bola odstránená
autor
30. sep 2022

@sialenaveronika su uzivatelky, ktoré su 24/7 na MK, tak sa nečudujem, že ich hocijaká téma roznervaci do nepríčetná a musia pisat, aj keď k téme nemajú nič.
A neviem, či by to niekoho motivovalo,možno 😊 ja keby som to mala všetko zopakovat idem ešte raz a dma si cieľ kľudne aj viac, no už okolnosti nepustia tak mozem len spominat

vilma7
30. sep 2022

Je to reálna suma.
V zahraničí sa dá zarobiť a odložiť rôzne, záleží to aj od vzdelania, zamestnania, krajiny kde pracuješ.
Viem mesačne odložiť aj 2500, alebo nič. A to mám priemerný plat, IT, lekári zarobia 2x čo ja, alebo aj viac, tak samozrejme aj keď nešetria cielene, všetko mesačne podľa mňa neminú.

sense
30. sep 2022

Ak ideš do zahraničia s tým cieľom ze len zarobiť tak áno za dva roky toľko masetris ale to není je život ale prežívanie. Čiže práca a spánok... Pred 20rokmi som is tým spôsob nasetrila na byt. Ale to nie je život aj keď sa to dá vydržať obzvlášť keď je človek mladý a bez záväzkov

lianka123
30. sep 2022

Ahojky, poznam parudi co aj v zahranici ostali, kupili nehnutelnosti a teraz uz nepracuju vobec. Inak klobuk dole, ze si to tak dala, si fakt makac!

danieladeley
30. sep 2022

35 je podla mna taky pekny priemer za taky cas a za taky zivot....ja len nepochopim jednu vec. Ked som ja robila vonku, ani vlastna mama nevedela, kolko zarobim, nieto este suseda :D Trosku som alergicka na to uvadzanie sum uplne cudzim ludom :/

sapetka
30. sep 2022

35tis za 2,5roka je akoze mega super?😃nepoviem kebyze napises 350tis😉

autor
30. sep 2022

@grammarking 🙏👍👌
@majlo1234 tomu verím, ja som prvé mesiace vlastne “splácala” peniaze bratovi, požičal mi na začiatok, šla som na vlastne triko, všetko len na fb som si našla a potom už som chodila sama. Ale prvé mesiace sa o zárobku ešte nedalo hovoriť. Najorv som chcela splatiť dlh, až tak som odkladala. Inak ja som mala ťažko zlomené srdce, to bola tiež motivácia moja v tej dobre. A ty neľutuj, máš aspoň zážitky. Ja mám tiež, ale len tak v praci a v kolektíve, moc som toho popri praci nestíhala užívať ani spoznávať.

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
bessie12
30. sep 2022

zijem v zahranici uz par rokov a ano da sa tolko odlozit. Ked clovek nemina a kupuje minimum veci. Ja som odisla tiez kvoli zarobkom, ale skor som bola nutena odist za hranice kvoli vtedajsej situacii, v ktorej som sa nachadzala. Ale neodisla som len kvoli tomu, aby som zarobila urcitu sumu a potom by som sa vratila na Slovensko. Rozhodla som sa ostat zit za hranicami a na Slovensko chodit dovolenkovat.

diewcatqoo
30. sep 2022

Tato suma sa da v pohode usetrit, ale mna by takyto zivot nebavil a asi nemam na to, aby som len chodila do a z roboty, byvala v plesnivej izbe a skreckovala. Toto by som nezvladla asi ani mesiac, nie to este dlhsie obdobie. My sme sli do zahranicia s tym, ze ak budeme spokojni, zostaneme tam. Podarilo sa nam vybudovat si zazemie, narodilo sa nam tam dieta... Na Slovensko sa neplanujeme natrvalo vratit, takze sa rozhadzujeme tu. Popravde, cudujem sa mladym ludom, ktori makaju do umoru v zahranici a vedu zivot ako autorka, aby sa mohli vratit na Slovensko a dovolit si tam nieco vybudovat, ked vidim, akym smerom sa to tam ubera 😐

liljana
30. sep 2022

Na to, ze niekto nedokaze za cely zivot nieco odlozit, je to slusne a pomerne rychlo (2 roky). Urobila si to dobre a si dokazom, ze komu sa chce a nevyhovara sa, ma ciel, vie si zarobit aj na byvanie. Vacsina ludi ale hlada vyhovorky. Lebo zenam platia malo, lebo si chcem uzivat a nedriet, lebo mam deti, lebo nemam hlavu na jazyky,... lebo, lebo, lebo ...

raffaella
30. sep 2022

Hodila som si to rychlo do excelu a vyslo mi, ze pri usetreni 35000 eur a nakladoch 400 eur mesacne si mesacne zarobila 1990 eur. (35000 + 22*400) / 22
Ak sa bavime o 22 mesiacoch, ktore si tam bola.
Mne osobne sa to nezda primerane tej askete, ktoru sa tam zila a ze si robila 7 dni v tyzdni. Nemyslim to v zlom, ja ta obdivujem ze si isla a kazde to euro si si vydrela. Akurat mi je na jednej strane luto, ze za taky peniaz by priemerny clovek v zapadnej Europe mohol zit normalnym zivotom a nie sa zodrat v 2 pracach ako ty, ked sa teda nebavime o tom, ze da sa takto a aj viac zarobit aj na Slovensku a nemusi clovek muklovat v zahranici.

miadi
30. sep 2022

Ta suma 35k za dva roky je uplne realna aj pri minimalnom plate ked len makas .. ale to ubytko za 200 musela byt riadna diera. Niekde na konci mesta s 10ludmi v dome.. Ja len nechapem naco preberas so susedou kolko si zarobila ci usetrila co ju je do toho ? ( u nas si tolko ak nie viac za 2r nasetria sezonny pracovnici z mexika a to robia len 8m v roku ) a ze realne cakas ze das anonymnu temu a ludia ti tu budu pisat o svojich $ ze kolko zarobili? To mà aky zmysel ..

solange7
30. sep 2022

Od 6 do 15 je celkom dobry pracovny cas, pises ze obcas si robila aj nadcasy. Tak to si zas nemala take priserne a hrozne ako pises.

amelia89
30. sep 2022

Tak neviem comu suseda neveri. To si vies odlozit aj ked maju napr manzelia vyssi plat a odlozia si dajme tomu 1500€ mesacne tak za 2 roky maju 36000… ako nehovorim ze je to malo alebo čo, a super ze si si to odmakala ale zase ze by to bolo take ze neverim tak to ani nahodou. Ja som pred 10 rokmi na brigade v restike cez leto v Spanielsko zarabala 2000€ 🤷🏽‍♀️ (nemali sme ani den volna a boli sme tam ld rana do vecera ale tak mali sme 18 a na to sme tam sli) a mala som jedlo a ubytko zadarmo. to by som si teoreticky (bez minania) odlozila 48000🤣

autor
30. sep 2022

@diewcatqoo
ja som spoko práveže. Do zahraničia som šla skoro 8 rokov dozadu ako 21rocna, pred 5,5 rokmi som sa vrátila, bola som polroka ešte na podpore, našla som si robotu, žiadna sláva, ale zamestnávateľka mi vyhovela a dala vyššiu zmluvu, aby mi schválili hypotéku, s tmy, že odvody jej vrátim, kúpila som byt v malom meste, medzitým som si našla priateľa (syn mojej zamestnavatelky 😁😁😁)už manzela, môj byt siel do podnájmu, ten sa spláca kvázi sám a našťastie už nie dlho. Pred svadbou muž kúpil dom, mame krásneho 2 ročného syna a zijeme kľudný život. Máš pravdu život v zahraničí má ničím nenapĺňal, ani nemal ako a kedy ani to nebol môj zámer. Nebyť internetu tak som ani nevedela, čo sa deje vo svete a u nás doma. Bol to ale čas kedy som si uvedomila, že mne by aj normálny život v zahraničí nevyhovoval, nikd. Ja potrebujem mat moju rodinu a najbližších okolo seba, a bolo tam veľa Slovákov, že si založili rodinu v zahraničí, ale toto by som asi ja osobne nedala.
@raffaella áno bolo to cca tak 1500som mala v kantíne a každý druhý vikedn buď sobotu alebo nedeľu na ruku za 150€ mi vyslo cca 600€Mesačne. Takze 2100-+ nerobila som každý vikend, ťažko sa mi to písalo, Na take výpočty ani Excel nepotrebuješ 😋

raffaella
30. sep 2022

excel pouzivam roky miesto kalkulaciek, ale to neni pointa mojho prispevku. Pointa je maly zarobok na tolke obetovanie a ja byt na mieste susedy, tak sa mi nechce verit ze tak malo za tolko prace.
Ale tak, dolezite je ze si spokojna ty.

autor
30. sep 2022

@solange7 no inak, keby som vedela, čo má čaká prvé mesiace na materskej tak to bola fakt prechádza ružovým sadom 😁 mala som čerstvých 21 rokov, tak bola to pre mna ťažká práca, ale nič hrozne. Alurat to odlúčenie bola dosť obeta

autor
30. sep 2022

@amelia89 jop, aj ja som to tak mala 8rokov dozadu.

solange7
30. sep 2022

Aspon ta to v 21tke zocelilo a bola si odkazana sama na seba. Kazda zivotna etapa je cennou skusenostou. Ja som to pochopila tak, ze je ti to zaroven aj luto, ze si si "zrusila" 2a pol roka zivota. Vela ludi cestou za svojim snom strati aj 10 ci 20 rokov. Ty si si splnila svoj ciel, bud na seba pysna a neries to. Bud rada ze uz nemusis.

autor
30. sep 2022

@sense v mojom oripade to nebolo 20, ale len 8 rokov dozadu a veru, take tempo len pre mladých a bezdetných, fakt to bolo prezyvanie, ale na svk bez vzdelania by som si toľko neodložil ani náhodou 😊

autor
30. sep 2022

@solange7 nie, práveže pri tej debate so susedou som tak zaspomínala, predsa mám teraz iné statosti a človek už aj zabudne, čo bolo xrokov dozadu. A bola to fakt otrokarcina, ale na druhej strane si vážim nielen moje oeniaze ale aj muzove. To zahraničie má niečo zo seba. A ďakujem

jasminkaj
30. sep 2022

Boli sme s manželom v zahraničí skoro 7 rokov. Koľko sme zarobili je cifra teraz už irelevantná keďže ceny teraz a 18 rokov dozadu sú úplne o niečom inom.. Ale poviem to tak, že po 7 rokoch sme sa vrátili na Slovensko s tým, že kúpime pozemok, postavíme dom a budeme si užívať život bez hypotéky. A tak aj bolo 🙂 Samozrejme, nebolo to zadarmo.. ale to pochopí len ten kto reálne išiel na zárobky do sveta ❤

domi235
30. sep 2022

V akej krajine si pracovala ? A na akej pozicii si robila?

Strana
z2