icon

Koľko ste si zarobili v zahraničí?

30. sep 2022

Ahojte. Mám možno nezvyčajnú otázku, ale bavili sme sa o hypotékach a našich výdavkoch so susedou,proste to čo sa rozoberá tu kedykovlek v témach, sme sa my bavili medzi sebou…z jej strany padla otázka odkiaľ som mala peniaze v tak nizkom veku na nehnuteľnost sme rovnako staré /samozrejme bolo potrebné aj tak vziat hypo/ Hovorila som jej môj príbeh, koľko som si zarobila v zahraničí za cca 21-22mesiacov. Ak to nikoho neurazí a nieje to pre vás tajomstvo povedat, fakt by som to rada vedela, ak je tu niekto kto bol v zahraničí, cisto na zárobok, nie žitie. Akú sumu ste si vedeli doniesť domov za ten čas?
Moja situácia bola 2 práce, od pondelka do piatka 6:00-15:00 jedna práca(robila som hocikedy aj nadčasy, keď boli nejaké meetingy, ostala som obsluhovať) a v soboty/nedele 6:00-18:00 druha práca. Moja podstata odchodu do zahraničia bol zárobok, obetovala som 2,5 roka rodiny, času, priateľov a áno aj životnú úroveň, lebo som chodila od rana do večera pracovať. Takmer žiaden život za ten čas, žiadne míňanie- len 2x 2tyzdne dovolenka na Slovenku. Mimo to len nevyhnutne veci, ubytovanie, drogeria a cez vikend strava na moje triko. Cez týždeň som robila v kantíne, stravovala sa tam, v piatky čo sa malo vyhodiť sme si mohli brat domov. Do roboty som chodila na bicykli, vlastne bicykel bola moja jedina vacsia investicia v Holandsku. Inak na nič hodnotné som tam neminula. Ubytovanie bolo mega mizerne do 200€ za izbu, ale tam som chodila vlastne do sorchy a spat. Moje náklady na život 300-400€/mesačne.
Za ten čas som nasetrila 35 000€. Pre mna to bol úžasný peniaz, takú hranicu som mala 35,000 a idem domov. Suseda mi to nechcela uveriť, ale mne sa nezdá ze je na tom niečo na neuverenie. Aj keď tým vlastne nič nezískam ani sa svet nezmení, len tak má zaujíma či je to podľa vás malo, akurát alebo ako ste vy nasetrili. Fakt nehľadámza týmto príspevkom nic hlbšie, už vôbec nie chvalenie alebo ponižovanie..su tu rôzne témy a mna zaujíma od včera toto 😅 ak sa to niekoho dotkne, vopred sa ospravedlnujem

Strana
z2
boldo87
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
30. sep 2022

Ahoj, ja som bola dva mesiace a zarobila som 800E, s tým, že som šetrila kde sa dalo. ALE - písal sa rok cca 2001 😄. Žiadnu hypo som si potom nebrala, našetrila som si na ďalšiu cestu na ďalšie leto do usa, kde som zas len makala, tentokrát tri mesiace. Tu si tú hodnotu nepamätám, lebo som si doláre uložila ako doláre a just za ten rok alebo koľko som ich mala uložené, krásne strácali na hodnote 😂. Samozrejme, znovu išlo o letnú brigádu, takže o nejakom kupovaní nehnuteľností nemôže byť ani reči. Každopádne, super si si to vymyslela a teraz z toho profituješ, nevidím na tom nič zlé a suseda nech neverí 🤭.

ivangeline
30. sep 2022

My sme tam aj zili,nielen setrili a ja som aj studovala...ale usetrili sme si dost. Keby sme s manzelom len setrili,bolo by to viac ako ty. ;P :D

marlene
30. sep 2022

ja som tiez odisla do zahranicia,ako mlade dievca s cielom zarobit si a odist za more. to bola vtedy uplne ina doba.pracovala som v nemocnici ,byvala na internate cize mne vtedy z platu asi 17000 silingov ,co bol uzasny zarobok ostalo 12-15 000 . dnes lutujem,ze som tie peniaze radsej nevrazila do xspoznavania sveta . na kazdy pad som si vtedy za dva roky nasetrila na rodinny dom,ktory som si aj kupila . cize nasetrit sa da ,ale dnes by som si tie peniaze radsej uzivala -bola som slobodna ,mala som priatela ,ale nakoniec som ostala v zahranici a dom predala...

oli18
Autor odpoveď zmazal
sabinka022
30. sep 2022

Akoze super,ze si si splnila to,kvoli comu si tam isla. Ale ked to rozpocitam na mesiac a pridam k tomu,aku obetu si tomu priniesla...tak mi to nepride nijak prevratna suma. Cakala by som veru viac.

drzaopica
30. sep 2022

Chces vediet ci to bolo malo, vela ci?
Uctihodne, ze si isla a nasetra to je jedno kolko.
Minuly vikend som bola v AT Alpach za spoluziackov.Pracuje v hoteli ranny bufet, svedske stoly, potom prezlieka izby.Byva v hoteli gratis, plus strava tiez vikendy volne a pracuje 7-15 takze minie iba cez vikend stravu plus moze vyuzivat wellnes v hoteli.Takmer vsetko usetri a neplanuje sa zatial vratit a zarobi viac ako ty.
Ceny, platy sa za tie roky zmenili.Bud spokojna s tym co mas.A so susedou by som o takych veciach nerozpravala

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
mpg
30. sep 2022

@drzaopica Aj ja si myslím, že na 21 ročné dievča to bolo slušné, vydržať pracovať a šetriť. NIektoré dievčatá sú cieľavedomé a
aj takto sa získavajú skúsenosti. Ale niekedy je lepšie susedám nehovoriť podrobne o svojich financiach, lebo závistlivých je veľa.

bluka2
30. sep 2022

Ja som mala úplne inú stratégiu. Z nejakého primeraného zahraničného platu v mladom veku sa dá odložiť takto len na úkor života. A v 20-nieco veku by to bola pre mňa dosť strata... najlepšia sranda, voľnosť, spoznávanie iných kultúr, osobný rast, kontakty na celý život, otváranie nových obzorov, nové soft skills. Na druhej strane odložených bolo tak priemerne okolo nuly 😂
Avšak z dlhodobého hľadiska to bolo určite časť úspechu si nájsť dobrú prácu a potom sa zo zahraničného platu už dá aj žiť bez veľkého počítania, financovať deti a ich koníčky a aj ušetriť zhruba v takom rozsahu ako spomínaš.
Každému vyhovuje nieco iné, všetko má svoje pre a proti a teda aj klobúk dole, že si sa vedela tak sústrediť a dosiahnuť svoj cieľ

autor
30. sep 2022

Inak, keď som si teraz prečítala ešte raz môj príspevok a vase komentáre, kde narážate na to, preco sa bavím so susedou o takých veciach ako financie, tak najhlavnejšie vec v príspevku chyba, pracovala v zahraničí tiež. Bavili sme sa otvorené, je to už minulosť, tie peniaze čo zarobila ona a aj ja už sú v mojom prípade investované do bytu a v jej vlastne tiež investované, ale do cestovania a kupovania rôznych veci. Len na otázku odkiaľ som mala v 24 na byt som povedala, ze robila som 2,5roka v zahraničí, to o mne nevedela a dovtedy ani ja o nej. Preto ta téma začala. 🙂 chcem všetkým poďakovať za krásne príbehy spojené so zivotom za hranicami, kto nepracoval nepochopí aká je to obeta na úkor zarobku, ale pre niekoho životný sen alebo ako pre mna útek z nepríjemnej reality(zlomené srdce😁) síce to bolo 8 rokov dozadu, a bola som “len” 2,5 roka, tak v Holandsku som za ten krátky čas spoznala aj napriek štýlu z prace domov kopecľudí- aj vďaka Facebooku, 2 dievčatám som dohodila brigádu a pomohla nájsť ubytovanie na začiatok, usmernila som ich na aký úrad teba ísť atď. Dodnes si na nich rada spomeniem. Takisto v ubytovni, kde som bývala bývalo takmer 20 slovenských robotníkov, ktorý chodili domov na turnus, striedali sa.. ti mi nosili zo Slovenska barjake dobroty, ja som im na oplátku v piatok nosila z kantíny jedlo. Po robote sme sedeli na balkone, oni popíjali ja som počúvala o ich zivotoch, aj keď to boli muzi 50rokov a viac cítila som sa tam bezpečne a brali ma ako dceru a aj keď som mala na lepšie ubytovanie nešla som, bolo mi dobre. Bola to obeta bez rodiny, ale ja som si tam kvázi rodinu našla, lebo keď toho na mna bolo moc ukazali mi kde je sever a za to som im vdacna…ďakujem za ľudí, ktorí príspevok pochopili a ze som sa tak nostalgicky vrátila do čias, môjho muza tieto moje výlevy nejak nezaujímajú, lebo nechape 😁 jeho by Som nedostala pracovať ani do ciech, nikdy ho to nelakalo, možno mi tým príspevkom nešlo ani o presne cifry aké ste si domov doniesli, ale tie príbehy su zaujímavejšie…peniaze k tomu boli bonus.

bessie12
30. sep 2022

Ja som v Holandsku takmer 6 rokov. Tiez som odisla sama zo Slovenska a bola a aj som stale tu bez rodiny. Ale chodim 2x do roka na 3 tyzdne na Slovensko. Nasla som si tu priatela a uz tu ostavam nastalo zit. Ibaze by sa zmenila situacia a musela by som odist.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
domi235
30. sep 2022

@bessie12 ahoj cez ake agentury si nasla pracu v Holandsku ?

bessie12
30. sep 2022

@domi235 otto agentúra. Teda nič moc, ale na to aby som sa tam dostala mi to stačilo. A potom cez ludi, ktorych som tam spoznala som isla do inych.

domi235
30. sep 2022

@bessie12 otto agentura nie je fajn, to mi spominali…

bessie12
30. sep 2022

@domi235 no to teda nie je. Ale na začiatok to bolo ok.

domi235
30. sep 2022

@bessie12 moj znamy isiel cez nich a vkuse mu rusili zmeny, bol z toho na nervy a nic nezrobil…stalo sa to nedavno, mozno ked ste boli vy cez nich pred XYZ rokmi, tak boli ine podmienky…

bessie12
30. sep 2022

@domi235 no ja som bola cez nich pred takmer 6 rokmi.

Strana
z2