Koľko stojí pokladňa pre živnostníka?
Ahojte, na jar si chcem otvoriť živnosť, konkrétne pôjde o služby zákazníkom, tak sa chcem spýtať ako je to s pokladňou. Viem len toľko že si musím kúpiť pokladňu (príjmové doklady sa vraj už neakceptujú) a že musím ju dať zaregistrovať, čo vraj stojí okolo 300e. Tak sa chem spýtať, či to je pravda a čo všetko ma bude stáť toto založenie živnosti.. Teda financií koľko potrebujem. Lebo všade mi hovoira inak a na živnostenskom mi povedali, že prinesiem 5e a občiansky a založia mi živnosť. A ešte jedna otázočka, ak poberám rodičovský, znamená to pre mňa niečo? Nesiahnu mi naň alebo nemám nejakú výhodu 😀 to mi je jasné že asi nie .. ďakujem pekne za všetky odpovede..
@mummy01 ďakujem no mne to vravel sused, on podnikal a že vtedy toľko platil za registráciu.. Tak sa pôjdem spýtať aj na daňové, zatiaľ som bola len na živnostenskom, tam mi povedali, že rodičák mi ostane. Ale vieš aký študovaný ľudia sedia na tých úradoch, takže kým to nemám na papieri, radšej sa pýtam všade 🙂
ahoj, ja som mala svoju kasu starsiu nie novu a musela som do nej dat fiskalny modul, ten ma stal 65 euro aj s montazou, pri kazdom ukonceni zivnosti sa musi davat novy, a kasa sa da kupit aj lacnejsia, zalezi na modeli a pamati aku ma, a potom z nej musis aj tak tie udaje stahovat na cd alebo do pocitaca, za registraciu na danovom nebudes platit nic, iba pri vytvoreni zivnosti je poplatok uz neviem kolko, a rodicovsky by ti nemali brat ale neviem to urcite, potom skor by som bola zvedava ako je to s odvodmi do zdravotnej poistovne, socialnu nemusis platit rok, nechs a dari v podnikani
@seemani Samotna živnosť ťa bude stáť 5 eur. K tej pokladni - najprv si na 100 % over či ju budeš potrebovať, pri niektorých službách ako su napr. masérske sa myslím ešte akceptuju prijmove doklady. My sme kupovali najjednoduchšiu pokladňu + k tomu šuflik na peniaze, pasky, pokladnicnu knihu a ine drobnosti, vyšlo nás to okolo 350 eur. Niektore firmy si spoplatňuju aj uvedenie pokladne do prevadzky, vytvorenie jednotlivych položiek a podobne, takže si daj pozor kde budeš kupovať.

@seemani ak chces zacat podnikat odporucam ti nastudovat si danu problematiku hlbsie.Ano,pokladnu mat musis ak ti budu platit zákazníci v hotovosti,ceny pokladni mas na nete-pohybuju sa od 200e vyzsie.neviem kde si vzala sumu 300e za registraciu ale urcite to tolko nebude-informuj sa na danovom urade.Rodicak by ti mal ostat,ale fakt si to nastuduj,nespoliehaj sa na to co ti kto povie,vela informacii co ziskas od kadekoho mozu byt uz infosky stare,na nete mas cele zakony a fakt nieje problem sa vsetko docitat.