icon

Koľko zarábajú IT pracovníci v Bratislave?

22. aug 2024

Ahojte. Chcem sa spýtať koľko zarábate vy alebo vaš manžel partner v IT oblasti ako iteckar v bratislavskom kraji ? Nemusíte presnú sumu len zhruba. Priateľ je iteckar ale zdá sa mi to na Bratislavu strašne málo. Má do 1800 eur a je tam už 6 rok.

Strana
z2
domini404
22. aug 2024

Ja by som sa chcela spýtať skúsenejších žien, dostala som tip na testersku pozíciu, že sa z nej dá posunúť ďalej do IT sveta. V septembri si chcem spraviť kurz a moja predstava je, že by som to robila ako part time job popri inému tpp a ak by sa mi to páčilo a darilo sa mi, tak by som prešla úplne do IT. Dá sa na part time ako tester privyrobiť tých 500€ mesačne do plusu? Ďakujem za skúsenosti a rady 🙂

amelia89
Autor odpoveď zmazal
martul
22. aug 2024

Možno si presne toto isté myslí aj tvoj priateľ, že má plat primeraný svojej pozícii.

barju
22. aug 2024

Ja som automatizovany tester/test manažér v jednej firme v Bratislave 13 rokov a je to adekvátny plat. Sú veci ktoré sa v peniazoch rátať nedajú, dobrý šéf, zaujímavý projekt, HO, multisportkarta, teambuildingy, príspevok na cestovanie, príspevok na stravu nad rámec zákona atď... Sú v inzerátoch ponuky aj za väčšie peniaze ale je dospelý a sám nech zváži či to nie je skok z blata do kaluže. Viac peňazí ale zoberie to niečo iné. A poznám v Bratislave aj testerov ktori dostávajú menej ako tvoj priateľ a sú u zamestnávateľa dlhšie a sú spokojní kvôli tým benefitom čo majú.

petamich
22. aug 2024

nie je IT ako IT a nie je tester ako tester 🙂 asi tolko k tomu, je uplne irelevantne, ked ti poviem, ze vela mojich kolegov (vratane mna s manzelom) zaraba viac

kazdopadne ak je partner klasicky IT tester tak plat je adekvatny, nech si ho porovna napr. tu https://www.platy.sk/en/salaryinfo/information-...

petamich
22. aug 2024

@veronka1996 to ale nie je tester 🙂 to je taky "ITckar pre vsetko" velmi ojedinele klasicky QA/IT tester aj analyzuje aj programuje aj testuje a tam je potom jasne, ze su uplne inak ohodnoteni

Vo vacsine pripadov tester naozaj "len" testuje, pripadne pise test cases a bud automatizovane cez nejaky testing framework spusta alebo manualne vykonava a teda ma napr. znalost SQL a pod. a opat ay rozne urovne seniority, ci vie aj analyzovat data alebo nie a spusta test case, ktore mu niekto nachystal atd.

barju
22. aug 2024

@domini404 ja som robila na dohodu ešte pri škole, cca to vychádzalo na ten polovičný úväzok a dalo sa zarobiť aj viac, ale ja mám IT vzdelanie. Neviem aký kurz chces absolvovať, lebo je ich veľa a nie každý je v testingu ocenený rovnako. Tiež musíš mať šťastie na zamestnávateľa ktorý by ti s pracovnou dobou vyšiel v ústrety pri inej práci. Lebo niekedy je súčasťou testovania absolvovanie meetingov a stretnutí u zákazníka, väčšinou doobeda a tie by kvôli tebe asi nepresuvali, ale závisí projekt od projektu.

mojemenonikto
22. aug 2024

Tester je jedna zo základných pozícií v IT developmente. Ak chce zarábať viac, mal by sa postupne posúvať do oblasti IT analýzy, ideálne IT architektúry, alebo IT vývoja. Môže ísť pri tom aj o vývoj testov. Ako tu spomínali viacerí, existuje viacero pozícií aj v oblasti IT testovania a tie platy sa tam môžu šplhať až k 4 tisícom v čistom. Závisí samozrejme od veľkosti a významu firmy. Ak je štandardný "klikač" tak je to adekvátny plat.
A existujú aj nižšie platy v IT oblasti. Nie je výnimkou aj taký "ajťák pre všetko" v malej a strednej firme zarába spomínaných 1800, ale v hrubom.

autor
22. aug 2024

Ďakujem vám všetkým za odpovede,mám teraz taky lepši prehľad

domini404
22. aug 2024

@barju Jedná sa o Junior SW tester školenie. Bol mi odporúčaný známym ITčkarom pre úplný začiatok v tejto oblasti. Ďakujem za poskytnuté informácie, dúfam, že sa mi to podarí skĺbiť. Aktuálne robím v ŠS, ale chcem teda od života viac.

alexanderkovacs
23. aug 2024

Mala by si vediet co presne robi tvoj manzel... Ved za tych 6 rokov si nebola zvedava co robi kazdy den?

sovica
23. aug 2024

@alexanderkovacs Treba čítať aj trošku s porozumením. Je to jej priateľ, nie manžel. A zato, že on vo firme pracuje 6 rokov, neznamená, že sa už 6 rokov poznajú alebo spolu žijú...

alexanderkovacs
28. aug 2024

@sovica aj ked mesiac su spolu, mala by vediet 😉

petamich
28. aug 2024

@alexanderkovacs vie, ze robi testera a detaily, ktore sa jej tu pytaju naozaj vediet nemusi, cela nasa rodina nevie co s muzom v tom IT robime a uz sme vzdali akekolvek snahy im to vysvetlit, na co - uroven robi testera podla mna uplne staci a nemusi vediet ci testuje SW a aky, DWH alebo robi UAT alebo aj vyvija a testuje

Moj muz je moj kolega a neviem ti presne povedat, co v tejto chvili robi, lebo strieda projekty, role a technologie, viem ramec a u akeho klienta prave je a to mi uplne staci, nemusi mi kazdy den vysvetlovat co presne dnes robil

11brano11
Odpoveď bola odstránená
autor
6. jan 2025

@11brano11 sestra je slobodná nehľadas ženu? 😃

11brano11
Autor odpoveď zmazal
11brano11
Odpoveď bola odstránená
autor
7. jan 2025

@11brano11 robím si srandu prepáč🙂 veď toto že nemá, je spokojný vo svojej a nechce odísť za lepším

yerdna
7. jan 2025

Daj kontakt na sestru 😁

karla21
1. feb 2025

@11brano11 dobrý deň , chcem sa spýtať , mam 15 ročného syna , veľmi sa chce venovať IT, samozrejme oblasť to ešte nevie , to sa bude rozhodovať neskôr na VS. No veľmi túži čo to si privyrobiť , ideálna brigáda by bola v sektore , kt ho ťahá . Vidíte nejakú možnosť pre take ucho . Verím . Že má trochu chápete . Ja v tom chodiť neviem , no chcem mu pomôcť splniť sen .

yerdna
1. feb 2025

@karla21 15 je malo, treba počkať kým bude mať aspoň 18 a nájde sa toho veľa

11brano11
Odpoveď bola odstránená
dorottka
2. feb 2025

@karla21 nikto mu nebrani zacat uz teraz kodit napriklad weby a skusit si privyrabat tak na vlastnu past, nezamestna ho v takom veku legalne zial urcite nikto. Inak na take pozicie je stale strasny natresk, studentov je nenormalne mnozstvo.

ksenzy1
12. apr 2025

@mojemenonikto kolko zarobi taky cloudovy architekt ?

yerdna
22. máj 2025

Okolo 9000e

sonula
22. máj 2025

Podla toho ci korporat alebo nde

Strana
z2