Koľko zarábajú IT pracovníci v Bratislave?
Ahojte. Chcem sa spýtať koľko zarábate vy alebo vaš manžel partner v IT oblasti ako iteckar v bratislavskom kraji ? Nemusíte presnú sumu len zhruba. Priateľ je iteckar ale zdá sa mi to na Bratislavu strašne málo. Má do 1800 eur a je tam už 6 rok.
Možno si presne toto isté myslí aj tvoj priateľ, že má plat primeraný svojej pozícii.
Ja som automatizovany tester/test manažér v jednej firme v Bratislave 13 rokov a je to adekvátny plat. Sú veci ktoré sa v peniazoch rátať nedajú, dobrý šéf, zaujímavý projekt, HO, multisportkarta, teambuildingy, príspevok na cestovanie, príspevok na stravu nad rámec zákona atď... Sú v inzerátoch ponuky aj za väčšie peniaze ale je dospelý a sám nech zváži či to nie je skok z blata do kaluže. Viac peňazí ale zoberie to niečo iné. A poznám v Bratislave aj testerov ktori dostávajú menej ako tvoj priateľ a sú u zamestnávateľa dlhšie a sú spokojní kvôli tým benefitom čo majú.
nie je IT ako IT a nie je tester ako tester 🙂 asi tolko k tomu, je uplne irelevantne, ked ti poviem, ze vela mojich kolegov (vratane mna s manzelom) zaraba viac
kazdopadne ak je partner klasicky IT tester tak plat je adekvatny, nech si ho porovna napr. tu https://www.platy.sk/en/salaryinfo/information-...
@veronka1996 to ale nie je tester 🙂 to je taky "ITckar pre vsetko" velmi ojedinele klasicky QA/IT tester aj analyzuje aj programuje aj testuje a tam je potom jasne, ze su uplne inak ohodnoteni
Vo vacsine pripadov tester naozaj "len" testuje, pripadne pise test cases a bud automatizovane cez nejaky testing framework spusta alebo manualne vykonava a teda ma napr. znalost SQL a pod. a opat ay rozne urovne seniority, ci vie aj analyzovat data alebo nie a spusta test case, ktore mu niekto nachystal atd.
@domini404 ja som robila na dohodu ešte pri škole, cca to vychádzalo na ten polovičný úväzok a dalo sa zarobiť aj viac, ale ja mám IT vzdelanie. Neviem aký kurz chces absolvovať, lebo je ich veľa a nie každý je v testingu ocenený rovnako. Tiež musíš mať šťastie na zamestnávateľa ktorý by ti s pracovnou dobou vyšiel v ústrety pri inej práci. Lebo niekedy je súčasťou testovania absolvovanie meetingov a stretnutí u zákazníka, väčšinou doobeda a tie by kvôli tebe asi nepresuvali, ale závisí projekt od projektu.
Tester je jedna zo základných pozícií v IT developmente. Ak chce zarábať viac, mal by sa postupne posúvať do oblasti IT analýzy, ideálne IT architektúry, alebo IT vývoja. Môže ísť pri tom aj o vývoj testov. Ako tu spomínali viacerí, existuje viacero pozícií aj v oblasti IT testovania a tie platy sa tam môžu šplhať až k 4 tisícom v čistom. Závisí samozrejme od veľkosti a významu firmy. Ak je štandardný "klikač" tak je to adekvátny plat.
A existujú aj nižšie platy v IT oblasti. Nie je výnimkou aj taký "ajťák pre všetko" v malej a strednej firme zarába spomínaných 1800, ale v hrubom.
Ďakujem vám všetkým za odpovede,mám teraz taky lepši prehľad
Mala by si vediet co presne robi tvoj manzel... Ved za tych 6 rokov si nebola zvedava co robi kazdy den?
@alexanderkovacs Treba čítať aj trošku s porozumením. Je to jej priateľ, nie manžel. A zato, že on vo firme pracuje 6 rokov, neznamená, že sa už 6 rokov poznajú alebo spolu žijú...
@sovica aj ked mesiac su spolu, mala by vediet 😉
@alexanderkovacs vie, ze robi testera a detaily, ktore sa jej tu pytaju naozaj vediet nemusi, cela nasa rodina nevie co s muzom v tom IT robime a uz sme vzdali akekolvek snahy im to vysvetlit, na co - uroven robi testera podla mna uplne staci a nemusi vediet ci testuje SW a aky, DWH alebo robi UAT alebo aj vyvija a testuje
Moj muz je moj kolega a neviem ti presne povedat, co v tejto chvili robi, lebo strieda projekty, role a technologie, viem ramec a u akeho klienta prave je a to mi uplne staci, nemusi mi kazdy den vysvetlovat co presne dnes robil
@11brano11 sestra je slobodná nehľadas ženu? 😃
@11brano11 robím si srandu prepáč🙂 veď toto že nemá, je spokojný vo svojej a nechce odísť za lepším
Daj kontakt na sestru 😁
@11brano11 dobrý deň , chcem sa spýtať , mam 15 ročného syna , veľmi sa chce venovať IT, samozrejme oblasť to ešte nevie , to sa bude rozhodovať neskôr na VS. No veľmi túži čo to si privyrobiť , ideálna brigáda by bola v sektore , kt ho ťahá . Vidíte nejakú možnosť pre take ucho . Verím . Že má trochu chápete . Ja v tom chodiť neviem , no chcem mu pomôcť splniť sen .
@mojemenonikto kolko zarobi taky cloudovy architekt ?
Okolo 9000e
Podla toho ci korporat alebo nde

Ja by som sa chcela spýtať skúsenejších žien, dostala som tip na testersku pozíciu, že sa z nej dá posunúť ďalej do IT sveta. V septembri si chcem spraviť kurz a moja predstava je, že by som to robila ako part time job popri inému tpp a ak by sa mi to páčilo a darilo sa mi, tak by som prešla úplne do IT. Dá sa na part time ako tester privyrobiť tých 500€ mesačne do plusu? Ďakujem za skúsenosti a rady 🙂