Koľko zarábajú vaši partneri?

18. aug 2023

Ahojte, mňa by zaujímalo koľko zarabajú vaši partneri, manželia. Chceme ešte 4 dieťa a manžel zarába 1860€ aj s daňovým bonusom.

luliu
18. aug 2023

Nejde o plat, ale o spôsob života, vy ste v pohode s 3 deťmi, chcete štvrté, iný s jedným dieťaťom nemusí vychadzat

dskjhfdlkdjhl
18. aug 2023

Nepotrebujes poznat plat napr. mojho manzela. Ste dospeli, tak si snad viete vypocitat, ci zvladnete este jedno dieta.

julovka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
18. aug 2023

Rátať daňový bonus,ako fixnú zložku platu je blbosť.
1.Je zle nastavený,dlhodobo neudržateľný v takej podobe ako je dnes a v podobe ako je dnes je schválený iba na dva roky.
2.To,že ho dnes poberá v plnej výške na 3 deti neznamená,že ho bude poberať v plnej výške aj na 4 deti.

Môj názor... Mať v dnešnej dobe 4 deti je taká malá slučka na krk

amelie2017
18. aug 2023

A kolko zarabas/zarabala si ty?

beata_k
18. aug 2023

Na 4 deti je to velmi malo

hylary
18. aug 2023

@doriiis prosím ťa na 2 roky znamená že ak si ho dávame vyplácať jednorázovo za celý rok tak ho dostaneme ešte na jar 2024 a aj o rok ešte v 2025? Ďakujem.

doriiis
18. aug 2023

@hylary ....myslím si,že ano.Ale snáď sa nájde niekto,kto sa v tom vyzná podrobnejšie ako ja a poradi

tosomja
18. aug 2023

Zvláštne zmýšľanie. A aj to, že len manžel zarába. Ty nemáš prijem? Minimálne materskú, či rodičovský príspevok máš. Čiže máte cez 2000e. Záleží aké máte náklady na bývanie, ako ste nároční, koľko viete ušetriť, koľko si viete užiť a či obaja túžite po 4...alebo len preto, že sa ti páči sedieť doma 🙈
My máme 2 malé deti, jednu pubertiačku. Máme vyšší príjem ako vy, ale možno aj vyššie výdavky. Ďalšie dieťa neplánujeme, nie kvôli financiám, ale preto, že už teraz sa cítim vyčerpaná, potrebujem zmenu, teším sa, že pôjdu do škôlky a ja do práce. A už aj nie som najmladšia, chcem byť mladá mamka, a ešte v pekných rokoch babka, chcem sa dožiť a užiť si deti a vnúčat. 😃

A daňový bonus nepočítaj.

deti95060810
18. aug 2023

my máme deti od 13+ a veru finančne je to dosť .... 4 deti .
pri malých deťoch sú výdavky troška menšie - teda aspoň u nás boli.😉

ropucha6
18. aug 2023

Mne by to nestacilo ani na jedno dieta. DB nerataj ako plat, mize sa kludne redukovat. Budete ich schopni uzivit, aj ked pojdu vsetky na VS? Ak sa rozvediete, budes ich ty schopna uzivit? Kolko ocakavas, ze ty budes zarabat? To su otazke, ktore by som si kladla ja.

cecilia29
18. aug 2023

Ak máte 3 deti tak viete ako to zvládate a ake mate výdavky. Ono, ja by som na to až tak matematicky nešla. Lebo dnes je prijem taky, zajtra onaky. Dnes sú výdavky také zajtra onake ....Skôr je to na.zamyslenie pre vas, na.co sa cítite, ako ste flexibilný napr so zmenou práce, ako je pre vás dôležité žiť v štandarde ci ako sa viete uskromniť.

petronelag
18. aug 2023

Nezáleží to len od platu muža, tam je dôležité aj to či budete stíhať ich vodiť do škôlky, školy, či máte pomoc, kto vám postráži ak bude treba chodiť po lekároch, či máte vlastné bývanie alebo aj nejaké pôžičky, ako teraz vychádzate s časom a peniazmi. Niekedy sa môže stať, že manžel aj ochorie a jeho príjem sa zníži alebo sa môžete rozviesť, aj od zdrav.stavu oboch veľa záleží.

hederamonstera
18. aug 2023

Co ti pomoze kolko zaraba moj muz? Urcite mate ine vydavky ako my.
Aj ja by som chcela 4 deti…ale neviem si to predstavit financne, ked budu starsie, logisticky, casovo. Uz teraz pri druhom mam vycitky, ze sa im plne neviem venovat. A to este nepracujem. Toto si skor premyslite. Ono to nie je len to chutne babatko

janka54321
18. aug 2023

Nemozes ratat vyplatu aj s danovym.bonusom, a ak v tej sume mas aj rodinne, tak.potom odpoved na tvoju otazku je jasna: nie ...deti budu rast, treba kruzky, aktivity a podobne ..mame vyssi prijem ako vy a jedno dieta a len.kruzky, teraz tabory ....plno.penazi

deti95060810
18. aug 2023

@petronelag alebo nedajBože bude mať bábo zdr. problémy... a pôjde všetko bokom.

adeladulova
18. aug 2023

A ja rozmyslam ci uzivime druhe, spolocny prijem okolo 3000€

viestta
18. aug 2023

A keby manzel prisiel o prijem ako by ste to dali aj s tymi troma? Kto by zivil rodinu?

lauriik
18. aug 2023

No nezalezi len na prijme ale hlavne ake mate vydavky. Mate hypoteku, nieco ine na splatky? Deti kruzky? Vy nejake hoby? Chcete chodit na dovolenky? Mate dost velke auto a byvanie?

zuzanockamt
18. aug 2023

1.Koľko zarobíš ty? Máš pracovné návyky/máš sa kam pracovne vrátiť?
2.Dieťa chce rovnako aj tvoj manžel či to je tvoj výmysel a on privolí?
3.Ak sa manželovi niečo stane, si schopná uživiť sama 4 deti?
Toto sú dôležité otázky, a nie to, koľko zarobí manžel inej ženy.
Podľa môjho názoru by to bolo málo, ja by som nemala ani tretie, nie to ešte štvrté.

lenkakoc444
18. aug 2023

Podla mna to he malo aj keby ste mali vlastne byvanie cize ziadna hypo alebo najom. Hlavne ked deti podrastu. Jedine, ze by si ty zarobila okolo 2k ked sa vratis do prace. Ale to je moje zmyslanie ja rada chodim na vylety, dovolenky, mam jedno male dieta, ale ked podrastie chcem mu dopriat kruzky o ktore bude mat zaujem.

ema22270
18. aug 2023

Pre 5 ludi to je uz teraz trosku malo, samozrejme podla toho, ako zijete (dom, byt, auto, vydavky do skoly, alebo skolky, alebo ci do skolky nechodia atd.) My to nemame tak vypocitane presne, ale sme 4 (mame dve deti) a hypoteka, energie, tankovanie, skolka pre jedneho, teraz uz ide do školy, telefony, internet, kruzky, poistka auto, byt je tak cca 900-1000e ...tam nie je strava, ani výlety, dovolenka, oblečenie, drogeria, hracky pre deti atd... mimoriadne vydavky.

la_dolce_vita
18. aug 2023

Ja by som si kladla otazku, ci uzivim sama tolko deti, keby sa nedaj boze nieco stalo..

andrejka1974
18. aug 2023

Čo ste sa zbláznili s tím platmi však z toho sa dá krásne uživiť aj viacej deti my sme dlho žili len z 1300 eur a máme 5 deti netreba kupovať hlúposti a krásne sa dá uživiť a keď dieťa bude mať 16 môže si privyrobiť na rôznych brigádach

la_dolce_vita
18. aug 2023

Vysoka skola napriklad, to nie je hlupost a ked chcem detom umoznit studovat, potrebujem ine prijmy a nie kolektiv deti.

viestta
18. aug 2023

@andrejka1974 vyzit sa da aj z menej, ale ako. Nemusi clovek nakupovat hluposti ale deti nepotrebuju len stravu a oblecenie. Ano, okrem toho potrebuju aj lasku a pohodu v rodine, ktora v rodine, kde sa pocita kazde euro asi nebude az taka ruzovucka. Ked chces dat dietatu viac ako zaklad, to znamena kruzky, podporovat jeho zaujmy a rozvoj, dopriat mu aby poznalo aj ine ako vlastnu ulicu, dopriat mu vzdelanie, na to treba peniaze. Zial, bez penazi je len nevyhnutny zaklad. A aby si dieta privyrabalo na brigadach je sice z jednej strane fajn, spozna hodnotu penazi. Na druhej strane spoliehat sa na to, ze ked bude moct tak si privyrobi na to na co my nemame je mozno vypocitavost, mozno aj sebecstvo.

babulkomale
18. aug 2023

Nebudem uvadzat vysku prijmu, ale napisem to tak, ze som si vzdy predstavovala, ze v rodine so 4 detmi musia mat prijem aspon 5000€, aby bolo na vsetko co je potrebne, vratane investicii do buducnosti deti.

amelia89
18. aug 2023

Tak ja neviem ake mate vydavky. My mame napr hypoteku a naklady na byt 1300€. Z toho platu by sme nevyzili ani bez deti🤷🏽‍♀️ Tak co to je zase za absurdnu otazku ?

ema22270
18. aug 2023

Samozrejme, ze sa da vyzit aj z mala, ako tu niekto uz aj napisal, len aka je ta kvalita zivota. So 4 detmi min tak 2.500-3000e. Pretoze uz len strava, drogeria, nutne oblecenie, pomocky do skoly to su fakt velke sumy. Plus kruzky napriklad.... a nevieme ake mate vydavky na byvanie, ci mate hypoteku. Este bez hypoteky a aj bez auta, mozno by to islo, ale inak si to neviem predstaviť.

samimami777
18. aug 2023

A čo ti to pomôže ? Je iné ak má niekto napr. nehnuteľnost bez hypo , je bez úverov , má vlastnú záhradu takže vie okresať platby za jedlo a vie dobre hospodáriť s peniazmi takže by mu to stačilo relatívne ak je skromný a nepotrebuje rozhadzovať peniaze a byť 2 krát do roka na dovolenke a je iné keď niekto platí 1000€ iba hypotéku plus x € iného inkasa a chce byť schopný si udržať určitý životný štandard a dávať peniaze aj inde ako len do detí, ten by si ťažko mohol toľko detí dovoliť z toho príjmu . Však si vypočítaj manželov plat (bez daňového bonusu) k tomu pripočítaj rodičovský a prídavky a odrátaj z toho cca priemer toho koľko mesačne za čo platíte PLUS takých 200€ pridaj do nákladov na "nové dieťa" (plienky, prípadne UM, vlhčené , kozmetika , lekári atď ) či ti to bude vychádzať , či vieš z toho čo ostane niečo odložiť keď budú neočakávané výdavky atď. Však stačí rozmýšľať