Koľko zarábate v hrubom a ste spokojní?
Koľko v hrubom zarábate? Ste spokojní s tým čo robíte?
@queendixie bohužiaľ. Nie. Ani moje kolegyne. Ja keď počúvam tie klamstvá o platoch tak to je do plaču. Keď chcem mať 1300 musím mať aspoň deň dovolenky, sviatok, 65 hodín nočných aj soboty nedele... cele sviatky v robote za riť. ja sa nečudujem ze nás toľko odchádza, dúfam že sa mi to tiež podarí 🙂
@queendixie ma. Ja som mala ori nizsom plate viac s.priplatkami jasne. Ale netreba pozerat.na vyslednu sumu ale pozerat na to co za tym je. Clovek je stale v robote nevyspaty unaveny. Ziadne volno
@belle_vie a v akej oblasti robis?
@ibatanecnica nie nemám. Mam výplatu s pripatkami 1300 a to aj s daňovým bonusom 140 na dieťa. Prax 5 rokov . Nikdy som 1400 nemala . Ani keby tam sme 24ky 200 hodín. Tak to zdania že nam nic neostane. Celé zle. 🙂
@iv007 tak PN som chvalabohu zatiaľ nemusela absolvovať ale podla kolegýň ktoré ju čerpali tak vo výplate to nebola žiadna sláva a s dôchodkom v tomto štáte už vôbec neuvažujem. Čo sa týka zdravotky tak už teraz sa považujem za samoplatcu keďže ak chcem aspoň základnú starostlivosť tak si musím zaplatiť sukromnika u ktorého musím uhradiť plnú výšku vyšetrenia 🤦♀️
@janka95 A to kde pracuješ? Ja som praktická sestra (2roky po škole) a s príplatkami mám tak priemer 1500€ v čistom, to len keď nemám nadčasy, keď mám tak kľudne aj 1700€+ 🫣
@hellwant ano, ucitel s dvomi atestaciami a pomaly 20 rocnou praxou. Avsak ako pises - na hypo, auto nestaci. Leda tak na bezny zivot a vydavky. A to druhu atestaciu si mozu urobit iba ucitelia. Ine pedagogicke pozicie maju proste dany strop ze 7 trieda, vratane atestacie. Tvoja manzelka je v 9.
@lneviemmeno krásne . Mna to za ten plat nebaví celé noci , sviatky, leto ... U nás môžeš snívať naozaj. 1400-1500 maju kolegyne so 40 ročnou praxou . Východné Slovensko. Ty budeš asi BA a okolie? Ja chcem ísť do zahraničia urcite len nech mi malý ešte podrastie :- D
@kaktusik007 ked su manzelia obaja ucitelia...je to tazke.
@janka95 tak to potom riadny rozdiel. Ano BA :D NUSCH čiže nie štátna.. ale robila som predtým v unb v štátnej a mala som 1300€ v čistom. Kolegyne sestry majú okolo 2000€
@lneviemmeno tak to krásne. Potom uz chápem prečo taký priemer vychádza. A prečo u nás nikto robiť nechce a robíme za dve. A to nehovorím ze som od maja do septembra nemala deň dovolenky S dieťaťom ako sestra ťažko. Ďakujem ti krasne za info. A nech sa ti v práci darí :- )
Baví ale plat nič moc no
1200 a som spoko lebo robim na skrateny uvazok
Ja som po 16r zmenila prácu, nová ma baví, aj keď plat nič moc. Našťastie manžel zarába dostatočne.
4x tolko ako ked som do tejto firmy pred cca 10r nastupila. Ano som spokojna.
@janka95 tak hej u nás sú viacerí z iných kútov Slovenska kvôli platu 🙁 je to smutné.. ďakujem, aj tebe nech sa darí 🙂
S platom nie ak ostanes asistentkou.
U nas ma asistenka nastup cca 1000,-, po skusobnej 1300-1400+HO po dohode, po roku jej rozsirujeme agendu a plat cca 1500-1600 +HO si riadi sama. Potom to je uz na nej ktorym smerom sa posunie (podpora projektov, obchod, financie, HR...).
U nas zatial kazda asistentka isla po roku-dvoch na lepsie platenu poziciu, a na jej miesto prisla ina. Tie co nepostupovali tak po case odisli same. U nas aj pri nastupe asistentke otvorene hovorime ze ocakavame po roku-dvoch zmenu pozicie na vyssiu. Postupne sa jej ponuka sirsia agenda a zvysenie platu. Moznosti u nas su.
Asi 1300 v čistom.
Práca ma baví, ale keďže vieme aké sú platy v školstve, asi nemôžem povedať, že som spokojná. A to si robim dookola vzdelavania, aby sa mi aspoň takto plat zvýšil o pár percent. Je to naozaj poslanie a keby nemám manžela, ktorý "nás živý", určite by som musela rozmýšľať nad druhou prácou.
@lneviemmeno ja som prednedavnom nastupila a s priplatkami cca 1250.ciste
@ibatanecnica HR v korporate
@lneviemmeno anto kde prosim ta pracujes? Ja chcem zostat v zdravotnictve ale rozmyslam ze kde. Chcela bybsom.viac zarabat

No nemám nejak nadpriemerný plat ale mala som prácu keď som mala menej v hrubom no v čistom to nebolo až také hrozne ako teraz v čistom po všetkých odvodoch mam o par stoviek viac no aj viac povinnosti. Lebo zamestnávateľ má pocit ze keď mam v hrubom ako-tak fajn takže aj v čistom musím byť nadpriemerne spoko. Zhrniem: radšej menej s menšou zodpovednosťou ako naoko viac a naložia ti ako somarovi a v konečnom dôsledku zaplatíš také odvody ze si skoro na tom istom...