icon

Koľko zarábate?

12. okt 2023

Táto téma je čisto zo zaujímavosti ak chcete odpovedať budem rada ak nie nič sa nedeje môžte sa iba vyjadriť či viac alebo menej.
Na FB stránke, kde sa ponúka práca je veľa inzerátov kde ponúkajú 5-6€ na hodinu. Hrozne veľa ľudí sa vyjadruje, že to je málo a že za to sa im neoplatí vstať z postele a podobne. Na profesii sú inzeráty, kde zarobíte ledva 800€ za celý mesiac. A potom sú tam inzeráty, kde ponúkajú aj 1200 pokiaľ máte vzdelanie VŠ 2. Stupeň. Moja otázka znie koľko zarábate a na akej pozícii, pretože by ma zaujímalo, kde tí ľudia čo im je 6€ na hodinu malo pracujú, pretože aj ja tam chcem pracovať 😉 ak sa nechcete vyjadriť v presnej sume len zo zaujímavosti máte viac ako 5€ na hodinu alebo menej 🙂 ďakujem za každú jednu odpoveď

natalienka12
13. okt 2023

@sheila121 Ked sa hovori o plate, vzdy ide o plat hruby, avsak tu bol spomenuty plat ucitelky v cistom. Predavacka v Lidli nema 2000 € ani v Bratislave, tolko tam ma mozno nejaky oblastny manazer. Bez urazky, hadam nejdeme porovnavat predavacku s ucitelkou s atestaciami.

ceresna79
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
13. okt 2023

@vulka Neviem, co su atestacie v skolstve, nepracujem v skolstve ani nikoho z blizkych nemam v skolstve. Neviem, co obnasa atestacia ucitela, kolko praxe, aka skuska. Pracujem uplne v inej oblasti. No viem, co obnasa atestacia lekara a s tou sa urcite atestacia ucitela neda ani len porovnat.

matapo
13. okt 2023

@natalienka12 ...nie každý učiteľ toľko zarobí, väčšina nemá v čistom 1000 eur. A napr. Hodinová mzda za vedenie krúžku ( angličtina, doucko z matiky,...) kde máš cez 20 deti je 4,6 eura v hrubom, na ten krúžok si musíš všetko pripraviť, materiálne zabezpečiť ( papiere, toner do tlačiarne,...) čo sa nikde nezarata ☹ takže na takuto cenu si náš štát cení 4,6 eura v hrubom ☹ je to stále výsmech ☹ súhlasím že daňový bonus a prídavky na deti tu výplatu veľmi zlepšujú...
@ceresna79

natalienka12
13. okt 2023

@sheila121 Takze predavacka v Lidli ma v cistom 1470 eur? Rada by som taku vyplatnu pasku videla. A zase zalezi aj aky uvazok ma, ak ma milion nadcasov a robi napr. v centralnom sklade v Nemsovej, kde sa robi v mraziarni -18 stupnov a cely cas v specialnom obleceni a kukle tak moze byt.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
13. okt 2023

@matapo Som rada, ze tu pises aj pohlad inej strany, ze vacsina ucitelov tolko nema.
@sheila121 Ja? Ja v Lidli nikdy pracovat nebudem.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
13. okt 2023

@sheila121 Ani to asi nie 😂 a ani nepotrebujem ju vidiet.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
13. okt 2023

@mogaa ja to zase beriem tak, že nie každý sa môže vypracovať. Nie každý dostane do ,,vienka,, toľko rozumových schopností, aby sa dostal na dobrémiesto a niekto musí robiť aj tie menej platené miesta - ono by nemali byť menej platené miesta, pretože aj tá predavačka, upratovačka, pekár - platí nájomné, majú rodiny, deti, musia jesť, obliekať sa a niekto musí robiť aj tie práce. Na SK nie je dostatok pracovných miest, kde sa zarába cez 1500, aby sa takéto miesto každému ušlo. Žiaľ ekonomika je taká , aká je a také sú platy aké sú. Každý si musí podľa svojich schopností a možností zvážiť, či mu to stačí alebo má naviac. Mňa nezaujímajú druhí. Mne je jedno, či má kolegyňa o 500 eur vyššíalebo nižší plat ako ja. Ja rozmýšlam nad tým mojim, či mi stačí alebo nie. Momentálne som musela vypustiť jednu prácu, tak mám niečo cez tisícku mesačne.
@natalienka12 mám v rodine učiteľov, aj dosť kámošiek pracuje v školstve. Tie si pochvaľujú. Nie sú na tom až tak zle. Ale pracujú na sebe, Nie je to že skončím školu a koniec, odrobím 5 hod. denne a mám taký plat. Ale to asi v každej oblasti. Ja sa v mojej tie ž musím posúvať, ak chcem dostať viac.

akiana
13. okt 2023

Predavacku v Lidli a ucitelky maju cez 2000€ v hrubom, jasne 😁 ako na MK som citala vselico

dominikamacakova
13. okt 2023

Ja som päť rokov dozadu robila v kvetinárstve a zarábala som cca 800-900€. Teraz by som si určite predstavovala viac...

akiana
13. okt 2023

2800€ v cistom, lenze som v Nemecku. Inak naklady na zivot tu mam nizsie, ako v Bratislave.

lopuch22
13. okt 2023

750 brutto plus príplatky vyplývajúce zo zákona,o ktoré aj tak musíme bojovať.Zdravotnictvo.A odchádzam,lebo to je katastrofa

lauriik
13. okt 2023

Pozri, ti co tam pracuju tak nevykrikuju, ze je to malo 🤷🏼‍♀️ Niekto musi aj take prace robit. Medzi nami je to aj tak hrozne nefer, ze predavacka alebo smetiar, bez ktorych by sme tazko fungovali, zarabaju menej ako nejaky "key account back office manager", ktory si pride na slusne peniaze a nikto nevie co vlastne robi 🤷🏼‍♀️ Ja robim cely zivot v kancelariach a fakt vidim, ze polka tych miest je tam zbytocnych a ludia sa tam moc nepretrhnu a kolko krat ani nemaju co robit 8h v robote.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
akiana
13. okt 2023

@sheila121 Proste predavacka v Lidli v zivote nezarobi nad 2000€ v hrubom, neviem odkial mas informacie.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vulka
13. okt 2023

@ceresna79 Škola dostane na mzdy od štátu 80% a vyskakovať nemôže. O tom si nevedela?

dskjhfdlkdjhl
13. okt 2023

Autorka-neviem preco si myslis, ze ja si myslim, ze Tvoj prispevok bol zle mieneny a nie je mi ani jasne, preco zavist spominas v prispevku pre mna-moj prispevok bol tiez dobre mieneny a o zavist sa ani len neobtrel.

zuzinabila
13. okt 2023

@natalienka12 myslim si ze atestacie v skolstve su na to,aby niekomu ucitelia plnili vreklcka za kurzy,skusky a atestacie😀a to so vsetkou uctou,lebo ucitela mam aj doma.

jesenzima
13. okt 2023

Pracujem v kaviarni za 5,5 v čistom/h ...

zuzanabartkova
Autor odpoveď zmazal
akiana
13. okt 2023

@sheila121 Poznam priblizne pracovny trh na Slovensku, navyse si platy vies dohladat na Profesii a inych portaloch, kde predavacka v Lidli zacina na 1000€ v hrubom, pri viac nez plnom uvazku. Neexistuje, aby sa toto aj s akymikolvek premiami vysplhalo o 100%. Rozhodne by som tomu verila viac, ako niekomu, kto tam pracuje a povie ti, ze tolko zarobi.

lasona
13. okt 2023

Ja pracujem v luxusnom hoteli 4 hviezdy na recepcii bez nočných a v čistom to vychádzalo na 800-850 eur. Samozrejme žiadne príplatky za víkendy, sviatky...hodín viac ako fond o cca 20 hodín. Nadčasy nikdy nikto nezaplatil.( nedodrziavali zp) Vyhoda bola ze som pracovala v čistom prostredí, nenarobila som sa fyzicky, mohla som ísť na WC keď som potrebovala, najesť sa keď som hladná, fajn kolektív. Len bohužiaľ veľa som pricestovala cca 150 eur mesačne keďže hotel je 70 km od bydliska. Predtým co som robila prácu otras. Dobre ze zvonček nám nezvonil na WC, že kedy môžem ísť. Takže preto som tam ostavala. Teraz som na materskej...

anjelicek26
13. okt 2023

Co sa tyka platu to mas uplne odlisne od profesie, pozicie, skusenosti a hlavne schopnosti a motivacie v praci... zarabam "nadpriemerne" ale to kvoli 15 rokom v obore, certifikatom, rozsirujucim skoleniam, materskej len 1-1,5 roka zakazdym a nazad do prace, vela faktorov na toto vplyva... ale k otazke k tym nizko zarobkovym skupinam - ano su zamestnania, ktore su velmi slabo ohodnotene a pritom tak neskutocne potrebne... pochopime vtedy, ked vsetky nase deti budu "studovane" a nebude mat kto smeti vyviezt a babky doopatrovat...

akiana
13. okt 2023

@anjelicek26 Nemyslim si, ze nastane taka situacia. Najma v Nemecku, kde som aj ja, su zdravotne sestry, opatrovatelky a specialne pedagogicky slusne ohodnotene a tato kariera je ziadana, najma u mladych zien. Na Slovensku je to horsie.

anjelicek26
13. okt 2023

@akiana len tieto kariery robia v Nemecku v drvivej casti slovenky, cesky, polky, ukrajinky... nemiek sa pre to rozhoduje velmi malo... uvidime co bude, ako pojdu vsetci boomers do dochodku, tu bude niekolko milionovy deficit pracovnych sil, je to uz teraz citit v urcitych oblastiach... zatial "vdaka" vyssim platom vedia odcerpat tych ludi z okolitych krajin, ale boh vie, ako dlho to este bude fungovat...

Svagrina je specialny pedagog, ano dobre ohodnotena, ale take perly, ze "bez suhlasu zamestnavatela" nemoze dat ani vypoved, kym za seba najde nahradu su na zabitie...