icon

Koľko zarábate?

12. okt 2023

Táto téma je čisto zo zaujímavosti ak chcete odpovedať budem rada ak nie nič sa nedeje môžte sa iba vyjadriť či viac alebo menej.
Na FB stránke, kde sa ponúka práca je veľa inzerátov kde ponúkajú 5-6€ na hodinu. Hrozne veľa ľudí sa vyjadruje, že to je málo a že za to sa im neoplatí vstať z postele a podobne. Na profesii sú inzeráty, kde zarobíte ledva 800€ za celý mesiac. A potom sú tam inzeráty, kde ponúkajú aj 1200 pokiaľ máte vzdelanie VŠ 2. Stupeň. Moja otázka znie koľko zarábate a na akej pozícii, pretože by ma zaujímalo, kde tí ľudia čo im je 6€ na hodinu malo pracujú, pretože aj ja tam chcem pracovať 😉 ak sa nechcete vyjadriť v presnej sume len zo zaujímavosti máte viac ako 5€ na hodinu alebo menej 🙂 ďakujem za každú jednu odpoveď

magdalenal
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
13. okt 2023

@sheila121 a to v ktorom lidli a v akom meste ma predavacka 2 k brutto prosim ta? matka dcerinej spoluziacky robi v KE manazerku pre vsetky kosicke pobocky a pred 3 tyz.na rodicku sa stazovala, ze si hlada inu pracu, lebo roboty a zodpovednosti ma do nepricetna a plat 2100€ brutto. na to sa jej ina matka pytala, ci nehladaju nove predavacky a ona na to, ze vzdy hladaju nove predavacky, kedze je to nezaplatena praca, tak fluktuacia je obrovska. tak ma uprimne zaujima, v ktorej dimenzii ma obycajna predavacka taky plat.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
13. okt 2023

@sheila121 na to, aby mala predavacka netto 1500€, musi mat brutto 2000€. takze este raz, kde predavacka tolko zarobi?

zuzulkika
13. okt 2023

@kvetinka75 veľmi rozumne si to napisala👍

babulkomale
13. okt 2023

@akiana ucitelia, lekári, zdravotníci chybaju aj v USA, aj v Europe, vsade...

slniecko5
13. okt 2023

Autorka.

Ber prácu, ktorá sa ti núka, začneš s 800 a o pár rokov sa možno budeš smiať ty, lebo platovo porasties, nerieš okolie, ani platy na MK, rieš seba.

diaszoky
13. okt 2023

@mogaa hej ze? Totalne povrchne

doriiis
13. okt 2023

Tento mesiac 1400 € v čistom

doriiis
13. okt 2023

@sheila121 ...pracovala som v Lidli.Predavacka brutto plat 980 €.Manazeri predajne 2100 € v hrubom

huginko
13. okt 2023

@natalienka12 vykrikujú tí, čo majú.....Aj s lekármi je to tak. Určite ucitelia málo nemajú, v porovnaní s inými

martul
13. okt 2023

1200,0 v čistom

77katarina
13. okt 2023

700 euro v hrubom, pracujem tam kvôli pracovnej dobe, inak nemôžem, lebo som samoživiteľka s jedným dieťaťom, .... inak by som ani ja nevstala z postele 🤪

jamimo
13. okt 2023

@anjelicek26 pekne si to napísala, ja som pracovala roky v sociálnej oblasti. Toľko pohŕdaná, nedocenená oblasť, pritom tak dôležitá, verejnosť o nej máli vie, pre politikov nie veľmi sexi téma, nikto nepočúva odbornú obec, len výhovorky🤷‍♀️ Od narodenia až po posledný výdych na tomto svete. (mám VŠ, titul pred menom, za menom, 3 jazyky aktívne, prehľad v príbuzných vedách a odboroch...) Kamarát mi raz povedal: Nehnevaj sa na mňa, ale ja by som bol proti tomu, aby moja dcéra robila nejakú charitu, tsss.... Ja: fajn, potom príď "pokecať" = keď tvoja mama skončí na posteli (už dnes má problém s mobilitou), kto sa o ňu postará 👆🤔
PS: minule som čítala nemecké noviny, sociálny pracovník vnímaný v spoločnosti (mentálne) a platovo??? Za lekármi a pedagógmi... U nás? Na úrovni Matky Terezy, charity, podradnej práce. Škoda... na každého raz príde...

number19
13. okt 2023

@jamimo "Ja: fajn, potom príď "pokecať" = keď tvoja mama skončí na posteli (už dnes má problém s mobilitou), kto sa o ňu postará "
Vsetci nezamestnatelni podporovani utecenci,...asi... 🙄

sheila121
Odpoveď bola odstránená
doriiis
13. okt 2023

@sheila121 ...880 € bez daňového bonusu.Pri 37,5 hod.tyzdennom uvazku.este stále ti to príde ako lukratívna praca? Kríže v riti,nervy tiež....za 880 v cistom

sheila121
Odpoveď bola odstránená
doriiis
13. okt 2023

@sheila121 ....😀...je milé,ako sa snažíš mať pravdu za každú cenu.Bolo to v marci 2023

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kristiii
13. okt 2023

@sheila121 určite sa dá v Lidli zarobiť aj "slušne", ale sotva za prácu pon-pia a 37,5 hodín týždenne. Tam tých 1470 či koľko tu niekto spomínal, že má, možno nejaká predavačka zarobí, ale za kopu nadčasov a soboty, nedele.Takže porovnávať mzdy v Lidli s ucitelstvom je tak troška odveci.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
levandula7
13. okt 2023

mám niečo málo cez 15€/hod, urobí to cca tých 2500€ mesačne. robím analytičku, ale plánujem si porobiť ešte nejaké kurzy, posunúť sa na inú pozíciu a dostať sa na tých 22-25€/hod, potom budem asi spokojná 😅 VŠ budem končiť o dva roky.

kristiii
13. okt 2023

@sheila121 ja nepisem o tvojom plate, ale o tych 1470, ktoré si spomínala. Tie určite nikto nemá za 35 hodinový čas a bez víkendov.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
13. okt 2023

Zarabam ovela viac,ale neodvazila by som si tvrdit ze nieco je malo.Ak raz potrebujem peniaze a zivit rodinu tak pojdem robit aj za 800 aj za menej a popritom hladam dalej.Ale take povysenecke vyjadrenia ze za take peniaze sa mi neoplati ani vstavat z postele tak to povie ozaj len riadny debil.Tiez som tieto peniaze nezarabala pri nastupe ale trpezlivo sa vypracovala a zvysoval sa mi plat.Keby som mala takyto postoj tak by som nikdy nemala prilezitost vybudovat si karieru.

milanemila
13. okt 2023

Kazdy chce zarabat vela, ale len niekto pre to aj nieco urobi. Vacsinou nizko kvalifikovani ludia nadavaju na tych managerov, ze ved oni nic nerobia a bla bla. Treba si uvedomit, ze ked robim pracu, kde zaskolenie trva tak den aj s cestou, tak nemozem ocakavat 3k v cistom 🤷🏼‍♀️ ludia sa nevedia realne ohodnotit vo vela pripadoch o sebareflexii co sa tyka ich pracovnych schopnosti ani nehovorim 🙈
Suma, kt uvadzaju na profesii v inzeratoch je minimalna pre danu poziciu.
Ja by som tiez nesla do prace za 5-6e ani za 10e za hodinu (mozno v krajnej nidzi alebo ked mi bude hrozit vyhorenie a budem chciet robit nieco jednoduche na nejaky cas), ale musim mat co zamestnavatelovi ponuknut ak chcem nadstandardne ohodnotenie.

iwesska
13. okt 2023

@sheila121 Pani ucitelka ale asi nerobi cez vikendy a sviatky ako v Lidli,ci?

milanemila
13. okt 2023

@iwesska ani do vecera do 9 🙈