Koľko zarábate?
Táto téma je čisto zo zaujímavosti ak chcete odpovedať budem rada ak nie nič sa nedeje môžte sa iba vyjadriť či viac alebo menej.
Na FB stránke, kde sa ponúka práca je veľa inzerátov kde ponúkajú 5-6€ na hodinu. Hrozne veľa ľudí sa vyjadruje, že to je málo a že za to sa im neoplatí vstať z postele a podobne. Na profesii sú inzeráty, kde zarobíte ledva 800€ za celý mesiac. A potom sú tam inzeráty, kde ponúkajú aj 1200 pokiaľ máte vzdelanie VŠ 2. Stupeň. Moja otázka znie koľko zarábate a na akej pozícii, pretože by ma zaujímalo, kde tí ľudia čo im je 6€ na hodinu malo pracujú, pretože aj ja tam chcem pracovať 😉 ak sa nechcete vyjadriť v presnej sume len zo zaujímavosti máte viac ako 5€ na hodinu alebo menej 🙂 ďakujem za každú jednu odpoveď
Dokopy obaja vyše 10 000 € netto … len ako ti táto informácia pomôže ?
Plat v Lidli predavačky moja švagriná robí a je rada ak má 900 eur v čistom na Strednom Slovensku. Tak neviem odkiaľ máš takú hlúposť.
Ja sa vyjadrim k tomu lidlu este, nie tak davno som zvazovala prestup k nim(vramci manazmentu), a ponukany plat bol 2200 v hrubom. To len na margo tych omielanych platov predavacov. Samozrejme, ani 1400 v hrubom nie je zle, praca je stabilna, firemne benefity blabla, zase je to subjektivne.
Inak si nemyslim, ze plat by mal byt tajny a ze sa o nom nema rozpravat. Kazda mame iny background, ine pomery, a hadam vieme, preco dostavame kolko dostavame. Ja v tom nevidim nic, co by sa nemalo zdielat. Ci uz motivacne😀 alebo informacne.
@cielavedomost bez udania smeru/naplne prace nijako. V opacnom pripade by to mohla byt super motivacia pre nas menej stastnych😀
Som učiteľka v MŠ. Moja vysnívaná praca. Teraz som 11 rokov na materskej, ale predtým som mala v hrubom 444 eur. O rok idem naspäť do práce, tak som zvedavá o koľko to zvýšili.
@akiana nerozumiem na co to sem pises...nemozes predsa porovnavat de a skk...vsetko je rozdielne....btw. zalezi od toho kde v de a co robis...napr. v mnichove to je pomerne nizky plat...pred 15 rokmi som tam vyse 10 rokov zila...moja krstna dcera zaplati len za Warmmiete 1800...
@majlo1234 zdieľať na MK presnú sumu mi príde príliš, niekto sa bude zbytočne rozčuľovať ako málo, niekto ako veľa - totálne zbytočne..
@erikavesela Ja byt vlastnim, ale predtym som Warmmiete platila 760€. Neviem, co si prenajima tvoja krstna dcera, a nie som v Mnichove, som v zapadnom Nemecku. Skor nerozumiem tebe, preco mas potrebu niekomu vyhodit na oci, ze malo zaraba. Je to nevkusne a malomestiacke. Ked ty zarabas desattisice, gratulujem, ja si zo svojho platu mozem dovolit vsetko, co potrebujem a nemam potrebu sa povysovat a porovnavat. Kopla si si, dufam, ze sa ti ulavilo v akomkolvek trapeni, ktore mas.
Vs vzdelanie, 20r praxe, odbor marketing, bratislavsky kraj, oblast posobenia: media - tak asi ti vyska mojho platu nepomoze 😃
Ja mam viac ako 6 na hodinu ale myslím, ze toto sa neda hodnotit len cez peniaze, ci sa ti oplati vstat. Je to aj regionálne, 900 vo svidniku ma inu hodnotu ako 900 v bratislave.
A je to aj o naplni prace, nesla by som robit predavacku do lidla (ak by som nebola okolnostami prinutena), lebo je to narocna praca so zlou pracovnou dobou
Rovnako je to o rodinnych podmienkach, aj ja by som si vedela najst este lepšie platenu pracu, no za cenu dlheho cestovania. Teraz pracujem 10min od domu takze viem bez problemov osefovat deti do/zo skolky a poobede sme vela spolu (namiesto trcania v zapche)
Nie všetko je o výplate. Ja som minulý mesiac nastúpila do práce, v ktorej zarobím o niečo menej, je oveľa náročnejšia a zodpovednejšia. To všetko len kvôli skúsenostiam, ktoré ináč nemôžem získať... Takže viem, že sa mi to v konečnom dôsledku oplatí. 😊
@akiana nie...ty si si kopla...do vsetkych slovakov...na co sem prispievas, ked tvoj plat nema s touto diskusou absolutne ziadny suvis?...tvoj prispevok nema ziadnu vypovednu hodnotu pre diskutujuce...si spokojna, zarabas viac ako slovaci, nic nove pod slnkom...a vobec som to nepisala pre to, aby som ti povedala ako malo zarabas....je mi jedno, ci zarabas, ci nie, alebo kolko zarabas, co vlastnis, ci nevlastnis.. ale pre to, aby nevznikli dezinformacie...typu...jeej, ona zaraba 2800 cisteho, ti nemcuri sa ale maju.. ale to ty s tvojou povyseneckostou, vychadzam z toho, ze si sem vobec prispela, asi nepochopis...ja som uz pred 15 rokmi som platila v mnichove kalt 980€
@erikavesela Ak toto povazujes za povysenecke, tak si uplne mimo. Nepisala som sem preto, any som “kopala do vsetkych slovakov”, autorka sa pytala, kolko ludia zarabaju a preco by pod istu sumu nesli. Tak pisem, kolko zarabam a ake mam cca naklady, takze mi to staci. V Bratislave by mi 2800 v cistom mozno nestacilo, takze tam by som chcela vyssiu sumu. Kazdy to pochopil okrem teba. V mojom komentari vidis veci, ktore tam nie su. Menej vztahovacnosti, bude sa ti lepsie zit.
Teraz citam, ze tu plujes jed preto, aby ostatni nahodou nenadobudli dojem, ze sa mam v Nemecku dobre. Tak nech ta aj roztrhne od zlosti, mam sa tu uzasne (ideme kupovat 2. nehnutelnost)😊
Neprišla som sem prezradiť príjem mojej rodiny .. len už 6 strán priebežne pozerám ,ako sa musia niektoré nudiť a hádať sa o výške platu predavačky v Lidli 😂 .
K čomu sú tieto info ? Úplne v pohode radšej ,ak to niekoho zaujíma zo štatistiky a zvedavosti .dať anketu príjem rodiny a tam vypísať názor do 800€ , do 1500€ , do 2500€ .........
Načo takéto rozpisovanie .sú rodiny s 5 tis prijimom ,ktoré majú tak vysoko nastavené výdavky ,že sú na tom horšie ,ako rodina s polovičným prijimom ,ktorá je finančne gramotnejsua a vie hospodáriť
Ja sa stretávam s postojom najmä mladých ľudí po skole ze za 800-900€ v čistom robiť nepôjdu.... Neviem kde sa potom zamestnavaju keď im toto nestačí. Ja som ešte pred rokom zarobila v kancelárii 900 a bola som s tým ok.
Radšej idú robiť "za pas" do nejakej fabriky kde dostanú 1000€ ako predávať v obchode kde sa manuálne nenarobia a ešte vlastnou snahou si môžu ten plat navýšiť. Zamestnávam predajcov ktori si vedia zarobiť 1200€ za 14-15 dní. A potom príde 20 ročná dievčina ktorá keď na prvej výplate zbadá 820€ mi pošle sms ze končí zo dňa na deň lebo mala inú predstavu....
@akiana ty si naozaj povysenecka
Este raz..mna tvoje nehnutelnosti, ani nikoho ineho nezaujimaju a ano, je to povysenecke, co pises...zijem v ba, nemyslim, ze z 2800 cisteho sa tu neda vyzit...
Banka 800 v čistom raz za.tri mesiace prémie 300 euro ....bieda už som tam není
@katka708 švagor ,keď mal 19 r a skončil strednú , tak šiel na živnosť ,a tiež povedal ,že pod 15€/hod ani nevstane z postele .a tak sa aj stalo . Naucil sa robiť protipožiarne potrubia, a fakturuje 40-50k ročne .naklady mimo odvodov a daní žiadne .vzdelanie poľnohospodárske .
Ak má niekto v rukách ,alebo v hlave , kľudne ,nech si váži svoju prácu ,a nech si ju naceni .
Horšie je to s tými ,čo by robili manažéra manažérovi ,sedeli po kaviarňach ,a najradšej brali peniaze za nič.
@erikavesela A ty si jedna jedovata, neprajna baba. Neviem, kto ti ublizil, alebo kde v zivote stradas, ale dufam, ze najdes pokoj.
@akiana ja nestradam nikde....este raz, tvoj plat nema so sk platmi nic spolocne, su tu ludia, co zarabaju ovela viac ako ty...mnohe to tu aj naznacili, mnohe ziju na sk a nepotrebuju svoj plat zverejnovat...ja neprajna nie som a jedovata tiez nie..to len ty mas cudnu potrebu
@erikavesela Vies co, si. Jedine, cim som sa previnila je to, ze som odpovedala na otazku, este som extra dodala, ze je to v NEMECKU, kde je moj plat uplne normalny a jemnucko o par stoviek nadpriemerny (podla 2023 statistiky), a ze na moje naklady je to ok. Ty si tu z toho urobila cirkus, ako keby som prave spostila 3. svetovu vojnu, a dala si mi do huby milion veci a vyznamov, ktore v zivote nepadli. Prosim ta najdi si iny terc svojej zlosti, ja chcem mat peknu sobotu.
@1ryba veľa starostov v malých obciach je skostnatelych starší ľudia, nevyužívajú eurofondy a iné dotácie.Nevedia v tom chodiť...2 dediny od nás stále dostávajú rôzne granty, dotácie vybudovali krásnu škôlku, cyklo chodník často to je o vedení a ako sa vedia postarať.A ti učitelia veď môžu prestúpiť inam tiež sa im možno nechce nie je ten tabuľkový plat taký motivačný už dávno sa mali tabuľky zrušiť.Preco by mala 50 r učiteľka zarobiť viac len kvôli dĺžke praxe a možno 35 r učiteľka je oveľa lepšia a zarobí menej len kvôli veku a prax
Všade sa hneď povie viete plat u nás nič moc viete tabuľky...veď sú kraje kde nemá kto učiť.Na gymnáziu mojej dcéry po mesiaci odišla učiteľa AJ teraz zobrali dôchodkyňu len nech tam niekto oduci.Staci otvoriť inzeráty na edujobs nezávidím riaditelkam škôl.Minule tu niekto písal, že tretiakom zrusili týždeň pred koncom prázdnin družinu nikoho nenašli
@akiana ako myslis...hlavne, ze ma poznas🤣🤣🤣...vies, co nebudem sa s takym clovekom ako ty bavit...kopes tu okolo seba..kop si doma...ja mam taky nazor aky mam, ty aky mas...kazdy, co i len trosku inteligentny clovek, zarabajuci v inej krajine by do tejto diskusie neprispel...ale dobre...rob ako myslis...
@akiana Mne sa zda tvoj zarobok na Nemecko nizky 🤷♀️... ale to len z pohladu turistky - co ide do restauracie alebo do baru - ceny su v DE urcite vyssie nez v Bratislave - ale tak neviem aku pracu vykonavas, ci odbornu, kolko mas praxe a pod..cisto usudzujem z toho, ze sa v DE citim vzdy ako chudobny pribuzny a to teda nemam az o tolko nizsi prijem nez ty...
Ja som mala skončenu vš a vykladala tovar v kauflande. Tiez nikdy neviem pochopit ako ma niekto take stastie ze si hned najde job v att alebo dell za 2000 eur.... bud nemam znamosti, stastie, alebo neviem 🙄po prvej materskej som sla do call centra na dohodu. A po druhej materskej sa asi obesim ..🤣
Ja mám 5€ na hodinu, z postele vstávam s radosťou. Som sama s dieťaťom a veľmi vďačná za prácu, ktorú mám. A mám určite menej ako 800€ aj vrátane bonusu.

@iwesska ktory Lidl je otvoreny pocas sviatkov? jedine tak 24.12. doobeda