icon

Koľko zarábate?

12. okt 2023

Táto téma je čisto zo zaujímavosti ak chcete odpovedať budem rada ak nie nič sa nedeje môžte sa iba vyjadriť či viac alebo menej.
Na FB stránke, kde sa ponúka práca je veľa inzerátov kde ponúkajú 5-6€ na hodinu. Hrozne veľa ľudí sa vyjadruje, že to je málo a že za to sa im neoplatí vstať z postele a podobne. Na profesii sú inzeráty, kde zarobíte ledva 800€ za celý mesiac. A potom sú tam inzeráty, kde ponúkajú aj 1200 pokiaľ máte vzdelanie VŠ 2. Stupeň. Moja otázka znie koľko zarábate a na akej pozícii, pretože by ma zaujímalo, kde tí ľudia čo im je 6€ na hodinu malo pracujú, pretože aj ja tam chcem pracovať 😉 ak sa nechcete vyjadriť v presnej sume len zo zaujímavosti máte viac ako 5€ na hodinu alebo menej 🙂 ďakujem za každú jednu odpoveď

top_manazerka
14. okt 2023

Zarábam cca 4 tis. €. A všetky kamošky ma kvôli tomu majú v zuboch. Ale uniká im jeden podstatný fakt - keď ony chodili po diskotékach tak ja som sa drvila jazyky a učila na prijímačky na vysokú, druhú vysokú a doktorát. Keď sa ony váľali s každým dieťaťom tri roky na materskej (niektoré aj 9 rokov doma) tak ja som de facto ani na materskej nebola. Pri synovi len 6 týždňov a s dcérou “až” tri mesiace. A keď ony o druhej poobede vyhuľujú nad kočíkom v parku tak ja akurat začínam poobedné kolečko meetingov. A všetky sú, podľa vlastných slov, strasne choré, unavené a vyhorené. Tak ja si toto nemôžem dovoliť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
moje912
14. okt 2023

Základ 1550€ robím 14-16 dní do mesiaca 2-2. S príplatkami 1800€. Manžel 1600€. Robí tak isto. O stupeň nižšia pozícia. Ak započítam 13 a 14 plat tak samozrejme viac

mell27
14. okt 2023

@top_manazerka ženy sa na materskej váľajú? 😃

matapo
14. okt 2023

@bale1rinka ...viete pokiaľ je to mat alebo slj kde tých papierov sa vytlačí kvantá na to sa tá trieda zloží aby do roka nejaké a nejaké tri balíky papiera zakúpila pre danú pani učiteľku. Ostatné predmety pochybujem. Pochybujem že sa na každý predmet skladate pani učiteľke na papier, prvý stupeň kde všetko učí pomaly jedna učiteľka je to pochopiteľné že tam sa kupuje za vyskladané peniaze. Žiaľ učitelia na druhom stupni a teda učitelia nie hlavných predmetov si papier musia zadovážiť samy, aspoň u nás to tak funguje, teraz som dala 35 eur za 5 balíkov papiera silno dúfam že vystačí na pol roka. Kupovali sme si všetci v zborovňa okrem matematikarov, matematikarkevsom dávala 21 eur z triedneho fondu aby si kúpila tri balíky papiera pre moju triedu. Veci si musím tlačiť doma lebo školská tlačiareň je čiernobiela a funguje len kedy sa jej zachce tak sa radšej človek už na ňu nespolieha. Nehrozí žeby niekto preplatil toner. Krúžok je nemysliteľné aby deti niečo doplácali, všetko zabezpečuje učiteľ, nehovoriac o všetkých možných odmenách ktoré male deti musia mať, však nejako ich motivovať treba. Takže realita na mnohych dedinských školách v hladových dolinách je takáto. A rodičia nie sú ochotní, resp. nemajú z čoho platiť pracovné zošity na každý predmet, väčšinou sa kupuje prac. zošit len zmatematiky a anglickeho jazyka, takže učiteľ všetko prefocuje aby ušetril ich peňaženky , lebo nejako to učivo musíme zopakovať a precvičiť.

drahomirrra
14. okt 2023

@banderaska29 Jezisko, dalsia. Tak napis teda oblast prace, ked uz je to cislo take tajne. Pre mna je fascinujuce citat tie omacky okolo o vypracovani sa a blbosti, ale ani oblast prace ziadna neuvedie.

subartic
14. okt 2023

Tak napríklad korporát nie je pre mňa , skúsila som hneď po VŠ , vydržala som 3 roky , pracovala som v jednej z firiem z V4, a nebolo to pre mňa.

lienka.7
14. okt 2023

@margolet osobný príplatok môžeš mať až do výšky tarifneho platu, to len aby sú vedela 😉
Pravdepodobne ho majú tvoji šéfovci a iní "kamarati", preto sa neujde tebe.

melalex
14. okt 2023

Ja pracujem za pásom,mám 5,80 na hodinu a výplata je cca 700-750eur,teraz s dvoma sobotami som mala 860eur.

drahomirrra
14. okt 2023

Ja neviem baby, viacere tu pisete, ako ste na sebe pracovali a neviem ake haluze a ake su tie vase mzdy vysoke, a ze vsetci maju moznost a nenapisete ani len oblast prace, aby ste teda inspirovali ine zeny, ako zarabat viac a kde hladat zamestnanie, v zmysle kreda women support women. Len ste sa prisli pochvalit a nic ine?

mimikas
14. okt 2023

@top_manazerka tak ale úspech sa neodpúšťa. Za úspechom je kopec driny, ktorú vidí málokto ale kus koláča by chcel každý.

lienka.7
14. okt 2023

@sheila121 internet znesie vsetko, neboj oni vstanu nakoniec aj za 4,50€ nakoniec, ale musia si nejako "ulavit".

mimikas
14. okt 2023

@drahomirrra nemyslím si, zas treba si aj strážiť súkromie. Ak niekto chce poradiť, hlavne musí napísať oblasť či vie, jazyky az potom sa dá radiť.

babulkomale
14. okt 2023

@top_manazerka preco sa nekamaratis so seberovnymi, ktore ti nemaju co zavidiet?

drahomirrra
14. okt 2023

@mimikas Tak potom nechapem prispievaniu do temy, ked otazka bola polozena, neodpovedia na nu, napisu par vseobecnych fraz bez vyznamu o makani na sebe a hotovo, uplne zbytocne prispevky. 😂

lienka.7
14. okt 2023

@drahomirrra myslím, že nikto ti tu nenapise organizáciu, pozíciu a plat len tak.
Plus mínus sa vie, aké sú kde platy, zvyšok je buď na tvojej šikovnosti alebo konexiach.
Ja poznám sekretárky, alebo teda office manažérky, čo majú v hrubom 900€ ale aj 2000€ 😉

lneviemmeno
14. okt 2023

ja sa nehanbim zverejnit, som prakticka sestra (tympadom bez VS), je to moja prva praca, pracujem skoro rok v statnej nemocnici a s priplatkami v cistom 1300€ niekedy viac 🙂 menej nie

mimikas
14. okt 2023

@drahomirrra reálne ti čo pomôže v živote ak ti ja napíšem že zarábam xxx v takom a takom odvetví. Nič to nepomôže človeku čo hľadá prácu. Ja som začínala ako asistentka s platom 1070 eur. Na tú dobu to bol luxusný plat absolventky. Stále mám dobrý plat ale už nie absolventky. Či to pomôže zakladatelke neviem. A či by som vstala z postele za 5e na hod? Úplne kľudne aj teraz ak by som musela. Ja napr nechápem prečo sa ľudia hanbia za svoju prácu a za svoj plat. Človek robí čo vie a ako vie. Ak je niekto murár a baví ho to tak super pre neho, ak je predavačka čo ju to baví, super pre ňu. Za mňa je každá práca dobra.

mimikas
14. okt 2023

@lneviemmeno máš môj obdiv, ja som vydržala robiť sestru 2 roky a vzdala som to. Myslím že ten plat je výsmech tomu, koľko sa tam človek namaka a také ako sviatky, Vianoce a pod nepozná.

lneviemmeno
14. okt 2023

@mimikas to ano ale nastastie nie som na narocnom oddeleni + ja skor viac robim papierovacky ako fyzicku pracu cize zas znicena neodchadzam 😀 ano su aj horsie dni ale prevazne klud

katka708
14. okt 2023

@zafir01 áno samozrejme. Ale niekto kto robí čašníčku, predavačku, pomocnú silu a operátora vo výrobe počas 9m dokopy sa to asi netyka. Už podľa životopisu co mi príde väčšinou zistím koľko bude u nás pracovať....🙃

mell27
14. okt 2023

@drahomirrra ja som si popri práci urobila atestáciu, doktorát, neskôr vodičak - kvôli robote 😃 a pravidelne chodím na jazykové kurzy. Veľa sa učím, aj práve teraz píšem vedecký článok z výskumu, na ktorom pracujem 😊 ale mimo mňa... môžeš sa učiť jazyky, robiť kurzy... dnes sa dá aj online na kadečo, čo ťa baví alebo sa začať učiť sama, urobiť si školu, študovať ... a áno, nie je to ľahké, aj ja som unavená po robote ... 😊

mell27
14. okt 2023

@lneviemmeno podľa mňa máte málo na to, koľko sa nadriete... tá robota nie je len fyzická, ale dosť psychicky vyčerpáva...

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2023

@top_manazerka Najdi si seberovne kamosky a neohovaraj tie, ktore Ta udajne maju v zuboch, budes mat hned krajsi zivot😉

mooonika1975
14. okt 2023

@ceresna79 to je v hrubom ?

drahomirrra
14. okt 2023

@mell27 Ja som sa nepytala za seba, za seba som uviedla plat, a nemam problem uviest ani oblast, ak by sa niekto pytal. Ja som pisala za baby, ktore by mozno rady zmenili pracu, skusili nieco nove, a tu si precitaju iba samochvalu tych istych nickov, ktore sa sem prisli zas len pochvalit a neuvedu ani len oblast, kde je teda dobre skusat stastie. Ved nikto nechce nazov firmy, staci napisat, ako napr @subartic to a to odvetvie. A vieme sa inspirovat vzajomne, diskutovat. A nie si tu citat, ako ma niekto na sebe makat a ako niekto tlacil jazyky, kym rovesnicky tancovali na diske. Ty koki, ved to je tak trapne.

ceresna79
14. okt 2023
drahomirrra
14. okt 2023

@lienka.7 Ale ja predsa take presne informacie ani nechcem. Staci odvetvie.

zajinkakoni
14. okt 2023

@top_manazerka no vidis. Ony si to zrejme mozu dovolit byt doma s babatkom 😉 nie kazda si to moze dovolit.

mell27
14. okt 2023

@drahomirrra ja som písala všeobecne... načo je potrebná oblasť? Posúvať sa môžeš v ktorejkoľvek oblastí...