Končí mi zmluva a som tehotná
😒 chcem sa spýtať...viem že bud budem musieť ísť na úrad práce a tým okrem toho že sa budem musieť hlasiť mi nič nehrozi...
ale chcem sa spýtať či neviete ako je to z PNkkou...ešte pred skončením zmluvy by som chcela nastupiť na PNku, budem si musieť po skončení pracovného pomeru platiť sama odvody??? prosím vás poradte mi? aké a kde a koľko??? a či vlastne budem musieť si niečo platiť kvôli materskej
@lusi24 vypoved si dostat nemusela. mala si predsa pracovnu zmluvu na dobu urcitu - od XX do YY a hotovo. vtedy ti skoncila a finito. ale ked neveris, vsak chod sa po skonceni rodicovskej hlasitdo prace - asi az to ta presvedci.
inac ja mam pracuna dobu neurcitu a po skonceni materskej som musela zamestnavatela ziadat o rodicovsku ahlasit, dokedy predpokladam, ze na nej budem, to musia vsetky zeny - tak aspon to by ta mohlo presvedcit
ahojte maminky... dlho som tu nebola..ešte raz vam velmi pekne dakujem za rady...a nakoniec som bola v praci dala som im potvrdenie o tehot. aj s PN-kou od gynekologa,zmluvu mi sice nepredlžili, no volala som do soc.poistovne a tam m velmi mila pani pekne vysvetlila a poradila mi,takže viem na čom som.napriklad viem že som v ochrannej lehote 8 mesiacov aj bez ohladu na to či bol prac pomer na dobu určitu alebo neurčitu,pretože ked som bola podpisat ukončenie zmluvy už tam mali odomna gynekologicku PN a potvrdenie o tehotnosti,,,takže baby radim vam,ak ste si neni iste niečim ,kludne si yavolajte či už na socialku,urad prace,alebo to je jedno kam(podla potreby) dnes vam poradia všade.......... a inak mame sa dobre zatim je vsetko v poradečku,rastieme zo dna na den
Dobrý deň, ja mám takýto problém... Mám prac. pomer na dobu určitú, ktorá mi končí 31.12. 2016. Teraz som tehotná a som na PN, na ktorej budem až do materskej, materská mi má začať v polovici januára 2017. Vtedy mi už ale zanikne prac. pomer. Moja otázka znie: Čo mám robiť po ukončení prac. pomeru? Zaevidovať sa na úrad práce, hoci stále budem na pn alebo ako mám postupovať? ďakujem za odpovede.
@zdenkastanka ukoncenie PN niest potom priamo na socialku. inak nic. len pozor na nastup na MD - 6tyzdnov pred TP (ziadnych 8)
@majusqa77 Takže žiadny úrad, nič ...Koniec pn bude v polovici januára, keď aj začiatok materskej (6 týždňov pred pôrodom) Takže v jeden deň tam naraz mám zaniesť ukončenie pn a papier od dr. na matersku?
@zdenkastanka mozes aj tak. potom - do 45 dni od narodenia dietata sa treba prihlasit na dochodkove
@majusqa77 To dôchodkové tiež vybavím na socialke?
@zdenkastanka ano. akurat na inom oddeleni
@majusqa77 ďalujem veľmi pekne. Keď mi skončí zmluva tak tie 2 týždne do materskej kto platí za mňa odvody do zdravotnej poisťovne?
@zdenkastanka ak si na pn, tak stat
@majusqa77 Ok, ďakujem za info 😉
Ešte mi napadlo, že prechodovy listok na január mám tiež zaniest na socialku, ešte koncom decembra alebo ešte zamestnávateľovi?
@zdenkastanka zamestnavatelovi kopiu, na socialku original. mas vybavene aj aj 🙂
@majusqa77 Ešte mi napadlo, že prechodovy listok na január mám tiež zaniest na socialku, ešte koncom decembra alebo ešte zamestnávateľovi?
@majusqa77 Nestačí len zamestnávateľovi?🙂
@zdenkastanka teoreticky ano, ale ked si to zanesies sama mas istotu, ze to budu mat nacas. Budu sviatky, nech sa ti nestane ze koli tomu nedostanes prachy

@alenah31 No asi to tak urobím. Len keď ja som taká "sprostá", lebo mi to je také hlúpe povedať to doktorke, keď sa ešte tak čudovala, že tam chcem ísť. Ale tak určite jej to poviem na rovinu.
Ďakujem všetkým za rady.