Koniec pracovného pomeru dohodou

14. mar 2024

Chcem sa spýtať keď sme sa s firmou telefonicky dohodli že ukončíme prac. pomer dohodou tak tu výpoveď mám dať ja?Dohodli sme sa že končím 18.3 ale zatiaľ sa mi neozvali tak neviem....myslela som že ma zavolajú to podpísať....ale nikto nič a neviem sa tam dovolat

domkakvet
14. mar 2024

Napis si ju ty a chod im ju zaniest.

nelca84
14. mar 2024

Tak ste sa mali aj dohodnut, kedy to podpisete.
Hlavne im nezanes vypoved, lebo ak to prijmu, tak to bude vypoved z tvojej strany a k dohode uz zrejme nedojde...

lonely66
14. mar 2024

Nedávaš výpoveď, ale podávaš žiadosť o ukončenie pracovného pomeru dohodou. Ak ti na tom veľmi záleží, aby si ukončila, tak áno, podaj to ty a požiadaj firmu o to, aby bola taká láskavá a čo najskôr sa vyjadrila k danej žiadosti.

autor
14. mar 2024

@nelca84 ja som si myslela že sa ozvú ...však ešte majú do pondelka dva dni....skúsim im volať ešte...ale kto by tu žiadosť mal napísať zamestnávateľ či zamestnanec či to je úplne jedno

lonely66
14. mar 2024

autorka - teraz nechodíš do práce?

autor
14. mar 2024

@lonely66 nie som na rodičovskej do pondelka

lonely66
14. mar 2024

toto až tak neovládam, tie prechody z RD cez prácu až po nezamestnanosť. v každom prípade, ak tam už nechceš pracovať, tak urob to, že napíš dohodu (na nete nájdeš vzory dohody o ukončení pracovného pomeru) a zájdi tam čím skôr a daj si potvrdiť kópiu, že to prevzali. ideálne by bolo, keby sa hneď vedeli (písomne) aj vyjadriť.

nelca84
14. mar 2024

To je jedno kto, ale hlavne je to "Dohoda o ukonceni pracovneho pomeru". Ak to napises ako vypoved, tak das vypoved, a to je dost rozdiel.
Z akeho dovodu koncite? Alebo bez udania dovodu?

tykat
14. mar 2024

Dobre, a teda chces ukoncit pracovny pomer dohodou? Ak ano tak si vyjednaj aj podmienky dohody. Nejake odstupne ...ako dlho tam robis? nemaju pre teba pracu? alebo ty nemas zaujem nastupit?
Napr. ja som ukoncila prac. pomer dohodou ku dnu ukoncenia RD lebo sme sa prestahovali na opacny koniec republiky. Takze to bola moja iniciativa, ja som si napisala ziadost o ukoncenie PP dohodou, dorucila, podpislai sme a hotovo.

autor
14. mar 2024

@tykat 7 rokov som tam pracovala ...ja to chcem ukončiť pretože nemôžem kvôli malému nastúpiť do práce ...oslabená imunita....žiadna škôlka...

autor
14. mar 2024

@tykat takže neviem či môžem vyjednávať nejaké podmienky🤣.....postačí mi ak vďaka tomu budem mať tú vyššiu podporu

ja.nu.la
14. mar 2024

Po skončení chceš ísť kde ? Na upsvr?
Ak áno ... Ukončenie dohodou je fajn.

autor
14. mar 2024

@ja.nu.la áno...ide iba o to že či mi ju napíšu oni alebo im to treba zaniest

tiika
15. mar 2024

Zavolaj ešte raz a dohodnite sa. Je jedno, kto to urobí. No čakala by som taký krok od zamestnávateľa.
Ty by si to tam mala prist podpísať, prip.oni ti pošlú obidve podpísané z ich strany a jednu podpísanú z tvojej strany zase vrátiš.

maranco
15. mar 2024

Oni ťa oslovili že by chceli ukončiť, alebo ty si im volala?
Píše ten kto chce ukončiť, takže ak tebe na tom záleží, nájdi si vzory na internete, napíš a odnes dať podpísať aby s tým oni nemali starosti.

ckocka
15. mar 2024

Ak je to v tvojom záujme tak ju jednoducho napíš a nechaj si ju podpísať, to nie je žiadny prehrešok.

martul
15. mar 2024

Nemajú na to dva dni, ide víkend nikto ťa riešiť nebude. Nájdi si na nete vzor dohody a choď do roboty nech ti to podpíšu a vieš na čom si. Budeš celý víkend čakať čo bude?! A keď si to neoodpisu čo spravíš v pondelok. Choď to teraz riešiť. Ty sa potrebuješ dohodnúť, nie oni!

purple_wolf
17. mar 2024

ak je ukoncenie pracovneho pomeru dohodou, tak to vytvara zamestnavatel a vy to vo firme len pdopisete, nakolko vy ako zamestnanec ste zo zakona povinna stravit v praci vypovednu dobu, pri dohode zamestnavatel suhlasi s "okamzitym" ukoncenim ale musi to ist od neho

tiika
17. mar 2024

@purple_wolf nemusí to ísť od neho, musí s tým len súhlasiť; to sú dve rozdielne veci

autor
17. mar 2024

@purple_wolf aj ja som si to myslela,uvidím zajtra

autor
18. mar 2024

Ďakujem za všetky rady,oni majú všetko pripravené konečne som sa dovolala tak už to len podpisat