Koronavírus a zatvorenie prevádzky.
Ahojte, mám malý bar na dedine, ale dnes po zasadnutí krízového štábu padlo vyhlásenie, že treba zatvoriť aj bary, kaviarne atď. To aj urobím. Len ja som nepochopila od ktorého dátumu. Niekde píšu od zajtra, niekde od pondelka od 7h že to platí. Viete mi prosím tie, ktoré to viete, poradiť od kedy teda? Ďakujem
@maminuska primátor mesta ako zriadovatel ma pracomoc zavret materske a stredne skoly, vuc ako zriadovatel strednych skol moze zavret stredne skoly. Treba si prestudovat legislativu. V PB su zavrete vsetky zakladne skoly asi 2 ci 3 dni .
Ahoj.v nejakom clanku som citala,ze bary a restauracie zatial nemaju oficialne prikaz na zatvorenie. Ale neviem na 100%
@danielka7 tak u nas mane zatvorene uz od utorka, ale konkretne toto nariadenie plati pre skoly a skolky od pondelka
@lauritka Ja som dnes už neotvorila. Nebudem riskovať. Seriem na peniaze. Sme doma.
Jasne.mna len zaujima,ci aj "vystavovatelia" sekov vyjdu ludom v ustrety,ked nebudu mat prijmy.. najomne.uvery.elektrina,plyn.operatori atd....😜
@lauritka No veď práve. A ďalšia vec je tá, že pre niektorých malých podnikateľov bude táto karanténa likvidačná. 2 týždne sú ešte ok. Ale nikde nie je napísané, že to budú iba tie 2 týždne. A to už bude problém. Samozrejme zdravie je na prvom mieste. Ale človek "všelijako" rozmýšľa... Bude si treba naďalej platiť odvody, nájmy priestorov, energie...
V Nemecku zavreli skoly na 5 tyzdnov.
@basullinka videla som vyjadrenie Rybnicka že nemôže zavrieť školy lebo mi nepodliehajú. To musí štát.
13.3 od 7.00hod.

@maminuska ale má ako zriaďovateľ škôl a škôlok v meste je proste mesto a tam kde zasadali v mestách krízové štáby tak majú právomoc na mestskej úrovni uzavrieť školy na max. 5 dní. Viaceré mestá takto už nariadili zatvorenie, napr. aj BA, u nás v PB zatvorili školy od štvrtku do pondelka predbežne, no teraz keď premiér vyhlásil celoštátne zatvorenie škôl od pondelka na 14 dní, tak sa to vlastne tým predĺži, štát si môže dovoliť zavrieť školy na koľko chce, ale mesto max. 5 dní. Aj riaditeľ môže dať samostatne samozrejme riaditeľské voľno pre svoju školu, tiež to je ale tuším obmedzené počtom dní, no toto celkové ak zavreli v nejakom meste hromadne všetky školy a škôlky, tak to bolo nariadenie mesta ako zriaďovateľa.