Krátenie dovolenky
Ahojte chcela by som sa opytat ked som bola predtym na predlzenej materskej kedze som osamely rodic moze mi zamestnavatel kratit za to obdobie dovolenku?myslim iba za to co som si predlzovala
a na upsvar si verim bola... lebo tam mas prist do 8 dni po ukonceni pp
@miriam439 ano zapoctovy som davala na urad ..uz je to len na tom ako sa socialka dohodne s mojim zamestnavatelom
@olifcek tak nakoniec mi povedala ze ked cerpam rodicovsky tam sa mi krati dovolenka preto som na 0
bola som aj na inspektorate tam mi povedali ze narok mam ze ich mam pisomne poziadat o vyplatenie dovolenky
@nixxa https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legisla...
Daj jej precitat odsek 7paragraf 109
Dovolenka sa krati za kazdy rok individualne
@nixxa ak je uplne mimo tak by som sa obratila na jej nadriadeneho pisomne s tym ze podla zakona a § nepostupovala spravne a ze to dam na presetrenie na inspektorat prace, s milym dovetkom, ze odborne znalosti v tak elementarnej oblasti pani mzdarky su nedostacujuce a bolo by vhodne ich zvysit skolenim, resp preskusanim.
@nixxa urob ako pisal inspektorat prace. pisomne poziadajno preplatenie dovolenky, kludne tam daj moj vypocet a daj tam link, ktory som posielala - inspektorat prace tam.pise o dovci i krateni, pekne, zrozumitelne. skoda, ze ak nevie, neskusi pozriet net al.proste zavolat do pravnej poradne na UPSVAR ci INSPEKTORAT PRACE. maju verim stale, bezplatne poradenstvo. ved nik z neba uceny nepadol, ak doteraz pracovala v nejakych malych firmach, nema tolko skusenosti a roznorodej praxe...

dolezite je vediet, ze MD sa rata ako odpracovana doba...