icon

Ktorá práca prináša minimum stresu?

2. jan 2024

Aka praca je kludna?ze sa tam nerobi vkuse 8h a clovek sa ani nezastavi a stresuje? Poznam chlapika čo robi v podstate asi nejakeho pomocnika vo firme a on cely den ze nic nerobi a plat ma fajn, chcem pracu ktora nebude narocna moc a budem vediet si aj oddychnut tam a nie pendlovat vkuse (to mam teraz), v akej praci je to takto? Ze sa tam robi v podstate malo

zmrzlinka2021
2. jan 2024

Autorka,
ale ja sa nepytam na atributy prace ale na konkretne povolania. Nikdy si nemala sny byt napr. zdravotna sestricka u zubara? Alebo casnicka v cukrarni? Alebo predavacka v obchode s potrebami pre zvieratka?
Kde by ta to naplnalo?

vazka1
2. jan 2024

@melanta neviem v ktorom meste si autorka hlada pracu. V BA by nemala problem najst nic z vyssie uvedeneho. Urcite podobne aj v inom vacsom meste. Na margo upratovania, poznam osobu, ktora si upratala svoj rajon za menej nez pol dna a zvysok dna mala oddych. Aj dalsiu co sa tiez nesla v praci roztrhat. Takze nie kazda upratovacka sa ide pretrhnut. Takze ja nevidim dovod pozerat sa na vec negativne. Nic nie je iba cierne a biele.

klimova28
2. jan 2024

Moja suseda robí recepčnú v menšom penzióne a je tam spokojná. Naozaj sa nenarobí až tak veľa, s klientmi sa väčšinou dá, dokonca nevie ani jazyky a všetko píše cez prekladač na mobile a nikomu to nevadí /čo sa aj ja čudujem/ . Majú ju tam veľmi radi, lebo je zodpovedná, milá, starostlivá, veľakrát urobí aj niečo navyše, napr im začala vysádzať kvety na okná do kochlíkov a vonku na dvor a tak. Odkedy tam ona robí, majú stále obsadené. Jej šéf mal veľmi zlé skúsenosti s mladými dievčatami a ženami, tie napr. nedvíhali telefóny aby nemuseli nikoho ubytovávať, podvádzali a tak. Robí síce veľa nočných ale môže si tam pár hodín aj pospať... Skús niečo také.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
trema
2. jan 2024

Mne napadla sestricka na nejakom kludnejsom oddeleni, napr. rehabilitačnom.. alebo maserka, fyzioterapeutka. To mi nepridu ako stresujuce povolania, ale samozrejme musis mat vzdelanie

iwesska
2. jan 2024

@natalienka12 Robenie nechtov a pecenie tort je praca bez ludi? 🤨

nikaeli
2. jan 2024

@lapersefona robiť v družine je úplne pohoda.. nič náročné, fakt 🤦🏻‍♀️

Autorka a čo tie obchodíky uprostred nákupných centier, kde predávajú čaje, ponožky a tak?

ibatanecnica
2. jan 2024

@trema fúha, vieš akú ,, kondičku ,, musí mať aj taký masér? To je fyzický náročné aj keď to takto možno nevyzerá. Ruky, chrbát, klby, všetko ti trpí. Ale inak to vidí človek ,,z vonka,, ako taký, čo má také povolania.

ibatanecnica
2. jan 2024

@zmrzlinka2021 aj tá sestrička u zubára musí niečo vedeiť, musíš mať vzdelanie, príp. si dorobiť rôzne kurzy. Ja niekedy len žasnem, aké majú ľudia predstavy o jednotlivých povolaniach. aké je to všetko easy a happy. A tam robíš stále. Stále si na nohách. A nie že nič nerobíš.

zmrzlinka2021
2. jan 2024

@ibatanecnica Moja otazka skor smerovala k jej snom - konkrétna oblast, co ju vzdy fascinovala. Pretoze ak clovek robí prácu, ktorá ho tesí, baví, aj inak vníma, ak je náročnejšia. Ale suhlasim s tebou, častokrát máme divné predstavy o náročnosti danej práce.

deti95060810
2. jan 2024

dosť žiadané sú fyzioterapeut...cvičiť vojtovku nevie každý...ak chceš napíšem ti kde sa dá robiť dobrý kurz. len ten si musíš zaplatiť sama... a robíš na "volnej nohe" ...
alebo pozri zdrav. školy - tam sa dá študovať aj externe, nie vždy sa tam študuje len zdr. sestra... možno týmto smerom sa pusti.
v zdr. je práca istá... svoje psych. problémy riešiť s lekárom?

ibatanecnica
2. jan 2024

@deti95060810 lenže ona chce prácu bez ľudí a kde sa nenarobí

ibatanecnica
2. jan 2024

@zmrzlinka2021 sny asi žiadne, okrem jedného - kde sa veľmi nenarobí. Ak by ju niečo bavilo, tak si myslím, už by išla tým smerom a nevymýšlala .

sella38
2. jan 2024

@lonely66 mna tento vysmech ohladom platu vzdy tak zarazi... zvlast, ked napr. ja ako ucitelka mam 1200€ v hrubom....

ibatanecnica
2. jan 2024

@natalienka12 mne to pripomenulo vtip - máte 30 rokov a 20 ročnú prax - ako to? No viete, nadčasy

petronelag
2. jan 2024

Taká práca nie je, kde sa nenarobí, všade má svoje povinnosti, aj údržbár musí opraviť čo má v zmluve a je odborník, takže firma nemusí hľadať na opravy niekoho iného, čo by ich vyšlo drahšie.
Z hotelovej školy sa dá zamestnať a aj získavať prax a vypracovať sa, to je skôr zbytočné hľadať si práce po skladoch a pod., čo neprispeje k zvýšeniu odbornosti.
Kto je odborník s praxou, má vyšší plat a toľko sa nenarobí, lebo robí odbornú prácu.
Na neodborné práce je veľa ľudí a robia ich za menší plat. Rovnako na Slovensku ako aj v zahraničí.
Niekto si po 8-hod. smene ešte nosí prácu aj domov.

jana_eyre_2
2. jan 2024

Mňa by porazilo v práci kde sa nepracuje a len zabíja čas za peniaze.. nikdy som nechápala ak si to niekto takto predstavuje, veď to musí byť hrozna nuda..

Tak či tak - dostatok práce sa predsa nezaručuje stres.. stres (aspoň ja mám ten dojem) sa vyvoláva hlavne tým ak človek nestíha do nejakého termínu, času, alebo ak na teba niekto tlačí.. ale to akú máš prácu môžeš predsa vyberať podľa svojich schopností a ponúk.. keď si nájdeš prácu napríklad v malom obchodíku kde chodí denne 10ludi, tam by to bolo tiež bez stresu.. zbytočne ale písať kde keď by muselo ísť o konkrétnu ponuku..

ibatanecnica
2. jan 2024

@lonely66 podľa mňa je to bežný plat ale nie dobrý. To, že sú takéto platy, neznamená, že sú dostačujúce. Len ľudia sa snažia s tým nejako ten mesiac vydržať. Ja som mala donedávna toľko a poviem ti, niečo som si ešte pribrala, lebo už mi to nestačilo, pri rôznych intoleranciách išli výdavky rapídne hore. Teraz sa rozkukávam po inej práci, kde budem mať viac. Ale jasné, že nie za sedenie a nič nerobenie.

ibatanecnica
2. jan 2024

@jana_eyre_2 dôležitá je organizácia práce. Ak je dobrá, všetko sa stíha a stres nie je. Ale to budď človek v sebe má alebo sa to musí naučiť.

sense
2. jan 2024

Ja aj môj chlap. Mame prácu kde sa nenarobím fyzicky a za robíme ale robíme medzi 7 a 10hod. Ale pre niekoho je to práca stresujúce pre iného nie, záleží ci ta stresuje všetko alebo si "mamvpicista". Pracujeme obaja v doprave
Ale v každej práci je to rovnako, musíš vedieť aj niečo ponúknuť a nielen čakať

lenicka999
2. jan 2024

Ja by som ti poradila prácu recepčnej, buď nejaká firma, alebo hotel. Občas prídú ľudia, ale veľa času tam sedíš a čakáš. Má to svoje výhody že máš menej stresu, ale zasa zarobíš menej, musíš tam stále sedieť od-do (na záchod len rýchlo odbehnúť). A niekde dokonca ani nemožeš pozerať do mobilu alebo čítať knižku, ale musíš byť prítomná a pripravená.

ibatanecnica
2. jan 2024

@lenicka999 ale musíš vedieť jazyk a B1 asi stačiť nebude. V hoteli teda určite .

jana_eyre_2
2. jan 2024

@ibatanecnica organizáciu ale nie vždy dokáže ovplyvniť jednotlivec, ale závisí na viacerých faktoroch.. napríklad u mňa v práci je málo ľudí a veľmi veľa práce, takže robíme za viacerých.. keďže musíme mať hotové všetko čo je na zmenu určené do určitej hodiny, tak to dosť stresuje, najmä preto že ide o fyzicky náročnú prácu a tak sa nestíha.. nech sa človek snaží akokoľvek si to zorganizovať nedokáže ovplyvniť to, že je z toho v strese, lebo to že je malo ľudí na veľa práce nie je v jeho kompetencii..
Teda ano, pár ľuďom to dokáže byť ukradnuté ale to su zväčša ti, ktorí sa nejako ani moc nesnažia..

queen_mary
2. jan 2024

Skus statnu spravu mozno? Ale nie priamy kontakt s ludmi. Ja tak robim v statnom (skoro) podniku. Chodime tak na 9.30 do prace, najprv kava, potom sa porobi, potom nejake stretka, kava... a domov 😀 ale teda su tam aj peeky, ked je nejaka krizovka, ale vacsinou pohodka.

muchotrafka298
2. jan 2024

Baby, prisla som na to.....jedine miesto, kde sa ziadny klient nestazuje a nefrfle je marnica. Takze by som odporucala autorke rychlo si spravit VS medicinu, specializaciu patologia a bude mat kludnu pracu, kde jej nikto nebude do toho kecat.....

ibatanecnica
2. jan 2024

@jana_eyre_2 tak jasné, že to záleží aj na práci, koľko ľudí do čoho je zainteresovaných, či čakáš od niekoho nejaké podklady na spracovanie a teba tlačí termín ale sú profesie alebo dni, kedy si ty organizuješ svoje a to sa dá veľakrát ovplyvniť.

ibatanecnica
2. jan 2024

@muchotrafka298 štúdium na VŠ nie je teda kľudné, takže už na tom to pohorí a čudovala by si sa - to nie je len tak. Niektorí patologovia aj učia, to nie je iba o mrtvoliach, nás na škole učil patolog a teda podľa toho čo rozprával zo života, kľudný život bez práce, kde sa nenarobí veru nemal. ale čo také pohrebníctvo? - úprava nebožtíka, viazanie vencov ....

ndrag
2. jan 2024

Autorka, v korporatoch take urcite najdes. Nebudem pisat ziadne konkretne priklady, lebo je to vsade inak. A najst nieco take je naozaj stastie a treba sa k tomu vacsinou nahodne dorotovat a potom sa tam "zabetonovat". Pre mna osobne je taka praca utrpenie, ale ak niekto nema moc ambicie, tak nech hlada a najde :D. A treba pocitat s tym, ze je velka sanca, ze ti tam nieco take po case zoberie AI.

muchotrafka298
2. jan 2024

@ibatanecnica to bolo iba na odlahcenie temy, ja viem, ze ani to by nebola kludna a lahka praca, kde sa nenadries. Ale jedno sa musi uznat, ze tam sa klient ziadny nestazuje.

mandzula
2. jan 2024

V Bille za priehradkou sedavaju ludia - akoze SBS, mna by z toho sice porazilo, lebo by som sa unudila k smrti, ale nezda sa mi to nejaka extra makacka. Opravte ma, ak sa mylim.