icon

Ktoré zamestnanie si vybrať?

rutyruth
19. feb 2023

Ja sa naozaj neviem pohnúť a rozhodnúť. Čo by ste si vybrali vy? Asi trištvrte roka hľadám prácu a nič normalne. Vymedzila som si dvoch zamestnávateľov s tým že keď sa hociktorý naskytne tak neváham a beriem. V priebehu dvoch dní sa ozvali obaja 😭. Jedno je učenie na škole, s tým že by som si musela dorobiť minimum, nižší plat, prípravy, prázdniny, dobrý šéf no musela by som sa do toho dostať keďže robím v súkromnej sfére. Druhá veľká Rakúska firma, presne môj smer, lepší plat, zly šéf, ktorý by ale bol cca 60 km odomna na inej pobočke no občas sa budeme vídať a telefonovať.
Školu som vždy chcela skúsiť. Už dva roky som to s riaditeľom riešila keď som mohla ja, nemali miesto oni, keď potrebovali oni, zas som nemohla ja. A už som to raz odmietla čiže táto príležitosť sa už asi nenaskytne. Keď odmietnem tu súkromnú firmu tak už tiez prepasiem príležitosť a to som 5 rokov makala aby som sa v tejto oblasti posunula čiže ťažko sa mi s tým lúči, môžem sa konečne niekam posunúť. Ako by ste to riešili vy? Ja fakt neviem a do zajtra to musím vyriešiť 🙈 Vďaka...

Strana
z2
rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 no neviem. Asi len vyskúšať a potom zistiť. Ďakujem za info 😉

scorpionflower1
19. feb 2023

@marca12 eeej, toto si vela ludi mysli, ale...kludnejsie je to v tom, ze nie je to take vykonove povolanie, ale ked si starsia mas velky vekovy rozdiel medzi studentami a tebou, si menej flexibilna a ucenie je stres a velky, ale iny druh stresu - bavit sa s adolescentmi je ine ako ked nieco 1x povies dospelemu kolegovi alebo podriadenemu. Skola je divocina, tam nikto ne 1x nespravi to, co chces, musis hladat kompromisy, presviedcat, argumentovat, obhajovat aj veci, ktore su uz pre teba samozrejmost - cim si starsia, tym viac ti toto lezie na nervy.

rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 aj na strednej škole je to také komplikované sa s nimi dohodnúť?

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth nemas za co, dufam, ze som ta neodradila, urcite by ta v skole ocenili (financne asi nie bohuzial) ale nie je to povolanie pre kazdeho, to som videla velakrat, ucila som v 3 skolach - treba si to rozmysliet. Ja som mala take obdobia, ze som odisla a povedala si, ze uz sa nikdy nevratim, ale vzdy som sa vratila, lebo to mam rada a vzdy ma potesi, ked mi niekto zo studentov napise, ze ho moje hodiny bavili alebo som mu nejako pomohla.

tululu
19. feb 2023

@rutyruth Ja nemam osobne skusenosti s ucenim,ale ja by som vzala prvu moznost.Zly sef dokaze cloveka vysat zo vsetkeho dobreho,co kedy okolo neho bolo.Byrokracia a manazment v niektorych velkych firmach mi osobne sposobuju zimomriavky.A ucenie je brutal tazke,ale podla mna vidis realne vysledky svojho usilia.Vela stastia pri rozhodovani 🙂

scorpionflower1
19. feb 2023

@rutyruth Podla.mojich skusenosti ano. Niekto to tu pisal - nesmies ukazat slabost a nedôslednost, hlavne, na zaciatku. Zalezi aj od vedenia a typu skoly. Ty by si asi ucila na SOŠ (neviem akej) tam by mohol vzniknut problem s disciplinou, zalezi aj od toho ako to tam vedie riaditel. Ked je dobry a schopny, tak to tam moze byt fajn. Pokial stanovi ziakom hranice, za.ktore nesmu ist a stoji za svojimi zamestnancami, nemusi byt problem.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
rutyruth
autor
19. feb 2023

@neanonymna veru máš pravdu. Fu, no musím sa nejak rozhodnúť a asi až časom zistím či to bolo to správne rozhodnutie...

rutyruth
autor
19. feb 2023

@scorpionflower1 fu no, to bude chcieť veľa energie 🙈

kaktusik007
19. feb 2023

ja po 20tich rokoch prave mierim do skolstva - nizsi plat si hadam mozem uz dovolit a prave tam vidim perspektivu, nie v korporate. A nie so zlym sefom.

rutyruth
autor
19. feb 2023

@kaktusik007 a kam ideš? Kedy nastupujes?

savanna
19. feb 2023

Ja by som nikdy nezobrala pracu, kde by som uz vopred vedela, ze budem mat zleho sefa. Dnes 60 km nie je ziadna prekazka, moze ti vyvolavat, vypisovat maily, davat konferencne hovory, atd., nestalo by mi to za tie stresy. Ak nie si uplne rozhodnuta pre skolu, hladala by som si pracu v nejakej dalsej firme.

rutyruth
autor
19. feb 2023

@savanna No obávam sa toho. Skúsim ako to bude. Je tam skúšobná doba tak snáď to počas nej zistím...

ankare
19. feb 2023

@scorpionflower1 decká ho mali rady, nie radi. Fakt si slovenčinarka?

ankare
19. feb 2023

@rutyruth brala by som druhú možnosť. 🙂

luccija
19. feb 2023

@rutyruth mat tak carovnu gulu vsak?ten sef mozno nebude tak zly su to pocity ci skusenosti niekoho ineho…ucitelstvo je krasne spatna vazba od ziakov len niekedy staci par deti a znechutia Ti vsetko.Ak Ti to je sudene pocka Ta to.Moja dcera ma na gymnaziu velmi dobrych ucitelov som velmi rada.Teraz mal jeden ucitel narodeniny priniesol im muffiny som rada, ze maju taku kamaratsku atmosferu velky rozdiel oproti zakladnej.Aj take malickosti potesia aspon som na nej videla, ze aj tymto sa ti ucitelia k nim visc priblizia, alebo im rozpravaju svoje zazitky, skusenosti.Ak teraz odmietnes bude pre teba tazke tam kde byvas najst miesto v skole,

rutyruth
autor
19. feb 2023

@luccija áno, možno to už nebude vôbec možne, možno nie. Ťažko povedať. No je to má prášky. 🙈

letfenixa
19. feb 2023

@rutyruth učiť vysokoskolakov ako doktorand a učňov na SOŠ je neporovnateľné. A áno, niekedy je ťažké sa s nimi dohodnúť.

danica2711
20. feb 2023

brala by som tú druhú možnosť, škola ťa odborne nikam neposunie

gertrudaosem
20. feb 2023

@rutyruth vyskúšala by som školu, keďže si to chcela a už si raz odmietla, možnosť by sa už asi nenaskytla. Buď sa ti zapáči, alebo odídeš a budeš spokojná že si to skúsila. Velka firma v Rakúsku bude snáď stále niekoho hľadať... Alebo iná firma. Keď nevyskúšas školu, bude ti to stále vŕtať v hlave a nedá ti to pokoj. Skúsis a budeš vedieť, len tak sa posunies ďalej.

Strana
z2